Hogyan válasszunk iskolai széket?

Megfelelően kiválasztott szék az asztalhoz az iskola számára csökkenti a gerinc terheit, csökkentve a scoliosis és más problémák gyakoriságának kockázatát. Ezért fontos, hogy komolyan fontolóra vegye ezt a bútorokat, amikor egy “munkás” zónát szervez egy diák számára. A szék megvásárlásakor először is figyelmet kell fordítani a tervezésre, a megbízhatóságra és a biztonságra, és az utolsó helyen az ár gondolkodására.

A székek fajtái és jellemzői

A hazai és külföldi bútorgyártók különböző székeket állítanak elő az iskolások számára, amelyek különböznek a tervezésükben. A piacon többféle modell is létezik, amelyek különböznek a tervezési és funkcionalitásban.

 • Írott szék – Ez a leginkább megfizethető hivatkozás az ártervben. Ez egy fém keret, fából készült üléssel és háttal. Egy ilyen modellnek nincs kiigazítása, ezért kényelmes lesz csak a gyermek “megfelelő” növekedésével. Ennek a terméknek az előnyei magukban foglalják a tervezés megbízhatóságát és egyszerűségét, és hátrányokat – a házi feladatok elvégzése során a kényelem hiánya.

 • “Növekvő” modellek – Ezek azok a székek, amelyek képesek állítani az ülőhely helyzetét. Nem lehet kihasználni, nem egy év, az ülés optimális helyzetének kiválasztása a gyermek növekedése alatt. Általában az ilyen modellek 10 év alatti gyermekek számára vásárolnak.

 • Ortopéd szék – Ez egy szék, amelynek ortopédiai háta van az ívelt alakú. Lehetővé teszi, hogy a hallgató megfelelő testtartását hozza létre, és nem teszi lehetővé a gyermek gerincének túlzott terhelését. Az ortopédiai székek képesek állítani a hátul hátrányainak és szögének beállítását. Egyes modellek a lábak alatt állnak, amelynek magassága az iskolai növekedésnek megfelelően változik. Egy ilyen szék a legjobb megoldás a gyermekek számára, akik hosszú ideig írnak egy íróasztalra. Az ortopédiai termékek minden gyermek számára alkalmasak az életkortól függetlenül. Kényelmesek és kényelmesek. A magas költségek miatt azonban nem mindenki választja őket.

 • Számítógép székek. A gyermekek számára a termékek alkalmasak az ülések magasságának és mélységének beállítására. Kényelmes és könnyen használhatóak. És az ilyen modellek olcsóbbak, mint az ortopéd, ami magas keresletet okoz a fogyasztók körében.

Fontos! A szék kiválasztása, a gyermek lábainak a padlón kell állniuk, és a térd 90 fokos. Ha ez a jelző alacsonyabb, érdemes figyelmet fordítani a magasabb háttal ellátott modellre.

Kárpitos anyag

Székek gyermekek számára “trim” különböző anyagokkal. Az ülések “héjjából” attól függ, hogy mennyi ideig lehet megmenteni a bemutatható megjelenést. A gyermekek számára a textilek általában választanak. Ezek pamut és lenen alapuló anyagok lehetnek. Tökéletesen kihagyják a levegőt, és gyorsan felszívják az így kapott nedvességet. Egyes szülők előnyben részesítik a székeket bőrrel vagy öko-bőrülésekkel (természetes helyettesítő). Az ilyen termékek fényűzően és az ellátás megkönnyebbülése mellett (amikor a piszkos egy nedves rongyal törlő). Képesek a szoba bármely belsejébe illeszkedni, de a gyermekek számára az ilyen lehetőségek nem kívánatosak. A bőr és helyettesítőjei gyakorlatilag nem szellőztetik, mivel a gyermek gyorsan izzad, különösen nyáron.

Érdemes megfontolni, hogy a gyermekszék kárpitja gyakran piszkos, amellett, hogy szükség van a tisztításra vagy mosásra. Annak érdekében, hogy ne legyen kényelmetlenséget az ülés tisztaságának támogatásával, ajánlott az üléseket cserélhető borítókkal vásárolni. Gyorsan és könnyen eltávolítható, ha szennyezést és lemossz. Ha a családi költségvetés korlátozott, akkor a legjobb vásárolni ülőhelyeket egy motley színnel. Ők megőrzik a sokkal hosszabb ülések előkészítését egy foton színű, mert a kis foltok nem fognak észrevehetőek rájuk, a jelölők és egyéb hibák nyomai.

Gyermek árnyalatok

Kiválasztani a megfelelő széket az íróasztalnak a hallgató számára, Szükséges figyelmet kell fordítani az ilyen árnyalatokra, mint:

 • Válasszon olyan modelleket, amelyek nem túl mély ülésekkel rendelkeznek, mivel ez a mutatónak nem lehet több, mint a diák combja 2/3-ig;
 • Annak érdekében, hogy a gyermek kényelmes legyen, fontos, hogy egy termékkel ellátott terméket választson ki;
 • A helyes széknek mereve van az alapnál, figyelembe kell venni, hogy a termék hátulját nem szabad alacsonyabbnak kell tekinteni, mint a pengék szintje; Ha a modell állítható, akkor meg kell erősíteni a háttámlát ebben a helyzetben, és megváltoztatni a kiigazításokat iskolai felnőttekként;
 • Ha a szülők túl magas modelleket preferálnak, akkor a láb alatti szakosodott állványra kell gondolni;
 • A kerekek székek vásárlásakor előnyben kell adnod azokat a termékeket, amelyek legalább 5 darabot tartalmaznak, különben a bútorok rossz stabilitással rendelkeznek.

Ezeknek a tippeknek megfelelően a szülők képesek lesznek kényelmes és kényelmes széket szerezni, amely nemcsak a gerinc egészségi állapotát fogja megtartani, hanem hozzájárul a gyermek koncentrációjához, amikor leckéket végez.

Ajánlások

Hogy a gyermek elnöke “sikeres” vásárlássá vált, Érdemes meghallgatni számos tippet a szakemberektől.

 • Javasoljuk, hogy megtagadja a termék megvásárlását a megnövekedett. A serdülők vagy felnőttek számára tartozó bútor tárgyak nem felelnek meg az iskolásoknak a junior osztályoknak. Ne hagyja figyelmen kívül a gyermek egészségét a pénzügyi előnyök kedvéért.
 • A megbízható szék megvásárlásához figyelmet kell fordítania a gyártás anyagára. A legtartósabb termékek kereteit alumínium, acél és más fémek végzik. A legmegbízhatóbb fémmodellek, amelyek legalább 5 képpontos támogatást kapnak.
 • A szakértők azt javasolják, hogy nemcsak gyakorlati, hanem biztonságos székeket is választanak, amelyek előállítása környezetbarát anyagokat használtak (nem expálják éles szagot). Ezért jobb, ha elhagyja a lakkkal és a színes bevonatokkal ellátott elemeket. Ezek allergiás reakciókat okozhatnak a gyermekeknél.

 • Válasszon székeket merev ülésekkel. Első pillantásra úgy tűnik, hogy az ilyen modellek kényelmetlenek lesznek az iskolások számára. Azonban a legtöbb esetben a puha ülések a gerinc görbületet és helytelen testtartás kialakulását okozják.
 • A szülőknek el kell hagyniuk a karfa székek megszerzését. Az a tény, hogy az órák végrehajtásakor vagy a kreatív osztályok során a gyermek “nyúlik” az egyikben, majd a másik irányba, ami a gerinc elkötelezettségéhez is vezet.
 • A székek kiválasztásakor a szakértők azt tanácsolják, hogy ne hagyják abba a választásukat a kerekekkel. Ha a szülők úgy döntöttek, hogy pontosan ilyen modellt szereznek, fontos, hogy automatikus vagy mechanikus blokkolással rendelkezik.

Gyártók

Gyermekszékek gyártásában magas színvonalú anyagokat kell használni, amelyeket biztonsággal jellemeznek. Az ilyen termékek kialakítása biztosítani kell a test helyes helyét az osztályok során.

Ezek a követelmények összhangban vannak a védjegyek árukkal.

 • DUOREST. Ez a vállalat székeket gyárt egy pár mozgatható háttal, megbízhatóan rögzíti a gyermek hátulját.

 • Mealux – Ez egy tajvani vállalat, amely ortopédiai székeket állít elő az összes paraméter beállításával. A gyártó az összes korosztály számára az iskolások számára készült termékeket (az első osztályosoktól a diplomásokig).

 • Moll – Ez egy német cég, amely ortopédiai székeket termel a középső és az idősebb korosztály gyermekei számára. A márkaneveket a stílusos kialakítás, egyszerű beállítások és tartósság jellemzi.

 • COMF-PRO – Ez egy tajvani gyártó, amely ortopédiai hátulokkal és alapokkal mozgatja a fotokat. A márka termékeit az ülések mélységében és magasságában szabályozzák. A modellek világos színekkel rendelkeznek, környezetbarát anyagokból származnak.

Arról, hogyan válasszuk ki a megfelelő széket az iskoláslánynak, nézd meg a következő videót.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: