Mi az agyag sűrűsége?

CERAMZIT – Univerzális hőszigetelő anyag. Számos építési és javítási munkában alkalmazható tulajdonságai és hozzáférhetősége miatt.

Mi az agyag sűrűsége?

Mitől függ?

A CERAMZITOBLOCKS-ből elég ahhoz, hogy olyan házat építsen, amely számos pozitív tulajdonsággal rendelkezik, míg az épület gazdaságos lesz. Az ilyen anyag tökéletes a fürdő és a szaunák építéséhez, mert kiváló hőszigetelő tulajdonságokkal rendelkezik, és nem teszi lehetővé a magas hőmérsékletű szigetelt ceraphit elhagyását a szoba falának. Ezzel a hőszalagok és a vízcsövek burkolása is, mert a ceramzita megmenti őket a szakadásból.

Ez az anyag alkalmas nem csak az építkezésre, hanem a mindennapi életre is alkalmazható. A kellemes megjelenése megkarcolja a kerti telket, ha kijavítja a pályát. És azt is clamzite használják szigeteljük a fák gyökerei, és növeli a termés, mert az anyag a sekély frakció tudod, hogy a hasonlóság a vízelvezető rendszer. Az ilyen alkalmazás alkalmas és beltéri növények, mert a granulátumok nagyon könnyűek.

A legmegfelelőbb alkalmazást a kerámit sűrűsége határozza meg, amely viszont az anyag szerkezetére támaszkodik. Több fajta agyag van.

 • Kavics formájában. Kerekített pelletek, amelyek agyag színűek. Alapvető alkalmazási kör – Építés.
 • Törmelék formájában. Az ilyen anyagot az agyagoló konglomerátumok felosztása után kapjuk meg. Konkrét adalékként alkalmazzák.
 • Lemorzsolódás vagy homok formájában. Ezek a kis részecskék hulladékot gyártanak, és porózus töltőanyagként használják.

Mi az agyag sűrűsége?

Mi az agyag sűrűsége?

A sűrűséggel befolyásoló második tényező a clamzite frakció, amely a megjelenéstől függően változik. A kavics esetében három frakció van.

 • 20-40 mm. Az ilyen frakció kavicsját alacsony térfogatsűrűség jellemzi, és az alapok, pincék, valamint a padlási padlók hőszigetelő ömlesztett anyagának jellemzik.
 • 10-20 mm. Az ilyen anyag kiváló szigetelésként szolgál a padlóhoz és a tetőfedéshez.
 • 5-10 mm. Az ilyen agyag az azonnali sűrű. A homlokzat vagy a bázis szigetelésére szolgál a meleg padlók alatt.

Ezenkívül a sűrűségmutatók az anyag gyártási technológiájától függően változhatnak. Összesen 4 módja van agyag előállítására.

 • Száraz. A használat tárgyát képező legegyszerűbb lehetőség azzal a feltétellel, hogy az agyagbázis homogén, és nem tartalmaz további szennyeződéseket. Agyag kövek zúzódnak, söpörnek és mennek a kemencébe. Ezzel a módszerrel a páratartalom nem haladhatja meg a 9% -ot.
 • Nedves. Ez a módszer a garnélarák 50% -ának 50% -ának hígított vízének páratartalmának megszerzését jelenti. A Sllambasain segítségével az alapot a kemencébe táplálják, ahol az egyes granulák képződése és a gázok kilépésével.
 • Helytelenítő. Ebben az esetben az alapot granulátum agyagban használják, amelynek páratartalma 18-20%. Ebben a formában megy a sütőbe. Ugyanakkor a granulátumok minősége és tömörsége befolyásolja a minőséget.
 • Porlap. Ugyanúgy, mint a szokásos lamellás.

A technológiák közötti különbség az agyag előzetes zúzásában rejlik a por állapotára.

Mi az agyag sűrűsége?

Mi az agyag sűrűsége?

Az ömlesztett sűrűségről

Azt méteres köbmánként mérjük. Ami a keramizitát illeti, a granulák súlya egy adott térben az ömlesztett sűrűség alatt érthető. Az anyag minőségét különböző tényezők befolyásolják, mint például az ömlesztett súlygranulátum, a sejtek száma, a teljes sejtek. Az összes ilyen paraméterek hatása miatt lehetetlen egyértelműen beszélni specifikus sűrűségmutatókról, mivel 250-800 kg / m3.

Az ilyen nagy szóródást az egyes anyagok márkájának saját értékének jelenlétével magyarázza. Hogy megkülönböztessék ezt, vagy ez a csoport speciális szabványt vezette be. Az “m” betű előre van írva, és miután maradt. Ha az agyag sűrűsége egy kicsit kevesebb, mint bármely szám, akkor pontosan ez. Például, ha az anyag sűrűsége valamivel kisebb, mint 250 kg / m kocka, akkor az ilyen tétel M250-re kerül, ha körülbelül 400, majd M400. Az 50-es intervallummal jelölt M450 anyaghoz, de miután az M600, M700 és így tovább jelöljük. A márka meghatározása az adott fél ömlesztett sűrűségének elve alapján, a GOST 9757-90 szerint. A megállapított szabályok azt mondják, hogy az agyag zúzott kő és kavics a sűrűségétől kell változnia 250-600 kg M3, de az ügyfél a teljes jogot, hogy ezeket a normákat, hogy igényeik, és kötelezze a márka gramzite M700 vagy M800.

Egyéb követelmények kerülnek bemutatásra a Ceramzite Sand. Az ömlesztett sűrűsége 500 és 1000 kg / m kocka között kell lennie., Ebben az esetben az alacsonyabb érték hivatkozásnak tekinthető, és a szabvány alatt megváltoztatható. Az M1000 márka fölötti anyag előnyösen nem használható.

Ebből következik a következtetést, hogy amikor kiválasztják minden frakció, a legelőnyösebb a mutatók lesz a ceramzite, hogy a szemcsék kisebb súlyúak.

Mi az agyag sűrűsége?

Mi az agyag sűrűsége?

Egyéb sűrűségű típusok

A tömeges mutatók mellett más típusú sűrűség is figyelni kell. A konkrét és valódi sűrűség mutatói fontosak a szükséges számítások végrehajtásakor. Az anyag specifikus sűrűsége a leggyakrabban a változó értékét veszi figyelembe. A kijelzői a kiválasztott anyag konzisztenciájától függően eltérőek lesznek.

A specifikus sűrűség a következő értékeket veheti igénybe:

 • Agyag kavics esetében – 450 és 700 kg / m3 között;
 • A Ceramzite Beton száraz keverékéhez – 800 kg / m3;
 • A kerámitából származó törmelékhez – 600-1000 kg / m3.

Egy másik fontos konstans érték a CERAMZIT valódi sűrűsége. Ezt a jelzőt egy tömörített agyagegység tömege jellemzi, és PU-ként jelöli.

Ennek az értéknek a használata kötelező a fajsúly ​​meghatározásakor. Az egyenlet annak kiszámításához a következő: a szárazanyag ceramizite van osztva a térfogatát, míg a pórusok a granulátumot nem szerepel a számításban.

Mi az agyag sűrűsége?

Mi az agyag sűrűsége?

Kamat cikk
( Még nincs értékelés )
Ossza meg barátaival
123
Megjegyzés hozzáadása