LED szalagok a konyhában

A belső térben a konyha nagyon elegáns és modern fények a szekrények alatt. Ezenkívül a LED szalag kényelmesen teszi a szobát, és továbbá megvilágítja a főzési területet. Az ilyen döntés kétségtelen előnye a rugalmas fénysíkok felszerelésének egyszerűsége. Ezért érdemes megtanulni minden előnyüket és árnyalatukat.

Érvek és ellenérvek

A LED-szalag előnyei a következő tények:

 • teljes mértékben megvilágítja a munkaterületet;
 • A befogadás idején ragyog minden hatalomra;
 • hosszú távú, függetlenül a használat gyakoriságától;
 • gazdaságos (alacsony energiafogyasztás);
 • A telepítés nem függ a kábelezéstől;
 • Kiváló minőségű világítás;
 • Csendes munka túlmelegedés nélkül.

A LED-es világítás egyetlen kézzelfogható hiánya magas költsége, amely átfedi a hosszú élettartamot és az energiamegtakarítást.

Nézetek

A látványos háttérvilágításnak a konyhában a LED-szal való fontos jellemzője a vízgőzök ellenállása. Az elégtelen védőhelly LED eszköz rövidzárlatot okozhat, nagy valószínűséggel. A védelem mértékét a jelölés határozza meg kétjegyű szám formájában.

A latin betűk száma előtt – IP. Az első szám a porvédő és a mechanikai károsodás ellenállásának mutatója.

A második bemutatja a feszesség szintjét. Mindkét paraméter körülbelül 0-tól 9-ig terjedő speciális skála-tartományra becsülhető.

A LED-szalagok a következő címkével rendelkeznek:

 • IP20. A magas páratartalommal tiltott minimális biztonság szintje.
 • IP33. Nyissa meg a másológépet, nem ajánlott a konyhába való rögzítéshez.
 • IP65. Huzal egyoldalas szorítással az oldalról, ahol az elektronikus elemeket elhelyezik.
 • IP67 és IP68. Teljesen lezárt szalag, optimálisan alkalmas a konyhai szekrények, a fürdőszobákban és a medencékben. Ha az oroszlán felsőszalagja nem eléggé védett, fontos olyan speciális profilok alkalmazása, amelyek megfelelő szinten biztosítják a biztonságot.

Áramforrás

A LED szalag bevonása a szokásos háztartási nyílásba kerül! Az eszköz azonnal éget, mivel a 24/12 V-os állandó áramon dolgozik, amelyet az áramellátás impulzusok konvertálásával állítunk elő.

Az erejét az összes csatlakoztatott szalagos lámpatest energiafogyasztásának összességével kell megközelíteni.

Az impulzusátalakító 20% -os tartalékkal van kiválasztva.

Eltérhet a tervezésben.

 • Kompakt, nedvességálló műanyag esetén.
 • Hermetikus alumínium tokban. Drágább opció ellenáll az éghajlati hatásoknak. Gyakran használják az utcai körülmények között.
 • Nyílt blokk a házban perforációval. A legcsodálatosabb, de a legdimenziós, és további nedvességvédelmet igényel.
 • Alacsony tápegység tápegység (legfeljebb 60 W). Több diódákkal rendelkező sávok esetében egyedi tápegységekre van szükség.

Színes fajta

A monokróm-diódákat a ragyogás keskeny spektruma jellemzi, amelyet a háttérvilágítás kiválasztásával kell figyelembe venni. A szekrények alatt lévő megvilágítás alapján fehér és sárga mellett narancssárga, piros, zöld, kék és lila lehet. A színspektrumban a termékek és az elemek jelentősen torzulnak és különböznek a természetes fénynél, akár fluoreszcens lámpákkal.

A fehér monokróm LED egy félvezető, amely luminofore, ultraibolya fényben van. A működési elv szerint hasonló a fluoreszcens lámpákhoz.

A “meleg” -tól a “hideg” fényre választható, amelyet a Glow egy bizonyos pontja jelez, Kelvinben kifejezve, mint a LED lámpák.

Általában a LED-ekkel ellátott áramköri lap a fehér felületre kerül, de sárga, barna és fekete alapot is készíthet. A színes opciók jobban érdekesebbek a szekrényeken, amikor felszereltek. A szalag hátoldalán lévő ragasztószalag hátoldalának felépítésének egyszerűsítése.

A világítás színe a LED háttérvilágításától függően van kiválasztva. Ha azt tervezi, hogy további fényforrás formájában, lehetőleg fehér háttérvilágításban használjuk. A tervezés megfelelőbb – színű.

Hogyan válasszuk ki?

Néha meglehetősen nehéz eldönteni a LED-szal konyhai szekrények választását. Mivel a meglévő fajok bizonyos hasonlósággal rendelkeznek, és egy nagy elosztóban vannak bemutatva. LED-es világítás, izzókkal különbözik több tényezőben:

 • a kristályok száma;
 • A ragyogás típusa: monokróm vagy teljes színű;
 • Paraméterek (1,06×0,8 mm – 5,0×5,0 mm).

Mielőtt megvásárolná a LED-eket a kívánt megvilágítási típusnak.

 • További háttérvilágításként jó használni egy szalagot egy egyenletes fényerő elvesztésével (5,0×5,0 mm).
 • A dekoratív kialakításhoz az egyfajta berendezés alkalmas (3,5×2,8 mm).

Ezenkívül érdemes figyelembe venni egy másik elemet, osztályozó szalagot – a számított LED-ek számát.

  Ez a világítás minőségétől függ, és mennyi energiát fog fogyasztani. Körülbelül 60 LED-ot fog megbirkózni egy dekoratív feladat egy 1-es mérő, és a jó megvilágításhoz szükséges 2-3-szor több dióda, ugyanazon szegmens alapján.

  Beépítési

  A szekrények alatti megvilágításhoz esztétikusnak tűnt, kiváló minőségű telepítést kell készítenie. Természetesen egyszerűen csak ragaszkodhat a szekrényekhez, de kimerült és pontatlanul fog megjelenni.

  Annak érdekében, hogy a világítás kellemesnek tűnt, érdemes alumínium profilokat használni egy matt fedéllel.

  Ezenkívül az üveg az alumínium profilra telepíthető, továbbá védi a dióda szalagot a szennyezésből.

  A LED szalagvilágítás megszervezéséhez a következő manipulációkat végezzük.

  1. Telepítse a tápegységet. Javasoljuk, hogy nem látogasson el.
  2. A vezérlőmodul felszerelése.
  3. Határozza meg a dióda szalag rögzítési területét.
  4. Csatlakoztasson egy alumínium profilt. Ha a “csak a ragasztó alapon fagyott”, akkor előzetesen ajánlott a munkafelület megszakítására.
  5. Vágjon a kívánt hosszúságú szalagcsíkból és rögzítse egy fémprofilba vagy ragasztót a bútorok síkjára.
  6. A szalag forrasztó széle a tápegységhez. Vagy speciális csatlakozókkal.
  7. Ellenőrizze a világítási rendszer teljesítményét.

  Általánosságban elmondható, hogy a saját kezét a LED-szal szalászok telepítéséhez nem nehéz, nem igényel különleges készségeket. A megvilágított LED-ek bármilyen belső “kiemelést” tesznek. Fontos, hogy alaposan megfontoljuk, hol és hogyan kell elhelyezni, vegye fel a megvilágítás kívánt színét, és élvezze a kapott eredményt.

  Profil

  A szűk világítási szektorral ellátott szalagok a szerelt szekrények alján található szélén lehet felszerelni, hogy a fény ne essen a falra. A fény forgalmazásának univerzális módja a profilok és a védőfényszóró filmek használata. Ha kívánja, létrehozhatja a “Foltok” megvilágításának kívánt formáját a profiloldalra. Profil nélkül a diódákkal ellátott szalagszalag gyorsan meghiúsul a túlmelegedésből. A profil nagyon kényelmes ahhoz, hogy egy diffúzorot felépíthesse, amely elősegíti az egész pultot, és védi a fröccsenőeket.

  A LED szalag alumínium profilba van behelyezve. A formában változhat:

  • felső;
  • Számla sarokkonfiguráció;
  • kerek;
  • Beágyazott.

  Ha szeretné, megpróbálhatja elrejteni a háttérvilágítás és a bútor szekrények kiálló profilját. Beágyazott módszer, bár többet költ, de a szépség áldozatokat igényel.

  A P-alakú profil elhelyezése általában a homlokzat oldalához közel áll. Az ismerős szabvány 1/4 távolság a széltől. A profilméretek kiválasztása a LED szalag szélességét veszi figyelembe. Ez a profil a matt képernyő tetején záródik.

  szalag

  A dióda szalag elegendő megvilágításához optimálisan kiválasztott speciális teljesítmény szükséges. Az egy sormérőn található diódák száma jellemzi.

  Minden egyes típusú szalagnak van egy bizonyos mennyisége. Ezt vizuálisan és az áruk jellemzőinek megismerése során határozzák meg.

  A szalag jelölésében szereplő számok jelzik a LED méretét:

  • SMD-3528 – 3,5×2,8 mm;
  • SMD-5050 – 5,0×5,0 mm.

  Javasoljuk, hogy a 90% -os és a fenti színes kiadási indexeket választsák. Mivel a jövőben a szalagot a matt üveg alatt egy védőprofilba helyezzük, kevesebbet választhat. Ez jelentősen megmenti a pénzügyeket, figyelembe véve azt a tényt, hogy a jó minőségű hermetikus lehetőségek nagyon nehézkesek. Egy évvel később, vagy kettő, elkerülhetetlenül kitöltik, és sárgás raid, amely jelentősen megváltoztatja a kezdeti ragyogás típusát.

  Az erős kopás elkerülése érdekében a LED-szalagok nem ajánlott következetesen csatlakozni. Ezenkívül magában foglalja a ragyogás egyenetlenségét. Néhány rugalmas sáv csatlakoztatásához olyan erősítőt fog készíteni, amely szabályozza az elektromos áramkör különböző részeit az egyenletes tápegységet.

  Vezeték

  Jobb színes vezetékek használata: piros és fekete. Ebben az esetben nehéz lesz megzavarni a plusz és mínusz, és a polaritás itt az egyik vezető szerepet játszik. A vezetékek hossza elegendőnek kell lennie bizonyos állományokkal a tápegységekkel. A fő probléma, és ez a küldetés átgondolódik, hogyan kell előírni és elrejteni a vezetékeket.

  A fal és a konyhafej között, általában egy kis rés marad. Ebben a térben kényelmes a 220V-os kockázati vezeték kitöltésére a kimenetről.

  Alacsony feszültségű kábelezéssel 12-24V, a következőképpen jelentkezhet be: Keresse meg az oldalfalak mentén a szerelt szekrényekben. Bizonyos esetekben a huzalok a polctartók technológiai hornyaiba bujkálhatnak. És a legegyszerűbb opció, hogy lezárja a kábelezést egy speciális kábelcsatornával. Egy keskeny pad szépen néz ki, és néha nem egyáltalán nem rohanó.

  A táplálkozáshoz való csatlakozás

  Ha a dióda szalag megvilágítása megszűnik a vagy enyhén világít, a következő okokból:

  • alacsony minőségű alkatrészek telepítése;
  • Szerelt hibák a telepítési és csatlakozási folyamatban.

  A LED-es háttérvilágítás összekapcsolása bizonyos szabályoknak való megfelelést igényli:

  • A polaritás kötelező betartása;
  • A szalag károsítja a csavart vagy a túlzott hajlítást;
  • Szükség esetén megengedett, hogy vágjon és forraszthasson szögben;
  • Az áramvesztés csökkentése érdekében ajánlatos kábelt vastag keresztmetszettel használni;
  • Az erőteljes LED-szal igénybe vételre van szükség egy speciális profilban (doboz);
  • Ha egy 5 méteres hosszúságú sáv van felszerelve, kivételesen párhuzamos csatlakozási típust használnak;
  • A túlmelegedés elkerülése érdekében a tápegység előnyösen elhelyezhető, jó szellőzéssel.

  Általában a LED szalagon vannak jelek elválasztáshoz. LED-es szalag eladott tekercsekben 5 méter. És sokan úgy gondolják, hogy akkor lesz, ha mind a 10, majd 15 méter egyáltalán csatlakozik? Úgy tűnik, hogy nehéz, csatlakoztassa az első szalag végét és a második kezdetét. De tilos erre, mivel a számított hosszúságra 5 méterre kerül sor, amelyet az aktuális sávok tartanak fenn. A megengedett terhelés rövid időn belüli megnövekedett határértéke letiltja a berendezést. Ezenkívül a diódák ragyogása egyenetlen lesz – a csík elején világosabb, és közelebb kerül a végéhez – észrevehetően több unalmas.

  Engedélyezheti a szalagot az egyik vagy mindkét oldalával.

  A kétoldalú kapcsolat segít csökkenteni az aktuális számok terhelését, és megakadályozza az egyenetlen lumineszcencia megjelenését a szalagos síkban. Ez különösen fontos, ha nagy tápszalag van csatlakoztatva. A tapasztalt szakemberek szerint ez a kapcsolat – a legreatívebb. Az egyetlen mínusz a huzalok további stretchingének szükségességét tekintik az egész világítás mentén.

  A profik is ajánlott a dióda szalagot az alumínium profil üregébe biztosítani, a hűtőbordát szolgálva. Mivel a fényes szalag fűtött, a hőmérséklet emelkedik rosszul befolyásolja a LED jellemzőit. A túlmelegedés folyamatában elhalványulnak és az idő múlásával összeomlanak. Kiderül a szalag, amely 5-10 év ragyogó, a profilban van. Nélküle ő fog fékezni az évre, vagy akár gyorsabban.

  Ezért az alumínium doboz egy kötelező komponens a szalagvilágítási rendszer eszközében. Az egyetlen lehetőség, ha anélkül tudható be – az SMD 3528 szalag telepítése. Az alacsony fogantyúszalag nem igényel hűtőbordát, összehasonlítva a szilikonnal töltött csíkokkal. A hőátadás ezeknek kizárólag a szubsztrátumon keresztül fordulnak elő, és ez kritikus fontosságú. Ha a szalagot műanyagból vagy fából készült alapon is beillesztik, akkor a helyzet a diódák hűtésével és egyáltalán kritikussá válik. Ez ésszerűen elsősorban a teljes rendszer működése során vigyázzon a biztonságra.

  Értékelje a cikket
  ( Még nincsenek értékelések )
  Megjegyzések hozzáadása

  ;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: