A mágneses zárak felszerelésének eszközei és jellemzői

  A székrekedés nemcsak bejárati ajtókra van szükség, hanem intermetre is használható. Az első kiviteli alaknál a fő hangsúly a mechanizmus biztonságosságát teszi lehetővé, amikor a választás és annak megbízhatóságát, valamint a második – a könnyű használat, a megbízhatóság a munka és a kényelem. És az utóbbi esetben is fontos a kastély mérete. Minden ilyen igény megfelel a mágneses zároknak, így gyakran a szobák közötti szárnyra vannak felszerelve.

  Működés elve

  Bármilyen mágneses zárak a belső ajtók számára lehetővé teszik őket egy fogantyú segítségével, ha a szárnyat olyan speciális mechanizmusokkal rögzíti, ahol mágneseket használnak. A működés elvét összehasonlíthatjuk azzal, amit a szekrények kapujában használnak. A terv két mágnesből áll, amelyek közül az egyik az ajtóban lévő bárban van rögzítve, a második pedig a vászonban. Amikor az ajtó bezárul, a mágnesek közötti távolság csökken, a beagle vagy vászon rögzítésével vonzza őket, amely lehetővé teszi, hogy az ajtót a kívánt helyzetben tartsa, mielőtt kinyitná a zárat.

  A mechanizmus megnyitásához csak a fogantyút kell bekapcsolni, vagy erőfeszítést kell tennie, megnyomva a vászonra. Az ajtó kinyitásakor a mágnesek közötti távolság növekszik, a kölcsönhatás nullára csökken. Az ilyen eszközök és ezek közötti különbség a szekrényekben lévő zárakhoz használják, a bilincsek hiányában áll. Az ilyen eszközök ilyen egyszerű kialakításának köszönhetően nem csak a könnyű használat, hanem hosszú élettartam is különböznek.

  Előnyök

  Ezek az ajtózáraknak számos vitathatatlan előnye van. Ezek közül a következőképpen meg lehet jegyezni:

  • Egy egyszerű kialakítás lehetővé teszi, hogy megszabaduljon a főbb probléma minden más típusú zárakban – ez a támogató rugó hiánya, amely gyakran sikertelen;
  • A kiálló rész hiánya, az úgynevezett kutya, amely minden más típusú zárakban, egyszerűsíti a mágneses eszközök használatát;
  • Az ajtók szinte csendben nyitva vannak.

  Az ilyen típusú mechanizmusban nincsenek alkatrészek egymással, így nincs szükség kenőanyagra, a zárat nemcsak a belső vászonokra, hanem a teraszra vagy az erkélyre is elérheti, ahol alacsony hőmérsékletet fognak befolyásolni. A készülék önmagában felvehető egymástól függetlenül. Az eszközök többsége szabványos méretekkel rendelkezik, amelyek minden típusú ajtóhoz alkalmasak.

  Ha bármely kastély már a vászonon áll, akkor a horonyban 99% -os valószínűséggel lehetséges, hogy mágneses zárat helyezzen el. Ehhez csak el kell távolítania a régiet, és telepítene egy új mechanizmust, felszerelést és a dobozt egy új ajtó deszkával.

  Hibák

  Annak ellenére, hogy egyszerű módosítás és továbbfejlesztett kialakítás, nagyrészt ezek az eszközök mechanikus eszközök maradnak, ezért nem szükséges különböző ragasztó keverékeket használni az ajtóban az ajtóba való telepítés során, amely nem szétválaszthatóvá válik. Még a híres márkák legdrágább zárai még az örökkévaló a munkában.

  Ha a zár a vászonba van telepítve, anélkül, hogy lebontani és javítani, Ezután merül fel, ha ilyen szükség van, szükség lesz egyszerűen elpusztítani az eszközt. Azt is meg kell jegyezni, hogy ha a reteszelő eszköz meghibásodik, az ajtó bizonyos esetekben megsérülhet. Mágneses zárak használata esetén tudnia kell a mágnes tulajdonságairól, mert ebben az eszközben azonnal kettő van. Ezek az elemek egy személy övének szintjén helyezkednek el, és éjjel-nappal dolgoznak. Ezért az ajtóválasztékon az ilyen zár működése során bármilyen fémanyagot gyűjtenek – a tűkből vagy klipekből más elemekbe, amelyek a kastélyműködési területen lesznek.

  A mágneses zárak fő része olyan tulajdonsággal rendelkezik, amikor a mágnesek már 10-15 cm-es távolságban vannak, és ennek eredményeképpen közelebb tudnak dolgozni. A zár ilyen hasznos tulajdonsága csak akkor fontos, ha nincs mechanizmus az ajtón, amelyet a kulcs megnyitásához szükséges, mivel ez a rabszolga rabszolgákat okozhat.

  Alacsony költségű modellekben nincsenek olyan eszközök, amelyek beállíthatják az internet helyzetét, így a mágnes húzásakor a RIGLEEL az ajtó zárásakor kiléphet a zárból. Az ilyen hatások negatív eredményt adnak, és a sokkokból származó mágnesek megoszthatók.

  Fajták

  Minden mágneses zárat több típusra osztják.

  Passzív

  Ezt a mechanizmust egy egyszerű kialakítás jellemzi, és hasonlít azokra, amelyeket a bútorajtókban használnak, de erősebbek. A munka elve az, hogy egy acéllemez az ajtó ajtaján van felszerelve, és az ajtó maga egy mágnes. Amikor ezek az elemek egymáshoz közelednek, a mágneses mező a köztük fut, és megadja az ajtókat, hogy biztonságosan javítsanak ebben a helyzetben. A szárny kinyitásához enyhe erőfeszítést kell tennie, majd a lemezek megnyílnak. Jellemzően ezek a mechanizmusok az ajtóra szerelt-harmonika, és ha szükséges, akkor a lengő szárnyak, de ehhez szükség lesz választani erősebb modellek.

  Riguelrel

  Ezeket az eszközöket összetett kialakítással különbözteti meg, kivéve a mágneseket és a mechanikai komponenseket. Külsőleg, az ilyen zárak nem különböznek a szokásosnál, de a nyomásrugó hiánya egy jellemző. A RIGLE maga a mágnesezett fémből készült, és a szárny bezárásakor a bárban a horonyban van. Az ajtó kinyitásához szükséges lesz a fogantyúra, amely után a mágnesek nyitva vannak. Az ilyen zárak megbízhatóbbak és jelenleg nagyon népszerűek.

  Elektromágneses

  Ezeket a mechanizmusokat általában a beömlővászonokra szerelik fel, de szükség esetén telepítheti őket és az Interroom. A kastély megnyílik a kulcs, a távirányító, a kártyák és más eszközök. Ennek a zárnak a funkciója, hogy csak akkor működhet, ha van egy külső áramforráshoz való csatlakozás. Ha nem lehet csatlakoztatni a hálózati rácshoz, akkor a zár nem működik és folyamatosan nyitva áll.

  Hogyan válasszuk ki?

  Jelenleg számos mágneses zárak üzletek üzletek, amelyek beépítésre szánt belső vásznak.

  A választáskor ajánlott figyelmet fordítani ezeket a paramétereket:

  • forma;
  • Kilátás;
  • az bizonyos súly megtartásának képessége;
  • Gabarits.

  Emellett az eladónak tudnia kell, hogy melyik terhelés képes ellenállni a megvásárolt zárnak. Ha tervezik, hogy világos formatervezésben vagy PVC-szárnyban telepítve kerül sor, 150 kg-ra számíthat. Ha a fa vagy a fém masszív ajtó, akkor szükség van olyan mechanizmusra, amely 350 kg-ig ellenáll. A készülék hosszú élettartamának biztosítása érdekében szükség van arra is, hogy figyeljen a kastélykövető borítójára is. Jellemzően a gyártó cinkkel vagy nikkelekkel borít. Annak érdekében, hogy a fémlemezek hosszabb ideig szolgáltak, ezért speciális filmmel borítják őket.

  Ugyanakkor meg kell nézni a visszatérő részt, és maga a mágnes nem festett, mivel képességeik csökkennek, az ilyen zárak nem lesznek képesek hallgatni.

  Telepítés

  Ha az asztalosipari eszközzel elemi munkaeszközök vannak, akkor a mágneses zárakat a fából készült ajtókba telepítheti. A betétek ilyen eszközökkel készülnek:

  • csavarhúzó;

  • fúró;

  • ceruza;

  • malom;

  • csavarhúzó;

  • egy kalapács;

  • vonalzó.

  A munka sorrendje több lépést is tartalmaz.

  • Kezdetben meg kell jelölni a jelölést. A Mortise Lock átlagosan 110 cm-re van felszerelve a padlóról. A vászon végén jelölje meg azt a helyet, ahol a résszel a telepítéshez helyezkedik el. Ha egy ilyen eszköz fogantyúval rendelkezik, akkor az elülső oldalon is meg kell jelölnie a helyet.
  • A fogantyú lyukát az elektromos fúró készítik. Javasolható, hogy átmegy, úgyhogy akkor nem kell extra lyukakat tennie.
  • Kezdetben egy mintát készítenek egy arckifejezés telepítésére. Utána egy rést, ahol a mechanizmus lesz. A kastély mérete szerint. Hogy egy maróföldön, és ha nincs ilyen eszköz, akkor a vésőt és a kalapácsot kell használnia.
  • Hozzárendel egy helyet, amely rögzíti a készüléket a vásznon. Ehhez a kastélyt egy résbe kell helyezni, és a mechanizmus rögzítésére szolgáló helyeken kell elhelyezni.
  • Ezután a zárat egy résszel és annak rögzítésével készítik önálló csavarokkal. Ezt követően a fogantyút teszik ki, amely a vászonra is rögzítve van.
  • Ezután telepítenie kell a választ. Ha a zárnak nincs brigádja a mágnesezett fémből, akkor a dobozban lévő dobozban csak a rúdra van szükség. Ha a zárnak van egy csavarja, akkor szükség lesz arra, hogy a dobozban többet készítsen, és helyezze el a RIGLEEL-t, fúrjon egy helyet. Ezeknek az eseményeknek a fúrót is használnak. Mindezen események után ellenőrizni kell a rendszer teljesítményét.

  A mechanizmus beállítása?

  Ha a használat időtartama alatt a zár rosszul fog működni, vagy nem tartja az ajtót, akkor meg kell találni az okokat, amiért nem működik és megszünteti őket. Bár az ilyen eszközöket nagy megbízhatósággal megkülönböztetik, és hosszú ideig is szolgálhatnak, de néha vannak olyan helyzetek, amikor szükség lesz ilyen mechanizmusok cseréjére vagy javítására. A jelek közül, amelyek jelzik az ilyen intézkedések végrehajtásának szükségességét, a következőket lehet megjegyezni:

  • laza rögzítés;
  • deformált rögzítés;
  • A szárny kinyitásakor zaj volt;
  • A mágnesek között nincs látni.

   A mágneses zárak jelentős működési hibái gyakran előfordulhatnak, mivel azok helytelenül vannak felszerelve, vagy rossz minőségű kastély megvásárlása miatt. Ha a rossz minőségű termékeket megvásárolták, akkor a javítása nem hozítja a kívánt eredményt, a probléma csak egy ideig megszűnik. Jobb kastély azonnal megbízható, és az eredeti minőségi termékeket is kiválasztani. Ha a zárral kapcsolatos problémák merülnek fel a tévhit, akkor ez a helyzet rögzíthető. Ehhez ilyen tevékenységeket kell végrehajtania:

   • Csavarja ki a zárgombokat;
   • Távolítsa el a mechanizmust az ajtóból és nyissa ki a testét;
   • Ellenőrizze azokat a részleteket, amelyek sikertelenek, és cserélje ki őket új;
   • Ha a javítás lehetetlen, új kastélyt kell vásárolnia.

    Ha cserélnie kell a várat, akkor semmi sem bonyolult. Csak hasonló mechanizmust kell vásárolnia, amely hasonló a korábban létrehozott mérethez hasonlóan. Ehhez ajánlatos a megbízhatóbb eszközöket választani, amelyek hosszabb ideig szolgálnak. A belső vászonokra telepített mágneses zárak használatának növelése, valamint a megbízható és megszakítás nélküli működés biztosítása érdekében ajánlott ezeket az eszközöket kiaknázni. Itt semmi bonyolult. Csak a következő szabályok teljesítéséhez szükséges:

    • Tisztítsa meg a sávot és a mágnest a fémpor és a szemét;
    • A mágnes rögzítőerejének növelése érdekében helyesen kell rögzíteni a zárat úgy, hogy a kívánt távolság ezen elemek között legyen;
    • Ha a víz megüt, akkor azt kell vezetékezni, hogy az elemek ne oxidálódjanak;
    • Időszakosan ajánlott csatlakozni az önálló csavarral.

    Vélemény

    Mint látható, mágneses zárral elég megbízható és tartós, így elég pozitív visszajelzéseket mind a felhasználók körében, és a szakemberek körében. Ennek oka az eszközök kis költsége, az egyszerű telepítés és a hosszú élettartam. A mágneses zár kiváló megoldás a zárt állapotban lévő interroomi ajtóknak, amely ezeket a mechanizmusokat egyre népszerűbb a hazai piacon. Az egyéb előnyök között csendes, érdekes design, különböző színek és mások.

    Hogyan kell telepíteni egy mágneses zárat, nézd meg a videót.

    Értékelje a cikket
    ( Még nincsenek értékelések )
    Megjegyzések hozzáadása

    ;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: