Fotel Gazlift: Méretek, kiválasztás szabályai és cseréje

Ma szinte minden irodában van egy különleges, az úgynevezett irodai szék, amelyen a munkavállalók ülnek asztalukon. Ez lényegesen kényelmesebb, mint a szokásos szék, mert lehetővé teszi a magasság beállítását, lehetővé téve, hogy kiválaszthassa a legjobb szintet egy adott személy számára. Ezenkívül egy ilyen karosszékben szükség esetén hátrahagyhatja a hátát. Az ilyen helyek egyik leggyakoribb lebomlása az ülés magasságának magassága. És ennek oka az ilyen részletek meghibásodása, mint egy gázemelés. Megpróbáljuk kitalálni, hogy mi az elem, és mi történik.

Ami

A Gazlift, amely az irodai székek integrált eleme, olyan eszköz, amely megjelenése során egy teherautó testemelő rendszerre hasonlít, de kissé kisebb méretben. Ennek a készüléknek a másik neve – gázrugó.

Külsőleg, a szék egy gázfelvevője fémből készült cső, különböző méretű részekkel.

A gázrugó mechanizmusa felülről az ülés aljára van rögzítve, és a keresztre rögzítve van. Az emelési magasság a pneumatikus patron méretétől függ. Általában a hossza 13-16 centiméter tartományban változik.

Meg kell jegyezni, hogy a gázfelvonónak 3 funkciója van.

 • Sokk terhelés vágás. Arról szól, amikor egy személy egy székben ül, a mechanizmus olyan, mint egy lengéscsillapító, egy kortyolóülés, és lényegesen csökkenti a gerinc terhelését. A megadott tulajdonságoknak köszönhetően a székek jelentősen kényelmesebbek és könnyebben használhatók. Vagyis gyorsan leülhetsz, és mászhatsz, ne félj, hogy a problémák megjelennek a háttal.
 • Az ülés helyzetének beállítása. Pneumatikus patron alkalmazása néhány másodperc múlva felemelheti vagy csökkentheti a széket, anélkül, hogy komoly erőfeszítéseket teszne. Elég az, hogy nyomja meg a kart az aljából, és a design a tömeg tömegére esik, vagy emelkedik, ha felemelkedik, ami csökkenti az ellenállást.
 • A szék körkörös forgásának lehetősége. Ez lehetővé teszi, hogy szabadon hozzáférhessen mindent, ami 50 cm-es távolságban található, és megfordul, ahol szükséges, ha szükséges, ha szükséges. A specializációt úgy tervezték, hogy bármilyen probléma nélkül forgassa el a tengelyét.

  Valójában a Gazlift egy speciális hidraulikus típusú henger, amelyet az irodai székekhez hoztak létre.

  Eszköz és működés elv

  Ha a vizsgált eszközről beszélünk, azt kell mondani, hogy A design fő része olyan elemek.

  • Gomb. A nyomása miatt a szelep zárása és kinyitása, amely gáztermelést termel egy kamerából a másikba, amely lehetővé teszi a teljes terv magasságának beállítását. A gomb megnyomása akkor fordul elő, ha az ülés ülés alatt található kar található. Bár néha máshol is elhelyezhető.
  Olvasson tovább  Gardrób üveggel

  • Rúd emelés. Ez a rész hosszabbításra van kiterjesztve a házba, attól függően, hogy a szék magassága növekedése vagy csökkenése. By the way, ez az elem különösen tartós, mert az ülő személy tömege a legnagyobb nyomást gyakorol rá.

  • Különböző típusú pecsétek és ujjak. Szükség van az üregek különböző részei és tömítése kiváló minőségű kapcsolatára, ahol a gáz általában található.

  • Gázszelep. Ez az elem egy bizonyos helyzetben tartja az egész mechanizmust, és megnyílik, ha meg szeretné változtatni az ülés magassági szintjét.

  • Külső és belső üregek, valamint a bypass csatorna. A mechanizmus ezen részei szerinti gáz mozgásának köszönhetően a magasságvezérlés következik be.

  • Hivatkozási típusú csapágy. Az alábbiakban helyezkedik el, és felelős a szék szabad forgásáért különböző irányokban. Az ilyen típusú kapcsolat ereje az egyszerűség, amely biztosítja a tartósságát.

   Ha beszélünk a gázlift működésének elvét, akkor nem hívható bonyolultnak. Kezdjük azzal A mechanizmus egy pár tartályból és szelepből áll, amely nyitható és zárható. Ez az a munkája, hogy a tartályok közötti légbiztos gázcsatornán keresztül mozog. Ha a szék az alsó pozícióban található, akkor a dugattyú a maximális emelt helyzetben lesz. Amikor rákattint a karra, a szelep kinyílik, a gáz elkezd mozogni egy másik tartályba, és ezáltal megnyomja a dugattyút, amely lefelé mozog és felemeli a széket.

   Amint a szék a megfelelő szinten van, csak meg kell engedni a kart. A szelep azonnal bezáródik, és a szék a megfelelő helyzetben lesz. Ha csökkenteni szeretné a széket, egyszerűen nyomja meg a karot, amely után az emberi tömeg súlya alá csökken. Vagyis emelje fel a széket, meg kell építenie. Hogyan győződjön meg arról, hogy a Gazlift működésének elve rendkívül egyszerű.

   Nézetek és méretek

   Különböző típusú gázfelvonó létezik, amellyel számos mechanizmusmodellt kell ismerni, hogy kiválasztja a megfelelő opciót, és hogy különlegesek. Általában mindegyikük a legmagasabb minőségű acélból készül. Általában a gázfelvonók a vastagságtól függően osztályokra vannak osztva. Mindegyikük van 4.

   • Az első olyan modellek jellemzője, hogy az acél vastagsága itt csak 1,2 milliméter. Ezek a legolcsóbb eszközök;
   • A második csoportban az acél vastagsága valamivel több – 1,5 milliméter;
   • A harmadik csoport már tartalmazza az acél vastagságát – 2 milliméterrel. Az ilyen gázfelvonók képesek ellenállni a terhelés akár 120 kilogramm.
   • Az utolsó csoport a legtartósabb eszközök, ahol az acélvastagság 2,5 milliméter. Az ilyen megerősített gázfelvonó képes 30 kilogrammnak ellenállni, mint a harmadik csoport modelljei.
   Olvasson tovább  Hogyan válasszunk egy moduzer-stílust?

   Ezenkívül a vizsgált eszköz eltérhet az ügy átmérőjében. 2 típus lehetnek.

   • 38 milliméter. Ezt az opciót nem használják nagyon gyakran. Általában a menedzserek székeiben használják, ahol a kereszt túl magas
   • 50 milliméter. 90% székben használják.

   Egy másik fontos paraméter lesz a vizsgált mechanizmus hossza. Ettől függően a magasság beállítások tartományától függ.

   E kritériumon a következő gázlövészeti csoportok vannak.

   • 20,5-28 centiméterből. Ezt a verziót viszonylag megfizethető irodai termékekben alkalmazzák, amelyeket a szabványos jellemzőkkel rendelkező táblázatokra terveztek. A hasonló gázemelés rövid lesz annak a ténynek, hogy a kiigazítások tartománya rendkívül kicsi.
   • 245 és 310 milliméter között. Az ilyen gázfelvonókat olyan helyeken használják, ahol a tervezésnek magasabbra kell emelkednie. A készülék hossza azonban több, de a hangolási tartomány még a fent említett analógnál is kisebb lesz.
   • 290-415 milliméterből. Ezek azok a leghosszabb mechanizmusok, amelyek bőséges lehetőségekkel rendelkeznek a magasság beállítása szempontjából, ami lehetővé teszi a pozíció erős megváltoztatását.

     Ezek a gázfelvevő csoportok alapvetőnek tekintendők, bár más modellek is megtalálhatók a piacon. Például 180 mm. De nagyon ritkán használják őket, mert mi több kizárás a szabályokból.

     Hogyan kell felvenni

     Tekintettel arra, hogy vannak különböző kategóriák gáz lift, és ez egy olyan részlet, amely idő időről időre nem sikerül, akkor nem lesz felesleges, hogy hogyan kell kiválasztani a megfelelő gáz szállító. Meg kell kezdeni, azt kell mondani, hogy a gázfelvonók lebontásának oka, amelynek következtében a következő pontok vannak.

     • Gyártási hibák. Ez a probléma inkább kivétel, de még mindig megtörténik, különösen a megfizethetőbb verziókban.
     • Túlterhelés Gazlift. Ez megtörténik, hogy az egy tömegre szánt tervezés olyan emberek használják, amelyek súlya meghaladja ezt a mutatót, amellett, hogy a komponensek kopása felgyorsult ütemben fordul elő.
     • Rossz használat. Ez előfordul, hogy a bútorok vagy bármely más gázfelvevő nem tudják, hogy egy személy egy székben ül egy székben, vagy székhellyel rendelkezik. A szék ilyen használatát a szelep egyszerű összenyomásával ragadják meg.

      Ilyen esetekben a Gazlift helyettesítése. De hogy megvalósítsa, helyesen kell választani. Rendkívül fontos, mert bizonyos jellemzőkkel kapcsolatos eltérés az új eszköz gyorsított kopását és azt követő bomlást eredményezheti. Annak érdekében, hogy ez ne történjen, akkor választania kell, hogy ilyen pillanatokra támaszkodjon.

      • A szekrény átmérője. Lehet, hogy kétféle lehet, így ezen a kritériumnak a kívánt opció meghatározásához könnyű lesz.
      • Gazlift magassága. Ebben az esetben meg kell tennie a hosszúságmérést, figyelembe véve azt a részt a kereszt belsejében.
      • Termék méret. Ne feledje, hogy a gázfelvonók különböző dimenziókkal készülnek, így a méret, amikor figyelembe veszi a figyelembe vételét.
      • Maximum töltés. Válassza ki a mechanizmus osztályát a tömegtől függően, amelynek ellen kell állnia, ha használják. És más embereket kell figyelembe venni, hogy más emberek is használhatók.
      Olvasson tovább  Bútor áttekintése Bútorok

      Hogyan kell változtatni

      Mint azt mondták, amikor egy gázemelő bontás, szinte lehetetlen javítani, ami azt jelenti, hogy ki kell cserélni. Ehhez először készítsen bizonyos eszközöket és megértsék az akciók algoritmust. Szükség lesz a következő dolgokra:

      • Új Gazlift, amely a régi helyett lesz telepítve;
      • keresztfej csavarhúzó;
      • egy kalapács;
      • Gyűrű étkezés;
      • WD-40 folyadék;
      • helyettes.

       Tehát, mielőtt a gázfelvételt egy újnak kell cserélnie, el kell távolítania a régiet.

       Ezért A szék részének elhelyezkedése folyadékkal WD-40-vel. Elhagyjuk a formatervet egy ilyen állapotban valahol 12 órán keresztül, hogy a keverék a kapcsolatokra kerüljön. Most el kell kezdenie a szék szétszerelését, és húzza ki az etet. Ehhez egy keresztreform alakú csavarhúzó szükséges. Ezzel gyengítjük a csavarokat, amelyek rögzítik az ülést a PIRASTRA-ra. Ezt követően megfordítjuk a széket, és szétszereljük az ülést a dekoratív esetvel, amely a felvonón található.

       Most meg kell húzni a felvonót a keresztből és a piasztraból. Ezt egy gumiból, gumiból kiütött gázlift segítségével lehet elvégezni. A folyamat felgyorsításához festéket alkalmazhat. A munka megkezdése előtt távolítsa el a speciális rögzítő gyűrűt a keresztből. Ez egy csekk, amely a kereszt másik oldalán található, ahol a pneumopatron csatlakozik.

       Most meg kell távolítani a pneumopatront a piasstrával. Ezt a munkát a lehető legpontosabban kell elvégezni annak érdekében, hogy ne deformáljuk a kapcsolatokat. A kalapácsot különböző helyeken kell elvégezni, hogy gondosan kapjunk gázfelvételt.

       Csak egy új Gazpatron telepítése szükséges.

        Először a keresztbe helyezzük egy speciális kattintásra, bizonyos erőfeszítéseket rögzítve, és védőburkolatot viselünk, majd mindent összekapcsolunk a piartroy-val. Csak a szék fordított sorrendben történő összeszerelése marad.

        Az alábbi videó azt mondja, hogyan válassza ki a megfelelő gázfelvételt a szék számára.

        Értékelje a cikket
        ( Még nincsenek értékelések )
        Megjegyzések hozzáadása

        ;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: