Hogyan válasszunk iskolai hátizsákot

A lány vagy fiú iskolai hátizsákjának erősnek és tágasnak kell lennie, megfelelően el kell osztania a terhelést, és nem tartalmazhat veszélyes mérgező anyagokat. Hogyan válasszunk ki egy ilyen terméket, és mit kell figyelni a vásárláskor, ebben a cikkben elmondjuk.

A legjobb hátizsákgyártók iskolásoknak

A legjobb hátizsákok iskolásoknak

A hátizsákok különböző méretűek, színűek és formájúak. Segítenek a gyerekeknek kifejezni önmagukat és stílusérzéküket. Fontos, hogy gyermeke szeresse a hátizsákot, de nem bízhat teljesen gyermeke választásában sem.

A túl nagy és terjedelmes hátizsákok “hátrahúzzák” a tanulót, ami azt eredményezi, hogy előre dől és meggörbíti a hátát. Ez váll-, hát- és nyakfájdalmat okozhat. Ez szintén kedvezőtlen hatással van a gyermek gerincére, különösen a fiatalabb gyermekek esetében, és növeli a gerincferdülés kockázatát.

Az orosz SanPin ajánlásai szerint az általános iskolások hátizsákjai legfeljebb 0,6-0,7 kg, a középiskolások és a középiskolások esetében pedig legfeljebb 1 kg súlyúak lehetnek. A GOST lehetővé teszi az egy kilogrammnál nem nehezebb modellek használatát az általános iskolai tanulók számára.

Sok iskolatáska ennél többet is nyomhat. Nem mindig biztonságos és tartós anyagok felhasználásával készülnek, és nem mindig vizsgálják őket egészségügyi, vegyi, toxikus-higiéniai és egyéb tényezőkre. Ezért olyan fontos, hogy olyan gyártók termékeit válasszuk, akik betartják a meglévő irányelveket és felelősek a termékek biztonságáért. Ilyen gyártók a következők:

  1. Az ő
  2. tz;
  3. DerDieDas;
  4. Hama;
  5. Spiegelburg;
  6. Kolibri;
  7. Deuter;
  8. Erich Krause.

Melyik hátizsákot válasszuk az általános iskolásoknak

Melyik hátizsákot válasszuk az általános iskolásoknak

Az 1-4. osztályos tanulóknak nem ajánlott hátizsákot vásárolni, mivel nem rendelkezik merev vázzal és szilárd háttal. A hátizsákok a legjobb választás – széles, állítható pántokkal, ortopédikus háttámlával és merev testtel rendelkező termékek. Szilárd aljjal rendelkeznek, hogy az iskolai kiegészítők ne lógjanak meg, és ne nyomják a gyermek derekát. Ezenkívül a hátizsákok a szilárd háttámlának köszönhetően megfelelő terhelést adnak a gyermek gerincének, és segítenek a megfelelő alak kialakításában.

Ezeket a termékeket nagyon könnyű használni. A hátizsákok nagy méretstabilitással rendelkeznek, így többnyire füzeteket vagy könyveket helyezhetsz el bennük. A merev keret megvédi a hátizsák tartalmát a deformációtól, és a kemény (gyakran műanyagból készült) fenéknek köszönhetően semmi sem történik a termékkel, még akkor sem, ha a gyermek pocsolyába vagy hófúvásba teszi.

Ezek a termékek általában színes képekkel és jól látható rajzfilmfigurákkal rendelkeznek. Erre nemcsak a gyermek kényelme, hanem a kisiskolások biztonsága érdekében is szükség van. A színes hátizsákos gyermek jobban látható az úton. Az is fontos, hogy a hátizsák fényvisszaverő betétekkel rendelkezzen, amelyek a sötétben is láthatóak.

mire figyeljünk a hátizsák kiválasztásakor

Mit kell keresni a hátizsák kiválasztásakor

Az iskolatáskákat 11-16 éves korú gyermekek számára ajánljuk. Ezek a termékek nem rendelkeznek merev vázzal vagy merev háttámlával, de a gyártók egyre gyakrabban készítenek formára illeszkedő anyagból készült modelleket, párnázott, ortopédikus háttámlával. Ezért a hátizsákok és a táskák közötti különbség fokozatosan eltűnik.

A hátizsák és a táska kiválasztásakor a következő pontokat kell figyelembe venni:

Pánt és öv

A vállpántok legyenek szélesek (2-8 cm) és puhák. Jobban elosztják a terhelést a gyermek vállán és hátán, és kényelmesebbé teszik a viselését. Ha a pántok bevágnak a gyermek vállába, az befolyásolhatja a vérkeringést és bőrirritációt okozhat. Ez bizsergést, zsibbadást és gyengeséget okoz a tanuló karjaiban.

A legkényelmesebb hámforma az S alakú. Biztosítja, hogy a hátizsák súlya megfelelően oszlik el a tanuló gerincén. A pántokat lehetőleg szellőző anyaggal is ki kell párnázni. A hátizsákot ellenállóbbá teszi az izzadással szemben a melegebb hónapokban.

Egyes modellek speciális övvel vannak felszerelve, amely a gyermek derekára rögzíthető. Csökkenti a hátat érő terhelést, és biztosítja, hogy a hátizsák jobban illeszkedjen a testhez.

Méret és súly

A tanulók saját súlyuk 10%-ánál többet nem cipelhetnek. Azaz, ha egy gyermek súlya 35 kg, a hátizsák a tartalmával együtt nem lehet nehezebb 3,5 kg-nál. Ugyanakkor a termék súlya nem lehet több mint 1 kg. Mivel a tanulóknak sok nehéz könyvet és füzetet kell cipelniük, válasszon könnyebb hátizsákot.

Ne vásároljon túl széles modelleket sem. A gerincre nehezedő súlyt egyenlőtlenül osztják el, ami felesleges terhelést okoz.

A modell szélességének meg kell egyeznie a gyermek vállának szélességével. győződjön meg arról is, hogy a hátizsák alsó széle a gyermek dereka alá, a felső széle pedig a gyermek válla alá illeszkedik.

Elérhető a következő címen

A gyerekek, különösen az általános iskolások nem tudnak sokáig egy helyben ülni. A szünetekben és iskola után hóban játszanak, lecsúsznak a hegyről és esőben sétálnak, “próbára téve” ruhájuk és hátizsákjuk erejét. Ezért olyan termékeket válasszon, amelyek ellenállnak a kopásnak, a nedvességnek és a fagynak. Olyan hátizsákokat is fontolóra vehet, amelyek mosógépben moshatók vagy nedves ruhával tisztíthatók.

Háttámla

Az orvosok azt javasolják, hogy a hátizsákokat szilárd ortopéd hátlappal válasszuk. A gyermek gerincének alakjához idomul, így a termék jól illeszkedik a testhez, és csökkenti a hátra nehezedő terhelést. Az ortopédikus háttámla csökkenti a gerincferdülés kockázatát is, és a párnázott betétekkel kényelmesebbé teszi a hátizsák hordozását.

Olvasson tovább  Hogyan válasszon robogót gyermeke számára?
Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: