Hogyan kell működni a géleket a csótányoktól és hogyan kell használni őket?

Csótányok – a leggyakoribb házi pesti rovarok. A kellemetlen megjelenés mellett a betegség fuvarozói. Megszabaduljon a parazitáktól nehéz, de a csótányok gélei segítenek.

Mi az, és hogyan?

A rovarok ellen speciális vegyi anyagokat használnak – rovarirtók. A csótányok gélei hozzájuk tartoznak hozzájuk. Az aeroszolos különbségük az, hogy a gél a biztonsági technikusnak való megfelelés nélkül működik. A csótányokkal szembeni gélt csak a felszínre kell alkalmazni, ahol a kártevők laknak. Segít megszabadulni a nemkívánatos vendégektől anélkül, hogy el kellene hagynia a szobát, és hosszú ideig megbánni kell. Az ember biztonsága mindig garantált.

Ha a házban lévő csótányok egy kicsit, akkor sok gélnek nem kell költenie. Elég vagy két csomagoló eszköz az összes Pest élőhely kezelésére. Azokban az esetekben, amikor sokan vannak, nem szabad megmenteni a gél számát, és egyszerre három vagy négy csövet vegyen be a csótányok megszabadulása érdekében. Csak olyan kiváló minőségű eszközt kell venned, amely garantáltan garantálja a rovarokat.

A fajok áttekintése

A különböző gyártókból származó csótányok elleni gélek különbségek vannak. Ezek különböznek a kompozíció, a használat és a minőség. Ezenkívül a különböző alapok saját szaga és bizonyos idővel rendelkeznek. Néhány gél is harcolhat más típusú rovarok. A fő különbségek a csomagolás és a hatóanyag formájában vannak.

A csomagolás típusával

A cockroach cockrokes gélei három típusra vannak osztva. Ezek nem sok mások egymástól, kivéve a felületre való alkalmazás módját. Alapvetően a kiválasztás a személyes preferenciáktól és a terület elosztásához szükséges terület elérhetetlenségétől függ, amelyre szükség van a méreg terjesztésére.

A leggyakoribb típusú csomagoló gélek a csótányokból egy cső. Viszonylag egyszerű a termelésben, és nyilvánvaló az alkalmazási módszerben. Mint ragasztás esetén az inszekticid az extrudálás felületén terjed. Alkalmas nyitott terület lefedettséghez, könnyű hozzáféréssel. Az elosztási folyamat gyors lesz. A keskeny profi problémák problémái vannak: A kéz egyszerűen benne van, nem fognak feltérképezni. Ezért alkalmazzák gél cső a konyhában – a fő helye az élőhely és fészkelő csótányok – is meglehetősen nehéz.

A felület kezelése gélcsővel, meg kell mozgatnia a bútorokat, vagy más trükkök segítségével, hogy elérje az éjjeli asztalokat, a tűzhelyet és más fallációs helyeket.

De hogy megoldja ezt a problémát, speciálisan feltalálta a géleket a csótányokból a fecskendőben. Az űrlapja lehetővé teszi, hogy behatoljon olyan helyekre, amelyeket a cső további erőfeszítés nélkül kezelni fog. Hátrányuk az, hogy a fecskendőben lévő pénzeszközök mennyisége kicsi. Ha a csőben 75-100 ml inszekticid van, akkor a fecskendőben csak 20 ml. De a gyártók megpróbálják kompenzálni, így a csótányok hatékonyabbá tétele.

Olyan anyagokat adnak hozzá, amelyek rovar kártevőket vonzanak, és a méreg gyorsabbá és hatékonyabbá válik tőlük. Ezért a fecskendőben lévő gélt kis, de sűrűn lakott csótányhoz kell használni.

Ha a paraziták maga nem élnek a lakásban, hanem egy szemétcsőben vagy más szabadtéri helyen, akkor a gélfecskendő ideális az átfedéshez, t. Nak nek. Nagyon erős, és keskeny áthaladhat.

Az idősebb generáció képviselői, amelyeknek problémái voltak az előrejelzésekkel, még mindig szovjet időkben, feltétlenül emlékeztetni fognak egy ceruzára vagy a ceruzára a csótányokról. Az első és a második verzióban nincs különbség. Ez a fajta rovarölőszer hasonló a fecskendőkkel. A kis és ceruzák szintén az élőhely kis területei és mozgó csótányok pontos területeit is használják. Különleges esetekben a porra is koronázható, ami ugyanolyan hatással lesz. A ceruzák vízben feloldhatók, de ez a keverék kevésbé hatékony lesz a vízzel való hígítás miatt. Egy másik, az összes többi alap jellemzője olcsóbb. 20 g ceruza csak 15-40 rubel lesz. De a olcsóság megy a fő mínusz -, ha a gélek csótányok jár néhány órán vagy napon, akkor a rovarok pusztulása segítségével egy ceruza is eltarthat akár egész héten.

Hatóanyag típusával

Fontos tényező a rovarölő szóképes elleni választásban a hatóanyag. A gél minősége és más tulajdonságai, amelyek segítenek a kártevők megszabadulásában, függ. Minden gyártó megpróbálja biztosítani a méreg korlátozott hatásait. Egyetlen gél inszekticid sem fog kárt okozni. Háziállatok is biztonságosak, de még mindig ajánlott, hogy ne hagyja, hogy menjenek a feldolgozott helyre. Az emberek és a háziállatok biztosítása érdekében a méreg koncentrációja vízzel csökken: a 80-87% hatóanyag áll. A gélekben is sűrítőanyagokat adunk hozzá a víztartalom kompenzálásához.

A modern alapok nem tehetnek különféle élelmiszer-adalékanyagok nélkül, amelyek vonkácsokat vonzanak. A segítségükkel megsemmisítheti a kártevőket, még a fészek oktatásának helyét sem is tudva. A legtöbb inszekticidben lévő anyagok vonzása mellett egy speciális kémiai elem keserű ízű. Neki, a gyermekek és az állatok nem fogyasztanak mérgező anyagot.

A hatékony alapokat figyelembe veszik. 2-3 nap alatt csótányokat hoznak, míg a mérgező anyag egy hónapra marad a felületen, továbbra is a rovarokkal való küzdelem. A méreg nagyon mérgező, így a tartalma nem haladja meg a 0,5% -ot.

Egy másik rendkívül erős hatóanyag a lambda ballin. A gélek csak 0,1%. A toxinok 8 hónap, és rövid idő alatt elpusztíthat egy sűrűn lakott fészket. Ezzel a gyógyszerrel további biztonsági intézkedéseket javasol: A feldolgozás után szappannal kell mosni a kezét.

Külön, érdemes kiemelni a bórsavat tartalmazó géleket. Rendkívül súlyos vezetés esetén alkalmazzák. Az anyagot használó gyártók ígéretük, hogy a Pest Ház lakóinak megsemmisítését napi naponta. A bórsav sok otthoni rovarölőszert vet fel.

A legjobb eszközök

A piacon most nagyon sok versengő gyártó gélgyártók a pusztító csótányok. A nagy márkák mellett viszonylag kis vállalatok vannak, amelyek nem érdekelnek. Az alapok eltérnek a fent leírt kritériumoktól, de a figyelem megfizetése elsősorban a cselekvés időpontjában van. A hatékony inszekticid kevesebb, mint egy hétig megöli a kártevőket.

A szakmai alapok megfontolják a német és az amerikai termelés drága idegen géleit. A hazai pénzeszközök még nem tudtak kijutni a világpiacon a rovarirtók használatához, de köztük vannak tisztességes jelöltek.

Ilyen sokféle rovarirtó szelekcióval megbotlik egy rossz minőségű termékre, különösen akkor, ha a vevő először szembesül a problémával. Ezután az inszekticid eszközök listája a csótányok elleni küzdelemhez, amelyek szerepelnek a legjobb és népszerű rangsorban.

“Raptor”

Sok eszköz van a rovarok elleni küzdelemben a márka alatt. Segítenek harcolni szúnyogok, legyek, lepkék, felhők és bolhák. A vállalat már sikerült megérdemli a vevők bizalmát.

Az eszközök hat hónapig érvényesek. A lambda-cigalotrin alapján különböző adalékanyagok vannak, amelyek rovarokat és háziállatok nyomását vonzanak. A csótányok mellett a gél megöli és hangya. A gél átlagos költsége 300 rubel, de a bolttól függően 250 rubelre vagy 400 rubelre emelkedhet. A gyártók mindössze 24 órán belül ígérik kártevők megsemmisítését.

De az ügyfél visszajelzési visszajelzése. Néhányan a méreg kiváló és gyors hatásairól írnak, mások azt állítják, hogy egyáltalán nem működik.

“Pusztító erő”

A Tarakanov gélei mellett a céggyártó különböző aeroszolalapot értékesít a rovaroktól.

Gél “halálos ereje” féléves cselekvési időszak. A gyártó nem nyújt információt a kártevők elpusztításához szükséges időintervallumról. Az eszközök alapja a lambda-cigalotrine. Érdemes megfontolni, hogy a készítmény nem tartalmaz egy anyagot, elutasítja az állatok és a gyermekek, így megközelíti a feldolgozás csak számukra.

Azok az emberek, akik a pénzeszközöket tapasztalták, teljesültek az elégtelen hatékonyság problémájával. Valaki segített csak kis számú csótány eltávolítani, és valaki más eszközökkel együtt kellett használnia.

“Harc”

Ezt a külföldi jogorvoslatot a pozitív vélemények megkülönböztetik. A vásárlók beszélnek hatékonyságáról és hosszú távon. A márka alatt az aeroszolokat és a csótányok csapdáját is gyártották.

A csótányok hatékonyságának és megsemmisítésének időtartama nincs megadva. Az alap egy egyedülálló hidrometilonon alapul, amely lehetővé teszi a méreg jobban elterjedt a csótányból a csótányoktól. A kompozíció magában foglalja az összes szükséges elemet, hogy vonzza a rovarokat és az állatokat. A termék a fecskendőbe kerül, amely lehetővé teszi, hogy nehezen elérhető helyeken használja.

“Abszolút”

A gél céggyártója ismert a különböző kártevők megsemmisítésének hatékony és tulajdonságairól, a rágcsálóktól a rovarokig. Vevők névleges gél-inszekticid a csótányokból.

Tevékenység – klorpirforors. Nem továbbítja a csótányoktól a csótányig, hanem két évig fenntartja a hatékonyságot. Az ilyen hosszú távú megnövekedett toxicitás magyarázható. Alkalmazás, védőkesztyűt kell használni, és elosztani a gyermekek és az állati helyek számára.

“Forsait”

Az azonos név gyártója elsősorban a tetvekből származó pénzeszközöket termel. A csótányokból származó gél nem olyan híres a fogyasztók körében. Az instirektricid Fentyonon alapul. A kártevőket legfeljebb 2 napig kell megsemmisíteni, és a hatékonyság két hónapig marad. A szerszám elpusztítja és lárvák csótányokat, de a tojások ellen használhatatlan. Visszatérő állatok és gyermekek Nincsenek anyagok.

“Csapda”

Ez az eszköz a szakmai kategóriára vonatkozik. Gyakran használják az üzletekben és más munkahelyeken, amelyek garantált tisztaságot igényelnek. A vevők ezt a hazai média magas jeleket helyeztek el.

Az eszközök – diazinon alapja, a készítmény tartalmaz egy elutasító anyagot, így a méreg használható, nem félve a háziállatok számára. Az eszköz két hónapig tartja a hatékonyságot, és a rovarok 3-5 nap alatt megsemmisülnek. Ebből a gyártóból van egy speciális verzió a rovarirtó – gél paszta “Sturm”. Ez segít megszabadulni a kártevőktől mindössze 12 órán belül.

“Ház profik”

A belföldi jogorvoslat magas jelekkel rendelkezik a vásárlóktól. A gyártó más kártevőkből származó pénzeszközök széles választékát is kínálja, de ő a leghíresebb a csótányokból származó géléről.

A fipronil alapján. A készítmény magában foglalja a hatékony és biztonságos működéshez szükséges összes közös anyagot. A feldolgozás után a kártevőknek 2-3 napig kell menniük, és két hónapig nem jelennek meg újra.

“Medilis-Anti-Kazahsztán”

A Társaság a kártevőkből szakosodott gyógyszerek gyártásával foglalkozik. Kevésebbek a csótányok elleni feltárás területén, így nem lesz megfelelő felhasználói értékelés megszerzése.

Mérgező anyag – Zeta-Cypermetrine. Ez a hatékonyságra utal, amely növeli hatékonyságát.

De a gyártó óvatossági intézkedéseket fogadott el, és biztosította az anyagot a háziállatok gondozásából. Az eszközök hatékonyságát két hónapig megőrzik.

Egyéb

Más népszerű gélektől a “Dohlox”, “VerDict” és MaxFors “elosztása. Mindegyikük magas becslése van a vásárlóktól, hanem az ára is megfelelő. Ha vannak pénz, érdemes azonnal megtenni a pénzeszközöket ezekből a márkákból, és nem kétséges a minőségük és a hatékonyságuk.

Hogyan kell használni?

Az összes típusú csótány gélek használata megegyezik. A gél alkalmazása csíkosnak vagy cseppnek kell lennie, a gyártó ajánlásaitól függően. Az első embernek el kell mennie a helyek feldolgozására, ahol a csótányok leggyakrabban mozognak. Ezután a plist a Pest tervezett helyére vonatkozik. Jellemzően a gélt az azonos időtartammal 2-3 cm hosszú csíkokkal osztják el. 30 gramm pénzeszköz elegendő a szoba 15 kV-os területével. m, de a gyártótól függően változhat.

A ceruzákkal a helyzet más. A csomagolást fel kell nyitni, hogy megérintse az eszközöket. Az ilyen helyeken csíkok alkalmazzák, ahol a csótányok száz százalékos valószínűséggel mozognak: csak közvetlen érintkezés esetén érvényes. A standard használat mellett a krétát eltűnik a porba, és elosztja a kezelt felület mentén. Ez a módszer segít nagyszámú helyet lefedni.

Egy másik lehetőség, hogy feloldja a méreg vízben, és mossa meg a felületet oldattal.

Elővigyázatossági intézkedések

Bár a legmodernebb rovarirtó gélek különböző kémiai elemeket használnak, amelyek nem teszik lehetővé nekik, hogy enni őket az élelmiszerekben a gyermekek és a háziállatok számára, ne felejtsük el, hogy méreg. Ezért bizonyos óvintézkedéseknek kell megfelelnie:

  • Csak egy nehezen elérhető helyen kell tárolni, ahol az állatok és a gyermekek odaérhetnek;
  • Kell tartani a gélt az élelmiszerektől;
  • Ha a bőr vagy a szem eszköze, akkor azonnal és alaposan meg kell mosni a víz károsodásának helyét;
  • Javasoljuk, hogy védőfelszerelést alkalmazzon géleket;
  • A feldolgozás során szigorúan tilos ételt fogyasztani, dohányzást és érintő kívülállókat;
  • A rovarirtó gél alkalmazásának befejezése után szappannal ellátott kezeket kell mosni, még személyes védőfelszerelés esetén is;
  • Elővigyázatossági intézkedésként mindig győződjön meg róla, hogy a gyermekek és az állatok számára biztonságos eszközök.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: