Melyik párna a jobb: a bambusz vagy az eukaliptusz?

A bambusz és az eukaliptusz méltó alternatívája a pehelytölteléknek. Az ökológiai tisztaság kéz a kézben jár a praktikummal és a kényelemmel; ezért választják a vásárlók a természetes anyagokat. Áttekintjük a tömések előnyeit és hátrányait. a pihentető és egészséges alvás érdekében a megfelelő ágynemű kiválasztása a saját preferenciáknak megfelelően.A fenti párnatöltelékekben egy dolog közös: ökológiai kompatibilitásuk és kedvező hatásuk az emberi szervezetre. De szilárdságban és teljesítményben különböznek egymástól. A vásárlóknak nehézséget okoz egy adott termék kiválasztása.

tartalom

 1. Előnyei és hátrányai bambusz párna
 2. Az eukaliptuszrostos párna előnyei és hátrányai
 3. Melyik párnát válasszuk – eukaliptusz vagy bambusz?
Melyik párna a jobb: bambusz vagy eukaliptusz

A bambuszpárna előnyei és hátrányai

bambusz párnák

A természetes természetes bambuszt mechanikai és kémiai úton dolgozzák fel, hogy olyan rostot állítsanak elő, amelyből kiváló alvási tulajdonságokkal rendelkező párnákat lehet készíteni. A növény naponta 40-50 cm-t nő, így a nyersanyaggal nincsenek problémák. A bambusz keménysége puha anyaggá alakítható, amelyen kellemes aludni. A párnatöltet természetes fényének köszönhetően kasmírra vagy selyemre hasonlít, és puhábbnak tűnik, mint a pamut.

A bambusz nem a legtartósabb anyag, bár számos pozitív tulajdonsága van. A bambuszszálas párnát azok fogják értékelni, akik a jó szellőzést és a hőszabályozást kedvelik. De magas izzadás esetén nedves párnán kell aludni, mert az anyag gyakorlatilag nem szívja fel a nedvességet. Ne bízzon az ortopédiai tulajdonságokat, masszázshatást és a testre gyakorolt egészségjavító hatást állító gyártókban. Nyaki osteochondrosis és krónikus fájdalom esetén válasszon ortopédiai párnákat minőségi támogatással.

10-15 évvel ezelőtt a bambusz drága volt, de ma már olyan feldolgozási módszereket alkalmaznak, amelyek csökkentik a folyamat költségeit. A párnák természetes bambuszból készülnek (lásd a címkét az információkért), míg a bambuszból és szintetikus anyagokból készült vegyes termékek 1,5-szer annyiba kerülnek.

Olvasson tovább  Hogyan válasszunk törölközőt: tanácsok és ajánlások

Előnyök

 • természetes antimikrobiális tulajdonságai, amelyek további erőfeszítés nélkül védelmet nyújtanak a baktériumok ellen;
 • antisztatikus tulajdonságokkal, megakadályozva a porszemek felhalmozódását a párna belsejében;
 • magas páratartalommal szembeni ellenállás;
 • 60 Celsius-fokig mosógépben mosható;
 • a mikrobákkal szembeni ellenállósága miatt az anyag egész élettartama alatt megőrzi friss és vonzó megjelenését;
 • a bambusz természetes tulajdonságainak köszönhetően a töltelék szilárdsága és tartóssága
 • optimális hőszabályozás, amely kényelmes körülményeket biztosít a hosszú alváshoz;

Hátrányok

 • A hozzá nem szokott emberek nyaki fájdalmat tapasztalnak, különösen osteochondrosis, protrúzió és csigolyasérv esetén;
 • A bambuszszálak 3-4 év használat után hajlamosak összecsomósodni és elveszítik eredeti tulajdonságaikat.
 • alacsony higroszkóposság – a szál nem szívja magába a nedvességet, így a párna alvás közben nedves lesz;
 • a fej rossz alátámasztása az éjszaka folyamán;

Az eukaliptuszrostos párna előnyei és hátrányai

Párna eukaliptusz szálakkal

Egy másik környezetbarát anyag, amelyet párnák készítéséhez használnak, az eukaliptusz. A farmakológiában széles körben használt, kifejezett egészségjavító hatású növény. Az eukaliptusz szálak párnákhoz is alkalmasak. A párnák megteremtik a jó és egészséges alvás feltételeit. a bambusztól eltérően az eukaliptuszt mechanikusan, vegyszerek használata nélkül dolgozzák fel. A fő pozitív tulajdonsága a biztonság az asztmában vagy allergiában szenvedők számára.

Az eukaliptusszal töltött párnák “lélegzőek”, így bizonyos szinten hőszabályozással rendelkeznek – a forró napokon a párnák hűvösek, a hideg napokon pedig melegek. ellenáll a baktériumoknak és a gombáknak; fertőtlenítő és gyulladáscsökkentő tulajdonságai kedvezően hatnak a bőrre. a párnák fizikai tulajdonságai puhák és kényelmesek.

Az eukaliptusz párna puha, még a bambusz töltésnél is puhább. Idővel a lágyság megmarad, a tömörödéssel nincsenek problémák. Az eukaliptusz nem halmozódik fel, ami eltér a fent tárgyalt társaitól. A tárgyak extra figyelmet igényelnek, különösen a tisztítás során. Vegyszereket nem szabad használni, mert az kellemetlen szagokat okozna. Gépben mosható, de a szárítót ki kell kapcsolni. Hagyja a párnát mosás után természetes módon megszáradni.

Olvasson tovább  Hogyan válasszunk egy ventilátort

A könnyű és puha eukaliptusszal töltött párna nem nyújt megfelelő alátámasztást a nyaknak. Osteochondrosis esetén válasszon ortopédiai analógokat, különben a fejfájás és a kellemetlen érzés megmarad. Egy másik probléma a tartós eukaliptusz szag az illatanyag miatt. nem mindenkinek ízlik, és néha még irritációt is okoz.

Előnyök

 • higiénikus és antiszeptikus tulajdonságai garantálják az allergiás reakciókra hajlamos emberek biztonságos alvását;
 • hosszú élettartam – 5 év;
 • a szálakból származó illóolajok jótékonyan hatnak a bőrre és élénkítik az alvást;
 • természetes antibakteriális védelem, amely megakadályozza a baktériumok, a baktériumok, a penész és a penész kialakulását;
 • a selyemhez hasonlóan puha anyag;
 • a párna minőségi szellőzése, amely biztosítja az egyenletes hőszabályozást és a kellemetlen érzés elkerülését a forró évszakokban;
 • ellenáll a kézi és még a gépi mosásnak is;
 • antisztatikus és dezodoráló tulajdonságai megakadályozzák a por és a kellemetlen szagok felhalmozódását;

Hátrányok

 • a mosáshoz megengedett vízhőmérséklet – 30 C;
 • magas költségek;
 • gyenge tartásuk van, és nincs ortopédiai hatásuk;
 • összeférhetetlenség a vegytisztítással;

Eukaliptusz vagy bambusz: melyik párnát válasszuk??

Lehetetlen egyértelműen megválaszolni, hogy melyik párna jobb – eukaliptusz vagy bambusz. Mindkét termék környezetbarát, hipoallergén és antibakteriális. Azoknak az embereknek ajánljuk, akik a legjobb feltételeket szeretnék az egészséges alváshoz. Ezek a tulajdonságok megnehezítik a választást.

 1. A bambuszpárnák sűrűbbek, különösen 2-3 év használat után. Nem fognak tetszeni azoknak, akik inkább száraz párnán alszanak – alacsony higroszkópos tulajdonságaik miatt a párnahuzat nedves lesz, különösen meleg időben. A nyaktámasz gyenge, ezért ne higgye el az ortopédiai hatásról szóló állításokat.
 2. Az eukaliptusz párnáknak kifejezett gyógyító hatásuk van. A rostokban lévő olaj regenerálja a bőrt. Ez a terméktípus puha és kényelmes, ami szintén problémát jelent a nyakfájásban szenvedők számára. A növény jellegzetes szaga egyesek számára a gyógykenőcsökhöz kapcsolódik, így ez a lehetőség nem mindenkinek tetszik. Az eukaliptusz töltelék drágább a piacon – ez egy másik probléma.

A következő cikkekben szakértőink elmondják, hogyan válasszon párnát a kényelmes alváshoz és a nyaki osteochondrosis párnájának kiválasztásának titkaihoz.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: