Öntapadó tömítő az ajtókhoz

Öntapadó tömítő az ajtókhoz

Az ajtókhoz használt modern tömítések maximális feszültséget biztosítanak, mint a hőveszteség megakadályozása. A gyártók a vásárlók figyelmét számos ilyen tömítések figyelembevételével képviselik, amelyeknek sajátosságai meg kell ismerniük.

Ezeknek a termékeknek a fő előnye, hogy szinte bármilyen típusú ajtószerkezethez használhatók.

Öntapadó tömítő az ajtókhoz

Sajátosságok

Az öntapadós pecsét tömege olyan funkciók és előnyök, amelyekkel érdemes részletesebben olvasni. A termékek nagyfokú rugalmassággal rendelkeznek, azokat az anyagok létrehozására használják, amelyek gyorsan visszaállíthatják az eredeti űrlapot.

A modern öntapadó szalagok a tömörítéshez jó stabilitást mutatnak még a mínusz hőmérsékleten is, ami elég fontos pont. Érdemes megjegyezni, hogy az alacsony minőségű anyagokból készült termékek képesek keményen keményen.

Az öntapadós tömítések fő jellemzője az, hogy az ajtó maximális feszességét biztosítják a használat során.

Öntapadó tömítő az ajtókhoz

Öntapadó tömítő az ajtókhoz

Ebben az esetben az elemek telepítése nem igényel nagy időt és erőfeszítést. Az ilyen szalagok fő előnye, hogy bárhol használhatják őket. Tökéletesen rögzítik a különböző anyagokat, még a fa is. Ezenkívül az öntapadós modellek láthatatlanok, jól illeszkednek az ajtóanyaggal, és jó esztétikai tulajdonságokkal jellemezhetők.

Öntapadó tömítő az ajtókhoz

Öntapadó tömítő az ajtókhoz

Öntapadó tömítő az ajtókhoz

Nézetek

Az öntapadó tömítés kiválasztása, különös figyelmet kell fordítani a termékek főbb típusára. Alapvetően az összes modell közötti különbség az anyagban van. Ezenkívül a tömítések az ajtókra vonatkozhatnak.

Az öntapadó szalagok különböznek egymástól a célállomáson.

 • A pecsétek magas keresletet élveznek a vevők körében A bejárati ajtókhoz. Az ilyen termékeket sűrűséggel megkülönböztetik, a vastag anyagokat használják. A pecsétek sajátossága egy belső üreg jelenlétében van. Ennek köszönhetően a szalag leginkább közel van az ajtókerethez.
 • Összekapcsolt A tervek szintén nem sikerülnek lezárás nélkül. A fenti opcióhoz képest ezeket a termékeket egyszerűbb előírások jellemzik. Például ezek a szalagok nem használják a tervezetek szobájának védelmére.
 • Gyakran öntapadó termékek alkalmazandók Üvegajtókhoz. Ezek a szalagok külön nézet. A sajátosság a különleges rész elérhetősége. A modellek fő előnye egyszerű és egyszerű telepítés.

Öntapadó tömítő az ajtókhoz

Öntapadó tömítő az ajtókhoz

Öntapadó tömítő az ajtókhoz

A fentiek mindegyike mellett a tömítések alakulnak.

 • Szalagot alkalmaznak a kis hézagok (1-2 mm).
 • Ha a távolság valamivel több, akkor a legjobb, ha speciális gumi lehetőségeket használ:
 • C és E-alakú tömítő profilokat használnak, hogy lezárja a rések, a vastagsága, amely eléri a 3 mm-es.
 • A P és V formanyomtatványokat 5 mm távolságra használják.
 • A legtöbb vastagság a D és az O-alakú elemek. Ezek körülbelül 6-7 mm-es rések esetén használják őket.

Öntapadó tömítő az ajtókhoz

Öntapadó tömítő az ajtókhoz

Dimenziók

A tolstikus tömítéseket a vevők nagy igénye használja. Alapvetően a bejárati ajtókhoz használják őket. A modellek jó zajt és hőszigetelést biztosítanak. Ezenkívül a vastag termékek használata az ajtók szorosan zárva vannak, anélkül, hogy a kopogás előfordulna.

A belső ajtókhoz a vékony öntapadó tömítések alkalmasak lesznek. Az ilyen lehetőségeket meglehetősen széles körben mutatják be, ezért ritkán fordulnak elő a választásnál.

Öntapadó tömítő az ajtókhoz

Öntapadó tömítő az ajtókhoz

Öntapadó tömítő az ajtókhoz

Anyagok

Különös figyelmet kell fordítani az anyagra, amelyből a pecsét készül.

 • Az opciókat leggyakrabban használják a bemeneti kültéri ajtón Gumiból. A termékek sajátossága az, hogy különböző módosítókon alapulnak. A gumi tömítőanyag jó ellenállással rendelkezik a különböző időjárási viszonyokkal és a hőmérsékletcseppekkel. A szakemberek azzal érvelnek, hogy ezek az opciók ideális példa az ár és a minőség arányára. Alacsony áron tartós termékeket vásárolhat, amelyek jó működési tulajdonságokkal rendelkeznek. A minőségi opciók képesek 3-4 szezont szolgálni, miközben megőrzik eredeti formáját.
 • A modern piacon kevésbé népszerűek szilikonból. Ezek a lehetőségek kissé alacsonyabbak a gumi működési tulajdonságaiban. A fenti modellekhez képest a szilikon tömítők kevésbé tartósak. Leggyakrabban ezek az elemek a belső ajtókhoz használják. Ebben az összetevőben a szilikon tömítések nem rendelkeznek versenytársakkal. Ezek a termékek a környezetbarát fajok csoportjára is utalnak. A szilikon nem toxicitás, a felhasználás folyamatában nem osztja meg a káros párolgást.

Öntapadó tömítő az ajtókhoz

Öntapadó tömítő az ajtókhoz

 • A legtöbb költségvetési határozat az akvizíció Poropolon Öntapadó szalagok. De az ilyen termékek vásárlása, érdemes megérteni, hogy élettartama körülbelül 5-6 hónap. Az ilyen tömítések nem ajánlottak bemeneti struktúrákhoz. Ez annak köszönhető, hogy a hőmérsékleti különbségek és a szennyeződések hatása alatt a termék megkezdődik.
 • Az úgynevezettnek tulajdonítható Húzza a szalagokat. Alapvetően ezek a lehetőségek a bútorokhoz, nevezetesen – szekrényekhez használják. A szalagok jó hő- és hangszigetelési tulajdonságokat biztosítanak. A gazdálkodók megakadályozzák a por behatolását a szekrényben.
 • A legtartósabbak Mágneses tömítések. Érdemes megjegyezni, hogy ezek a lehetőségek meglehetősen magas költségeket különböznek, de az ár itt indokolt kiváló működési tulajdonságokkal. A mágneses tömítések alapján három kontúr van.

Ennek köszönhetően a termékek szorosan rögzítik az anyagot, és jó tömítést biztosítanak.

Öntapadó tömítő az ajtókhoz

Öntapadó tömítő az ajtókhoz

Öntapadó tömítő az ajtókhoz

Színek

Az öntapadó tömítéseket több színben mutatják be. A szabványos fajok közé tartoznak a fekete termékek. Ideálisak a sötét bemenetekhez és a belsőépítők számára.

A könnyű ajtókhoz fehér öntapadós tömítéseket használhat. De az ilyen termékek gyorsan szennyezettek az időjárási viszonyok hatása alatt.

A gyártók is a vásárlók átlátszó modellek figyelmét képviselik. Tökéletesek az üvegajtókhoz. A termék használata esetén teljesen láthatatlan. Ezenkívül az ilyen lehetőségeket megkülönböztetik a megbízhatóság és a tartósság.

Öntapadó tömítő az ajtókhoz

Öntapadó tömítő az ajtókhoz

Öntapadó tömítő az ajtókhoz

Hogyan válasszuk ki?

Az ajtó öntapadós pecsét kiválasztása, figyeljen több jelentős pillanatra.

 • Első fontos pont – anyag. Az egyes fajok előnyeire és jellemzőire összpontosítva könnyedén kiválaszthat egy opciót mind a bemenet, mind a belsőépítészet számára. Például az utcai ajtók számára a legjobb, ha vastag gumi tömítéseket használunk. Annak köszönhető, hogy az alkalmazás során maximális tömítést biztosítanak. Ezenkívül a pecsét használata lehetővé teszi az optimális hőmérséklet megőrzését a szobában.
 • Előre kell dönteni a termék méretével. A doboz és az ajtó között meg kell mérni a hátsó vastagságát. A kapott indikátorok alapján lehet kiválasztani a megfelelő formát és az öntapadó szalag vastagságát.
 • Ipper A ruha minőségét, amely a terméken van jelen. A tömítés hibáinak jelenléte azt jelzi, hogy a használat nem megfelelősége.

Öntapadó tömítő az ajtókhoz

Öntapadó tömítő az ajtókhoz

 • Különös figyelmet fordítanak a gyártó fizetésére. A legjobb, ha olyan modelleket választanak ki, amelyek már sikerült kimutatni a kiváló minőségű termékeket.
 • Az akvizíció során Javasoljuk, hogy ellenőrizze az anyagot rugalmasságra: A pecsét kissé ki kell nyomni egy ujjal, hogy milyen gyorsan a kezdeti formája a termék lesz visszaállítva. A szakértők közepes merevséget alkalmaznak. Túl sűrű termékek megakadályozzák az ajtó rendesen. A puha tömítések gyorsan elveszítik eredeti formáját.
 • Szalagok beszerzési szalagok, Figyeljen az anyag minőségére. Alapvetően a habszivacsokat használják ezeket a termékeket. De egyes gyártók lehetőségek vannak a jobb anyagokból.

Öntapadó tömítő az ajtókhoz

Öntapadó tömítő az ajtókhoz

Hogyan kell használni?

Amint azt fentebb említettük, a szalag telepítése nem különösebben nehéz.

Először ki kell szednie a régi pecsétet. A legegyszerűbb mód az, hogy szakítsa meg az anyagot. De ha ez a módszer nem távolítja el a terméket, akkor a legjobb a véső vagy egy kés használata.

Ezt követően szükség van a ragasztó eltávolítására az ajtó ajtajának felületéről. Ezekben az egész számokban fehér szellemet vagy acetont használhat.

Távolítsa el a maradékokat óvatosan, hogy az új anyag szorosan rögzítse a felületre.

Öntapadó tömítő az ajtókhoz

Öntapadó tömítő az ajtókhoz

Ezután a következő manipulációkat kell végrehajtania:

 • Végezze el a nyílás méretének mérését, azaz magasságát és szélességét;
 • állítsa be a tömítőszalagot a kapott indikátorok alatt;
 • Távolítsa el a védőréteget a termékből.

Öntapadó tömítő az ajtókhoz

Öntapadó tömítő az ajtókhoz

Ezt követően a tömítést szorosan rögzíteni kell az ajtó doboz kerülete körül. Ne feledje, hogy a szalagnak jól illeszkedik a felülethez. A tömítés szükségtelen részeit késsel kell eltávolítani.

Amikor a szalagot használja a bemeneti ajtóhoz, telepítsen 2 kontúrokat. Az egyikük közvetlenül az ajtókeretre van rögzítve. Ami a második kontúrot illeti, a vég ajtajterületén kívül van rögzítve.

Öntapadó tömítő az ajtókhoz

Öntapadó tömítő az ajtókhoz

Példák és opciók

Számos módja van az ajtó kialakításában az öntapadó tömítés használatára.

Ezek közül az egyik a termék rögzítése horonykapcsolattal. Alapvetően egy ilyen eljárást alkalmaznak a bemeneti struktúrák előállítása során. A keretkereten vannak útmutatók. Az alkalmazott tömörítő alapja, merev része van.

Hasonló kiviteli alakot különböztetünk meg a nagy szilárdságú indikátorok, nagyon megbízható. A telepítési folyamat azonban szinte lehetetlen.

Öntapadó tömítő az ajtókhoz

Öntapadó tömítő az ajtókhoz

További információ az Ajtófejekről lásd a következő videót.

Kamat cikk
( Még nincs értékelés )
Ossza meg barátaival
123
Megjegyzés hozzáadása