Japán fürdő: az elrendezés típusai és finomságai

Az orosz és a finn fürdők (szaunák) ismertek Oroszország minden lakosai, de nem mondhatom ugyanezt a japán fürdőkéről. Ők is rendkívül egzotikusak még a megjelenésben, nehézségekkel küzdenek. Ez a megközelítésnek saját előnyei vannak a fürdőkádhoz, és meg kell találni.

Ami?

Japán fürdő azoknak, akik először jöttek oda, úgy néz ki, hogy még nem is furcsa: nehéz megszabadulni a gondolattól, hogy ez nem a fürdő egyáltalán nem. Látni fog egy hordó tele vízzel. A fürdő közelében kavicsokból vagy meleg fűrészporból áll, de hogyan kell ezeket a dolgokat használni, milyen jelentésük szerint lehetetlen megjelenni a megjelenésben. A japán minta fürdőszobájának egyértelmű szabályainak tiszteletben tartása mellett rendkívüli örömöt kaphat. Bár fürdőnek nevezik, de nincs ismerős sütő, nincsenek padok. Lehetetlen megérteni ezt, ha nem tartja úgy, hogy a japán fürdőt három különböző faj képviseli.

Fajok és jellemzők

A nagyobb megértés érdekében mindenféle japán fürdő részletesen fontolja meg.

Furako

Amikor kifejezett “titokzatos” furaco szó, ez csak egy hordó, ahol forró vizet öntünk. De ha a furaco fóliáról szólnak, akkor már egy egész fürdő tűzifa sütővel (és ez a fürdő szükségszerűen kerek alakú).

Nyersanyagként használja:

 • tölgy;
 • vörösfenyő;
 • cédrus;
 • Fenyő.

A hordó felszerelheti a belső padot az ültetéshez mosható. Természetesen a termék tartályának meglehetősen nagynak kell lennie. Furako dupla aljával hagyja hagyományokat, hogy a sütőbe kerüljön. Úgy, hogy a fel nem használt hordót ne lehűtsük, fedelekkel van felszerelve.

Ajánlat

Az úgynevezett cédrus fiókok, az egyikben, egy másik kavicsban használnak fűrészportot, ez a rendszer szükséges a munka egyik fontos szakaszához. Ez a rendszer magában foglalja a Ouro téglalap alakú formáját, a doboz szinte mindig cédrusból vagy tölgy tömbből készült. Tipikus fűtési módszer – Nizhny. A modern termékekben az elektromos fűtőberendezéseket széles körben használják. Ami a méreteket illeti, azoknak kell lenniük, hogy az offro-ban fekszenek. Legalább 40 kg fűrészpor. A fűtés a fürdő méretétől függően 1500-6000 W elektromos felszereléssel van ellátva.

Sento

Két korábbi szóval ellentétben ez már nem különálló eszköz, de a japán fürdőház neve. Ez biztosítja a vízmedencét, amelynek hőmérséklete eléri az 50-55 fokot. A vödrök általában kontrasztos zuhanyt vesznek fel. Utána, a látogatók kényelmes relaxációs helyiségekbe mennek, és részt vehetnek a tea-ünnepségen. A modern japán fürdők további szolgáltatásokat nyújtanak, amelyekhez masszázs, kozmetikai maszkok, gyógyító csomagolások. Minden ügyfél képes lesz kiválasztani egy programot szigorúan a preferenciáiban.

A megegyezésben szereplő nevek különbségével a legfontosabb elvek szigorúan változatlanok maradnak. A szaunával ellentétben a javulás és a tisztítás jelentős hőmérsékleten vagy magas páratartalom nélkül érhető el. Használjon meleg vizet, fa fűrészpor és kavicsok. Dobozok, amelyekben a japán fürdő látogatóit elmerülnek, a fémből vastag falakkal rendelkeznek, szükségszerűen elektromos fűtéssel felszerelik őket. Rodinitis japán fürdő finn, orosz, török ​​csak a fa fűtés használata. Minden más más. A különbség a különböző filozófia, a hagyományos kulturális szabványok. A buddhizmus negatívan kapcsolódik az állatok meggyilkolásához, amelyek a középkorban csak szappannal rendelkeztek (nincs más technológiák). Mivel a japánok a maximális forró víz használatának útján mentek, amely szappan nélkül használható, majd a kozmetikai, higiénikus eszközök szükségessége eltűnik.

Furako és Ohuro más okok miatt nagyon népszerűvé vált (a Japánban jellemző hőforrások bősége). Ez a körülmény lehetőséget adott arra, hogy sok fürdőt építsen, amely természetes melegvizet fogyaszt, és nehéz üzemanyagot költeni.

Meg kell jegyezni, hogy még egy ilyen kis sziget országban is van egy belső kulturális differenciálás, Egyes régiókban a “Furako” és az “ajánlat” nevek a fürdőbe és a hordóhoz tartoznak. De a megközelítés nem változik: a fürdőzés után kapacitást használhat a fűrészporral. Az eredmény javítása érdekében a növényi vagy ásványi eredetű természetes komponenseket a vízhez adjuk. Még az erős egészséggel is tapasztalt élettartam nem lehet FURAKO-ban és a több mint 15 percen belül, kezdőknek vagy gyengített szervezetekkel rendelkező embereknek, ezúttal háromszor kevesebb.

  Ülve egy hordóban, meg kell kerülned a szív bemutását a vízbe. Ha legalább a legkisebb kellemetlen érzés merült fel, azonnal el kell hagynia a tartályt, és nem számít össze az adaptáció néhány perc alatt. Jó lesz, ha a japán fürdő látogatója a búvárkodás előtt zuhanyozni fog.

  Az előnyök a következők:

  • a vérkeringés és a vese javítása;
  • a fizikai és szellemi feszültségek elleni védelem erősítése;
  • Segítsen elveszíteni a súlyt;
  • A bőrmunka normalizálása.

  Mindez csak egy feltétel alatt érhető el – a fürdői eljárások megfelelő használata és a tipikus hibák kizárása. Általában a japán nyilvános fürdőkben egy speciális alkalmazottat oszt ki, aki elmagyarázza, hogy pontosan mit kell tennie. A mosás kezdete előtt a zuhanyozás mellett tanácsos megtörni a lábakat, kap egy masszázst. Az első hordó, amelyben 25 fokos hőmérsékletű vízzel töltött. Ezután menjen a második tartályba, ahol az előnyök folyadéka már akár 45 – 50 fok.

  A tér megtakarítása érdekében a kereskedelmi létesítményekben és a magánházakban lévő vizet általában csak egy hordó, amely a víz fűtését speciális berendezések segítségével változtatja meg.

  Fürdés után szükségszerűen megszárad, és a fürdőbe merül Cedar vagy Aspen fűrészporral. A fürdő eljárásának ezen része lehetővé teszi, hogy pihenjen és behatoljon, továbbá, miután a fában lévő biológiailag aktív anyagok szilárd részét kaptuk. Emellett terápiás gyógynövényeket és illóolajokat használunk. A fürdő száraz része nagyon forró, akár 60 fokos is melegszik. Kategorikusan elfogadhatatlan a japán fürdőbe a gyermekek számára legfeljebb három évig, valamint terhes. A tilalom kiterjed mindenre, aki szív- és hajó-rendellenességekkel rendelkezik. Elfogadhatatlan a tuberkulózisban szenvedő betegeknél, bármely más akut fertőzés.

  Hely kiválasztása

  A nyitott területeken a japán fürdőeszközök finomságai vannak. Ki kell választania egy telket, ahol a nap nem túl sokat melegszik. Ellenkező esetben a fa felmelegszik és szétszóródik. Javasoljuk, hogy ne hagyja el a Furako száraz üzemmódban hosszú ideig. Elfogadhatatlan, hogy olyan fürdőt építsen, ahol szűkös lesz. Lehetetlen, hogy ő maga közel volt. Fontos, hogy a japán fürdő helyiségeinek nem túl kiterjedt: ez magában foglalja a felesleges terület melegítésének szükségességét.

  Az építkezés más épületekből és tárgyakból való távolság is azért kell, mert növeli a tűzvédelmet. Amikor a helyszínen lévő terek egy kicsit, érdemes kombinálni Furako egy lakóházzal, és nem tegye az utcára vagy egy külön épületben. Ezenkívül, hogy csökkentse a megszállt területet, segít a kétszintű megoldás megválasztásában. Az első rétegen van egy fürdő, és a felső szintt eltávolítják a többi szobában. Ha szeretné, akkor a japán fürdő különböző részeinek magasságában terjesztheti, pihenhet a házban.

  Jellemzők épület

  A japán fürdőkben leggyakrabban használja a rozsdamentes acél rozsdamentes acél kályhát. A független munkával különös figyelmet kell fordítania a hordó kialakításának tökéletességére és méretére. Három egyidejűleg mosható Furako Emberek átmérője 150-160 cm, magasság 100 – 120 cm. A gyáraknál felszabaduló fürdőhordók mérete 130 – 200 és 100-120 cm, a falvastagság 4,2-4,8 cm. Amikor saját kezével egy japán fürdőt épít, figyelembe kell venni: Ez a design elég nehéz lesz.

  Alapján összetört:

  • Nagy hordó vízzel;
  • süt;
  • A fűrészpor jelentős részével;
  • Az általuk használt látogatók és bútorok.

  Az alapítvány általában szalagon vagy oszlopos rendszereken történik, szorgalmasan elérik az építés vízszintes elhelyezését, az eltéréseknek minimálisnak kell lenniük. Ezért egy olyan telken, ahol viszonylag kis szabálytalanságok vannak, a cölöpöket kell használniuk. A kerületen, a gödrök, a rés, amely pontosan 150 cm. A bolyhos keretek szükségszerűen megerősödnek, miután az elhelyezés után a gödörben mindig betonba öntötték. A keret szárítása után téglaoszlopokat fektetnek, amelyeket a nedvességgel való érintkezésből védeni kell.

  Ahol a sütő és a furakói esik, egy speciális alapítvány (szükségszerűen monolit). A 10 cm-es átmérőjű tartalékkal egy speciális gödröt ásni egy alaposan zavart homokos párna vastagsággal 10 – 15 cm. A következő kavicsréteg az elsődleges eszközzel is rámutat. Annak érdekében, hogy a bázis kemény legyen, az erősítő keret, amely beton van. Az Alapítvány fő részének pillérei fölött ez a területnek 50-100 mm-rel kell emelkednie, anélkül, hogy a pólusok vízszigetelése nem tudna.

  Amikor a falakról van szó, akkor alkalmazható:

  • Kerek erdő;
  • Kerekített naplók;
  • Rúd;
  • Előregyártott hasított testek.

  A legjobb és legerősebb struktúrák a cédrus vagy tölgy tömbből készültek, de az ilyen termékek nem engedhetik meg maguknak a legtöbb embert. Az optimális csere a fenyő és a vörösfenyő fa használata. Ellenkező esetben nincs különbség a japán és orosz fürdő falak építésében nem. Ami a tetőt illeti, majd egy vagy két lejtő jelenlététől függetlenül a szöget minimálisra kell csökkenteni. A szarufák építéséhez választhatja azt a fát, amely a leginkább hozzáférhető, ha csak tartós és hosszú ideig szolgált. A tetőfedő anyag választása szintén korlátlan.

  A belső tér pontosabb. Nincs szükség a gőzfürdő felszerelésére. Úgy, hogy a vízhőmérséklet optimális szinten maradjon, a szoba nagyon óvatosan melegen kell lennie. Hagyományosan az orosz építők ezt a célból választanak Linden vagy Borovi bélés.

  Kategorikusan elfogadhatatlan, ha befejezte a szintetikus anyagokat, Még akkor is, ha kivételesen reprodukálják a természetes bevonat megjelenését. A japán fürdőben, mint bármely más, a mosószoba nem felszerelhető aljzatokkal. Az elektromos rész (kivéve a nedvesség védelme fényét) a bankár előtt helyezkedik el. A rozsdamentes acél kemencék a legjobban megfelelnek, a kiváló minőségű öntöttvas káni fog segíteni a hőt hosszú ideig tartani.

  Ajánlások

  Mivel Furako – a design meglehetősen bonyolult, és nehéz elkészíteni a nonprofesszionális, jobb rendelés egy egyedi projektet, vagy kész kész mintát vásárol. A gyártáshoz érdemes olyan fákból származó táblákat használni, amelyek legalább 200 évig nőttek. A munka befejezése után a hordó felületét viaszral kell lefedni (növeli az élettartamát). A csatlakozáshoz lehetetlen fémszerkezeteket venni. Győződjön meg róla, hogy egy pár létrát készít a fáról, hogy eljuthasson Furako-ba, és autonóm módon hagyja el, anélkül, hogy zavarná egymást.

  Ha a hordó a sütő tetején helyezkedik el, ajánlott megbízható hőmérőt helyezni: Ezután a víz hőmérséklete könnyebb lesz. Amikor kiválasztunk egy design belső helyét a kazánt, egy függőleges válaszfal használunk, amelynek köszönhetően a felhasználók nem vesz részt az égési kockázat. A kemence teljesen vízbe kell merülnie: csak hermetikusan zárva kell tennie. Furako, amely külső kemencékkel fűtött a fűtőkocsikon keresztül, a legmodernebb és biztonságos megoldás.

  Az utóbbi esetben további csővezetéket kell biztosítani a hűtött folyadék eltávolításához (a csapot az alábbi tartályt kiszárad). A fafűtés előnyösen utcai fürdőknél van, sokkal gyakrabban használják az elektromos rendszert. Az igaz japán hagyományoknak való megfelelés nagy méretű pihenőhelyet jelent.

  A buddhista szépség és nyugalom nagy asztalok használatát igényli, Székek és kényelmes kanapék, helyek kiválasztása, ahol teát főzhetsz. Szigorúan szükséges a japán fürdő szaniter csomópontja. Az alapozási pillérek felső vízszigeteléséhez ajánlott a folyékony bitumenet, amelyet két réteg gumioid. A belső helyiségek befejezésekor lehetetlen fenyő és fenyő: ezek a fajták könnyen felmelegednek (az égés kockázata nagyszerű). Bármely faanyagnak kellene kezelnie az antiszeptikus kompozíciókat. A szellőzőrendszer mindig készül, köszönhetően, hogy a szoba gyorsabban száradjon.

  A japán minta gyorshajtását 50 fokos fűrészporral töltjük fel. A terápiás tulajdonságok legértékesebbek hagyományosan a cédrusból származó fűrészpor a korpa rizs és zúzott gyógynövények keverésével. Nem szabad úgy gondolni, hogy úgy tűnik, hogy kihasználja a japán fürdőház egy városi lakásban – elérhetetlen álom.

  A speciális technikák rovására érhető el:

  • A fürdőben öntsük a vizet, amely pontosan legfeljebb 37 fok;
  • 12-15 perces fürdés esetén a hőmérsékletet 41-43 ° C-ra kell emelni;
  • Az előmelegített látogatók kimegyek, terry fürdőköpennyel;

  • A bájital körülbelül 1/2 órát vesz igénybe;
  • Alkalmas ital – tea málna vagy méz;
  • Az eljárás levegőn szárítással és két órával a takarók alatt van.

  Miután megpróbálta egy ilyen mosási módot, könnyebb megérteni – hogy a japán fürdő valóban szükség van-e, vagy ez egy indokolatlan egzotikus. És ha a döntés pozitívnak tűnik, az összes finomság és árnyalat már jól ismert. Itt az ideje, hogy az ügyet néhány hónapon belül érintse meg a távoli ázsiai ország életének egyik felét.

  Lásd alább.

  Értékelje a cikket
  ( Még nincsenek értékelések )
  Megjegyzések hozzáadása

  ;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: