A hab ragasztó és gyártása jellemzői

Néhányan még nem is észlelik, hogy a szokásos hab műanyagból kiváló minőségű, hatékonyabb ragasztót készíthet. A termék előkészítéséhez szükséges receptek rendkívül egyszerűek, így a ragasztóoldat bárki képes. Az ilyen ragasztó magas színvonalú rögzítéssel rendelkezik, és bármilyen helyzetben hasznos lehet.

A hab ragasztó és gyártása jellemzői

A hab ragasztó és gyártása jellemzői

Előnyök és hátrányok

Ragasztó, amely szilárdan ragaszkodik – a legjobb eszköz azoknak, akiknek sürgősen javítottak. A hab és az oldószer segítségével előállított ragasztóoldat számos egyéb előnyt tartalmaz.

 • Szárítás után rendkívül erős lesz, nehéz karcolni.
 • Sok területen használják, ami lehetővé teszi, hogy univerzális legyen.
 • Az alacsony költséggel tisztességes minőségű.
 • A ragasztó kényelmes, ha vastag konzisztenciájú.

Az előnyök ellenére ez az eszköz is van néhány hátránya, hogy többet kellene fontolóra venni.

 • Az anyagnak rövid élettartama és tárolása van.
 • A kapott varrás nem túl tartós.
 • Megbízható bevonat létrehozásához nagy mennyiségű ragasztót kell alkalmaznia.
 • Hosszú szárítás (kb. 24 óra). Használja gyorsan a megoldást, mivel a legjobb tulajdonságai a főzés után körülbelül 10-20 percet tárolnak.
 • Ha meg kell ragasztani a porózus felületeket, akkor szükség van egy eszközt 2-3 rétegben. Fontos, hogy minden korábbi réteg áztassa az anyag szerkezetét (fa vagy tégla).

A hab ragasztó és gyártása jellemzői

Milyen hab műanyag választás?

A kiváló minőségű ragasztó készítéséhez használja az alábbi típusú anyagokat.

 • Extrudálás – a magas hőmérsékletek gyártása miatt homogén szerkezetű polifoam. Az anyag egésze van.

A hab ragasztó és gyártása jellemzői

 • Sajtóanyag nagyon tartós, nem morzsák. A termeléssel nyomja meg a gombot.

A hab ragasztó és gyártása jellemzői

 • PrestLest listák olyan anyagot alkotnak, amelyek nagyszámú golyóval rendelkeznek, amelyek klipek. Ha például megüt, a golyók leválasztásra kerülnek, és a lap könnyen újra. Ez a hab a tökéletes lehetőség a ragasztó gyártásához, mivel rendkívül gyorsan oldódik.

A hab ragasztó és gyártása jellemzői

 • Használható granulált hab, De a munka megkezdése előtt ellenőrizze, hogy a granulátumok hogyan viselkednek oldószerekben. Az anyag különböző típusai különböző módon reagálnak rájuk.

A hab ragasztó és gyártása jellemzői

Fontos, hogy válasszon egy tiszta habot, amelyen nincsenek különböző nyomok (festékről, Földről vagy szennyeződésről).

Ne vegye be az anyagot, amelyet hőszigetelő anyagként használtak fel a földalatti csövekhez, mivel antipyro van.

Mit használnak?

A hab feloldására szolgáló legjobb eszköz a folyékony állapotba aceton. Bizonyos esetekben benzint használnak. Továbbá, hogy ragasztót kapjunk, használhatod az oldószereket Nitrocale és P646. Lehetetlen használni az evett fajtákat és benzint, amely magas koncentrációjú tüzelőanyag-alkoholokat tartalmaz. Nem ajánlott kerozin üzemanyagot választani.

Vietnami benzin – biztonságos oldószer, amely aceton látható. Segítségével kiváló minőségű ragasztóoldatot kapunk a habból. Tiszta acetont használhat, amely segít egy puha keverék készítéséhez, kényelmes használatra. A ragasztót egyenletesen alkalmazzák az egész területen. Más oldószerek alkalmazhatók például xilol.

A hab ragasztó és gyártása jellemzői

A hab ragasztó és gyártása jellemzői

A hab ragasztó és gyártása jellemzői

Gyártási technológia

Mielőtt ragasztót készítene saját kezével otthon, meg kell készíteni egy tartályt. Ezt alaposan meg kell mosni és szárítani (a legjobb a napban). Íme néhány ragasztó készítő receptek különböző oldószerekkel.

A hab ragasztó és gyártása jellemzői

Benzinnel

Először is, a tartályban meg kell önteni a benzintizedet, és kijavítani a hab egy részét. Ezek az összetevők alaposan vegyesek.

Fontos annak biztosítása, hogy a habgolyók többször is többek legyenek, mint egy folyékony oldószer.

Keverjük össze a munkadarabot, amíg az összes hab feloldódik.

Ezután a kis részek maradék golyóit hozzá kell adni a kapott tömeghez, felváltva az oldószert. Ennek eredményeképpen viszkózus anyagot kapunk, ami olyan, mint egy csók. Egy házi készítésű megoldás, amit meg kell állnia egy ideig, hogy a gázbuborékok eltűnnek.

A hab ragasztó és gyártása jellemzői

A hab ragasztó és gyártása jellemzői

Nitrolacnal

A munkavégzés előtt nitrolát acetonnal kell hígítani. Miután meg kell keverned a kapott készítményt habosítóval. A folyamat ugyanúgy történik, mint a múltbeli receptben. Ez az opció megfelelőbb, ha a későbbi ragasztóoldat használható vízszigeteléshez. Kiderül a folyadék, és nem olyan káros, mint a benzin esetében. Hasonló ragasztó lehet könnyen tölteni a hibákat a padlón.

A Nitroqual oldószer használata a tökéletes lehetőség azok számára, akiknek olyan, mint egy tüske keveréket kell készíteniük. A ragasztó használható fém és fából készült kerítések fedezésére.

A hab ragasztó és gyártása jellemzői

A hab ragasztó és gyártása jellemzői

A hab ragasztó és gyártása jellemzői

Elővigyázatossági intézkedések

Az egészség megőrzése, a habalapú megoldás független előkészítésével bizonyos óvintézkedéseket kell figyelembe venni. Ez segít megelőzni a vészhelyzeteket. Amikor a hab feloldódik, éghető és mérgező anyagok kezdődnek a levegőbe. Annak érdekében, hogy ne sérüljön meg egy személyt, helyesen kell rendezni a munkahelyét, és válassza ki a kiváló minőségű berendezést.

A hab ragasztó és gyártása jellemzői

Alapvető munkakörülmények.

 1. A beltérben érdemes szellőzésnek kell lennie. Szellőztethető (nyitott ablakok és ajtók), valamint egy működő ventilátor vagy egy jó kipufogógáz.
 2. A munkahely közelében nem lehet nyílt tűzforrás. Érdemes ellenőrizni, hogy nincs-e gázvezeték, hibás vezetékek.
 3. A munka során szigorúan tilos dohányozni.
 4. Szükséges ruhát kell viselni hosszú ujjú, hosszú gumi kesztyű. Fontos a légutak és a szem védelme. A poharak és a légzőkészülék segít.

Annak érdekében, hogy ne lehessen lélegezni a mérgező párokat, szükség van olyan tételekre, amelyek a lakóhelyeken kívüli ragasztóval kell elhelyezniük. Ha nem lehet megtenni, érdemes elhagyni az összes ablakot, és győződjön meg róla, hogy a családtagok és az állatok nem jönnek a szobába. A szobanak is el kell hagynia a ragasztóoldatot.

A mérgezés tünetei:

 • A szemekben és a nasopharynkban egy kis égés következik be;
 • Egy ember elkezd tüsszenteni és köhögni, elfojtani;
 • A fej forog;
 • A járás egy pályává válik;
 • A görcsök megkezdődnek;
 • Erős mérgezéssel egy személy halványulhat.

Ha a ragasztás során a ragasztás során megjelentek ezeknek a jeleknek, akkor sürgősen hagyja el a mérgezett szobát. Ha a szemekben égetsz, tisztán vízzel kell öblíteni őket. Ha az oldószer a karján vagy más nyitott területeken esett, alaposan öblítse le őket szappannal és csúszással folyó vízzel. Ha egy személy nem ájult el, hanem tudatban van, akkor meleg tejet kell inni és aktivált szén. Ha a tünetek súlyos mérgezést jeleznek, a betegnek mentőt kell hívnia. Elengedhetetlen, hogy emlékezzen a biztonsági szabályokra, ellenkező esetben, a hatékony ragasztó helyett, egy személy komoly egészségügyi problémákat okozhat.

A hab ragasztó és gyártása jellemzői

Hatály

Hasonló ragasztók valódi találat, különösen akkor, ha nincs más ragasztó a házban. Íme néhány lehetőség, ahol a készítmény használható.

 • A megoldást a belső elemek csatlakoztatásához alkalmazhatja. Például hatékonyan rögzíti a karikát. A ragasztónak jó felhőssége van, így a szoba tulajdonosa nem is aggódhat, hogy az idő múlásával az elem le van kapcsolva.
 • A táptalajnak köszönhetően gyorsan és egyszerűen csatlakozhat bútorrészeket.
 • A javítás folyamatában ragasztót használhat a mennyezeten lévő alaplapok felszereléséhez. Ő is jól stukkó.
 • Ragasztó karton csomagok és ízületek DVP.
 • A hab ragasztás segítségével önállóan javíthatja a háztartási készülékeket és az ételeket, amelyek nem szándékoznak ételt fogyasztani tőle.
 • A ragasztó megkönnyíti a tetőt (pala és csempe) javítását. Az eljárás előtt a felületet gondosan el kell készíteni (világos). Előkészítés után a tetőn lévő repedés mindkét oldalról van kitöltve. Ezután meg kell jelölnie a jeleket, és nyomja meg őket. Javítás pala szükséges száraz időben, mivel ebben az esetben létrejönnek a megoldás szárításának ideális feltételei. Ilyen Wats képes körülbelül 2 évig hallgatni;

A hab ragasztó és gyártása jellemzői

Néha ragasztót használnak cipők, műanyag és csempe. Fontos, hogy ne használja, hogy javítsa meg a dolgokat, amelyek közül az emberek ezt követően vannak, mert amint azt már korábban említettük, nem biztonságos. A haboldatot különböző gömbökben alkalmazzák, felhasználhatók a padló javítására, és öntsük, miután gyönyörű vizuális hatást kaptak.

A hab ragasztó és gyártása jellemzői

Tárolás

A házi készítésű hab ragasztónak van egy kis eltarthatósága és gyorsan elrontja. Ezt a ragasztó eljárás előtt kell elvégezni, és nem menteni otthon. A megoldás maradékai jobbak, de fontos, hogy az utca urnában felesleges megoldást helyezzünk el.

A ragasztó előállításához használt anyagok nagy volatilitással rendelkeznek.

Ha az oldatot a nyitott tartályba helyezzük, és hagyjuk egy ideig, az oldószer eltűnik (elpárolog), és a készítmény egy üvegtömegűnek tűnik. Ha a palack, amelyben a megoldás található, akkor szorosan zárva lesz, az oldószerek elpárologtatásának folyamata hosszú, de a végződő ragasztó minősége szenvedni fog.

A habból származó ragasztó előnyei és hátrányai vannak. Ez a tökéletes lehetőség azoknak az embereknek, akiknek kiváló minőségű anyagra van szükségük, javításra vagy építésre. Ne készítsen ragasztóoldatot gyermekekkel vagy gyermekművekkel, mivel nem biztonságos alkatrészekkel rendelkezik. Egy felnőtt ember, aki emlékezteti az elővigyázatossági intézkedéseket, könnyen és egyszerűen előállíthatja ezt a megoldást, és saját belátása szerint használja.

A hab ragasztó és gyártása jellemzői

Tovább nézze meg a videót, hogyan lehet ragasztót a habból és képességeiről.

Kamat cikk
( Még nincs értékelés )
Ossza meg barátaival
123
Megjegyzés hozzáadása