Hogyan és hogyan kell vágni a habot?

Polyfoam – modern anyag, amely a különböző feladatok megoldására szolgál. Gyakran, amikor különböző munkákat végez, szükségessé válik a szigetelés lapjainak vágásához, vagy kivágja a komplex forma kis részleteit.

Hogyan lehet csökkenteni az anyag pontosan, szépen, minimális számú szemetet, amely eszközöket lehet használni erre, és hogyan lehet létrehozni egy thermosaque hab – akkor megtudjuk, mindez ezt a cikket.

Hogyan és hogyan kell vágni a habot?

Hogyan és hogyan kell vágni a habot?

Hogyan és hogyan kell vágni a habot?

Sajátosságok

A polifoam a modern polimer anyagok nagy csoportjának közös neve. A leggyakoribb hab – polisztirol (polisztirol hab). A gyártási technológia szerint előzetesen előfordul, nyomja meg és extrudálva. Ezek a fajok különböznek a tulajdonságokban, és mindegyikük más sűrűségű márkákra osztható. Például speciális típusú nagy sűrűségűek is használhatók, amelyeket a repülőterek fedezésére használhatunk. De elég drága. A szokásos háztartási feladatokhoz általában a nagy terhelésekhez igazított anyag nem szükséges.

Leggyakrabban a presztízs habot itt használják (az első 3 betűvel – PSB) sűrűségét 15-35 kg / m³ (PSB-15, PSB-25, PSB-35). Számos kötött kerek műanyag sejtekből áll, amelyek belsejében gáz (általában szén-dioxid).

És a gáz anyagban 95-98% és csak 2-5% -os műanyag, így az anyag nagyon könnyű. Külsőleg úgy néz ki, mint egy lemez sok hengerelt fehér golyó.

Hogyan és hogyan kell vágni a habot?

Hogyan és hogyan kell vágni a habot?

Hogyan és hogyan kell vágni a habot?

A Presticking expandált polisztirol minden bélyege bizonyos tulajdonságokkal rendelkezik. Tehát ez az anyag:

 • Kiváló hő és hangszigetelés;
 • szobahőmérsékleten nem mérgező;
 • Nem valósul meg a mold gombák és a mikroorganizmusok;
 • Nagyon könnyű, olyan kényelmes szállítás és telepítés;
 • kis értéke van más szigetelőanyagokhoz képest (például hengerelt);
 • A legtöbb faj nedvességállósággal rendelkezik;
 • Nem támogatja a nyílt ég, de a fény-op (olvadási hőmérséklete függ a márka – könnyebb olvadni kezd 60-90 ?, Néhány – csak 270-nél ?);
 • Magas élettartam – 10-100 év, a márkától függően;
 • elég könnyű feldolgozni.

Hogyan és hogyan kell vágni a habot?

Hogyan és hogyan kell vágni a habot?

Az ilyen hab a következő feladatokra vonatkozik:

 • Szigetelés és hangszigetelésként;
 • kültéri és belsőépítészet számára;
 • csomagolás és tartályok gyártásához;
 • Belső dekorációhoz (Plinth, befejező mennyezeti csempe, oszlopok);
 • Belső szobrocskák, feliratok és még játékok létrehozása.

Az anyagok eladó lapok kitűnnek sokféle méretben: a standard vastagsága változik 10 és 500 mm közötti, 1 mm, a hossza és a szélessége – 1-5 méter lépésekben 5 mm. De még egy ilyen gazdag választék gyakran van szükség, hogy hab vágott lapok pontos illeszkedés, vagy hozzon létre a különböző díszítő elemek szokatlan formában.

Hogyan és hogyan kell vágni a habot?

Hogyan és hogyan kell vágni a habot?

Hogyan és hogyan kell vágni a habot?

Hogyan és hogyan kell vágni a habot?

Hogyan és hogyan kell vágni a habot?

Hogyan és hogyan kell vágni a habot?

A vágási habok jellemzői

A polisztirolos hab kis sűrűségű, így bármilyen vágófelületet vág (például egy szokásos kés). De ugyanakkor, köszönhetően a cellás szerkezet, az anyag könnyen morzsolódik, és a sok szemetet képezhető, nem pontos vágás, és a szelet maga is gyakran kapunk egyenetlen és bogár. Ezért fontos, hogy ne csak a hab vágott, hanem az, hogy ez pontosan, elérve a legtökéletesebb vágott és minimális mennyiségű zsetont. Hogy egy ilyen vágás egyedül otthon nem igazán nehéz. A legfontosabb dolog a megfelelő eszköz kiválasztása. Ez lehet “hideg” vagy “forró”.

A hideg utak kényelmesek, mert az otthoni szokásos eszközöket használják:

 • Akut vékony kés – például írószerek vagy cipő;
 • Egy fán vagy fémen;
 • Bolgár vékony lemezekkel;
 • elektromos kirakós;
 • Vékony fémszál.

Hogyan és hogyan kell vágni a habot?

Hogyan és hogyan kell vágni a habot?

Hogyan és hogyan kell vágni a habot?

A vékonyabb a vágóél ,,.

Mindazonáltal, hideg vágással, bizonyos mennyiségű csikorgó golyó és zseton továbbra is elkerülhetetlenül felmerül. kívül, Az ilyen eszközökkel csak közvetlen vágások végezhetők el.

A sima szélesség és a szemét szinte teljes hiánya forró vágási módszereket biztosít. Lehetővé teszik, hogy bármilyen összetettségű és geometriai objektumokat hozzon létre. A forró vágó szakemberek speciális gépeket használnak, de egyszerű analógjaik könnyen elkészíthetők saját kezével. Összes használat:

 • Finom nichrome huzalvágó;
 • Forraszalapú termál.

Ezután fontolja meg az egyes eszközökkel való együttműködés jellemzőit részletesebben.

Hogyan és hogyan kell vágni a habot?

Hogyan és hogyan kell vágni a habot?

Hogyan és hogyan kell vágni a habot?

Hogyan kell használni egy kést?

Vékony lapok vágásához (40-50 mm), a legegyszerűbb eszköz tökéletes – kés. Lehet, hogy bármilyen kés, amely megfelel a következő kritériumoknak:

 • A penge a lehető legrövidebbnek kell lennie – úgy, hogy ne sértse meg a szomszédos granulátumokat;
 • Van egy nagyon éles vágási felület – A kés könnyen át kell haladnia a golyókon, elválasztva őket darabokra, és nem vágja le az anyagot (mivel a túlnyomó súrlódás a granulátumok pillantásához vezet, és a vágás hibás lesz);
 • A vágóél hossza meghaladnia kell a lapvastagságot – úgy, hogy az egyik folyosón vágja le a habot.

A legjobb az egész, a szokásos írószeres kés vékony és széles pengével megbirkózik a feladat. De használhatsz egy cipőt, vagy akár egy konyhai kést is, vékony pengével, kis (1-1,5 mm) foggal.

Hogyan és hogyan kell vágni a habot?

Hogyan és hogyan kell vágni a habot?

A munkafolyamat a következő.

 • A hablevelet vízszintesen kell elhelyezni egy szilárd bázison (például az asztalon vagy a padlón), biztosítva a megfelelő működő felületet, amely nem teszi lehetővé a lapot a működés közben. Vágja a polisztirol habszivacsok súlyát, vagy függőleges helyzetben nem éri meg, mert ugyanakkor valószínűleg megszakadnak, vagy kemények és összeomlik. Ezenkívül egyszerűen kényelmetlen.
 • Győződjön meg róla, hogy az anyag vágása és jelölése: rulett vagy vonalzóval végezzen méréseket, és készítsen egy jelzőt vagy egy ceruzát a vonalra, amelyet vágunk. Vágja a szemet – nagyon rossz ötlet.
 • Még egy tiszta vágással is, egy bizonyos mennyiségű zseton és golyó még mindig felmerül. Tehát a munkaterület kívánatos, hogy lezárják a filmet vagy újságokat, hogy később könnyen gyűjtsék össze a szemetet.
 • A penge kívánatos, hogy továbbá élesítsen. Szintén, ahogy működik, egy késsel javasoljuk rendszeresen (körülbelül 200 cm-es habfúvásnak megfelelően), hogy élesítsük, mivel ez elég gyorsan megduplázódik. Ezt polírozó körrel vagy csiszolókővel teheti meg. A vágás javítása érdekében melegítheti a pengét.
 • Annak érdekében, hogy az anyag kevésbé lehessen, a kés mozgatását simán kell, anélkül, hogy erős nyomást és rándulást okozna, enyhén nyomja meg a vágóélet az anyaghoz (ennek a késnek kellően élesnek kell lennie).
 • A lap vágott része szépen tartja, hogy ne tekerje, és ne csússzon a munkafelületen.
 • A szakemberek ajánlották vágni az írószer késsel a “maguktól”, vastagabb vágóeszközök (cipő vagy konyhai kés) irányába – a távoli széléből “.
 • Ha a lap túl széles, akkor egy metszést végezzünk az egyik oldalon az irányban a széltől a lap közepére, majd az ellenkező szélétől a vágott vonalat a már elkészített kapcsolathoz vezeti.
 • Polyfoam vágások és szünetek egy jellemző hanggal, amit valami bosszantott. Ezért a fejhallgatók kényelmesebb munkához használhatók.
 • A szélének anyaga vágása után finom szemcsézett csiszolópapírral lehet lőni, hogy tökéletesen szintje legyen.

Hogyan és hogyan kell vágni a habot?

Vágás baccoonnal és hacksaw

Vágja a hab kés elég kényelmes. De csak vékony lapokat lehet vágni a minőség (legfeljebb 50 mm). A vastag lemezek vágásához ajánlatos a hacksaw használatát használni, lehetővé teszi, hogy akár 250 mm vastagságú vastagsággal dolgozzon. A munkafolyamat gyakorlatilag hasonló a késsel való munkához. Használhatja bármilyen típusú (fa vagy fém) hacksaw-t, ​​a legfontosabb dolog az, hogy vékony penge és kis foga van. Természetesen a vászon vastagsága még a vékony hacksaw több, mint az írószer kés, így a szelet kissé durva lesz, és a zseton lesz.

Mindazonáltal a vágás minősége a megfelelő pontossággal továbbra is jó lesz. Ezenkívül a legjobb simaság élének elérése érdekében csiszolópapírral kezelhető. Hacksaw, valamint egy kés segítségével nemcsak a szigetelő lemezek vágása, hanem nagy dekoratív elemeket is vágva, éles szögekkel (például a kötet betűk bármely felirat, geometriai formák és így tovább).

Hogyan és hogyan kell vágni a habot?

Hogyan és hogyan kell vágni a habot?

Ha az anyagnak sokat kell vágnia (például nagyszámú lemez a ház egy vagy több falának szigetelésére), akkor egy csomó idő egy késsel vagy hackával. Ezekben az esetekben ajánlatos automatikus vágóeszközöket használni – például bolgár vagy lobzik. Jelentősen felgyorsítják a munkát (ha nincs egy nap a vágólapon, akkor a bolgár csak néhány órán belül megbirkózik). Bár a vágás minősége kissé durva, és a törmelék sokkal nagyobb, mint egy késsel vagy hackával való munka, mivel az automatikus szerszámok mechanikai hatása intenzívebb. De amikor vágás szigetelés, kisebb szabálytalanságok a darabok nem nagyon kritikus – a felület a kész részek lehet kezelni a referencia és pollnate által csiszolópapírral, és a későbbi telepítés az ideális dokkoló a tábla használat építési hab.

A darálóval vagy a jigsaw munkamódszer gyakorlatilag hasonló a késsel való munkához:

 • Az anyag vízszintesen lapos, kényelmes felületen van;
 • A csiszolóval történő vágáskor vékony fűrészkört kell használni;
 • A bemetszés sima mozgást vezet, éles rángatók nélkül, az anyag anyagának szélét tartva;
 • Ha a vágás után a sík és a csiszolópapír szélei végső feldolgozása várható, akkor szükség van egy kis juttatásra (1-1,5 cm).

Hogyan és hogyan kell vágni a habot?

Hogyan és hogyan kell vágni a habot?

Hideghúzás

Finom vágófelületként, amely egy habos sima szeletet hagy, egy hagyományos acélhuzal cselekedhet. Az optimális a 0,4-1 mm átmérője. Egy ilyen vezetékhez szükséges hosszúság (előnyösen 5-8 cm-re, a jövőbeni vágás hossza) mindkét oldalán a kezek bármely kényelmes anyagból (például fa vagy műanyag). Kiderül a kétkezes fűrész sajátos analógját, csak egy nagyon vékony vágóéllel.

Hogyan és hogyan kell vágni a habot?

Kényelmesebb dolgozni egy ilyen fűrészképes, valamint egy kétkezes fűrész – különösen, ha a vágott hab lemez nagy. Colley a vezeték progresszív mozgása miatt történik a tervezett vonalon. Ha a karakterlánc egy kicsit felmelegszik a súrlódásból, ami tovább javítja az alkatrészek szélét. Ilyen módon bármilyen számú hablemezt vághat.

Vastagságuk lehet – nagyon vékony (10-50 mm) nagyon vastag (több mint 250 mm).

Hogyan és hogyan kell vágni a habot?

Hogyan és hogyan kell vágni a habot?

Hogyan és hogyan kell vágni a habot?

A termikus vágási módszerek áttekintése

A vágás minősége fokozható, ha alkalmazott nem hideg, hanem egy fűtött vágófelület. Ehhez elektromos feszültséget biztosítanak, és a fém fűthető. Ez az elv, amely alátámasztja a polisztirol hab vágására szolgáló szakmai eszközöket. Az ilyen eszközök kiválasztása hatalmas ma: kompakt termikus, pisztolyok, hordozható guillotin gépek, intelligens mechanizmusok 3D vágás, speciális eszközök marófejekkel és CNC lézer gépekkel.

A berendezés osztályától és összetettségétől függően költségei is eltérhetnek – 500 rubeltől. Több százezer rubel. De a háztartási feladatokhoz, az egyszeri alkalmazáshoz általában nincs értelme vásárolni drága eszközöket. Analógjaik önállóan lehetnek.

Hogyan és hogyan kell vágni a habot?

Hogyan és hogyan kell vágni a habot?

Hogyan és hogyan kell vágni a habot?

Termozh

A legegyszerűbb és ugyanakkor nagyon funkcionális eszköz egy speciális kés, fűtött pengével. Vásárolhat egy kész opciót a boltban 500 rubel áron. A különböző formájú cserélhető pengékkel termált költsége 1200 rubelből lesz. Az ilyen eszköz ideális a bonyolultságú és művészi elemek professzionális vágásához. Szintén csökkenthetik a szigetelés vékony lapjait, és szükség esetén technológiai nyílást készíthetnek bármilyen formában.

Ha nincs vágy vásárolni egy kész eszközt a boltban, vagy szüksége van egy nagyon nem szabványos űrlap vagy penge méretű opcióra, akkor a szükséges paraméterekkel rendelkező szerszám könnyen elkészíthető a szokásos forrasztóparkokból.

Hogyan és hogyan kell vágni a habot?

Hogyan és hogyan kell vágni a habot?

A Thermomo az alábbiak szerint történik.

 • A forrasztó vas felszállt, terjessze a csavarokat a fogantyún.
 • A csípés helyett a kívánt forma pengét rögzített és rögzített. Szerepe megvalósítható például a szokásos vagy írószer késsel, veszélyes borotvával vagy fúvókával, amely a csavarhúzó végéből készül. Továbbá, egy kiváló vágófelület is létrehozható, ha egy vékony huzalt magas ellenállást helyez a csípés helyett – nichrome, volfrám vagy akár réz. A vezeték megfordítható az ábrán, ez lehetővé teszi, hogy csökkentse a komplex és nem szabványos forma részleteit a leginkább kreatív ötletek megtestesüléséhez.

Hogyan és hogyan kell vágni a habot?

Hogyan és hogyan kell vágni a habot?

Hogyan és hogyan kell vágni a habot?

Vágó-guillotine

A Thermonozh jó a nem szabványos formák kis részleteinek vágásához. Ha csak a szigetelés telepítésekor nagyszámú hablapra kell törölni, akkor hatékonyabb, ha egy kis pengével ellátott nem kompakt szerszámot használunk, és egy speciális acél guillotine, amely sokkal gyorsabban kell megbirkózni a feladat.

A gép vágóélként van egy fűtött fémhuzal. Ez hatékonyabb, mint a hideg karakterlánc vágása. Annak érdekében, hogy egy öngyilkos gépet vágjunk egy forró drótlemezzel, 50 mm vastagsággal, körülbelül 10 másodpercig kell (1 m-es lap szélességgel), a hab szinte nem összeomlik.

Hogyan és hogyan kell vágni a habot?

Hogyan és hogyan kell vágni a habot?

Az öngyilkos termoszális habszivárság legnépszerűbb verziója az alábbiak szerint történik.

 • Először is szükség van a keret összeszerelése a “H” betű formájában az anyag nem vezetõ elektromos áramából – jobb a vékony fából készült lemezekből, de a műanyag csövekből lehetséges.
 • A csavarok az N-alakú keret alsó lábai végeihez vannak rögzítve.
 • A csavarok olyan vékony (0,4-1 mm) huzalból állnak, amely magas villamosenergia-ellenállással rendelkezik. A leginkább a nichrome vagy a volfrámszál használata. Megvásárolható egy építési boltban, vagy kijuthat a régi elektromos készülékből (például egy elektromos vízforraló, hajszárító, bármilyen fűtés, az olaj kivételével). Az eszközökben az ilyen vezeték a spirálba esik, meg kell szerezni, vágja le a kívánt hosszúságú darabot, és nagyon óvatosan kiegyenesedik.
 • A keret felső végei között nyúlik a rugót (vagy a betöltő minden lábához). Szükséges, hogy a sztring, amely felmeleged, nem indul el aláírni (a fűtött karakterlánc hosszú hideg van 2-3 cm-rel, és szorosan feszült és rugalmas maradt, hogy finom anyagot készítsen.
 • Ezután egy kis transzformátorra van szükséged. Ez is “bányász” a régi technológia (például TV). A transzformátorból származó vezetékek ugyanazon csavarokhoz vannak csatlakoztatva, amelyeken a huzal van rögzítve.

Hogyan és hogyan kell vágni a habot?

Hogyan és hogyan kell vágni a habot?

A készülék készen áll a használatra, csak a hálózathoz csatlakoztatható. A készüléket az alacsony feszültségű áramforrásból is bekapcsolhatja – például az akkumulátor. Ha nincs lehetőség a hálózathoz vagy az akkumulátorhoz való csatlakozásra, akkor az eszköz még az elemekből is működhet: három 9 volt “korona” elegendő ahhoz, hogy 35-40 percnyi teljes akkumulátor élettartamot biztosítson. Amikor dolgozik, figyelembe kell vennie a következő pillanatot. Minél erősebb a gyógyító szál, annál gyorsabb a gép vágása. Azonban egy erős túlmelegedés, a szál csak tört.

Tapasztalt varázslók kiszámításához az optimális paramétereket a munka által használt különleges asztalok, ahol az adatok láthatók az arány a áram erőssége a jelenlegi és a paramétereket a fémszálas.

Ha nincs lehetőség a berendezés beállításainak módosítására, vagy nehéz megérteni a technikai részleteket, akkor csak követnie kell a huzal színét: a piros vagy skarlát színe az optimális fűtésről szól, ha a szál van kiugrott valamit – lehűlni kell (csökkenti az áramerősséget, vagy adjon meg időtartamot).

Hogyan és hogyan kell vágni a habot?

Kamat cikk
( Még nincs értékelés )
Ossza meg barátaival
123
Megjegyzés hozzáadása