Mi és hogyan kell feloldani a habot?

A vágy, hogy megtudja, mit tud feloldani a hab, elég gyakran fordul elő otthon mesterek. Az ilyen folyékony keverékek teljesen meghatározott alkalmazással rendelkeznek: a lakk vagy a ragasztó szerepe az építési és javítási gömbben.

Leggyakrabban a benzin vagy az aceton otthoni oldószerként használható, lehetővé téve, hogy a folyadékban lévő anyag szilárd frakciójában megváltoztassuk a folyadékot, rövid ideig.

Mi és hogyan kell feloldani a habot?

Mi és hogyan kell feloldani a habot?

Miért kell feloldódni?

A kémiai folyadékokban oldott polifoam a poliuretán hab alapján a ragasztó hasonlóságává alakul. Az ilyen készítményeket sikeresen alkalmazzák, ha szükség van merev, nem kontrollvegyületre vagy bevonásra. A polifoam feloldásával kapott tömeg korlátozott alkalmazásokkal rendelkezik – általában legfeljebb 15 perc. A használatú szférák is meglehetősen szűkek.

 • A beton padlóburkolat vagy az erkély átfedése lemez. A megoldás alkalmas az alap vízszigetelésére.
 • Javítsa ki a tetőt. Az oldat alkalmas pala vagy csempe tömítésére.
 • Feldolgozások és élek DVP, Forgácslap, Egyéb fa-chipstones.
 • Ragasztó Plinths, Bútor vagy belső tárgyak.
 • Rögzítse az extrudált polisztirol habot, amikor falak, padlók, mennyezetek szigetelését.

Valójában a polifoam-oldatot egyszerűen klasszikus asztalos vagy építési ragasztókkal helyettesítjük. Ugyanakkor csak a szerves anyagok alkalmasak a kiindulási nyersanyagok kezelésére. Ez az ilyen típusú oldószerek, amelyek segítik a szilárd anyagokat vagy extrudálást az áramló kompozícióba, alkalmas építési munkákra.

Mi és hogyan kell feloldani a habot?

Mi és hogyan kell feloldani a habot?

Mi és hogyan kell feloldani a habot?

Benzin használata

A leginkább megfizethető anyag, amelyben a hab feloldható, benzin. Otthon gyakran használják a felületek zsírozására, és a garázsban lévő autósok mindig rendelkeznek raktáron. A szerves oldószernek tisztanak kell lennie, olajszennyeződés nélkül. A megoldás szinte bármilyen alapanyagból származik: a háztartási készülékek csomagolásából a hőszigetelő lemezek építéséhez.

A leghatékonyabban megszerzi a granulált vagy infravörös típusú bevonatú polifoam tulajdonságait: könnyű crumbling, szemcsés. Fontos, hogy az anyag ne tartalmaz lángokat és más potenciálisan veszélyes adalékokat. Ha az anyagnak van egy konkrét külső szaga, akkor nem fog működni a megoldás előkészítéséhez. Az oldódáshoz szükséges benzinnek meg kell felelnie bizonyos követelményeknek is. Az opciók nem alkalmasak adalékanyagokkal vagy megnövekedett tüzelőanyag-alkohol koncentrációval.

Mi és hogyan kell feloldani a habot?

Mi és hogyan kell feloldani a habot?

Mi és hogyan kell feloldani a habot?

2 fő módja van a szerves oldószerekkel való munkavégzéshez: helyi és klasszikus. Jellemzően az alábbi cselekvési algoritmust használják.

 • Tara előkészítése. Tiszta, száraz, elég tágasnak kell lennie egy adott ragasztó térfogatához.
 • Benzin öntése. A kötetet a szükséges mennyiségű ragasztós tömeg alapján veszik figyelembe.
 • Habflast hozzáadása. Az összegnek 3-szor magasabbnak kell lennie, mint a benzin. Ha a nyersanyag eredetileg darabokban jelenik meg, külön granulátumokra osztható.
 • Keverési összetevők. Ezt gondosan meg kell tenni, mivel az illékony anyagok felszabadulhatnak a folyamat során. További összetevők szükségesek, ha szükséges, lehetővé téve a meghatározott mennyiségű termék működését.

Mi és hogyan kell feloldani a habot?

Mi és hogyan kell feloldani a habot?

Mi és hogyan kell feloldani a habot?

A ragasztó tömeg keveredése addig tart, amíg homogén konzisztenciát szerez, a Kiselhez hasonlító Nipper. Használja a kapott készítményt haladéktalanul, haladéktalanul. A készlet és a tömegek kefével készülnek. A ragasztó varratmenet befejezése után úgy néz ki, mint egy átlátszó üveges anyag.

Fontos figyelembe venni, hogy a kémiai reakció akkor fordul elő, ha a benzin csatlakozik a habhoz, meglehetősen hevesen halad. A kapacitásnak magas lapjainak kell lennie, hogy a folyadék ne váljon ki. A buborék zselés tömege nagyfokú gyúlékonysággal rendelkezik. Ráadásul módosítsa a megoldás konzisztenciáját, nem fog működni – bizonyos mutatók elérése, a keverék megmenti őket. Ebben a szakaszban add benzinnek értelmetlen lesz.

Mi és hogyan kell feloldani a habot?

Mi és hogyan kell feloldani a habot?

Lehetőség van olyan oldatokat is, amelyek száraz habos műanyagot használnak. Ebben az esetben a művek helyben vannak – a kis háztartási javítások keretein belül, a résidők tömítésére. A mester fő feladata szorosan megfordítja a száraz granulátumot a lyukba, majd nedvesítse meg benzinjüket. A lágyítás során olvasztótéget a javítóterület felületén elosztják. A tömítés szintje meglehetősen magas, lehetséges egy módszert használni a gumioidok, a pala és a csempe javítására. Függetlenül attól, hogy az alkalmazás módjától függetlenül a kapott ragasztó teljes szárítása sokáig tart. Általában 36-48 órát vesz igénybe.

Sokkal függ a ragasztóréteg vastagságától. Mi több, annál hosszabb ideig elfoglalja a keményedési folyamatot.

Mi és hogyan kell feloldani a habot?

Mi és hogyan kell feloldani a habot?

Az aceton alkalmazása?

Nem minden anyag egyformán feloldódik a hab által. Ha egy nagy bevonási területen dolgozik, a keveréknek folyékonynak kell lennie, és nem vastag. Az aceton ebben az esetben a legjobb választás lesz – az alap egy univerzális változata egy ilyen megoldáshoz. Ennek az anyagnak a használata a benzin helyett lehetővé teszi a jobb összetétel teljesítményének elérését. Az elegyet folyadékkal állítjuk elő, amely jól illeszkedik a felületen, mint védő- vagy vízszigetelő készítmény.

A választás jobb a tiszta technikai folyadékok javára. Ugyanakkor, a habszivacsolás előtt, az aceton a nitrolachoz van csatlakoztatva. Ezután az alábbiakban leírtak szerint járjon el.

 • 1/10 része az oldószer keverékének nitro-val Egy tálba húzva.
 • A folyékony anyaghoz polifoamot adunk. A térfogata 3-szor meghaladja az egyéb összetevők számát.
 • A készítményt teljes oldódásig keverjük. Ezután a folyadékban fokozatosan más összetevőket is hozzáadhat. Miután megkapta a megadott térfogatot, az elegyet hagyjuk tenyészteni, hogy a gázbuborékok teljesen ki vannak zárva.

Mi és hogyan kell feloldani a habot?

Mi és hogyan kell feloldani a habot?

A hab előkészített oldatát a kinevezéssel lehet használni. Mivel több folyadékot vált ki, a keverék alkalmas felületre kiterjedt felületre. Ez az optimális megoldás vízálló keverékek és oldatok készítéséhez betonfalak, alapítványok feldolgozása során. Egy ilyen készítményt alkalmazhat, ha kis hibákat önt a tetőben, a bonyolult lemezek javítása.

Porózus felületekkel való munkavégzés esetén a ragasztót felkészítjük és rétegekbe helyezzük. Itt működik, mint az impregnálás. Ennek megfelelően meg kell várnia, amíg a keverék behatol az alapba. Csak akkor, ha a 2 réteget alkalmazzák.

A hab és az aceton oldatai előkészítésének sajátosságaihoz az anyag bepárlása magasabb aránya tulajdonítható. Ez aktiválja a szárítási folyamatot. De még mindig legalább 24 órát kell várnia, hogy a poliuretán habot teljesen keményítették.

Mi és hogyan kell feloldani a habot?

Mi és hogyan kell feloldani a habot?

Elővigyázatossági intézkedések

Alapvető biztonsági szabályok Haben dolgoznak, és szerves oldószerek gondos, gondos előkészítés az anyagok és alkatrészek. A dagasztás kapacitása Az oldatnak fémnek kell lennie, szemben a külső hatásoknak. A vegyi anyagokkal való manipulációt kesztyűben kell elvégezni, gondosan levegőn kell hagyni a helyiséget vagy a kényszerszellőztetés forrásait.

Polyfoam – kezdetben éghető anyag, amely magas veszélyt jelent a munka során. A szilárd formában könnyen gyúlékony, és amikor az anyag átalakul, az illékony párok megkülönböztetik, ami szintén könnyen flare. Ezért van egy helyiségben, ahol az oldószerekkel való munka, az ablaknak friss levegő vagy speciális kipufogószekrény beáramlására kell lennie.

A hígított hab mérkőzések mellett lehetetlen megvilágítani, használjon más nyílt tűzforrásokat, melegítse fel a keveréket.

Mi és hogyan kell feloldani a habot?

Mi és hogyan kell feloldani a habot?

Kamat cikk
( Még nincs értékelés )
Ossza meg barátaival
123
Megjegyzés hozzáadása