Lehetséges, hogy vágja le a LED szalagot és hogyan kell csinálni?

Ez nem mindig szilárd LED-szal – például egy 5 méteres tekercsen – egy adott helyen szükséges, hogy szükség van rá. Ha például az autó kabinjáról beszélünk, akkor csak egy 3-4 LED-es szegmens használható a háttérvilágítás minden helyén.

Hogyan válasszunk különböző szalagok?

A LED szalagot csak olyan speciális jelekkel vághatja, amelyek beállíthatók (vagy nem tesznek be) egy bizonyos gyártót. Nem mindegyikük teszi a megfelelő jeleket a szalagon. Néha lehetséges meghatározni a vágás helyét, csak alaposan megvizsgálta a nyomtatott áramköri lap topológiáját – egy vékony réteg textolit, amely gumi vagy műanyag szubsztrátumon található az aktuális sávokkal.

12V

A 12 voltos szalagos topológia olyan módon van elrendezve, hogy a LED-ek minden csoportban vannak-e sorozatokban. Ez a csoport, az áramkorlátozó ellenállás következetes bekapcsolásával együtt olyan klasztert vagy ágazatot alkot, amely 12 volt. Helyesebb lenne a 3-as, de 4 LED-hez való csatlakozáshoz, mivel mindegyikük 3 volt. Ha egy ilyen LED 4 V-ig van csatlakoztatva, túlmelegszik – és néhány perc múlva éget. Ennek elkerülése érdekében a gyártó 20-30 ohm-es áramkorlátozó ellenállást tartalmaz. Ennek megfelelően 12-13,8-tól az összes szerelvényig jelentősen melegít 60 vagy több fokig. És mivel a gyártó jövedelmezőbb helyett a 4. LED tartalmaz egy előtét ellenállás – ugyanakkor miután úgy számítják ki, hogy a több száz órányi folyamatos lumineszcencia LED is degradálódnak és nem miatt elengedhetetlen fűtés, – A Közgyűlés nem tapasztalhat túlterhelést. Bölcsebb lesz Ne lépje túl a 12 voltos tápfeszültséget, felveszi a megfelelő hálózati adaptert vagy a stabilizált tápegységet.

Ha magasabb feszültségről beszélünk, a tápellátást az áramra kell korlátozni, lefelé irányuló feszültségű hagyományos diódákat, vagy egy további ellenállást, a sort vagy a huzal bővítését.

A vágóegységet az olló formájában végzi, ahol a “piros”, “kék”, “zöld” és “tömeg” érintkezők. Nem nehéz kitalálni, hogy a három “szín” érintkezés pozitív, mindegyik színes félvezető kristályok esetében. Ugyanakkor az aktuális számok átkerülnek, megkerülve a gyártó által forrasztott LED-eket és ellenállókat. A LED-ekben, amelyek nem háromszínűek, vagy monokrómként dolgoznak (vörös, sárga, zöld vagy kék színűek), csak érintkezők (és nyomvonalak) “plusz” és “mínusz”. LED-es szalagok 12 V-tal, például piros (leállítási és hátsó dimenziós lámpákként), tartalmaznak 6 LED-t a sorozatban: maximális tápfeszültség mindegyik számára, ami nem ajánlott meghaladni, 2,2, és nem 2,7-3,3 volt. A 24-es szalagok esetében az egyes ágazatokban lévő LED-ek száma.

Az elülső oldalon lévő jelzés hiányában a vágási vonal forgóhelyen lehet. Vékony szalag vágások ollóval. Pontosan kell vágnia a középső középpontban a Névjegyek között: véletlenszerű elfogással bármelyik oldalra, a takarmányvezetékek rendkívül bonyolult hatásúak lesznek.

220 volt

220 voltos szalag esetében a klaszterek vágása sokkal bonyolultabb. Ez alapvetően SMD-3528 / 2835/3014 / 5050/5630 és több más termék sorozat, amely hasonló a hatalomhoz és a működési áramhoz. Vágja őket egy közepén – 0,5, 1, 2 m. A LED-ek száma 30-120. A kettős LED-eket gyakran fehér – 2 3 voltként használják, egymás után egy blueryry crust-ban van összekötve. Ennek megfelelően a megszakítás nélküli munkához 30 darabot igényel szegmensenként. Könnyű kiszámítani, hogy a 30 dupla LED (60 egyetlen – ez az, amit számlálunk), a 180 voltos feszültségre számítanak. Annak érdekében, hogy a lehető legrövidebben ragyogjanak (3,3 volt minden LED-en), a feszültség szükséges, körülbelül 200 volt. Itt azonban a gyártók érdeklődnek a LED-ek állandó értékesítésében, lehetővé teszik a szándékos hibát, beleértve a csak 30 (és nem 35-40-es klasztert) kettős LED-ek. A jelenlegi korlátozó ellenállással és chip biztosítékkal rendelkező hálózati dióda híd az egyes fürtök egyenirányítójaként telepíthető. Minden szegmens közvetlenül csatlakozik egy aljzathoz.

Érdemes azt mondani, hogy a LED-ek túlmelegednek. Néhány kézműves Rewar szalagok támadják meg a további LED-csoportokat, vagy redoing illesztőprogramot. Ennek eredményeképpen a tápfeszültség minden könnyűelemen (és a fény fényereje) enyhén csökken, ami kiterjeszti a szalag élettartamát.

Szalagok vágása 220 volton is különleges jelekkel. Fontos Ne vágja meg az illesztőprogramot (vagy a külső illesztőprogram kapcsolatai). A multiplicitás szintjén marad 30-120 LED – a választó vonalak által kijelölt jelenléte egy áramkorlátozó szerelés elején az egyes vegyületek klaszter.

Színes RGB

Az RGB színes szalagok négy pályával rendelkeznek – “teljes”, “piros”, “zöld” és “kék”. A fejlettebb változat – RGBW (fehér) adunk hozzá, mint a negyedik LED) – tartalmaz 5 pálya a szalag topológia (5. pozitív kimenete egy fehér LED). Ezeket az összeszerelést leggyakrabban az 5 voltos feszültségen számolják, és az egyes színes csoportok áramlási elleni ellenállásait tartalmazzák. Egy klaszter RGBW-Ribbon 4 LED-t és 4 ellenállást tartalmaz (legfeljebb több tucat ohm). RGB szalagok találhatók, amelyek két piros, zöld és kék LED-ek szerepelnek párhuzamosan – szekvenciális a korlátozó ellenállással csoportok. Ha 12 volt, akkor a LED-ek száma megháromszorozódik – hat piros, zöld és kék. A szalagokban 24 volt, minden színes csoport hosszabb – már 12 LED-t tartalmaz.

A jelölésekre (vágási vonalak) is csökkentek, és a megfelelő számú klaszterekből állnak.

Vágó szalag vízszigeteléssel

A nyomtatott szalag elején nincs vágási jelek. De megtalálhatók a hátoldalon. A vágás egy ponton keresztül, amelyen keresztül a vágott vonal áthalad, szükség van a szilikon eltávolítására. Az írószer késsel vágják le őket. A huzalok leállítása, a forrasztás csomagolási pontjait újra kell húzni.

Hasznos ajánlások

Bárhol a LED-szal tartalmaz az aktuális sávokat. Az ultrahangos penge (borotva, scalpel) egy bizonyos készséggel, a kézművességet egy polimer réteggel tisztítják fémre (réz), még akkor is, ha a szalag vágás nem teljesen helyes, de a LED-ek és más részek nem sérülnek meg. Ezt megelőzően jobb, ha nem hozná a helyzetet – ha vannak címkék, vágják őket. Ha az olló (vagy kés) károsítja magukat (összetevők), akkor a szegmens nem sikerült visszaállítani, valószínűleg nem fog sikerülni.

Még akkor is, ha csak az egyik megsérült három LED-ről, rendkívül óvatosságra és pontosságra van szüksége ahhoz, hogy ne károsítsa a többit.

Ha a három voltos klaszter három LED egyike megsérül, akkor változtassa meg az áramellátó ellenállást. Ellenkező esetben a fennmaradó LED-ek a nagyfeszültség alatt vannak, azonnal megégettek (a ragyogás “vitorlázás”).

Néhány szalag éles hajlítása még a vágás pontján is vezethet a hatályba. Még akkor is, ha a LED-ek különböző irányban vannak az éles hajlítási ponttól, a pályák maguk is megszakadhatnak – a textolit vagy más kompozit anyag előfordulása miatt, amely a szalagból készül. Tilos a szalagok ragaszkodni a csomópontokba, meg fogjuk határozni a mintákat – a szakadás veszélye mellett, a szalag elveszíti a hasznos fényáramlás részét, mivel több LED-ek átfedése a saját átlátszatlanul a szubsztrátum által.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: