A polikarbonát és az alkalmazásuk fajtái

Az építés meglehetősen bonyolult és átfogó folyamat. Annak érdekében, hogy a lehető leghatékonyabb legyen, különböző anyagokat kell használni. Az egyik legfontosabb építőanyag a polikarbonát szalag. Tudatában kell lennie azzal, hogy mely anyagok léteznek, és amelyekhez használják őket.

Leírás és kinevezés

A polikarbonát szalag olyan anyag, amely a lemezanyag végeinek védelmére szolgál az épület folyamatában és a különböző formatervezések építésében. Az ilyen szalag használatának köszönhetően lehetőség van az épület élettartamának növelésére. Ma a piacon számos adatfajtát találsz. Ezenkívül az anyag különböző méretben kapható, különféle célokra alkalmas. Az anyag megkülönböztető jellemzői több legfontosabb ingatlant tartalmaznak:

 • az anti-grapple feldolgozás rétege;
 • A terméket a szennyeződések, a por, a rovarok védelmére használják;
 • Ennek az anyagnak köszönhetően az állandó kondenzáció lehetősége van;
 • A polikarbonát szalag hozzájárul ahhoz, hogy a polikarbonát bővítményének és tömörítésének folyamata a hirtelen hőmérsékletváltozásokkal maximálisan zökkenőmentes legyen;
 • A termék több éve növeli a fő anyag élettartamát.

A megadott jellemzőknek köszönhetően a polikarbonátszalag népszerű és igényes a felhasználók körében.

A fajok áttekintése

Annak a ténynek köszönhetően, hogy a polikarbonátszalag fontos (és bizonyos esetekben – elengedhetetlen) építőanyag, a modern piacon számos faját megtalálja. Például olyan anyagi lehetőségeket vásárolhat, mint: Védő, vég, ragasztó, gőzálló, termikusan szigetelő (vagy termolent), hermetikus, öntapadó szalag, valamint a sejtes polikarbonát méretezésére, védelmére és javítására szolgáló anyagok. A felhasználók kényelme érdekében a polikarbonátos szalaggyártók több kategóriába sorolhatók.

Tömítés

A különböző szalagok tömítése (az anyag is “Humilet” vagy “tömítőanyag”) vonatkozik, hogy megvédje a varratok és a polikarbonát lapok varrásait és a negatív hatásoktól (egyszerűen beszélgetés, a lezáráshoz). Annak a ténynek köszönhetően, hogy a polikarbonát olyan anyag, amely sejtekből (vagy sejtekből) áll, szükség van a nedvesség, a por és bármely más nemkívánatos szemét megelőzésére.

A polikarbonát tömített szalag több rétegből áll. A külső a közvetlen tömítőanyag szerepét hajtja végre, és tartós és megbízható műanyagból áll a jellemzőjében. Másrészt, belül van egy speciális ragasztóanyag, amelyhez hosszú élettartamot jellemez.

Ezenkívül az ilyen típusú szalag megkülönböztető jellemzői közé tartozik az a tény, hogy magas szintű rugalmassággal rendelkezik. Ennek megfelelően bármilyen felületen lehetséges (a formájuktól függetlenül).

Perforált

A perforált szalagot (vagy lyukasztott) olyan helyzetekben alkalmazzák, ahol számos szuszpendált struktúra kialakítása történik (pl. Légcsatorna). Ezenkívül az anyag használata releváns az úgynevezett meleg padló elrendezése során (ebben az esetben a terméket a kábel rögzítésére használják). Egy másik lehetőség a perflektorok használatának – a Rafter rendszerek telepítése.

A perforált szalag ilyen széles használata nagyszámú anyag pozitív jellemző jelenlétének köszönhető. Ezek közül elsősorban eloszthatja:

 • a káros körülmények között (például a levegő megnövekedett nedvességtartalma, nem állandó hőmérséklet, UV sugárzás) használata;
 • magas szintű erő és megbízhatóság;
 • a korróziós folyamatokkal szembeni ellenállás;
 • Könnyű és érthető telepítési folyamat;
 • megfizethető ár;
 • Hosszú távú használat.

A megkülönböztető jellemzőkhez a perflektorok azt is tulajdoníthatják, hogy speciális mikroszűrővel van felszerelve, így gyakran ezt az anyagot anti-típusnak nevezik. A perforált szalag a végekhez optimális mikroklímát eredményez, és kiküszöböli a nem kívánt súrlódási folyamatokat.

Ha a gyártás anyagaról beszélünk, akkor meg kell adnia, hogy a lyukasztott nyersanyag vékony, alacsony szén-dioxid-horgonyzott acél. És a készítmény alumínium is tartalmaz. Külsőleg a szalag ezüst árnyalattal rendelkezik. Ezenkívül ez az anyag öntapadós alapja van, amelyre magas tapadást jellemeznek.

Így megállapítható, hogy 2 A polikarbonát-szalag fő típusai eltérőek, céljuk és tulajdonságai. A kiválasztás során figyelmet kell fordítani erre a közeli figyelemre.

Méretek és anyagok

Mivel a polikarbonátszalag meglehetősen széles, a gyártók több méretben anyagot termelnek:

 • 25 mm – alkalmas polikarbonátra 4-8 mm-ről;
 • 38 mm – 10-16 mm-es anyag esetében;
 • 45 mm – 16 és 25 mm közötti polikarbonátra alkalmas.

Ezenkívül szem előtt kell tartani, hogy a polikarbonátszalag nem csak a méreteiben, hanem az anyaggyártó anyag is eltérhet. Tehát a modern gyártók a szalag gyártásának folyamatában több anyagot használnak, nevezetesen: magas rugalmas polimerek és ragasztó akril ragasztó.

Hogyan válasszuk ki?

A polykarbonát szalagválasztását gondosan és felelősségteljesen kell megközelíteni. Ugyanakkor a szakértők azt tanácsolják, hogy több kulcsfontosságú paramétert vizsgálnak.

 • Célja. Kezdetben foglalkoznia kell azzal, hogy milyen célok fogják használni a szalagot. Ebből az oldatból attól függ, hogy milyen típusú és méret a választott anyag. Ennek megfelelően ez a választás meg kell tennie az anyag megvásárlása előtt.
 • Gyártó. A preferenciát csak a gyártók által gyártott áruknak kell megadniuk a fogyasztói bizalommal. Ez annak köszönhető, hogy csak egy ilyen szalag megfelel az összes szükséges követelménynek, és termelése megfelel az általánosan elfogadott (állami és nemzetközi) szabványoknak.
 • Hely beszerzése. Készíts szal polikarbonátra csak speciális építési üzletekben, ahol minősített konzultációt kaphat az eladók és a vezetők számára.
 • Vélemény. A szalag megvásárlása előtt alaposan meg kell vizsgálnia a felhasználók véleményét és észrevételeit. Ebben az esetben biztos lesz abban, hogy a gyártó által tervezett minőség teljes mértékben megfelel az igazi helyzetnek. Tekintettel ezekre a jellemzőkre, akkor megvásárolhat egy szalagot, amely 100% -kal több lesz az Ön igényeinek, és elvégzi a funkciókat.

Hogyan kell használni?

Különösen fontos a megfelelő típusú polikarbonátszalag (fajta és méret szempontjából), hanem az anyag megfelelő használatát is. A tapasztalt építők ajánlottak az anyag használatának folyamatában, hogy megfeleljen az egyszerű utasításoknak, és meg kell felelniük a szakemberek ajánlásainak.

Először is, szükség van polikarbonát panelekre. Meg kell vágniuk a méretben (amely egy adott esetben releváns), akkor a thermoshab számára kifejezetten tervezett lyukakat. Ezután szükség van a sejtfújás folyamatára. Csak ezeknek a folyamatoknak a befejezése után feldolgozhatók a szalag közvetlen ragasztásához.

Mielőtt ragasztószalagokat kell alaposan kezelnie a polikarbonátot. Fontos eltávolítani a meglévő szabálytalanságokat, karcolókat és más hibákat. Ez a legpontosabban ragaszkodik a felületre a felületen, illetve a szalag hatékonyan teljesíti feladatait. Azokban a területeken, ahol a szalagot a jövőbe beillesztik, el kell távolítania a védőfóliát polikarbonáttal.

Ebben a szakaszban folytathatja közvetlenül a szalagot a polikarbonát végéhez. Azzal, hogy Fontos, hogy figyeljen arra, hogy a szalag szélei szépen és egyenletesen elosztják a polikarbonátot. Ennek a hatásnak a biztosítása érdekében, hogy a szalag alkalmazása során meg kell erősítenie (azonban azt oly módon kell elvégezni, hogy ne szakítsa meg az anyagot). Ezenkívül a szalag ragasztásának folyamata során figyelmet kell fordítania arra a tényre, hogy az anyag felületén megjelenő hajtások.

Miután beillesztette a szalagot, nyomja meg a széleit a lágy feltűző anyag segítségével. Nem létezhet túlzott nyomást az anyagra, hogy ne rontja, és ne pusztítsa el. A fenti műveletek befejezése után a végső profilokat az anyag tetejére kell felszerelni. Ugyanakkor meg kell emlékezni, hogy van egy kis rés (2-3 mm). Az ilyen rés a vízelvezetés, mert segíti a kondenzátumot.

Hasznos tanácsadás. Ne keressen helyettesítést a polikarbonát szalagra, és használjon olyan anyagokat, mint a scotch vagy a szalag helyett. A dolog az, hogy a csere nem teljesíti teljes mértékben a hozzárendelt funkciókat. Éppen ellenkezőleg, a skót vagy szalag használata hátrányosan befolyásolhatja a szerkezet teljes erejét.

   Így megállapítható, hogy A polikarbonát szalag, annak ellenére, hogy ez egy segédépítőelem, nagyon fontos szerepet játszik. Használata jelentősen növeli a szerkezet erősségét és megbízhatóságát. Gondosan közeledik az anyagválasztáshoz, és figyelembe kell vennie az összes jellemzőjét, hogy ne sajnálja a vásárlást.

   A polikarbonát végeinek különböző típusú szalagok végéhez lásd a következő videót.

   Értékelje a cikket
   ( Még nincsenek értékelések )
   Megjegyzések hozzáadása

   ;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: