Csúszó szekrény a nappaliban

  Nappali – “arc” bármely apartman vagy magánház. Itt kap vendégeit, ünnepi eseményeket, barátok gyűjtése. Ezért a nappali helyzetének nemcsak hangulatos és kényelmes, hanem modern, stílusos és harmonikusan is néz ki.

  A szekrény gyakran szerves része a nappali belsejében. Itt tárolják az ételeket, könyveket, háztartási készülékeket vagy berendezéseket, ruházatot, háztartási cikkeket, dekoratív apriákat és még sok más dolgot.

  Jellemzők és előnyök

  A ruhásszekrény eltér a többi bútorzattól. A csúszó ajtók jelenléte. Ezenkívül nagyon tágas, praktikus és vonzó külsőleg. A dekoratív megoldások sokféleségének köszönhetően az ilyen szekrények bármely nappali dekorációjaként szolgálnak.

  Előnyei:

  1. Kapacitás. Ez a funkció nemcsak a kabinet nagyméretű, hanem a belső tér kompetens megoldása is.
  2. Multifunkcionalitás. A bútorokat különböző dolgok tárolására használják: ruhák, kiegészítők, gépek, ágynemű, könyvek. A tágas ruhásszekrény egész számú szekrényszobává válhat.
  3. Zónás tér. Ezt az opciót a tágas helyiségekre (stúdió apartman) használják, ahol a hatalmas szekrény egyfajta partícióként szolgálhat különböző funkcionális zónák létrehozásának, például egy munkássarok vagy a gyermekek számára.
  4. Helytakarékosság. A szekrényekkel felszerelt csúszóajtók sokkal kevesebb helyet foglalnak el, mint a lengés.
  5. Egyetemesség. A szekrény tökéletesen harmonizálja a belső interiorokat a különböző stilisztikai irányokban.
  6. Megbízhatóság. A szekrény gyártásához erős, mechanikus terhelésálló anyagokat használt.
  7. Modell és dimenziós fajta. A szekrények különböző geometriai alakzatokkal rendelkezhetnek, különböző számú ajtó, különböző töltési lehetőségek.
  8. Elérhető költségek. Mindez a szekrény gyártásához szükséges méretét, konfigurációját és kiválasztásától függ. A modellek nagyon népszerűek, ahol a fő csapágyterhelés a padlóra, a falakra és a mennyezetre esik, vagyis van egy igazi lehetőség az anyag mentésére.
  9. Az egész falban lévő szekrény lehetővé teszi, hogy álcázza szabálytalanságát, zsetonjait és repedéseit.

  Hibák:

  1. Ha a szekrény az egyenetlen padlón áll, vagy telepítése során a technológiai ajánlások megsértették, a csúszó rendszer gyorsan megkaphatja a rendszerét.
  2. Ha a szekrényt tágas öltözővé alakítják, akkor a szoba megvilágításának és szellőztetésének további költségei szükségesek.
  3. A csúszó rendszer és az útmutatóknak állandó és alapos gondoskodásra van szükségük. Ugyanez vonatkozik a tükör homlokzatokra és ajtókra is.

  Modellek

  A szekrény lehet moduláris, beépített és részlegesen beépített.

  Moduláris

  Ideális tágas helyiségekhez. A tágas kabinet meglehetősen többnyire elfoglalja a helyet. Előnyei közé tartozik a kiváló dekoratív jellemzők, valamint a permutáció lehetősége bármely más alkalmas helyre. Ezenkívül a moduláris bútorokat nagy szilárdság, kopásállóság és tartósság jellemzi.

  Beépített szekrény

  Különbözik a moduláris tömör mérettől. Egy adott rést egyedi méretei szerint készítenek. Kevesebb tartósságot különböztet meg, nem lehet átrendezni. De ez nem annyira kopogott az általános belső térből, mint különálló bútorok, és létrehoz egy szilárd, sima felület érzését.

  Részben beépített gardrób

  Vizuálisan nem túl különbözik a szokásos beépített modelltől. A kialakítása néhány testelemet biztosít, vagy maga a szekrénynek több fala van, a többi pedig cserélje ki a fal, a mennyezet és a padló síkját a beépített modellek szerint.

  A moduláris vagy lakószekrény különböző geometriai formákban végezhető el:

  • Egyenes;
  • Trapéz;
  • Szögletes. Talán m alakú vagy átlós.

  A téglalap alakú szekrény a leggyakoribb lehetőség. Tökéletes minden belső tér és harmonikusan néz ki a különböző méretű szobákban.

  A trapéz modell ritkán található a modern belső terekben. A “ferde” szekrényt gyakran nyitott téglalap alakú vagy radiális állványok egészítik ki.

  Az M-alakú sarokszekrény leggyakrabban két téglalap alakú modellből áll, amelyek mindegyike saját ajtóval rendelkezik.

  tizenegy

  Fotók

  Átlós modellek különböznek az M-alakú egyetlen helytől. Háromszöget alkotnak, amely átlósan helyezkedik el a szoba falához képest. Az ilyen szekrényeket nagy kapacitás jellemzi, de sok helyet foglal el, és nagyon tágas helyiségekre alkalmas.

  Minden modellt különböző belső berendezések jellemzik. Ma láthatod a szekrényeket egy beépített TV-vel, egy kis hűtőszekrénnyel vagy minibárral, egy rejtő vagy bútorfalkal.

  Vannak szekrények bonyolultabb és bizarr formákban: radiális, hullámszerű, félkör alakú. Az ilyen modellek maguk nagyon szokatlannak és hatékonynak tűnnek, különösen akkor, ha homlokzatát vagy ajtóikat egy gyönyörű mintázattal vagy tükörbetétekkel díszítik.

  Az ajtónyitó mechanizmustól függően a szekrények különböző csoportokra vannak osztva. A legegyszerűbb és legcsendesebb verzió – görgő. Mindazonáltal kevésbé megbízható, mint bármely elem, amely kiderült, hogy a filmben (kis szemetet) a töréshez vezethet, és erős ütés képes könnyen “kiütni” az ajtót.

  A Monorail opció sokkal megbízhatóbb és tartós. Védik a kis elemek lenyelésétől, és szilárdan tartja az ajtót KAEA-ba. Vannak ilyen modellek, természetesen drágábbak.

  Maga a csúszó rendszer különböző anyagokból készül:

  1. Fém (legtartósabb, tartós és megbízható opció);
  2. Műanyag teflon bevonattal (kevésbé tartós és olcsóbb opció);
  3. Műanyag (az ilyen rendszer élettartama nagyon kicsi – a mechanizmus meghiúsulhat az első művelet évében).

  A különböző bútormodellek különböznek a hely belső szervezésében. A berendezések alakjától és méretétől függik.

  A szabványos töltőelemek a következők:

  • Rúd alatt a vállfák ruhákkal (általában ez a rekesz elfoglalja a szekrény központi és legnagyobb részét);
  • Polcok, visszahúzódó dobozok, háló kosarak (tárolására használt cipő, ágynemű és fehérnemű, kiegészítők és egyéb apróságok);
  • Andresol elfoglalja a felső részt (van nagy méretű tárgyak vagy dolgok, amelyeket ritkán használnak).

  A standard elemek mellett a szekrény felszerelhető nadrágokkal és munkákkal, textiltároló állványokkal, táskákhoz, az esernyőkhorgokhoz.

  A szekrény lehet egy hiánypótló tárolására háztartási gépek (porszívó, számítógép), vagy sporteszközök (sí, korcsolya, hengerek).

  Különböző modellek különböznek egymástól, csak formában és konfigurációval, hanem méretekkel, befejező anyagokkal és dekorációval is.

  Egy kis szoba nem használható túlságosan terjedelmes és tágas szekrényeket. Egy vagy két szárnyú modell tökéletesen illeszkedik egy kis belső térbe.

  Tágas nappali lehetővé teszi, hogy telepítsen egy szekrényt az egész falon. Egy ilyen nagy szekrény könnyedén helyezkedik el magadban, nem csak ruhák és ágynemű, hanem könyvek, ételek, egyéb háztartási cikkek is.

  Természetes és mesterséges anyagokat használnak a szekrények gyártásához. A legnépszerűbb természetes eredetű anyagok közül a vezető pozíció fa van. Az egyik legkedvezőbb és legnépszerűbb lehetőség – forgácslap. Modelleket lehet végrehajtani egy anyagból vagy több kombinációban.

  Az egzotikus és eredeti opciókat a befejezéseként használják:

  • Bambusz (tartós, könnyű, gyönyörű anyag, nagyszerű az etno-stílusú belső terekben);
  • Rattan (fonott vászon kiváló vízállóság, tartósság és könnyűség);
  • Természetes és mesterséges bőr (kopásálló anyagok, puha és kellemes érintés a színek és textúrák gazdag választékában);
  • Tükör (közvetlen célra és dekoratív betétekként használják, segít a kis tér vizuálisan növelésében, és könnyebbé teszik).

  A különböző gyártók igyekeznek kiadja a termékeiket, mint az eredeti, amennyire csak lehetséges, hogy vonzzák a vásárlók maguk, és álljon ki egy általános alapon standard modellek. Különösen e tekintetben az európai országok különbözőek, különösen Olaszországban. Az olasz kabinet a legszokatlanabb és összetett építészeti formákban lehet bemutatni, több szinten és az eredetiben díszíthető.

  Tervezés

  A kabinet funkcionális jellemzői – nagyon fontos pont, amelyre szükség van, hogy figyelmet kell fordítani a választáskor. De először el kell döntenie a tervezésről. Végtére is, a szekrényt választják a nappali számára, ez azt jelenti, hogy folyamatosan látja a tulajdonosokat és a vendégeket. Szép, elegáns, korszerűen berendezett szekrény nem csak mesélni a jó ízlés a tulajdonos, hanem hogy a belső kifinomultabb, elegáns és nemes megjelenésű.

  Szép homlokzatok és ékszerek létrehozása az ajtók számára ma, különböző technikákat és módszereket alkalmaznak. Közöttük:

  1. Fényképnyomtatás. Képként bármilyen rajz, díszítés, minta, fotózás alkalmazható.
  2. Homokfúvó dísz a tükörben. Leggyakrabban, zöldség és virág motívumok, madarak, lepkék, fantázia mintákat, amely lehet a saját vázlat használnak ilyen díszítéssel.
  3. Lacomat. Nagyon érdekes design opció, amely matt áttetsző üveget használ 4 mm vastagsággal.
  4. Lacobel. Az üveg egyik oldala színes lakkgal van borítva. Ezt az opciót gyakran használják a kombinált homlokzatok készítésénél.
  5. Öltés. Az ősi típusú dekoráció, akinek története már nem száz éve van. Ma az elegáns többszínű festett üveg ablakok segítségével valóban elit bútormintákat hozhat létre. Az ólomüvegre vonatkozó kép fő témája virágok, fák, madarak, bibliai karakterek.

  Stílusok

  A szekrény egyik vitathatatlan előnye a sokoldalúság. Nagyszerű belső stílusban néz ki.

  1. Klasszikus. A klasszikus stílusú szekrényben hagyományosan egy téglalap alakú, homlokzattal, sötétben, a természetes fából készült visszafogott árnyalatokkal. Dekoráció, tükör vagy behelyezés matt üvegből használható. Egy kis helyiségben egy kompakt modell tökéletesen alkalmas, fehér, tejjel vagy más fényárvával.
  2. Minimalizmus. Egy belső, állandó rekesz rekesz természetes fából siket ajtók tökéletesen alkalmas ebben a stílusban. Nincs dekoráció, aranyozás és faragott elemek – minden szigorúan és tömör. A ruhásszekrény létrehozásához egy másik anyagot lehet kiválasztani, például egy hiányzó vagy hiányzó. A legfontosabb dolog az, hogy a felülete sima és monofonikus.
  3. Csúcstechnológia. Modern stílus, amely magában foglalja az üveg, műanyag, bőr használatát. Lacobe, Chrome betétek, tükör használható homlokzatok díszítése.
  4. Provence. Hangulatos, világos belső, viharvert és pasztell színekkel díszített élő vagy szárított színek, igényli a megfelelő bútorok kiegészítő. Egy ilyen szobában a fénytestek művészetének gardróbja jól illeszkedik. Ajtók lehetnek süket vagy tükrözve. Dekoráció, homokfúvás festmény, fotónyomtatás, kovácsolt elemek.
  5. japán stílus. A keleti stílus magában foglalja a telített, mély, barna, fehér, fekete, piros használatát. Japán hieroglifákat és hagyományos díszeket, matt és fényes üveget használnak a dekorációhoz.
  6. Etnikai stílus. Ilyen irány esetén a bambusz, rattan és más természetes anyagok dekorációja ideális.

  Színes megoldások

  A befejező anyagok sokfélesége lehetővé teszi, hogy mindenféle szekrénymodellt hozzon létre a belső, árnyékban.

  Különálló kategória – természetes fa árnyalatok. Sötét és világosbarna, cseresznye, az emelkedett ruhásszekrény adja a szobát tiszteletreméltóbb és drágább.

  A kis szobákhoz a legjobb lehetőség lesz szekrények, viharvert pasztell színek (homok, világosszürke, tej, fehér). A könnyű szekrény nem pazarolja a belső teret, és könnyebbé teszi és ingyenes.

  A szokatlan, világos és extravagáns belső terek szerelmeseinek, a gyártók bármilyen színű, világos, telített árnyalatú modelleket kínálnak. Lehet kék, kék, korall, lila, rózsaszín, citrom és bármilyen más hang. Az ilyen modelleket általában a megrendelés alatt végzik.

  A közzététel?

  A gardrób opciók nem sok. Mindez a szoba méretétől, a konfigurációhoz, a szekrény méretétől és a funkcionális céltól függ.

  Ha a szoba kis szélességű, akkor a szekrény legjobban a végrészre helyezkedik el – az ablak előtt. Az ilyen ruhásszekrény a falhoz a falhoz vezet, de nagyon harmonikus lesz.

  Tágas nappali lehetővé teszi, hogy válasszon bármilyen szálláslehetőséget. Jó néz ki tágas szekrény egy hosszú fal mentén. A munkavállalók teljes mértékben kompenzálhatók tükrök vagy üvegbetétek használatával.

  Ha a szekrény nem helyezhető el a falról a falra, akkor a szög vagy radiális modell segítségével figyelembe veheti az opciót. Úgy néz ki, eredeti, és harmonikusan illeszkedik semmilyen belsejébe.

  A szekrényt csak a felújítás színpadán észreveheti, megvizsgálta a beépített modellt. Ugyanakkor a homlokzatoknak a leginkább visszatartottak és láthatatlannak kell lenniük, díszítőelemek nélkül.

  A legnagyobb nehézség a Khruscsov kabinet elhelyezése. Például egy 18 négyzetméter területen.M. Egy kis ruhásszekrény áthelyezhető. Ezután a szoba vizuálisan 2 szobához oszlik, mint például a nappali és a gyermekszoba vagy a munkasarok. A kis helyiségek esetében a legjobb választás a könnyű hangok szekrényei, vagy a beépített opciók használata.

  Tippek a választáshoz

  A ruhásszekrény megfelelő felvételéhez, és nem szakít meg, az általános belső stílus elegendő ahhoz, hogy megfeleljen az egyszerű szabályoknak:

  1. A szekrényt egy szobával és egy másik bútorral kell kombinálni.
  2. Túl fényes és gazdag bútorok színe nem alkalmas egy kis tér elrendezésére. A kabinet kiüti a belsejét, és a szoba meglehetősen kicsi lesz.
  3. A beépített szekrény a tökéletes verzió, ha ki kell töltenie egy rést, amelyet nem terveznek más módon használni.
  4. Egy nagy család számára a legjobb, ha tágas lehetőségeket választhat a hely és a készpénz megőrzésére további lapok, állványok és ruhák vásárlása érdekében.
  5. A kis szoba kis bútorokkal berendezett, tágas – nagyobb.

  Érdekes megoldások

  A klasszikus téglalap alakú szekrény homlokzattal az emelt forgácslemezből és tükrökből tökéletesen illeszkedik a belső térbe, viharvert a minimalizmus stílusában. Nincsenek frills, csak tiszta vonalak, szigorú tervezés és funkcionális töltés.

  A tágas beépített gardróbot 2 izolált szekrényszobaként használják. Univerzális tervezés és fekete-fehér színezés harmonikusan néz ki a modern nappali belsejében.

  Értékelje a cikket
  ( Még nincsenek értékelések )
  Megjegyzések hozzáadása

  ;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: