Hogyan kell elkapni Muhu-t?

  Ha a házak repülnek, akkor nemcsak gyorsan zavarják a rögeszmés zümmögést, hanem gyakran elrontják a termékeket, elhelyezve a lárvákat. Szerencsére lehetőség van arra, hogy a permeteket a benyújtott eszközök segítségével, és csak csupasz kézzel fogják elkapni.

  Nehézségek a halászat során

  Az egyik fő nehézséget halászati ​​legyek, hogy azok észrevétlenül behatolt a nyitott ablakok és ajtók, és ha az első védhetjük rácsok, majd a második semmit sem lehet tenni. Különösen nehéz a kártevők kezelni magát egy magánházban, ahol a bejárati ajtó folyamatosan kinyílik és bezáródik. Az a tény, hogy a rovarok sok dolgot vonzanak is. Repül a hőre, különösen akkor, amikor a hideg támadások, szeretik a fényt a sötétben, valamint a szagot – repülnek a szemétbe, vagy egyszerűen a kinyitott termékekre. Az asztalon elhagyva az abdiced szendvicset vagy a leves maradványait, érdemes elvárni a látogatókat is. Ezenkívül a legyek meglepőek, gyakran fehéren csábítják.

  Bár ez a rovar nem különbözik sok sebességgel, kiderül, hogy nagyon nehéz lesz elkapni. Ez annak köszönhető, hogy a legyek a világ körül a világ körül néznek, mintha “lassú mozgásban”, és ezért gyorsabban reagálnak, hogy milyen változások. Ha időben nem rögzíti a legyeket, akkor a lárváknak a lakásban elhalasztják.

  Nem szabad megfeledkeznünk, hogy a kártevők parazita lárvák és baktériumok hordozói. A rovarok elrontják az otthoni textíliákat, ablakokat és tükröket.

  Hogyan kell elkapni?

  Annak ellenére, hogy csak üldözhetsz egy repülést, sokkal hatékonyabb lesz a megfelelő csalik használatához.

  Kezek

  Ha semmi alkalmas, mint a csapda, nem érhető el a következő, hanem a szoba bosszantó Moshkara, meg kell próbálnia elkapni a csupasz kezét. Ez a módszer lassú, de nagyon hatékony. Szükséges az ujjak hajlítása, hogy a tenyér alakja egy csészét, amely csapda lesz. Korábban értelme van a stretch: gyorsan összenyomja a tenyerét, hajlítsa az ujjait az alapra, és egy kis helyet hagy a rovarra.

  Amint a kártevő a közeli felületen jelenik meg, szükség lesz arra, hogy közelebb kerüljön hozzá, és drámaian hullámosan hullámozzon egy centiméterben. Repülni, érezni a mozgást, repülni fog az emeleten, és kiderül, hogy kézben van, majd csak elhagyja a tenyerét. Ahhoz, hogy véletlenül ne összetörje a teremtményt, fontos, hogy ne tömörítse az ujjaim túl sokat.

  Egyszerűsítse a befogást a bögre és egy darab karton használata. Amint a repülés bekapcsol, hogy bármilyen sima felületen legyen, ideális esetben vízszintes, lassan és nyugodtan közeledik hozzá. Sima és éles mozgások nélkül kell lefedni az üveg rovarot. A következő szakaszban, egy pohár minimum emelésével, alá kell csúszni a kartondobozba, hogy a kártevő csapdában legyen. Amikor a bögre ki van kapcsolva, a lap fedélként fog működni.

  Apropó, Ahhoz, hogy lassítsa le a legyek mozgását, és kényszerítse azt, hogy leüljön a felszínen, akkor egyszerű vízzel megszórjuk a permetből. A rovar szárnyaira eső vízcseppek nehezebbé teszik őket. Mozgása sebessége először lassul, majd általában nulla lesz. “Lassú” Muhu lehet csak szalvéta, vagy rögzítse a kört kartonpapírral.

  Scotch segítségével

  A konyhában a legegyszerűbb, hogy elkapják a rovarot a vásárolt tépőzárral. Lényegében egy hagyományos papírszalag, amely egy speciális kompozícióval impregnált, amely rovarot vonz. Pest, a csali iránt érdeklődő, leül, de a ragacsos felület jelenlétének köszönhetően nem lesz képes repülni.

  Általában egy ilyen csapda van rögzítve a mennyezeten, de vannak lemezek vízszintes felületek számára is. Az egyetlen mínusz hívhatja a gyakori csere szükségességét.

  Elvileg egy ilyen rendszer könnyen kialakítható és saját. Mivel az alap, egy papír kézműves csomag alkalmas például McDonalds vagy fehérnemű vagy pergamen levelek. A barna szín alapját vékony csíkok vágják, szélesség 4-5 centiméterrel.

  Az egyes darabok tetején a lyuk helyesen lesz egy lyukat kiválasztva, hogy bekapcsolja a kötelet, és kössön egy hurkot. 65 gramm nád vagy cukorrépa cukor, valamint 125 milliliter juharszirupot készítenek egy kis arillaty tartályban. A keveréket tűzre helyezzük, meg kell győzni, hogy feloldja a granulátumokat. Az anyag hűtése, amely után minden szalag leereszkedik benne. Az impregnálás alternatív összetétele egy kis darab rosin, ricinusolaj, méz vagy lekvárral való összekapcsolását jelenti a vízfürdő után.

  A darabokat 8-10 óráig javítani kell, majd röviden fel kell lógni a mosogató felett, hogy megszabaduljon a felesleges folyadéktól. A készenléti csapdák rögzítve vannak a mennyezeten.

  Vonzó lámpa használata

  A legyek hajlamosak a fényre repülni, így a vonzó lámpa használata segíthet megbirkózni a problémával. Annak érdekében, hogy elkapják a rovarot, egy kis helyre kell csábítani – egy WC-t vagy folyosót. A folyamat felgyorsítása érdekében az egész lakásban ki kell kapcsolnia a fényt, és csak korlátozott helyen hagyja el a munkadarabot. Amint a repülés csapdába esett, a szokásos szén fekete fogása vagy megsemmisítése.

  Természetesen különleges lámpák, amelyek a csapdákként működnek, segítenek megoldani a problémát. Az ilyen eszközök csendben működnek, töltve akár elemek, akár elemek, vagy csak a hálózat. Az ilyen lámpa által kibocsátott ultraibolya fényre közlekedő rovarok, valamint a szén-dioxid hő és szaga. Egy kis ventilátor meghúzza a rovarokat olyan csapdákon belül, ahol ragadós alapon ragadnak.

  Hogyan lehet elkapni a csapdát?

  Otthon A Midges könnyen elkapható, házi készítésű csapdák építéséhez. Például, Ez lehet egy üvegedényes design, amely 0,5-1 liter térfogatú, élelmiszerfilmrel kiegészítve. A tartály jó alternatívája egy nagy átlátszó üveg. Az edény tele van vízzel oly módon, hogy 5-6 centiméter maradjon a felső határon. A csali, a cukor, az edények és az alma ecet-detergensek keveréke, amelyek koncentrációja 6% és 9% között van.

  Az édes anyagot a bankba öntjük, és a kristályok feloldása után alaposan összekeverjük. A 10 centiméter oldalán lévő fragmentum az élelmiszerfilmből kivágódik. Átlátszó darab, amelyet a hajó lyukának teljesen megszárítottak. A megbízhatóság érdekében a nyakot scotch-vel kell tartani, vagy egy egyszerű rugalmas sávot kell rögzíteni. Végül, a film felületén manikűr ollóval vagy egyszerű fogantyúval, számos alacsony átmérőjű lyuk jön létre. Ezekkel a lyukakon keresztül, hogy a rovarok képesek lesznek belépni. A kész kialakítás az ablakpárkányra vagy bármely más, jól megvilágított.

  Egy másik kiváló minőségű csapda legyek nyerhető egy műanyag palack egy térfogatú 1-2 liter. A fedél újratöltésével a tervezésnek meg kell vágnia a tartály tetejét, az úgynevezett vállakat. Könnyebbé teszi az ollót vagy a késsel. A tartály fennmaradó része vizuálisan három részre oszlik. Az alját cukorral töltjük, ideális esetben a cukornád, a második folyóvízbe öntjük a másodikba. Amikor a granulátum feloldódik, az elegyet a kék árnyalat élelmiszerfestékének beírásához szükséges. Bizonyítottunk, hogy ezt a színt ez a repülő rovar vonzza.

  Alapvetően, A másik festék alkalmas, de nem vörös hajú, sárga vagy narancssárga. Ez a három árnyalat éppen ellenkezőleg, félelmetes legyek. By the way, a festék hiányában egyszerűen elkészítheti a cukor homok, mosogatógép és ecet mosószerek keverékét, arányban 3: 1: 1. Ha a palackot keverékkel töltjük, vágott része átfordul, és belsejbe kerül, mint egy tölcsér. A rovar könnyű lesz belépni, de gyakorlatilag nem a lehetőséget, hogy kijusson. A csapda az ablakpárkányon vagy a kártevők depressziójában marad.

  Nagyon egyszerűen készített csapdákat az eldobható műanyag vagy kézműves lemezekből. A Donyshko hiányzik a vastag cukorszirup, miután az üresek egyszerűen telepítve vannak az ablakpárkányon. A lebegő legyek leülnek a felszínen, és ennek eredményeként ragaszkodnak hozzá.

  A lemezek címkézhetnek a cukorral, mézzel vagy lekvárral ellátott fehérje keverékével is. A hatékonyan 100 ml méz, 1 st. L. Porbórsav és 50 ml forró víz. Az elegyet rázzuk, amíg a palack belső falait lefedi, majd a tartályt az ablak mellett nyitja meg.

  Alkalmas a kártevők elleni küzdelemre és egy ónra, amely a háztartási háziállatok konzervdobja vagy takarmánya alatt maradt. A papír matricák kapacitásának tisztítása, meg kell öblíteni, és megszárítania kell. Az edény tetejét szalaggal vagy szalaggal borítják.

  Az anyagot szorosan nyomja meg a felület ellen, és néhány perc múlva eltávozik – ez lehetővé teszi, hogy ragadós kapacitást készítsen. A design csak a legmagasabb “forró” pontba kerül, vagy egy kis zseblámpa van elhelyezve, és fedővel borítja, hogy a fény látható legyen. Az érdekelt legyek az üveg felszínén ülnek le, és ragasztják.

  Érdemes megemlíteni, hogy a szalag helyett használható és kétoldalas tapadás, amely nem lesz lekapcsolva a tartályból. A rovar vonzásához néhány csepp mézet vagy lekvárt is hagyhat a felületen.

  Értékelje a cikket
  ( Még nincsenek értékelések )
  Megjegyzések hozzáadása

  ;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: