A LED szalag vezérlése?

Sok ember hasznos tudni, hogyan kell irányítani a LED szalagot. Általában a LED szalag vezérlését a telefonról és a számítógépről Wi-Fi segítségével szervezik. NÓ, vannak más módok a színes LED háttérvilágítás fényerejének ellenőrzésére, amelyet az alábbiak szerint kell tanulmányozni.

Konzolok és blokkok

A LED-szal megvilágítással történő működése csak akkor lehet hatékonyan, ha az illetékes koordináció. Leggyakrabban ezt a feladatot egy speciális vezérlő (vagy dimmer) alkalmazásával oldják meg. Az RGB típusvezérlő eszközt megfelelő szalagokhoz használják. Ez az opció lehetővé teszi, hogy válasszon egy harmonikus árnyékot a ragyogásnak. Nemcsak a színszalag színét befolyásolhatja, hanem a fényáram intenzitását is. Ha a DIMMER-t használja, akkor csak a fény erejét állapíthatja meg, és színe változatlan marad.

Alapértelmezés szerint a kábelcsatlakozásoknál nyomja meg a rendszer házához elhelyezett gombokat. Egy másik kiviteli alaknál a távvezérlő panel használatára van szükség.

Ez a módszer különösen kényelmes, távoli vezérlést biztosítva. A konzol és a speciális vezérlő csatlakoztatható a szállításban, vagy külön megvásárolható.

Az RGB vezérlők a munkamenetek észrevehetően változhatnak. Tehát egyes modellek szabályozzák az árnyék kiválasztását a felhasználók saját belátása szerint. Mások úgy vannak kialakítva, hogy beállítsák a színt, figyelembe véve ezt vagy a programot. Természetesen a fejlett eszközök kombinálják ezeket a kétféle módon, és lehetővé teszik, hogy változhat. Ez a módszer akkor hasznos, ha a szalag díszíti:

  • helyiségek;
  • homlokzat;

  • A táj különböző részein (de a vezérlők a színes zenei módokkal jól kezelik).

Kezelés telefon és számítógép

A LED szalag csatlakoztatása a számítógéphez meglehetősen ésszerű, ha ki kell jelölnie ezt a számítógépet vagy táblázatot. A tápegységhez való csatlakozás lehetővé teszi, hogy csökkentse anélkül, hogy csökkentené a transzformátorokat, amelyekre szükség lenne, ha egy otthoni hálózati hálózatból alkalmazzák. Leggyakrabban a modul 12 V-ra számít.

Fontos: A lakásban való használatra a 20ipszint szintjén nedvességvédelmi szalagokat kell használnia, ez elég, és a drágább termékek nem szükségesek.

A legtöbb praktikus SMD 3528 tervek. Indítsa el a Csatlakozás ingyenes MOLEX 4 PIN-csatlakozókat. Az 1 m-es designnak 0,4-nek kell lennie. Tápláljuk az elemhez sárga 12 voltos kábel és fekete (földelés) huzal. A kívánt dugót gyakran a SATA adapterekből vesszük; A piros és extra fekete kábelek egyszerűen harapnak és izolálják a zsugorcsöveket.

Minden felület, ahol a szalagok vannak felszerelve, törölje le az alkoholt. Ez lehetővé teszi, hogy távolítsa el a port és a zsírtartalmakat. A szalag ragasztása előtt el kell távolítania a védőfóliákat. A vezetékek kölcsönösen kapcsolódnak a színsorozat megfigyelésével. De az RGB vezérlő segítségével ellenőrizheti a számítógépet a számítógépről.

A többszínű diódákat 4 vezetékkel csatlakoztatják. A vezérlővel együtt használhatja a távvezérlőt. A standard sémát ismét kiszámítjuk 12 V teljesítményre. Annak érdekében, hogy a szerelvények jobbak legyenek, összecsukható csatlakozókat kell alkalmazni.

A polaritást egyébként is megfigyelni kell, és a rendszer kényelmesebbé válik, a kapcsoló hozzáadódik a rendszerhez.

Van még egy lehetőség – a munka rendszer koordinálása Wi-Fi-ről a telefonról. Ebben az esetben használja az Arduino csatlakozási módszert. Ez a megközelítés lehetővé teszi:

  • Módosítsa a háttérvilágítás intenzitását és sebességét (a nagyságig teljesen leállt);

  • Állítsa be a stabil fényerőt;

  • A csillapítás futtatás nélkül.

A szükséges vázlatkódot a sok készenléti lehetőség közül választják. Ebben az esetben fontolja meg, hogy az ARDUINO-val kifejezetten az izzítás típusát kell biztosítani. Könnyen programozhat önkényes akciókat minden csapat számára. Meg kell vizsgálni, hogy a telefonokból származó többszimonikus parancsok nem kerülnek továbbításra. Ez a munkamoduloktól függ.

A Wi-Fi-vel ellátott rendszereket a legnagyobb terhelés és a névleges szalagáramhoz kell csatlakoztatni. Leggyakrabban, ha a feszültség 12 V, akkor a 72 wattos kontúrot táplálhat. Csatlakozzon mindent a soros rendszerben. Ha a feszültség 24 V, lehetővé válik a villamos energia fogyasztása 144 W-ra. Hasonló esetben a végrehajtás párhuzamos változata helyes lesz.

Szenzoros vezérlés

A dióda rendszer fényerejének és egyéb jellemzőinek manipulálásához használhatja a moduláris kapcsolót. Mindketten kézi és távirányító infravörös konzolral működik.

Mivel a kontrollkör érzékenysége nagyon nagy, fontos, hogy elkerüljék a felesleges érintőket a kezével, még a kerület körül is. A csapatnak tekinthető.

Bizonyos esetekben könnyű érzékelőket használnak. Azok alternatívái mozgásérzékelők. Az ilyen megoldás különösen jó a nagy házhoz vagy alkalmanként látogatott helyiségek számára. Az érzékelők beállítása a felhasználói igényeknek megfelelően egyedileg hajtható végre. Természetesen a helyiségek általános jellemzői és más lámpák.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: