Az üvegház alapja: hogyan kell csinálni?

Az üvegház egyik leghatékonyabb módja, hogy zöldséget zárt a talajban, és ezért az ilyen szerkezetek ma megtalálható sok privát területeken, ahol van egy kis darab szabad föld, míg a sátrakban lehet meleg és hideg. Az első típus a téli hideghez igazodik, ezért a növények egész évben növekedhetnek bennük. Az ilyen létesítmény fontos eleme az alapítvány, amely minden külső terhelést észlel.

Sajátosságok

Az üvegház alapja egyfajta támogatás, amelyen a fő szerkezeti elemek rögzítve vannak. Nem lehet ilyen struktúrát benyújtani anélkül, hogy többször is kiterjeszti a szerkezet élettartamát.

Technikailag ezek a tervek nagyon gyakran hasonlítanak a klasszikus lakóépületek alapjaira vagy kis épületek, de csak néhány kisebb. A bázisok használata az üvegházaknak sok pozitív pártja van. Például, segítségével az alapítvány, a tetemet üvegházhatású megbízhatóan talajhoz rögzített, amely nem teszi lehetővé a tervezési mozgatni hatása alatt a szél vagy más külső hatások.

Az Alapítvány növeli a keret hordozó tartósságát. Egy ilyen alapon már összetettebb rendszereket hozhat létre, míg az alapítvány jelenléte minimálisra csökkenti a szerkezet megsemmisítését, és nem teszi lehetővé, hogy befolyásolja azt.

Ha az üvegház felemelkedik a talaj felett, akkor ez a megközelítés lehetővé teszi, hogy több hőt megőrizze – így minimalizálhatja a fűtési rendszer költségét.

Az alapítvány akadály a molyok és más hasonló kártevők épületének behatolására. Csak a talajba helyezett beton- és tégla alapokra vonatkozik. Ha csak egy fából készült fűrészárut használnak, akkor nem fog megmenteni a rágcsálókból.

Meg kell jegyezni, hogy az alapítvány nem mindig védi – repedésekhez vezethet vagy ferde. Ez az ilyen struktúrák építési technológiáinak megsértésének köszönhető.

Nézetek

Az alapítvány az üvegház egy támogató, amely érinti a minősége a növekedés minden növény, így ha van kialakítva, meg kell pontosan meghatározni, hogy milyen típusú alapot. Ma többféle alapítványt használnak ilyen célokra:

 • Faipari. A fa kialakítása nehezen hívhatja az alapítványt – technikailag ez egyfajta támogatás a jövő keret számára. Ez több bárból teszi, amelyek a szerkezet kerületén halmozódnak. Egyes szakértők azt javasolják, hogy a fa vagy a beton oszlopok rögzítése. Ez a design teljesen ábrás, ami mobil és független. A fából készült alapítvány könnyen épülhet, de a bár nem képes ellenállni a külső éghajlati hatások ellen, és nagyon gyorsan forog, függetlenül attól, hogy kezelik-e vagy sem.

 • Beton tégla. Az ilyen anyagok alapja a téglák rendszere, amely egy bizonyos típusú beton között van kötve. Az ilyen típusú alapot enyhe súly és viszonylag jó erő jellemzi. A design is eléggé ellenáll a fizikai erőfeszítésnek. De az anyag gyorsan elnyeli a vizet, így nem tartja melegen. Ezt a helyzetet további szigeteléssel rögzítheti.
 • Blust. Egyes szakértők alapot építenek a blokkokból, meglehetősen gyorsan lehet. De az ilyen struktúrák szintén rosszul tartanak, ami nem teszi lehetővé az év hideg időszakában.
 • Szalag. Az egyik legösszetettebb és közös alapja kőből és betonból épült. Ez az építés ellenállhat a nagy terheléseknek. Az ilyen alapok tartósak, és állandó vízzel és hőmérsékletcsökkenéssel működtethetők. De a design nagyon rosszul tartott hő, és építése bizonyos készségeket igényel.

 • Oszlop és halom. Mindkét konstrukció hasonló, mivel azok a jövőbeni alapítvány kerületének függőleges támogató elemeiből állnak. Az első típus az alvók, a beton oszlopok vagy csövekből épül, és fontos, hogy helyesen válassza ki a tartók méretét, hogy ellenálljanak jelentős terhelések. A csavaros cölöpöket egy csomó talajon használják, amely lehetővé teszi, hogy olyan tartós rendszert kapjon, amely képes ellenállni a talajmozgásnak és az instabilitásnak. Ez az alapítvány könnyen felépíthető, de meg kell fejezni, hogy eltávolítsa az összes lyukat a támogatások között. De a megfelelő megközelítéssel egy meleg alapot kaphat, amely alkalmas az üvegház elültetésére.
 • Lap. Az egész lemezeket alapításként használják, amely teljesen bezárja a talaj teljes felületét a kerület körül. Ez a design nagyon jól megakadályozza a rágcsáló behatolás az üvegházban. De az ilyen alapítvány építése drága, ezért csak az ipari üvegházak esetében használható.

Az üvegházhatású anyagok kiválasztása

Az üvegház alapja gyakran kiválasztásra kerül, attól függően, hogy melyik design lesz telepítve, és amikor a rendszer működik. Ugyanakkor a szakértők javasolják, hogy kövessék több rendes tippet:

 • Alapítvány a fa csak kis súlyt képes ellenállni. Ezért csak kis műanyag üvegházakra használják, bár a fa képes ellenállni és fémszerkezeteknek.
 • Beton alapítvány Jól ellenzi a terheléseket – nagy üvegházakat telepíthet fémből, üvegből, polikarbonátból és műanyagból. Ez a fajta bázis univerzális, és szinte bármilyen típusú talajra használható.

 • A habblokkok alapja. Ezt az anyagot jól akadályozzák a nedvesség behatolása, így egy ilyen alapítvány nedves talajon van kialakítva, ahol meg kell védeni a növények negatív hatását.
 • A téglából származó alapítvány hiányzik a nedvességtől. Az építkezéssel további vízszigetelésre van szüksége. Az ilyen bázis alkalmas polimer filmekkel bevont fából készült szerkezetekre.

Ma polikarbonátot használnak az üvegházak építésére. Sokkal könnyebb, mint az üveg, így szinte mindenféle alapítvány alkalmazható ilyen struktúrákra. De a szakemberek még mindig ajánlottak a beton-, téglából vagy más szilárd ásványi termékből származó preferenciákat.

Melyik a jobb?

Az Alapítvány kiválasztása az üvegházban nem kihívást jelentő feladat. Ma az ilyen struktúrák több struktúrát használnak. Ebben az esetben nincs olyan univerzális alapok, amelyek képesek kielégíteni az üvegházhatást okozó tulajdonosok összes követelményét.

Az alapítványoknak előnyei vannak. Például a fából készült szerkezetek tüdők és gyorsan épültek. A telepítésükért az építő tapasztalata nem szükséges, mivel egyszerűen helyesen helyezze el a kvet a kerület körül. Betonszerkezetek vagy alapjait tégla és kő nőtt szilárdsági jellemzők, de nem mindig teszi lehetővé a kívánt szintű hőszigetelés.

Ezért az üvegházban alapított alap kiválasztásakor fontos figyelembe venni számos paramétert, amelyek között a keret keretének kerete és a növekvő növények időtartama a fő. Ha a zöldségek ipari termelését tervezik, akkor csak szalag vagy monolitikus rendszerek alkalmasak. Fontos az is, hogy elemezze dachnikov véleménye a különböző típusú berendezések – ez lehetővé teszi, hogy kiválassza az optimális beállítást az alapítvány típusától függően a talaj és éghajlati viszonyok között.

Gabarits

Az üvegház olyan különleges épület, ahol a kulturális növények termeszthetők. Ezt átlátszó keretanyagok felhasználásával, valamint a rendszeren belüli hővisszatartás felhasználásával érik el. A szerkezet mérete nem szabványos, mivel csak a földterületen és a tulajdonos technikai képességei függnek.

Ezért az alapítvány méretei a legtöbb esetben egyedileg vannak kiválasztva. Sok dackets 4×6 vagy 4×8 m üvegházakat épít. De óriási létesítmények vannak, amelyeknek megerősített alapja van. Ezért az ilyen rendszerek építésénél növelik a támogatás szélességét és mélységét.

Független gyártás

Az üvegházak alapítványának telepítése – elég egyszerű művelet, amely könnyen kezelhető a saját kezével. De hogy tartós formatervezést kapjunk, szükség van az alapanyag felületére a külső terhelésnek megfelelően.

Fejlődés

Megkezdődik a tervezés bármely alapjainak építése. Ez a folyamat több egymást követő intézkedésből áll.

Először is, az üvegház minden paraméterének kiszámítása – ez fontos, mivel az alapítvány mérete a keret jellemzőitől függ. Mindezen értékek egyedileg vannak kiválasztva, és csak egy adott személy igényeitől függenek.

Ezután megfelelő helyet kell választania. Itt figyelembe kell vennie a talaj jellemzőit és a nap befolyását. Kívánatos, hogy a napsugarak az üvegházba esnek az egész nap. A rendkívül árnyékos helyeken való telepítés nem megengedett, mivel ez a további világítás telepítéséhez szükséges.

Telepítés

Az alapítvány létrehozásának lépésenkénti utasításai számos általános rendelkezést tartalmaznak mindenféle struktúrára vonatkozóan.

 • A zsaluzat elrendezése. A rave mélysége az alapítvány kiválasztott típusától függ. Például a szalagalapokra 50 cm-nél nagyobb mélységű árkot kell ásni. Fa- vagy téglák tervezése a párnára szerelhető, amelynek vastagsága 20-40 cm, a terhelés függvényében.

 • Az alapítvány előkészítése. Ez a lépés magában foglalja a talaj kiegyenlítőjét, valamint a pecsétjét a homokkal. A fa alapjait kiegészíti egy párna, amelyre telepítve vannak. Fontos, hogy szilárd béléseket képezzen a főtervezéshez.
 • Alapítvány telepítése. Ebben a szakaszban rögzítse a fából készült rudakat, vagy töltsön betont a zsaluzatba. A telepítési technológia egyedileg van kiválasztva.

Mint a folyamat?

Ha úgy döntenek, hogy az alapot az alapítvány anyagként használják, akkor azt is feldolgozni kell.

Az ilyen anyagokkal való munkavégzés algoritmusa egy speciális cselekvési sorrendben írható le.

 • A vízszigetelés alapjának összehangolása és a vízszigetelés. Támogatott játékvezetőt és más hasonló anyagokat alkalmaznak ilyen termékekként. Fontos, hogy az alapot magas színvonalú és kompakt legyen.
 • Ha az alap készen van, fedje le a fa rudakat védőeszközökkel. Itt alkalmazza az impregenciákat és a primereket. Sok különböző antiszeptikum, rágcsálók és rovarok elleni megoldások, valamint a gyors rothadások megelőzésére szolgáló folyadékok.
 • A fűrészáru és a felső rész védelme egy másik réteg gumioid.

A munkákhoz kapcsolódó fafeldolgozás, viszonylag egyszerű és függetlenül elvégezhető. Ha egy szalagot vagy tégla alapot építettek, akkor gyakorlatilag nem szükséges további feldolgozásra.

Az egyik feldolgozási módszer vízszigetelésnek tekinthető. Ma ilyen célokra, a bitumen vagy más kőolajtermékeken alapuló gumioid vagy folyékony megoldásokat használják.

Hasznos tippek és ajánlások

Az üvegházi alapítvány telepítése kötelező, mivel az egész szerkezet minősége és élete attól függ. Az ilyen kialakítás megszüntetésekor több egyszerű tippet kell követni az alábbiakban.

Győződjön meg róla, hogy irányítja az alapítvány geometriai formáját. Ha az épület téglalap alakú, akkor meg kell mérnie az átlós – egyenlőnek kell lennie.

Figyelembe kell venni a talaj szerkezetét és a felszín alatti vizek szintjét. Ha a talaj nagyon mozgatható, akkor kívánatos, hogy olyan csavaros alapot hozzon létre, amely nem függ ez a tényezőktől.

A felület feletti alapja a teljes érték 1/3-a.

Megfelelően épített alap – ez fél siker. Ezért csak az üvegházhatást okozó alapok számára csak kiváló minőségű anyagokat kell használni, és megfelelnek a telepítési technológiáknak.

Hogyan lehet megfelelően létrehozni az üvegházak alapját, nézd meg a következő videót.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: