Gipszlámpák

Üveg, fém, szövetek és egyéb anyagok világítási attribútuma tökéletesen kiegészíti a lakás belsejét, de a tervező döntései miatt nem mindig felel meg a helyiségek tulajdonosainak. Gipszlámpák – Ezek az attribútumok, amelyek lehetővé teszik a kreativitás bemutatását, mert egyedi sorrendet, formát, formájú és még a termék kívánt színeit is készíthet. És egy ilyen modell nem lesz ugyanabban a szobában.

Gipszlámpák

Gipszlámpák

Gipszlámpák

Az egyedülálló megjelenés mellett az ilyen lámpák megbízhatóak és biztonságosak az egészségre, amellyel egyre inkább érdekli a vevők.

Jellemzők és előnyök

A gipszlámpákat a belső térben használják, mint a világítás fő forrása, mint dekoráció, vagy megvilágítja a kedvenc festményeket, figurákat és más elemeket. Az utóbbi esetben a tervezők sok lehetőséget kapnak a merész és kreatív ötletek megvalósítására.

Az ilyen modellek számos előnye van, amelyek vonzzák a vevőket:

 • Az attribútum ökológiája – természetes anyagból készült, anélkül, hogy káros összetevőket adna hozzá.
 • A polimerek komponensként tartósak, növelve a lehetséges mechanikai károk ellenállását.
 • A gipszből származó termék nem világít, ha hirtelen rövidzárlat lesz.

Gipszlámpák

Gipszlámpák

Gipszlámpák

 • Könnyen megközelíthető bármilyen tervhez: felfüggesztett mennyezet, falak és t. D.
 • A különböző formák és árnyalatok lehetővé teszik, hogy ezek a világítóeszközök harmonikusan illeszkedjenek a stílus belsejébe: klasszikus, modern és még high-tech.
 • A gipszmodellek alacsony áron, az üvegből vagy szövet tulajdonságokkal ellentétben, míg az eredetiség által nem rosszabbak.

Gipszlámpák

Gipszlámpák

Gipszlámpák

Az egyetlen hátrányt higroszkóposságnak nevezhetjük, de a gyártók ezt a problémát speciális impregnálás alkalmazásával oldják meg.

A gipszlámpák megfizethetőek és ugyanakkor nagyon kreatív megoldás otthonaik elrendezéséhez. A káros összetevők hiánya miatt még a gyermekek szobáiban is felszerelhetők, és az érdekes formák és színek csak díszítik őket.

Gipszlámpák

Gipszlámpák

Gipszlámpák

Hogyan készítsünk?

A gipsz lámpatestek előállítása összehasonlítható a művészethez, mivel a gyártó anyagának maga sok lehetőséget kínál érdekes ötletek megvalósítására. A vonzó megjelenés megszerzi mind a kis termékeket, mind az egész kompozíciókat. Ez lehetővé teszi a vakolat egyedi tulajdonságait. Mivel ez az anyag természetes, az ebből eredő világítási attribútumok környezeti, és ezért biztonságosak az egészségre.

A gipszgyártás első szakaszában a lámpákat modellezéssel hozták létre, amely hasonlított az agyagtermékek gyártásának. Az ilyen eljárás nagy erőfeszítéseket és sok időt igényelt, így a technológia folyamatosan javult. A következő lépés volt a szál módszer.

Gipszlámpák

Gipszlámpák

A gipsz világítási attribútumok létrehozásának modern útja a sajtoló vagy öntés alatt álló modellek képződése az előkészített formák szerint az öntéshez. Az ilyen formák alapját szilikonból vagy fémből végzik, és a gipszszerkezet rögzítését speciális ragasztóval végezzük.

Ezenkívül a gyártók szintetikus gyantákat adhatnak hozzá a gipszkeverékhez, amely kiváló ellenállást biztosít a jövőbeli attribútumnak a mechanikai hatásoknak. Ezért tévesen feltételezzük, hogy az anyagból származó lámpák nem tartanak sokáig – megbízhatóak lesznek, mint néhány üvegmodell.

Gipszlámpák

Gipszlámpák

Nézetek

A gipsz lámpatestek modelljei a helyük helyének és a jövő céljának helye szerint vannak kiválasztva. Az alapvető világításhoz a mennyezeti attribútumokat kell megvásárolnia, a fali termékeket bizonyos zónák kiemelésére használják. Mindkét opció felszerelhető tervező lángokkal vagy dot lámpákkal. Az utolsó lehetőség két típusra oszlik:

 • Káromkodás. Hála az képes megváltoztatni a helyzetét egy ilyen pontot lámpa megvilágítja több időzóna egyszerre, vagy koncentrálni a fényt egy területet.
 • Sempown. A hely egyértelműen rögzített és irányított fényáramot biztosít.

Gipszlámpák

Gipszlámpák

Gipszlámpák

Lehetnek egyszemélyes és kettős: az első esetben egy forgatható vagy nem frissítési pont lámpát használnak, a második – két attribútumban egymás mellett.

A mennyezeti foltmodellek is többféle. A mennyezetre való rögzítés módja szerint ilyen típusok vannak:

 • Speciális platformmal beágyazva. A kemény rögzítésnek köszönhetően a stretch mennyezetek bármely felületén vannak felszerelve.
 • Valuta. Az ilyen modelleket rack- és stretch mennyezetekre használják. A felszínen egy lyuk van a termékek méretének megfelelően, amelyeket ezekre a helyekre szerelünk.
 • Felső. Már a termék nevével egyértelmű, hogy a mennyezeteken helyezkednek el. Az ilyen lámpákat nagyon könnyű használni, és még egy tapasztalat nélküli személy is képes lesz telepíteni őket.

Gipszlámpák

Gipszlámpák

A fényhagymák helyétől függően az attribútumok a következőkre vannak osztva:

 • Szabadtéri. Elég könnyű, de irányított gerenda nélkül.
 • Rejtett. Oly módon vannak felszerelve, hogy nincsenek kiálló elemek a mennyezeten. De ne használjon túl sok ilyen lámpát, mivel a repedések a mennyezet állandó hőmérsékleti csökkenéséből haladhatnak.

Gipszlámpák

Gipszlámpák

Ismerősnek kell lennie, hogy egy gipszlámpát vásárolhat egy bizonyos színben a szoba belsejének fő hangja alatt, azonban különleges modellek vannak a festéshez. A kezdeti fehér szín függetlenül attól függetlenül, hogy a kívánt árnyalat vagy több tónus egyszerre kombinálva van.

Gipszlámpák

Gipszlámpák

A lámpák változata

A világítóberendezések gipszmodellei különböző típusú izzókkal felszerelhetők, a beltéren és a lámpaárnak és az izzó alapjának betartásától függenek.

A következő típusú izzók vannak:

 • Foszforeszkáló. Adjon hideg fényt, így használják az irodákban vagy az intézményekben, de nem lakóhelyiségekben. Az ilyen lámpák nagyon forróak, de nem ellenállnak a feszültségkülönbségeknek.
 • VEZETTE. Lehet használni, mint elsődleges vagy további fényforrás (éjszakai fény, háttérvilágítás és t. D.). Biztonságosak az egészségre, kellemesek a vizuális érzékelésre, és különböznek a tartósságban.

Gipszlámpák

Gipszlámpák

 • Izzólámpák. Széles körben használják a fő világítás, mivel magas színű reprodukciót biztosítanak, és puha szétszórt fényt biztosítanak. Van azonban egy kis hátránya – sok villamos energiát fogyasztanak, ellentétben más típusú lámpákkal.
 • Halogén. Gyakorlati izzók, amelyek hosszú ideig szolgálnak. Az űrlapotól függően szétszórt fényt állíthat elő, és egy bizonyos zóna háttérvilágításának alkalmazása. Vannak különböző színű megoldások, amelyeknek köszönhetően a szoba kialakítása észrevehetően átalakítható.

Gipszlámpák

Gipszlámpák

Az izzók nemcsak bizonyos jellemzőkkel, hanem a rendeltetési helyre is különböznek, ami befolyásolja a méretüket és a telepítési módszert. Minden típusú izzók alkalmas mennyezetre vagy fali vakolat modellekre, de a legjobb tandemet LED vagy halogénbél. Ez vonatkozik a pontcikkekre. A második esetben alacsony feszültségű izzók használhatók és a szokásos feszültséggel.

Bármi legyen is a gipszlámpa villanykörte, emlékezni kell arra, hogy ez az anyag nagyon erős és ellenáll a magas hőmérsékletnek. Egy ilyen fény attribútum nem terjed ki repedésekre, és nem deformálódott.

Gipszlámpák

Hatály

A gipszlámpák közös vagy zónás háttérvilágításként vannak felszerelve. A fő cél mellett ezek az attribútumok dekorelemekként szolgálhatnak. A gömb alkalmazásuk kellően változatos: a megvilágítás festmények, falburkolatok, kis belső elemek, amelyeken szeretnék hangsúlyozni, valamint a jó minőségű világítást a kisebb szobák, tágas apartmanok.

Gipszlámpák

Gipszlámpák

A világítás formáitól, méretétől és telepítésétől függően a következő célokkal rendelkezhetnek:

 • Fényszórók Telepítve van bizonyos területek megvilágítására. Általános termékek általában a mennyezetbe vannak felszerelve. Van egy szép és egyidejűleg stílusos megjelenés.
 • Falra szerelt modellek Keverjük össze a függőleges felületekre. Lehet használni, mint a fő világítás vagy éjszakai fény (gyakran használják a hálószobában). Az ilyen attribútumok harmonikusan illeszkednek a stílus belsejébe – a klasszikusoktól a high-techig.
 • Mennyezeti termékek A LED-es izzók magas színvonalú világítást kapnak. Ezek a modellek lesznek kiváló alternatívája a teljes csillárok, vagy már lefoglalt plafones, így azok tökéletesen illeszkedjenek a szoba alacsony mennyezet.

Gipszlámpák

Gipszlámpák

Gipszlámpák

Érdekes tervezési megoldások lehetővé teszik a gipszlámpák használatát kis apartmanokban és tágas házakban.

Gyártók

A világítóberendezések vakolat modelljei Olaszország, Németország, Lengyelország, Anglia és más országok gyártóinak gyártói. A kereslet különböző gyártói területei között a következők:

 • Olaszország: Arte lámpa, ideális lux;
 • Németország: SLV;

Gipszlámpák

Gipszlámpák

Gipszlámpák

 • Anglia: Searchlight;
 • Lengyelország: Nowodvorski;

Gipszlámpák

Gipszlámpák

 • Ukrajna: Imperium fény;
 • Spanyolország: LED-k-C4;

Gipszlámpák

Gipszlámpák

 • BELGIUM: LUCIDE;
 • Görögország: viekef.

Gipszlámpák

Gipszlámpák

Az olasz és a német gyártók legnépszerűbb jellemzői, akik sikeresen kombinálják a kiváló minőségű és megfizethető árukat az árukban. Az olasz lámpák is érdekesek az eredeti tervezési megoldásokban is.

Ötletek belső

A gipsz lámpatestek minden típusát teljesen eltérő fényhatást okozhat.

 • A fali modell kifinomult nézetet ad a szoba számára, különösen, ha ellenáll a klasszikus stílusban.
 • A neoklasszizmus stílusában készült apartmanokban megfelelő tulajdonságokkal rendelkező attribútumok megfelelőek.
 • A mennyezeti termékek kiváló alternatívá válnak a terjedelmes csillárokhoz vagy LAMPSHAM-hoz.

Gipszlámpák

Gipszlámpák

 • Stílusos és modern fajok jelzőlámpákat adnak. Szinte bármilyen belsejébe illeszkednek.
 • A gipsz lámpatestek háttérvilágításként is használhatók.

Hála érdekes tervezési megoldások, világítás gipsz lehet hasonlítani a valódi műalkotások, amelyek képesek átalakítani bármilyen helyiségben.

Gipszlámpák

Gipszlámpák

Gipszlámpák

Arról, hogyan készítsünk egy gipszlámpát egy műanyag palackból, lásd a következő videót.

Kamat cikk
( Még nincs értékelés )
Ossza meg barátaival
123
Megjegyzés hozzáadása