Töltőanyag kiválasztása: melyik párna jobb – bambusz vagy teveszőr?

A párnát az egyéni preferenciák alapján kell kiválasztani, mert ez a jó és egészséges alvástól függ. A piacon kapható termékek széles választéka segít megtalálni a megfelelő alvóanyagot a megfelelő formában és méretben. A megfelelő töltés enyhíti a fejfájást és a nyaki fájdalmat, normális hőszabályozást és szellőzést hoz létre. Elmagyarázzuk a népszerű töltelékek, például a bambusz és a teveszőr előnyeit és hátrányait.

Klasszikus lehetőségként felismerték a lepedőpárnákat – puha, kényelmes és kényelmes, de sokan inkább egy rugalmasabb és merevebb párnákat kedvelnek. A pehelytermékek gyakran túl melegek, ami kellemetlen érzést okoz. Bambuszszál és teveszőr – méltó alternatíva.

párna kiválasztása

tartalom

 1. A bambusz párnák előnyei és hátrányai
 2. Mire jó a teveszőr párna?
 3. Mi a legjobb párna a terhes nők számára – a főbb típusok

A bambusz párnák előnyei és hátrányai?

Bambusz párnák

A bambusz eredendően kemény, bútorok készítésére használják. Természetes formájában nem alkalmas párnákhoz, ezért kén-szénnel kémiailag kezelik, és mérgező reagensekre utal. A párnákat speciális gépekkel kezelik, hogy elkerüljék a veszélyes maradványokat.

A késztermék a tanúsítás és a kötelező tesztelés után kerül forgalomba, de sokaknak vannak aggályai. Ennek azonban nincs komoly oka, így a bambuszpárnák alkalmasak dekorációs célokra vagy akár ágyneműnek is.

A természetes anyagok támogatói számára a valódi természetes bambuszból mechanikai vagy kémiai kezeléssel nyert bambuszrost alkalmas. A töltelék szerkezete nem hasonlít a pehelyre, hanem inkább vattára vagy szinteponra. A felhasznált nyersanyag környezetbarát, de a kémiai kezelési folyamat során reagenseket használnak.

Ne higgyünk azoknak az állításoknak, amelyek szerint a bambuszrost gyógyító hatással van az emberi testre – ez nem más, mint kereskedelmi trükk. De az anyag biztonságos, mert a kezelés során a méreganyagok teljesen kimosódnak.

Olvasson tovább  Hogyan válasszunk paplant minden évszakra

A bambuszrost a kémiai kezelések ellenére is tiszta és környezetbarát anyag marad. A káros anyagok nem szabadulnak fel, még hosszabb használat után sem.

Az anyag könnyen karbantartható, a bambusz töltőanyag kézi mosásra alkalmas, bár maguk a párnák nem igényelnek rendszeres tisztítást. Ezek a termékek kedvező árú megoldást jelentenek azok számára, akik nem szeretnek a földön aludni. De fontos megjegyezni, hogy a bambuszpárna nem hosszú életű, mert 2-3 év után a töltelék tömörödik és nem olyan kényelmes.

Előnyök

 • ellenáll a mikrobákkal és a káros mikroorganizmusokkal (atkák és szúnyogok), gombákkal és penészgombákkal szemben, ezért a töltelék nem okoz allergiás reakciókat;
 • a bambuszrost töltelék nem gyűjti a baktériumokat és a port, így a párnák nem igényelnek rendszeres tisztítást;
 • A bambusz rugalmasságának köszönhetően megtartja alakját, és megfelelő alátámasztást biztosít a fejnek;
 • a burkolat és a bambusz töltőanyag megőrzi porózus szerkezetét, ami lehetővé teszi a levegő szabad áramlását és a páratartalom szabályozását
 • a bambuszrost a feldolgozás során kémiailag inert, ami a párnákat higiénikussá és biztonságossá teszi

Hátrányok

 • idővel a bambusz megvastagszik, így merevsége megváltozik, ami nyaki fájdalmat okoz;
 • az anyag élettartama nem haladja meg a 3-4 évet;
 • A bambuszszálak alacsony higroszkópos tulajdonságokkal rendelkeznek, így a párna nedves lesz, ha sokat izzad;

Mire jó a teveszőr párna??

Teve szőr párna

A természetes teveszőrt a közel-keleti országokban tenyésztett kétpúpú baktriai tevék nyírásából nyerik. A párnák gyártásához a pehelyszőrzetet használják, a töltelék vastagsága nem haladja meg a 16-20 mikront. Mivel egy szabványos termékhez sok gyapjú szükséges, a párnák két részből állnak – az alap szintetikus gyapjúból és körülötte puha tevegyapjúból készül. Ez a megoldás 5-6 évvel meghosszabbítja az élettartamot.

Ez a fajta töltelék vezeti a hőt, így nyáron nem olyan meleg az alvás, mint a szintetikus anyagokon. A teveszőr elég rugalmas, a belső tekercsnek is köszönhetően. De továbbra is fennáll a gyapjúval kapcsolatos szokásos probléma – az allergiás reakciók lehetősége. A por és az atkák idővel felhalmozódnak a lakásban, ezért fontos a rendszeres takarítás.

Olvasson tovább  Hogyan válasszunk kávéfőzőt

A szintetikus és természetes pehelyből álló kétrészes párna az ár és a tartósság optimális kombinációja. Szabályozza a meleget és lélegzik, így puha és kényelmes marad.

Fontos, hogy vásárlás előtt tanulmányozza a címkét. A teveszőr egyszerű megjelölése arra utal, hogy a gyártó el akarta rejteni a természetes összetevő és a szintetikus anyag pontos arányát. Helyette termikusan ragasztott tölteléket használnak, ezért pontos százalékos arányt kell meghatározni.

Előnyök

 • a tevéknek -40oC és +50oC közötti ingadozásokkal kell együtt élniük, így a gyapjú tökéletesen szabályozza a hőt, és télen-nyáron kényelmes marad;
 • A teveszőr természetes lanolint tartalmaz, amely puhaságot biztosít és jótékony hatással van az emberi bőrre;
 • a hajszálak nem kerülnek elektromosság alá, így nem vonzzák a porszemcséket, és a frizura “csendes” marad;
 • A teveszőr könnyű anyag (a juhgyapjú súlyának fele);
 • A haj jó higroszkópossággal rendelkezik, így még fokozott izzadás esetén sem kell nedves párnán aludni (ellentétben a szintetikus anyagokkal és a pehellyel);

Hátrányok

 • A teveszőr, mint minden gyapjú, allergiás reakciókat okoz;
 • Magas költségek – a természetes teveszőr drága
 • Korlátozott élettartam – legfeljebb 3-5 év;
 • rendszeres portalanítás az atkák és a káros mikroorganizmusok eltávolítása érdekében;
 • A párnák túl puhák, és nem támasztják meg anatómiailag helyes helyzetben a nyak területét;

Mi a legjobb párna a terhes nők számára – fő típusok

Mi a legjobb párna a terhes nők számára

Mindkét párnának megvannak a maga előnyei és hátrányai, ezért az egyéni preferenciáknak megfelelően kell választani. oktatás 1 Mindkét párnának megvan a maga előnye és hátránya. Azok, akik szeretnek puha párnákon aludni, a teveszőrt választják. Jobb, mint a hagyományos hattyútoll pehely – jobb hőszabályozás és légáteresztő képesség. nem forró az alváshoz; nyáron hűvös marad. Rendszeres tisztítást igényel, különben a por és az atkák összegyűlhetnek benne.

Az allergiások a bambusz töltőanyagot választják. Hipoallergén, környezetbarát és tiszta. Ez a párna nem igényel rendszeres tisztítást, nem gyűlik fel benne a por. De maga a szerkezet nem minden ember számára vonzó, mert a bambusz néha rugalmas és merev, és 2-3 év használat után megvastagszik és csomókba gördül.

Olvasson tovább  Hogyan válasszunk vasalódeszkát: tippek és tanácsok

A párnaforma kiválasztása különös figyelmet igényel:

 1. U alakú;
 2. “Rogalik”;
 3. G-alakú;
 4. C-alakú.

U alakú párnákMinden oldalról egyenletesen öleli a hasat, és támogatja a hátat. A termékek otthonosságot teremtenek, a töltelék pedig saját előnyeit adja hozzá. A nagy párnákhoz azonban hely kell az ágyon, ami nem mindig kényelmes. Egy 160-165 cm-nél magasabb lánynak 340×35 cm-es modellre van szüksége, míg a miniatűr anyukák 280×35 cm-es modellt választhatnak.

egy “bagel” méretűáltalában 340×35. Ez a fajta párna megkönnyíti az éjszakai összebújást vagy a filmnézést. Formája lehetővé teszi, hogy teljesen átölelje a testet, még egy kis ágyon is. Ugyanakkor egy pocakos anya számára nehéz egy ilyen párnában megfordulni, míg a bambusz töltőanyag extra sűrűséget biztosít.

G párnák350×35 méretben kapható. A modellek hasonlóak a “bagel”-hez, de elöl hagynak helyet a hasnak. Az angol G betű alakja nagyobb szabadságot ad a testhelyzet megválasztásában. A párna pontos tulajdonságai a tölteléktől függnek – bambusz vagy teveszőr.

C párna– könnyebb lehetőség a terhes nők számára. Az ilyen típusú párnák megfelelnek a rövid termetűeknek (170 x 30-as méret), a 160 cm feletti hölgyek számára pedig 190 x 30 cm-es modellre van szükség. A “C” alak az oldalsó alvás feltételeinek megteremtése érdekében. A bambusz extra támogatást nyújt, míg a puhaság és a kényelem szerelmesei a teveszőrt választják.

A következő cikkekben szakértőink elmondják, hogy melyik párna jobb – bambusz vagy hattyútoll és az ortopédiai párnák kiválasztásának titkai.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Cybulya Guculka

Helló mindenkinek! Én vagyok Cybulya Guculka, és nagy lelkesedéssel osztom meg szenvedélyemet a háztartási gépek javításával és telepítésével kapcsolatban. Ennek az oldalnak az írójaként engem a technológia iránti szeretetem és a vágy hajt, hogy segítsek másoknak megérteni és megoldani a gépeikkel kapcsolatos problémákat.

Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: