Hogyan válasszunk mackintosh-t

Úgy tartják, hogy a mackintosh volt az első ruhadarab, amelyet az ember feltalált. A mai megjelenés számos változatban elérhető, így mindenki megtalálhatja a saját modelljét. De először is fontos megérteni azokat a kritériumokat, amelyek segítenek kiválasztani a megfelelő változatot.

Egy nő sziluettje

Egy nő sziluettje

A testalkatod a kiindulópont, mert a tested erősségeit szeretnéd kifejezni, és elrejteni néhány vonását:

Körte

Valószínűleg széles csípővel rendelkezik, ezért keressen széles felső és egyenes aljú mackócipőt, amely nem lesz túl szűk a csípőjén. Ne vegyen hosszút, maradjon a térdnél vagy a combközépnél. Keresse a mellzsebbel, vállpánttal vagy extra széles ujjakkal ellátott modelleket. Ha szeretnéd, adj a sziluetthez egy sálat vagy egy buffont.

Apple

A testalkatodnak nem szabad hangsúlyoznia a derekadat, ezért válassz egy felfújt derekat. Ne használjon öveket vagy nagyméretű nyomatokat. Az aszimmetrikus állna a legjobban. Az ujjaknak mérsékelten szűknek kell lenniük, és a kabát hosszának a csípő közepéig kell érnie.

Homokóra

Ne rontsa el az alakját egy rosszul szabott ruhadarabbal, válasszon egy szabott köpenyt. Egy erős öv jó kiegészítő lenne hozzá. Optimális hosszúság – térdig ér. Kerülje az olyan felesleges dolgokat, mint a foltos zsebek és egyéb díszítések, amelyek felesleges helyeken növelik a tömegét. Ne menjen az egyszerű stílusok felé.

Téglalap alakú

Kerekebb megjelenésre van szükséged. Ebben segítenek a díszítések, mint a foltos zsebek, fodrok a csípőn. Jó választás a meghosszabbított aljú modell. A köpeny teljes hossza combközépig érjen. De kerülje az egyenes vágásokat és a függőleges nyomatokat.

Férfi alak

A férfi alak

A férfiak esetében a dolgok sokkal egyszerűbbek; három klasszikus köpenystílus létezik, amelyek általában szinte minden testalkathoz illenek.

  1. Trenchcoat– Mackintosh modell, kétsoros gallérral, az alapanyaggal megegyező árnyalatú övvel és hátul hasítékkal. Pamutból vagy gyapjúból készült. Speciális oldattal impregnálva, hogy ellenállóbb legyen a nedvességgel szemben.
  2. Mackintosh– egy gumírozott anyagból készült mackintosh, amely nem rendelkezik gallérral és zsebekkel, bármihez viselheted. Stílusos kültéri felszerelés esős őszre.
  3. Hubertus– Szigetelt, vízálló mackintosh, sötétzöld vagy olajzöld színű. Szövetből készült és mindennapi viseletre alkalmas.
Olvasson tovább  Hogyan válasszunk napszemüveget

Felpróbálom

Felpróbálom

Ahhoz, hogy jól ráérezzen a lábméretére, különböző lábszélességű cipőre van szüksége:

  1. Tegye fel a kezét – a mackintosh nem lehet túl rövid;
  2. Sétáljon benne – semmi sem akadályozhatja a mozgását. Bármilyen kellemetlen érzés vagy szorítás a csípőnél, a deréknál vagy a vállaknál egyértelműen jelzi, hogy a kiválasztott ruhadarab nem megfelelő.
  3. Ezenkívül a mackintoshnak el kell végeznie egyik fő funkcióját – a szél és az eső elleni védelmet. Ellenőrizze az anyag minőségét, a varratok egyenletességét és a bélés egyenletességét, semmi sem okozhat a legkisebb zavarban vagy elégedetlenséget.
  4. Értékelje, hogy mivel és hogyan fogja viselni a mackintoshját. Hordja őket zárt és nyitott, így ne feledje, hogy viselje őket hangban. Kiegészítő kiegészítőkkel egészítse ki a csiszolt megjelenését.

A következő cikkekben szakértőink elmondják, hogyan válasszon egy nercbundát és titkokat választani egy bőrdzsekit.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: