Hogyan válasszunk karórát

Akár az időt, akár az egyedi stílust, a funkcionalitást vagy a megjelenést értékeli, a karóra olyan kiegészítő marad, amely nem ronthatja el az első benyomást. Felajánljuk, hogy megértsük, mik a női és férfi órák, hogyan válasszuk ki őket, és melyik márkát érdemes előnyben részesíteni.

Tartalom

 1. Karóramozgások: típusok és különbségek
 2. A modern órák vízállósága és vízállósága
 3. Anyagok és márkák: választási kihívások

Karórák mozgatásai: típusok és különbségek

Karórák mozgatásai: típusok és különbségek

A szerkezet alkatrészeinek és összeszerelésének minősége közvetlen hatással van órája tartósságára és szervizelhetőségére – nincsenek pontatlanságok vagy pontatlanságok, csak szilárd szerkezet és szilárd működési elv. Minden modern órát két csoportba lehet osztani: kvarcórák és mechanikus órák, amelyek csak abban különböznek, hogy milyen forrásból kapják a működésükhöz szükséges energiát.

 1. Kvarcórák. Az ilyen mozgás egy akkumulátorral és egy elektronikus egységgel rendelkezik, amely percenként jeleket küld a munkamotornak. A kvarckristály fizikai tulajdonságai biztosítják, hogy az óra rendkívül pontos és stabil legyen, anélkül, hogy további felhúzásra lenne szükség. A frekvencia állandó marad, így a kvarcórák élettartama hosszabb.
 2. Mechanikus órák. A mechanikus modellben a főhajtóművet felhúzzák, és a felhúzás hatására a hordó elmozdul, és az egész szerkezetet mozgásba hozza. Egy ilyen óra pontossága környezeti tényezőknek (hőmérséklet, helyzet, az egyes alkatrészek kopása stb.) van kitéve.

Lezárt és vízálló modern órák

A modern órák vízállósága és vízállósága

Ahhoz, hogy egy férfi vagy egy nő számára órát válasszon, meg kell határoznia, hogy miért van szükségük egy tartozékra, és milyen paraméterekkel kell rendelkeznie. Például egy vonzó, extravagáns kialakítású női karóra nem biztos, hogy a legstabilabb tokkal rendelkezik, de egy sportolóval együtt utazó darabnak nagyon ellenállónak kell lennie a kopással szemben, és olyan tulajdonsággal kell rendelkeznie, mint a vízállóság.

Megkülönböztetünk vízálló és vízálló órákat – az előbbiek képesek megvédeni a szerkezetet egy kis mennyiségű víztől, az utóbbiak pedig könnyen ellenállnak a víz mélyén lévő nyomásnak. Ha tehát egy tartozékon a “vízálló” felirat szerepel, akkor a vízállóság mértékének megfelelő számokat kell keresnie.

 1. 3 ATM – 5 ATM. Ez a minimális víz elleni védelem, amely biztosítja az óra működését fröccsenés, kézmosás, eső, edzés vagy hasonló helyzetek után.
 2. 10 ATM. Az ilyen órát vízi sportokhoz tervezték, de nem teljes merüléshez.
 3. 20-30 ATM. A “200 m” vagy annál magasabb minősítés azt jelzi, hogy az óra biztonságosan elvihető több száz méteres mélységbe, anélkül, hogy aggódni kellene a biztonsága miatt.

Fontos megjegyezni, hogy tengervízbe merítés után öblítse le és szárítsa meg az órát, és soha ne próbálja meg víznek kitenni.

Anyagok és márkák: a választás nehézségei

Anyagok és márkák: a nehéz választás
A karóra fő testének gyártásához jellemzően nagy szilárdságú fémötvözeteket használnak, míg a külső üveghez többféle anyagot is használhatnak. Az üveg védi a tárcsát a mechanikai behatástól és a különböző sérülésektől, a portól, amely hatástalaníthatja az egész mechanizmust. Jelenleg a legtöbb vállalat a következő anyagokat használja a termelésben:
 1. Hesalite – átlátszó műanyag (akrilüveg), amely jól bírja a terhelést és a hőmérsékletváltozásokat. Egy anyagot nehéz eltörni, de még egy kemény ütés hatására sem törik darabokra, és megőrzi integritását. A műanyag valószínűleg a legolcsóbb anyag, amelyet megfizethető mindennapi és sportmodellek készítéséhez használnak.
 2. Mesterséges kristály – ásványi üveg, amely kiválóan ellenáll a terheléseknek, de valamivel kevésbé ellenálló a karcolásokkal szemben. Ezt az anyagot általánosan használják középáras órák készítéséhez, és az ásványi üveg könnyen cserélhető bármelyik szakképzett mesterember által.
 3. A zafírüveg a legdrágább üveg, amelyet a kiváló minőségű karórákhoz használnak. Felülete hosszú évekig sima és fényes marad, karcolások és karcolások nélkül, nagy tartósságának köszönhetően.

Nem ritka, hogy a gyártók férfi és női órákhoz kombinált üvegeket készítenek – a fő réteg ásványi üveg és egy vékony zafírüvegréteg. A sikeres értékesítésre való törekvés során a modern vállalatok nagyszámú kollekciót állítanak elő, hogy a lehető legtöbb ügyfelet kielégítsék és diverzifikálják termékválasztékukat. Vannak azonban olyan márkák, amelyek tartozékaik megbízhatóságával és tartósságával elnyerték a vásárlók szeretetét. E vállalatok közé tartozik a Patek Phi

 • ppe,
  eguet, Jaeger-LeCo
   Tre és megfizethetőbb képviselők – Casio, Diesel, Guess, Paris Hilton.

   A következő cikkekben szakértőink elmondják, hogyan válasszon férfi kézitáskát és a kalap kiválasztásának titkait.

 • Értékelje a cikket
  ( Még nincsenek értékelések )
  Megjegyzések hozzáadása

  ;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: