Melyik glükózmérőt válasszuk – melyik gyártót válasszuk?

Mindenki odafigyel az egészségére, kortól és foglalkozástól függetlenül. Ez különösen igaz a cukorbetegekre. A vércukormérők bonyolult vizsgálatok nélkül mérik a vércukorszintet. Az eljárás alapvető fontosságú. Ma a gyártók különböző háztartási eszközöket kínálnak a mindennapi otthoni használatra.

Szinopszis by honeybunny

 1. Mi a legjobb glükózmérő, hogy megvásárolja magát?
 2. A glükózmérők típusai
 3. A glükózmérő elve és felépítése
 4. A glükózmérő kiválasztásának paraméterei
 5. Melyik glükóz mérőt válasszuk?
 6. Mennyibe kerül egy vércukormérő??

Melyik glükózmérő a legjobb, hogy megvásárolja magát?

Melyik a legjobb glükózmérő, amit érdemes megvenni magának?

A következő vállalatok az orvostechnológiára szakosodtak. A vércukormérők nagy értékű termékek, mert megkönnyítik a cukorbetegek életét. Megbízható termékek megbízható márkáktól.

ayer

A német vegyipari és gyógyszeripari vállalatot 1863-ban alapították, székhelye ma Leverkusenben található. Feltalálta az aszpirint, a poliuretánt és a polikarbonát polimereket. Ma a Bayer AG a legnagyobb orvostechnikai eszközgyártó, beleértve a vércukormérőket is.

Abdott Diabets Care

Az Abdott Diabets Care brit cég, ahogy a neve is mutatja, cukorbetegekkel foglalkozik. Olyan eszközöket kínál, amelyek fejlett és pontos elemzési módszerekkel figyelik a vércukorszintet. Az ilyen márkájú glükózmérők gyorsan működnek és kevesebb vért igényelnek a teszteléshez.

Gyermekgyógyászati

A Diamedical fejleszti és folyamatosan bővíti termékkínálatát. A brit gyógyászati termékek gyártója erős pozícióval rendelkezik az orosz piacon. A márkájú glükózmérők vonzó árúak, és a tesztcsíkok és lantsetek nagy választékával rendelkeznek.

ionime

A 2003-ban alapított svájci Bionime cég glükózmérőket, tesztcsíkokat és lándzsákat kínál számukra. Úgy tervezték őket, hogy biztonságosabbá és egyszerűbbé tegyék a vércukorszint-vizsgálatot az átlagember számára, így a vizsgálatot speciális előkészítés nélkül lehet elvégezni.

TaiDoc

Az ázsiai orvosi termékeket gyártó TaiDoc olcsó glükózmérőket kínál otthoni használatra. 2005 óta a vállalat az orosz piacon a hivatalos gyártók forgalmazásán keresztül tevékenykedik. A márkájú glükózmérők lehetővé teszik a vérvételt ujjból, csípőből, alkarból.

A glükózmérők típusai

A glükózmérők típusai

Rendszeres vérvizsgálat szükséges az endokrin rendellenességekben szenvedők számára. A gyártók különböző típusú glükózmérőket kínálnak a pontos és gyors elemzésekhez. A rendellenességek kimutatására tervezték őket. Ez lehetővé teszi a gyors cselekvést.

A glükózmérők kategóriákba vannak sorolva:

 1. Elektrokémiai;
 2. fotometrikus;
 3. nem invazív.

Mindegyik kategóriának megvannak a maga sajátosságai és működési elvei. A gyártók a legújabb fejlesztéseket alkalmazzák az elemzés pontosságának javítása érdekében.

Elektrokémiai glükózmérők

Az ilyen típusú glükózmérők kényelmesnek és népszerűnek számítanak. Amperometriás vagy coulometriás vérvizsgálati módszert alkalmaznak. A vércukorszint meghatározásához a tesztcsíkon lévő mintán elektromos áramot vezetnek át, majd a készülék elemzi az értékeket. Minél nagyobb az áram, annál több cukor van a vérben.

Előnyök

 • Nagyfokú funkcionalitás és pontosság;
 • Könnyen használható, még gyermekek és idősek számára is;
 • Nagy, 5-10 másodperces mérési sebesség;
 • A vizsgálandó vér minimális mennyisége.

Hátrányok

 • A csíkokat gyorsan kell elemezni, különben inaktívvá válnak;
 • Az elektronikus kódolás egyesek számára nehézséget okoz.

Ezek az eszközök leegyszerűsítik a vizsgálati eljárást, mivel a páciensnek nem kell összehasonlítania a tesztcsík színét. Egyes modellek emellett elemzik a vér koleszterin- vagy trigliceridszintjét is.

Fotometrikus glükózmérők

Az ilyen eszközök speciális vizsgálati zónák segítségével mutatják be az elemzés eredményeit. Megbízhatónak tekintik őket, ezért sokan ezeket az elemzőket részesítik előnyben. Különlegessége, hogy a készülék maga érzékeli az elemzés színét, és összehasonlítja azt egy skálával. A színértékeket a kényelem érdekében egy adott numerikus formátumba tudja konvertálni.

Előnyök

 • egyszerűség és megbízhatóság a használatban;
 • Lehetőség az elemzési értékek mentésére vagy számítógépre történő átvitelére;
 • A készletben található csere tűk, lantszettek és csíkok.

Előnyök, hátrányok

 • Rövid életűek és könnyen elpusztíthatók;
 • a hőmérséklet ingadozása mérési hibákat okoz

Ezek a háztartási használatra szánt mini vércukormérők voltak az elsők a piacon. Megspórolták a színskála saját maga általi elemzését. A fotometrikus glükózmérők azonban lassan eltűnnek a piacról.

Nem invazív glükózmérők

Ezeket a glükózmérőket néha Romanoff vagy optikai glükózmérőknek nevezik. Vérvétel nélkül képes a cukorszint meghatározására. Az izomtónust és a vérnyomást ellenőrzik. Egyes modellek ultrahangot, elektromágneses és hőhullámokat is használnak a szükséges információk megszerzéséhez, vagy a bőr spektrális elemzését végzik.

Előnyök

 • Nem kell átszúrni a bőrét vagy vért venni;
 • a folyamatos ellenőrzés lehetősége;
 • A mérési pontosság nem rossz.

Hátrányok

 • magas költség.

A nem invazív glükózmérők újak az iparágban, de ezek az eszközök még nem állnak széles körben rendelkezésre. Ezenkívül az elemzési módszerek még nem tökéletesedtek teljesen, ezért vannak hibák. De az biztos, hogy a közeljövőben a piac egy részét elfoglalják.

A glükométer működési elve és felépítése

A glükométer elve és kialakítása

A tervezési jellemzők és a működési elvek az adott glükométer modelltől függnek. De ugyanarra a célra tervezték őket, és ugyanazt a vérvizsgálati módszert alkalmazzák. Hosszú ideig az volt a módszer, hogy az ujjbőrt megszúrták, és a vért speciális tesztcsíkok segítségével elemezték. Ezek a csíkok kulcsfontosságúak, mert egy speciális reagenssel vannak bevonva. Ez adja a tesztcsík különleges színét.

A glükózszintet a színspektrum alapján határozzák meg. Régebben egy speciális skálát kellett használni, de a mai glükózmérők képesek az eredmények önálló értékelésére és konkrét számadatok megadására. A készülék testén lévő aljzatba egy tesztcsíkot helyeznek be az információ megszerzéséhez.

A glükózmérő kiválasztásának paraméterei

A glükózmérő kiválasztásának paraméterei

A hazai vércukormérők fontosak a cukorbetegségben, magas koleszterinszintben vagy más hasonló problémákban szenvedők számára. Egy adott modell kiválasztását felelősségteljesen közelítjük meg. Az orvosok több paramétert különböztetnek meg a glükózmérők esetében:

 1. A teszteredmény kalibrálásának módja;
 2. Az elemzéshez szükséges vér mennyisége;
 3. A kapott eredmények pontossága;
 4. A tesztelés sebessége;
 5. Memóriakapacitás;
 6. további mérési paraméterek.

Ez alapján feltételezések születtek arra vonatkozóan, hogy mennyire lesz hatékony és kényelmes az eszköz otthoni használatban.

 1. Hogyan kalibráljuk az eredményt; és
 2. Minden vércukormérő egy adott vérvizsgálati módszert alkalmaz. Két lehetőséget különböztetünk meg:
 3. Plazmával – a vizsgálathoz vénás vérre van szükség;
 4. Kapilláris vér – ujjból, combból, alkarból vett vért használjon.

Az első módszer pontos, de ezt a speciális glükózmérőkön használják, amikor a pontatlanságok nem tolerálhatók. A második módszer egyszerűen alkalmazható a hazai elemzéshez, de bizonytalanságokkal jár. A kapillárisok cukortartalma 10-12%-kal alacsonyabb, ezért a megfelelő 1,11-es tényezőt használjuk.

Szükséges vérmennyiség

Minden modellhez meghatározott mennyiségű vérre van szükség az elemzéshez. Néhány milliliterben mérik. A pontos és modern glükózmérők nem igényelnek mély szúrásokat, így az eljárás kevésbé kellemetlen. Ne feledje, hogy a kapilláris vérkeringés az életkor előrehaladtával romlik, ezért az idősebbeknek 2-3 µl-re van szükségük a vizsgálathoz. Mások esetében legfeljebb 1,5 µl szükséges.

A kapott eredmények pontossága

A legfontosabb paraméter, amely meghatározza az eljárás jelentését. Még a modern háztartási vércukormérők pontossága sem hasonlítható össze a laboratóriumi vizsgálatokéval. Bizonyos esetekben akár 15-20%-os hiba is tolerálható. A pontosságot számos tényező veszélyezteti. A hibák minimálisra csökkentése érdekében tesztelőket és vizsgálati módszereket alkalmaznak, valamint speciális kódolást az eredmények duplikálására.

Tesztelési sebesség

Ez azt mutatja meg, hogy mennyi időbe telik, amíg a vércukorszintmérő eredményt ad. A modern modellek 5-6 másodperc alatt megoldják, de még az egyszerűbb eszközöknek is ritkán van szükségük 10-12 másodpercnél többre. Ez nem olyan kritikus.

Beépített memória kapacitás

A modern eszközöket a “kórtörténet” ellenőrzésére és karbantartására használják. Számos modell megőrzi az elemzés eredményét, ami lehetővé teszi a változások és tendenciák nyomon követését. Legfeljebb 500-600 teszt tárolható a memóriában, de egyes vércukormérők több ezer rekordra is képesek. Ez azok számára hasznos, akik naplót vezetnek, vagy hosszú időn keresztül követik a változásokat. Ezenkívül az információk USB-n keresztül kerülnek átvitelre a számítógépre.

További paraméterek a mérésekhez

Az egyes modellek mérik a vércukorszintet és a vérnyomást, az izomtónust, a koleszterinszintet és a koleszterinszintet. Ez lehetővé teszi az állapotfigyelés átfogó megközelítését.

Melyik glükométert válassza?

Melyik vércukormérőt válasszam?

Ha nincs komoly egészségügyi problémája, és csak megelőző céllal van szüksége vércukormérőre, akkor egy egyszerű, sok extra funkció nélküli fotometrikus modell megfelelő. 500 bejegyzés memóriakapacitása elegendő az N-edik időszak változásainak nyomon követésére.

Az első stádiumú cukorbetegségben szenvedők glükózszintjének folyamatos ellenőrzésére alkalmas elektrokémiai glükózmérőket alkalmazzanak. A nagyobb pontosság érdekében jobb a tesztcsíkokkal ellátott készüléket választani.

A ii. stádiumú cukorbetegségben és elhízásban szenvedőknek funkcionális eszközökre van szükségük. Célszerű olyan modelleket választani, amelyek képesek a vér és a vérnyomás elemzésére.

Az időseknek figyelembe kell venniük fizikai állapotukat és egészségügyi problémáikat. De mindenesetre a nagy képernyővel és egyszerű vezérléssel rendelkező eszközökhöz illeszkednek. A levett vér mennyiségének legalább 2-3 µl-nek kell lennie a pontosság biztosítása érdekében.

Mennyibe kerül egy vércukorszintmérő?

 1. Az elektrokémiai glükózmérők plazmakalibrációval 600 rubelről indulnak.
 2. Az elektrokémiai glükózmérők a vérrel történő kalibrálással 900 és 1600 rubel közötti áron.
 3. A plazmakalibrációval rendelkező fotometrikus glükózmérők 600 és 4000 rubel közötti költséggel járnak.

!

A következő cikkben szakértőink elmondják, hogyan válasszuk ki a megfelelő glükózmérőt és milyen gyártót kell előnyben részesíteni.

Olvasson tovább  Hogyan válasszunk elektromos fogkefét - fogászati vélemények
Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: