A 8×10 m-es ház projektje: sikeres elhelyezési lehetőségek

Mindannyiunknak a saját házának álma. Természetesen a közeli lakások után mindenki tágas otthont szeretne, nagy szobákkal és verandákkal. De mielőtt kiválasztaná a szerkezet méretét, el kell döntenie, hogy mi a célja ennek a háznak. Lehet, hogy egy vidéki ház a városban vagy a fő házban a városban. Fontos tényező az, hogy azok száma, akik be kell helyezniük.

Minden alapvető követelmény felelős a ház méretéért 8 per 10 kV. M. Egy ilyen terület elég lesz ahhoz, hogy kényelmes környezetben maradjon. Ugyanakkor a szoba tágas és hangulatos lesz. Jelenleg vannak olyan szabályozási dokumentumok, amelyekben a 10 kV / 10 kV lakossági struktúrájának tervezésére vonatkozó alapvető követelmények jelennek meg. M. Ezek az emberi egészségre vonatkozó ellátási és biztonsági rendszerek kényelmét, hatékonyságát, hatékonyságát szolgálják.

Jellemzők tervezés

Egy külön ház, ellentétben a lakásban saját jellemzői. Ez vonatkozik az általános rendelkezésekre is, amelyeket figyelembe kell venni a szoba építése és zónája során.

Általános elvek:

 • Az utcáról lehetetlen, hogy azonnal bejusson a meleg szobába. Ez a fűtési költségek növekedéséhez vezet. Igen, és a hideg szezonban az invading hideg levegő az ajtó kinyitásakor kellemetlenséget teremt. Hogy ez ne történjen, szükség van egy előcsarnokba. És jobb, ha a fő ház része, és nem csatlakozik egy külön helyiséghez. Ha a beltéri veranda helyének egy részét választja, akkor a tambour nem lesz szüksége.

 • A nappalinak központi helyet foglal el. Gyakran kombinálják a konyhával, hogy növeljék a helyet. Aztán megjelent a szoba zónájának.
 • Minden családtag esetében külön ágyat kell biztosítani. Ha ez egy ház, akkor megoszthatja a hálószobákat felnőtteknek és gyermekeknek (külön-külön a fiúk és külön a lányok számára).

 • Otthoni mérethez 8×10 kv. M elegendő fürdőszoba és fürdőszoba. Kombinált vagy elválasztják, csak a vágyatól függenek. Egy alternatív fürdő szolgálhat zuhanyzót, amely megmenti a helyet. Ha a háznak kétszintesnek kell lennie, akkor a második szintnek is szüksége van egy ilyen szobára is.

Zónázás

Kezdjük, meg kell határozni, hogy hol lesz a háza. Ebből az ablakok és a bejárat elrendezésétől és sikeresebb helyétől függ. Jobb, ha a hálószobában lévő ablakok keletre mennek, a déli nappaliban és a nyugati konyhában.

Ezután számolja meg, hogy hány embert kell tervezni tervnek. Ennek alapján a szakember kiszámítja a szükséges mennyiségű hálószobákat. Ne felejtsd el a vendégszobát, ha gyakran késlelteti a rokonokat és a barátokat éjjel. Az Ön kérésére az építész elkészítheti a szerkezetet elszigetelt szobákkal vagy minimális partícióval. Ez utóbbi növeli a helyet, és adjon némi fényességet és szabadságot. Ez különösen igaz, ha a szobát vidéki házként kívánja használni.

Olvasson tovább  Klop Leírás Káros teknős és intézkedések

Fontos kérdés lesz a ház áradása. Gyakrabban egyemeletes, kétszintes épület. Megvizsgálta az opciót az alagsorban vagy a padlással.

Tervezési lehetőségek

Tekintsük a legsikeresebb elrendezési lehetőséget, a terv kiválasztott illeszkedésétől függően. Végtére is, annál nagyobb szinteket, minél nagyobb a helyiség területe, és annál könnyebb az, hogy rendezzük a ház összes szükséges szobáját.

Egyemeletes épületek

Az ősi időkben az egyemeletes magánházak nagy népszerűséget élveztek, amelyek a huszadik század elején aludtak. Jelenleg az egyszintes modellek iránti kereslet növekedésének tendenciája ütemezett. Ez az ilyen típusú épületek hatékonyságának és kényelmének köszönhető.

Tekintsük az egyik sikeres tervezési elrendezését 8/10 kV. M:

 • Először ki kell emelni az összes lakossági területet: hálószoba, nappali, konyha, étkező. Szükséges, hogy ki kell dolgoznia az összes szoba méretét, és a fennmaradó terület további zónákra oszlik: kazánház, csarnok, fürdőszoba és fürdőszoba.
 • Ez a modell egy hálószoba, de ha szükséges, akkor csökkentheti a méretét a terem és a kazánház, és az a része a nappali „pick up” a második hálószoba zóna. Ebben az esetben helyénvaló lesz összekötni a nappali konyhával. Ez adja meg a szobát az extra szabadságért, és a design modernebb lesz.

 • Csatolhat egy garázsot a házhoz. A ház egyik fala garázsfalat szolgál fel. Ezért a gyakorlat költsége csökken. A szobában, ahol az autó érdemes, akkor más közlekedést is tárolhat, függetlenül attól, hogy kerékpár vagy baba babakocsi. További kényelem érdekében jobb, ha otthonról kiutat. Aztán eltűnik, hogy megkerülje a házat, hogy belépjen.
 • Minden közüzemi szoba átvihető az alagsorba. Ez növeli a hasznos területet a szálláshelyhez. Az alagsorban is elhelyezheti a medencét, egy pihenésre biliárd, öltöző vagy játék gyerekek számára. És a lakóövezeten további hálószobás zónákat hozhat létre minden családtag számára.

Az egyszintes modellek következő előnyei megjegyezhetők:

 • Tömörség. 1 emeletes épületekhez 8×10 kV. m kevesebb helyre lesz szüksége, mint a kétszintes azonos méretű. Ez megmenti a drága helyet egy kis földterületen.
 • A megfelelő kialakítású funkcionalitás magas szinten marad.
 • Kevesebb építési költségek és otthon. Sokkal kevesebb építőanyagokra lesz szüksége az építkezéshez, és ezt követően jelentősen megmentheti a közüzemi számlákat.
 • A modern tervezők számos szokatlan tervezési lehetőséget kínálnak erre a házra.
 • Építési idő megtakarítása. Az egyszintes épületek építéséhez sokkal kevesebb, mint az idő, mint egy nagyobb számú emelet építése. Különösen ez releváns a családok számára, akiknek nincs más lakhatása, vagy akik zsúfoltak az “odnushki” -ben.

A mínuszok viszonylag kis számú szobát tartalmaznak, így az egyemeletes épület 8/10 kV. M Egy kis család számára alkalmas.

Nézd meg a videót, hogyan kell megvalósítani egy egyemeletes ház projektjét.

Olvasson tovább  A pala országok

Mansard segítségével

Az ilyen házak kiváló alternatíva a hagyományos egyemeletes modellekhez. A tetőtérben 2 hálószobát és fürdőszobát helyezhet el, amely lehetővé teszi az első emeleten lévő hely bővítését. A ház tetőtéri háza megfelel a családoknak, akik több alvóhelyet igényelnek.

Az első emelet különbsége a padlás tervezésekor a lépcső felszerelésének szükségessége lesz a második szintre. “Ellopja” egy kis helyet. A lépcsőház elhelyezhető a nappaliban vagy a hallban. Az utolsó lehetőség sikeresebb, ha jobban szeretné a kikapcsolódási területet.

Az első szinten is csak fürdőszobával készíthetsz fürdőszobát (általában a második szintre kerül). A ház tetőtérképe további 2 teljes tágas hálószobát hoz létre. Lehetőség van a földszint felszerelésére is, ahol az összes segédprogramot szállítják. Aztán elegendő hely van egy 5-6 fő család számára.

A padlás padlóján alaposan meg kell vizsgálni a természetes világítást. A Windows jobban telepíti a panorámát. Ez több napfényt vonz a szobába. Lehetőség van a tetőbe beépített ablaknyílások készítésére is, különösen akkor, ha több szobához osztja a tetőtéret.

Építési előnyök a tetőtérben:

 • Gazdasági haszon. A padlás elrendezésének költsége minimális lesz, mivel nincs szükség pénzt további anyagokra. Két extra szobát fog kapni az otthoni tetőtérben, amely nélküle van.
 • A fűtési költségek enyhe növekedése ellentétben a kétszintes modellekkel.
 • Az erkély felszerelésének lehetőségét, amely néha hiányzik a magánházak lakói.

 • A nap és az éjszaka zónázásának lehetősége. Az első emeleten közös szobák és segédprogram lesz, és a második hálószobák elhelyezhetők. A vendégek nem esnek a ház felső részébe.
 • A “második emelet letiltása”. Néha az idősebb generációs emberek csak a gyermekek és unokák érkezésének esetét használják, azaz vendégként. Ebben az esetben lehetséges, hogy elképzelhető legyen a fűtés és a gázfogyasztás csökkentése.

Sok építész a Mansard szigetelés ellen. De az összes fűtési és szellőző rendszer megfelelő kialakításával ez egy nagyszerű lehetőség, hogy növelje a területet minimális költséggel.

Kétszintes modell

Kétszintes ház, 8×10 kV méretekkel. m kb. 160 m2 területet foglal el. Több generáció nagy családjának befogadására alkalmas. A teljes második szint lehetővé teszi a hálószobai övezet létrehozását minden családtag számára. A második emeleten nem csak néhány tágas hálószoba, egy fürdőszoba, hanem egy öltöző, amely lehetővé teszi, hogy kirakodjon más helyiségek térét.

Ilyen épületben az első emeleten célszerű elhagyni a konyhát, egy étkező, egy nappali, az egyik hálószoba, egy zuhanyzós fürdőszoba. Ne felejtsük el a lobby és a kazán. És nincs szükség a helyiségekre, mint például a konyha és a nappali, a hely elég mindenre. És ha “csatlakozol” a földszinten, a ház tágas lesz.

A lépcsőház a nappaliba vagy az elhaladó lobbyba helyezhető, amely lehetővé teszi, hogy elhagyja a vendégszobát szigetelt. Általában a lépcsőház fontos attribútum. Ezért érdemes figyelmet fordítani a kényelmes és biztonságos modell megválasztására. Kétszintes struktúrákban sok helyet foglal el, mert minden családtagot fog használni, amelyek szobái a tetején találhatók.

Olvasson tovább  Kapu és wicket a proflistól

Az előre átgondolt elrendezés lehetővé teszi az alapítványt az építési szakaszban nemcsak a fuvarozók számára, hanem a belső partíciókhoz is. Minden kommunikációt helyesen és sikeresen kell csatlakoztatni a fizetés tekintetében. Nem rossz, ha sürgősségi autonóm erőforrásokat, például villamosenergia-termelőt, víztisztítót, tűzifa vagy szén kazán. Ez lehetővé teszi a szélsőséges körülmények között a család normális életét.

Belső stílus

A lakóépületek széles választékával 8/10 kV. M, ezekben a napokban számos belső és külső díszítés létezik:

 • Dacha házakhoz, természetes anyagok, például fa és kő. Láthatja az összes falak tábla, fa utánzás vagy blokk ház. Amellett, hogy ez a lehetőség természetes lesz, még mindig nagyon környezetbarát lesz. Ha az otthoni napló, akkor a falakat semmit sem választhat el, és a speciális kompozíciókkal rendelkező naplók fedezésére szolgál. Hozzáadhat egy kandalót a nappaliban a belső térbe, és a ház kényelmét biztosítja.
 • A modern formatervezés szerelmeseinek, a skandináv stílusnak vagy minimalizmusnak megfelel. Ezután valószínűleg az épületet felállítja a téglából, és a belsőépítési lehetőségek nem különböznek a lakástól. Ne feledje, hogy a könnyű falak mindig vizuálisan növelik a helyet, és a sötét “enni”.

 • A panorámás ablakok a padlóra lehetővé teszik, hogy sok fényt vonzzanak a szobába. A verandára néző Windows-ajtók készíthetők. Ez nem csak funkcionálisan és kényelmes, hanem szép is.
 • Ha klasszikus stílusú házat, barokk vagy rokokó szeretne, akkor jobb, ha egy kétszintes épületet a földszinten, mert ezeknek a stílusoknak több helyre lesz szüksége a fali dekoráció és a bútorok számára.
 • A belső angol stílusban nem alkalmas magánházra. Kandalló, hintaszék, könyv állványok, kanapé, sötét bőrrel borított – mindez kényelmet teremt a házához. És a természetes anyagok bősége ökológia hozzáadása.

Ne feledje, hogy a ház helyes formái olcsóbbak lesznek, és a fal hajlítása szokatlanabb és érdekesebbé teszi a struktúrát.

Gyönyörű belső lehetőségek

Szenvedélyes nappali az egyszintes magánház központi részén, ahol a zónázás az oszlopok oszlopoknak köszönhetően. A konyha csatlakozik a vendégterülethez, amely a szabadság és az egyszerűség helyét adja. A fényfalak vizuálisan növelik a területet, és a verandahoz való hozzáféréssel rendelkező ablakok több fényt vonnak be a szobába, és megfelelnek a funkcionalitásuknak.

Ez egy egyemeletes ház projektje, amelyben a tetőterem és az első emelet kombinációjának köszönhetően magas mennyezeteket kaptunk. Angol stílusú nappali, keskeny hosszúkás ablakokkal, kandallóval és magas hátsó székekkel. A kifinomult izolált konyha panorámás ablakokkal és egy minimális dekorációval egy kis helyet foglal el a házban, de elég tágasnak tűnik.

Hálószoba a vidéki ház tetőtéri. Nagyon környezetbarát lehetőség a falvágás miatt.

Hálószoba a tetőtérben a tetőn lévő ablakokkal.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: