Fa 2-utas gerendák gyártása saját kezével

A hazai építők a közelmúltban felfedezték a keretszerkezeteket maguknak, amelyet régóta gyakorolták a tengerentúli építészetben. Különösen a külföldi fából készült elemeket széles körben használják és Kanadainkban, mert az éghajlati viszonyok azonosak, és hasonló gerendák kiválóak az átfedéshez. Az ilyen gerendák különböző változata van a piacon, de nem mindig az áruk kedveli, bár az átlagértékek elfogadhatóak, és sok fejlesztő inkább a gyártók megvásárlása.

De nem lenne érdekesebb, hogy a gerendák átfedjék magát? A szállítással kapcsolatos összes probléma eltűnik, és nem lesz szükség az anyag testreszabása a telepítési helyszínen.

Nem mindig szükséges, hogy hálásak csak a piacon, ha önállóan sokkal érdekesebb végső terméket végezhetsz.

Fa 2-utas gerendák gyártása saját kezével

Fa 2-utas gerendák gyártása saját kezével

A gerendák előállításának mély részletei Nincsenek olyan pontok, amelyek leírják, mint minden egyes építész, még a szokásos állványok telepítésekor is, saját módszertannal és építési módszerekkel, saját szerszámkészletekkel és a kérdés megértésével. A cikk általános elképzelést ad a fából készült fűtött gerendák saját kezével.

Az anyag kiválasztása

Ez a munka egyik legfontosabb pontja. A fa fa fa, és sokat függ, attól függ, hogy a gerendák milyen gerendák jelennek meg, és mi az a racionális használata az építésben.

 • Rúd. A legjobb sáv – ragasztott, így kevésbé deformálódott, és kevésbé gyakran a nézeteltérés és duzzanat. Ez az építőanyag a gyártók kedvence, akik számos hirdetésben dicsérik a tulajdonságait és tartósságát. De mindig érdemes megjegyezni, hogy még a legtartósabb anyag sem zárhatja ki a folyadék felszívódását.
 • Vörösfenyő. A választott fa fajtája is fontos jelentése van. Nagyon nehéz dolgozni az alsó koronával bármilyen vágás, így az őseink korábban is voltak, a vörösfenyő tökéletes. Bár tűlevelű fa, különleges gyantával rendelkezik, amely megkülönböztető tulajdonságokkal rendelkező fát ad – ha nedvesíti, akkor tart. De a korona fontos, hogy megvédje a legtöbbet a nedvességtől.

Fa 2-utas gerendák gyártása saját kezével

Fa 2-utas gerendák gyártása saját kezével

Érdemes megjegyezni, hogy a zsaluzat minimális keresztmetszete, amely megengedett, 35 mm lesz. A faanyagnak nagy részeknek kell lennie a felesleges faáramlás elkerülésére.

Milyen eszközökre van szükség?

Az építésben szükséges szokásos eszközök mellett, Ez a munka két összetevőre kell összpontosítania.

 • Állvány. Nincs sok választás – mind a Faneru, mind az alapvető lehetőségeket – a forgácslap vagy az OSB lapjait, amelyek jelentősen meghaladják a műszaki előírásokra vonatkozó üvegszálakat. Számos alternatív lehetőség van a piacon, de itt a régi iskola a legjobb. Ajánlatos a chiplemezekre összpontosítani – megbízhatóbb és tartósabbak.
 • Ragasztó. Általában kevés ember veszi figyelembe, hogy a ragasztás megválasztása szintén jelentős szerepet játszik, különösen, ha egy fával dolgozik. A toxicitás rendkívül nemkívánatos, ezért a nagyobb és biztonságosabb a ragasztóösszetétel, annál jobb, különösen, ha házat vagy más lakossági komplexumot (ház, víkendház) építenek.

Fa 2-utas gerendák gyártása saját kezével

Fa 2-utas gerendák gyártása saját kezével

Gyártás

Amikor a bárok készen állnak, meg kell csinálni egy italt, hogy ezt követően lapos függőleges rack.

Nézzen figyelmesen minden lemezt, nem kell még a legkisebb hibát, különben a gerenda nem fog megtartani a súlyt. Ne félj romlani. Igen, a tűzhelyen töltött pénz lehet kár, de sokkal több pénz kell dobnia, ha az egész design elrontott.

A kiválasztott lemezeknek képesnek kell lenniük egy kicsit bezárni a szélétől, hogy pontosan a horonyban legyenek.

Fa 2-utas gerendák gyártása saját kezével

Fa 2-utas gerendák gyártása saját kezével

Kenje meg a hüvelyt ragasztóval, és nyomja meg az alsó oldalt. Várjon, amíg a ragasztó teljesen száraz: a várakozási időt le kell írni az utasításokban.

A kétirányú gerenda összes elemének kiváló minőségű dokkolója, az azonos hosszúságú CHARLLER-ről elvágva. A rudakra kell helyezni őket, és húzza meg a kötél vagy a sűrű szövetek vágását, ha elég megfelelő hosszúságú, és várjon, ha a ragasztó teljesen szilárd. Csak a ragasztógerenda készsége után készen áll a használatra.

A támogatások gyártása során nem probléma.

A legfontosabb dolog az, hogy minden szükséges számítás előállítása, ne légy félénk, hogy kérjen tanácsot, és ha nem működik – kapcsolatba lépni a szakmai építőkkel, még számításokkal is. Lehetetlen kockáztatni, mivel az átfedés – a kezdet elkezdődött bármilyen formatervezésben, és a helyes paraméterek megsértése megsérti a sérülést és az otthoni fogmosást.

Fa 2-utas gerendák gyártása saját kezével

Fa 2-utas gerendák gyártása saját kezével

Fa 2-utas gerendák gyártása saját kezével

Tipikus hibák

Meg fogjuk találni, hogy meg kell fontolnod, hogy ne tegyen veszélyes hibákat, és mi lehet baj a gerendák előállításával.

Fa 2-utas gerendák gyártása saját kezével

Hiba №1

Felkészületlen nyersanyagok beszerzése. Ha úgy dönt, hogy önmagában úgy dönt, hogy a fűtött fagerendákat átfedi az átfedéshez, akkor nem szabad megfeledkezned, hogy a termelési körülmények között mindent speciális technológiákon készítenek, és kalibrált száraz szerelvényeket alkalmaznak, ami nem teszi lehetővé a gerendák és a táblák zavarását szabálytalan formák.

Fa 2-utas gerendák gyártása saját kezével

Fa 2-utas gerendák gyártása saját kezével

2. hiba száma

Nem megfelelő vagy túl olcsó ragasztás megszerzése és használata. Például, függetlenül attól, hogy milyen vonzó a gyanta ragasztó összetétele, ez teljesen nem működik 2-utas gerendákkal. Az epoxigyanta nagyon rossz ragasztó tulajdonságok, és a megszilárdulása túl sok időt igényel.

A ragasztó legjobb választása poliuretán marad. Termikusan aktív, de nem gyullad ki magát, és amikor egy fával dolgozik, nagyon fontos.

Fa 2-utas gerendák gyártása saját kezével

Természetesen érdemes megjegyezni, hogy a PVA ragasztó nem alkalmas, függetlenül attól, hogy milyen volt a mágikus ragadós tulajdonságok. Ragasztó “pillanat” is nem megfelelő ebben az esetben.

3. hiba száma

Érvénytelen párosítási gerendák. Itt meg kell érteni, hogy ez nem egyszerű fából készült, de idegen gerendák, és csatolják a frufru – nagy hiba. Azokat csatlakoztatni kell az aljzathoz és a lemezekkel rögzíteni kell.

Nem használhat perforált szalagot, hogy a gerendák soha ne felboruljanak. Pontos számológép-számításokat kell használnia.

Fa 2-utas gerendák gyártása saját kezével

Fa 2-utas gerendák gyártása saját kezével

4. hiba száma

Helytelen kötőelemek használata. Úgy tűnik, hogy a leginkább inkonzisztens a szerelési hab építészeit használja a lyukak beágyazására. A lapnak szigorúan különlegesnek kell lennie. Emellett a rossz dougoon használata, megszakítja az átfedés hordozó képességét, és az egész design összeomlható.

Nem használják a külföldi gerendákkal kapcsolatos szokásos csavarok, mivel maguk nem ellenállnak a súlyos terheléseknek. Emlékeztetni kell arra, hogy a csavarok nem szerkezeti adatok – csak akkor tudnak ragaszkodni valami fényt. Szintén figyeljen a Dougal – ha a magassága nem elegendő, akkor lehetetlen használni. A méret is fontos – a kis konzol elfogadhatatlan.

Fa 2-utas gerendák gyártása saját kezével

Fa 2-utas gerendák gyártása saját kezével

5. hiba száma

A tervezés által nem biztosított harmadik fél alkatrészek használata. Nem kell tovább erősítenie egyszerűen “biztosítási”. A külföldi gerendák szokásos rögzítése és sűrű, és nem igényel túlzott részeket. Az ábra tipikus hibákat mutat be a telepítés során.

Hasznos ajánlások

Ne hagyja figyelmen kívül Általános ajánlások, tippek és megjegyzések.

 • Ne használja ugyanazt a 2-szert az átfedésekhez, változtassa meg.
 • Pontosan kiszámítja a terhelést. Ehhez különböző számológépeket használhat online, vagy kiszámíthatja magát.
 • Ha kétség merül fel, akkor jobb lesz, ha tanácsot kér a szakembereknek. Lehetetlen megengedni, hogy a gerendák görbe legyenek – megállíthatja az egész épületet, és végül veszélyes a tervezésre.
 • Minden fa kiváló minőségű szárításnak van kitéve. Ez segít elkerülni a jövőbeni deformáció elkerülését, mert nem ismert, hogy a termékeket megőrizte, mielőtt a kezedbe került volna, melyik raktárak voltak.

Fa 2-utas gerendák gyártása saját kezével

Természetesen egyszerűen használhatja a sávot a keret különböző részein, de nem mindig hasznos a megtakarítások tekintetében. A külföldi sugár gyártása saját kezével és annak használatával technikailag sokkal racionálisabb.

Ez, ha kombináljuk a lapok OSB és bár kiderül, a legtartósabb és tartós kialakítás, optimális szerkezeti jellemzői:

 • Markolat és fagyállóság;
 • terhelésekkel és időjárási viszonyokkal szembeni ellenállás;
 • Viszonylag könnyű súly.

Bár a házi sündisznó különböző elemeit és konfigurációkat is kombinálhatja a csontváz igényeinek széles választékához. Ezért, és különösen ez a konstrukció, mindig meg kell próbálnia, és ne félj, hogy hibázzon. Készítsen döntést, hogy építsen valamit a saját kezével – egy oka a nagy büszkeségnek, mert sok éven át megcsodálhatja a munkád gyümölcsét.

De ha úgy dönt, hogy magának állítaná valamit, akkor ezt a felelősségteljesen kell megközelítenie, mert ez származik, ami továbbra is elindítja az egész struktúrát, és mindent az alapból tökéletesnek kell lennie ahhoz, hogy a tervezésnek tartós legyen.

Fa 2-utas gerendák gyártása saját kezével

Arról, hogy milyen fából készült 2-utas gerendák termelnek, nézd meg.

Kamat cikk
( Még nincs értékelés )
Ossza meg barátaival
123
Megjegyzés hozzáadása