Hogyan válasszon tabletet gyermeke számára

A gyermeknek szánt tabletta kiválasztásakor elsősorban az eszköz ára és speciális “gyermek” jellemzői alapján kell irányítani.

tartalom

 1. Hogyan válasszunk egy tablettát egy gyermek számára: mit kell keresni
 2. Hogyan határozzuk meg a tabletta árát egy gyermek számára?
 3. Milyen tablettát válasszon a gyermek az életkor alapján
 4. A kiválasztás fő szempontjai
 5. A legjobb táblagépgyártók gyerekeknek
Tablet kiválasztása gyermeke számára

Hogyan válasszunk egy tablettát egy gyermek számára: mit kell keresni

A legfontosabb jellemzők a gyermeke által használt táblagép kiválasztásakor a következők:

 1. Ár;
 2. A különleges gyermekjellemzők jelenléte;
 3. Operációs rendszer;
 4. SIM-kártya foglalat rendelkezésre áll;
 5. Belső tárolókapacitás, MicroSD kártyahely rendelkezésre állása;
 6. A RAM mennyisége, a processzor teljesítménye;
 7. Az akkumulátor kapacitása.
 8. A készülék gyártója is fontos.

Hogyan kell árazni egy tablettát egy gyermek számára

A gyerekek, különösen a kicsik, nem a legóvatosabb elektronikai felhasználók. Leejthetik, folyadékot önthetnek rá, vagy más módon károsíthatják. A modern tabletták viszont meglehetősen érzékenyek a különböző mechanikai hatásokra.

Ennek következtében nincs értelme drága tabletet vásárolni egy kisgyermek számára. fennáll a veszélye annak, hogy a készülék a javítás lehetősége nélkül már a vásárlás napján tönkremegy.

A megfelelő ár meghatározásának legjobb módja, ha megnézi, hogy az Ön havi háztartási költségvetése képes-e a tabletta teljes költségét fedezni. Ha nem, célszerű egy olcsóbb modellt keresni. Csak akkor a tabletta károsodása nem hoz negatív érzelmeket, és nem fog lyukat ütni a családi költségvetésben. Végül is ez egy gyermek, és valószínűleg nem tudják, hogy az ilyen elektronika nagyon drága lehet.

Egy idősebb gyermek számára, aki már legalább iskolába jár, drágább modellt vásárolhat. De akkor is, egy olyan zászlóshajó táblagép, mint a Microsoft Surface vagy az Apple iPad megvásárlása csak akkor tanácsos, ha a családi költségvetésben észrevétlenül el tudnak menni a kárukkal.

Milyen tablettát válasszon a gyermek az életkor alapján

Tablet egy 2-4 éves gyermek számára

Egy tabletta 2-4 éves gyermek számára

A speciális fejlesztő táblagépek, amelyek különböző előre telepített alkalmazásokkal rendelkeznek a számtan és az elemi írás, valamint az olvasás tanítására, alkalmasak egy ilyen zsenge korban.

Sajnos ezeket a tablettákat főként kevéssé ismert és gyakran kínai cégek gyártják. Így bármilyen meghibásodás esetén a javítás egyszerűen nem kivitelezhető a piacon lévő pótalkatrészek hiánya miatt.

A speciális fejlesztésű tabletták fő előnye pontosan a szoftverben rejlik. Az egyszerű kezelőfelület, a “törés” lehetetlensége, a szülői felügyelet és a harmadik féltől származó alkalmazások telepítésének nehézsége miatt nagyszerű eszközök a játékhoz és a tanuláshoz.

Olvasson tovább  Melyik tápegység jobb a számítógépéhez?

Ezek közé tartoznak például a fejlesztési tabletták:

 1. SkyTiger ST-902. Az eszköz az olvasás és a hallás tanulására összpontosít. Vannak hangos mesék, rejtvénykönyvek, közérthető nyelven írt enciklopédiák stb..;
 2. TurboKids S4. Egy nagyon egyszerű táblagép, amely különböző nyelvtanulási programokat tartalmaz, köztük orosz és angol nyelveket is. Ezenkívül van egy rajzfilmlejátszó és néhány egyszerű játék is. Mindezt kiegészíti a “csempézett” kezelőfelület, amelyet még a legkisebb gyermek sem tud eltéveszteni, valamint a viszonylag ütésálló alváz, amelynek végein hatalmas műanyag ütközők vannak;
 3. layPad 3. Egy másik oktatási tablet sok oktatási alkalmazással. A legtöbbjüket azonban a hivatalos honlapról kell letölteni. De ezeket hivatásos pedagógusok és pszichológusok fejlesztették ki. Szülői felügyeletet és színes felületet biztosít;

 4. EXEQ P-1011. A tabletta fő előnye – a “Fiksiki” animációs sorozat engedélyezése. Vannak olyan programok, amelyek segítenek gyermekének megismerni a körülötte lévő világot, és különösen a benne található sokféle elektronikát. Ezenkívül a tabletta teljes “felnőtt üzemmóddal” rendelkezik, amelyben az eszköz különféle célokra használható, és a színes és fényes test a fedél eltávolítása után csendes és visszafogott lesz.

!

Egy fontos szempont: ha kínai vagy más üzletekben vásárol gyermektabletta készülékeket, győződjön meg arról, hogy az előre telepített szoftverek teljesen rozsdamentesítettek. Ellenkező esetben időt kell töltenie azzal, hogy angol vagy más egzotikusabb nyelvet tanítson a gyermekének.

A következő funkció, amire érdemes odafigyelni, amikor gyermek tabletet vásárolunk, a következőÁllandó memória kapacitás. Több mint 16 GB-nak kell lennie. Ha ez a paraméter egyenlő – kívánatos, hogy a táblagépen legyen egy MicroSD memóriakártya foglalat.

Az a tény, hogy sok rajzfilm nem érhető el a video streaming szolgáltatások vagy az online televízióban. Ezután a gyermek szórakoztatásához először le kell töltenie őket a számítógépre, majd dobta őket a tablettára. Ezért olyan fontos a memóriakapacitás – hogy minél több rajzfilmet tárolhassunk.

Tablet 5-9 éves gyermek számára

Ebben a korban a gyermekek rendszeres, teljes értékű tablettákat kaphatnak. Hacsak nem akar szülői felügyeleti rendszert telepíteni rájuk (a megfelelő alkalmazások különböző boltokban, például a Play Marketben vagy az App Store-ban kaphatók, az Ön által használt operációs rendszertől függően), hogy gyermeke ne töltsön túl sok időt játékokkal.

Ezenkívül érdemes egy ilyen táblagéphez külön App Store vagy Google Play Market fiókot létrehozni, és nem kapcsolni hozzá bankkártyát. Ellenkező esetben a gyermeke az egész családi költségvetést elszórhatja a játékon belüli vásárlásokra, amelyek a mobilos szórakozásban szinte már megszokottak.

Természetesen egy általános iskolás vagy óvodáskorú gyermek számára nem megfelelő, ha egy Samsung, Apple vagy Microsoft csúcskategóriás zászlóshajó táblagépet vásárol. Ezek a készülékek magas árat és rengeteg felesleges funkciót kínálnak. Jó megoldás lenne egy kedvező árú vagy középkategóriás táblagépet vásárolni a Xiaomi, Wexler, Lenovo, Huawei stb. cégektől..

Ultra költségvetésű változatok, mint a BQ, Archos, Texet, Irbis stb.. a “gyenge hardver” és az alacsony karbantarthatóság miatt rendkívül korlátozott lehetőségek miatt nem ajánlott megvásárolni.

Egy ilyen tabletta kiválasztásakor nem csak a belső tárolókapacitást kell figyelembe vennie (végül is a rajzfilmek még mindig érdekesek ebben a korban), hanem a RAM és a processzor teljesítményét is. oktatás 1 Az ilyen tabletták kiválasztásakor nem csak a belső tárolókapacitást kell figyelembe vennie. A gyermek ebben a korban várhatóan különböző oktatási programokat és játékokat (különösen játékokat) tesz, így a tablettának “húznia” kell őket.

Fő kiválasztási kritériumok

Fő kiválasztási kritériumok

A kiválasztás fő kritériumai a következők:

 1. Az előre telepített gyermekalkalmazások vagy kiegészítő üzemmódok jelenléte;
 2. Az operációs rendszer;
 3. A SIM-kártya foglalat megléte és az internetkapcsolat szabványa;
 4. A belső tárhely mérete, a MicroSD memóriakártyák számára kialakított foglalat megléte;
 5. A RAM és a processzor teljesítménye;
 6. Az akkumulátor kapacitása.

Gyerek szoftver

A legfontosabb alkalmazások közé tartoznak, amelyeket telepíteni kell egy tabletre:

 1. Szülői felügyelet. Korlátozza a tablet használatának idejét és a meglátogatható weboldalakat;
 2. Egy egyszerűsített Launcher. Nagy ikonok, egyértelmű gombok és egyéb funkciók, amelyek megkönnyítik a használatot. Ilyen például nemcsak a speciális gyermektabletta, hanem a Samsung készülékeiben is megtalálható;
 3. Szoftverrendszerek, amelyek jelszó vagy ujjlenyomat-olvasás igénybevételével védelmet nyújtanak az illetéktelen vásárlások ellen.

!

Azonban szinte minden ilyen szoftver letölthető az alkalmazásboltokból. Ha azonban ezek előre telepítve vannak, a használatuk sokkal egyszerűbbé és élvezetesebbé válik.

Operációs rendszer

Az okostelefon operációs rendszere

Android rendszert futtató táblagépek vásárlása ajánlott gyermeke számáraAz Android operációs rendszer. És ennek több nagyon fontos oka is van:

 1. Az esetek túlnyomó többségében kevesebbe kerülnek, mint az iPadek vagy a Windows-eszközök;
 2. Lehetőség van az asztal tetszés szerinti konfigurálására, harmadik féltől származó nyugágyak vagy speciális üzemmódok használatával;
 3. Alapos szülői felügyeletet lehet beállítani;
 4. A Google Play Store-fiók aktiválásához nincs szükség bankkártya-kapcsolatra, így a játékon belüli vásárlások teljes mértékben korlátozhatók;
 5. A tanulási alkalmazások nagyon változatosak.

Természetesen vannak hátrányai is:

 1. Hatalmas számú reklám, gyakran nem kapcsolható ki. Ha meg akar szabadulni tőle, kérhet egy szakembert, hogy módosítsa a hosts fájlt;
 2. A vírusok elkapásának kockázata. Hogy megszabaduljon tőle, érdemes letiltani az ismeretlen forrásból származó alkalmazások telepítésének lehetőségét a készülék biztonsági beállításaiban.

!

Az Android azonban a legjobban alkalmas a gyermekek általi használatra. Végül is, ha óvatosan használja a táblagépet, előbb-utóbb eltávolíthatja az összes tanulási szoftvert – és akkor sokoldalú eszközzé válik a mindennapi tevékenységekhez.

SIM-hely és internetkapcsolat megléte

A táblagép mobilinternethez való csatlakoztatásának lehetősége lehetővé teszi a következő célok elérését:

 1. Gyermeke akkor is képes lesz rajzfilmeket nézni vagy oktatási csomagokat letölteni, ha nincs otthon – például utazás közben;
 2. A gyermek tartózkodási helyét néhány tíz méteres pontossággal és online is nyomon lehet követni speciális szoftverek segítségével;
 3. SMS-t küldhet gyermekének a messengeren vagy a közösségi médián keresztül.

Természetesen minden internet-hozzáférés a GSM-modulon keresztül történik, amelyhez viszont SIM-kártya szükséges. Kívánatos, hogy a táblagép támogassa a 4G hálózatokat, akkor a videó streaming módban fog lejátszódni, előzetes pufferelés nélkül. Minden más célra elegendő a 3G.

Belső tárolókapacitás, MicroSD kártyahely

Amint az a táblagép céljából kitűnik, a belső memóriát rajzfilmek, játékok és oktatási alkalmazások tárolására használják majd. Mindez valójában sok helyet igényel. Tehát minél több belső memória, annál jobb.

A minimálisan szükséges belső tárolókapacitás 2017-ben 16 GB. Érdemes figyelembe venni, hogy ezek közül körülbelül 2 “levonásra” kerül az újraszámítással, 3 az operációs rendszer által, egy másik körülbelül 2 – előre telepített alkalmazások. A felhasználónak csak 9 GB marad. Ez elegendő néhány nagy teljesítményű játék lejátszásához.

Ezért javasoljuk, hogy legalább 32 GB belső memóriával rendelkező modelleket vásároljon.

Ha a beépített memória kevesebb, akkor győződjön meg róla, hogy a táblagép rendelkezik MicroSD-kártyák számára alkalmas foglalattal. Tárolhat bizonyos felhasználói adatokat, például fényképeket, filmeket, zenéket stb.. Természetesen további flashmemóriát külön kell vásárolnia.

A RAM, a processzor teljesítménye

Ez a két paraméter határozza meg a tabletta általános teljesítményét.

Minél több RAM, annál jobb. Most már nincs értelme 2 GB RAM-nál kisebb RAM-mal rendelkező készüléket vásárolni – az ilyen tabletták “lelassulnak” az egyszerű feladatok elvégzésekor. Nincs mód a RAM bővítésére, így egy iskoláskorú gyermeknek “extra.

A processzor teljesítményének meghatározására szolgáló paraméterek összetettek, de van egy egyszerű szabály: minél “frissebb” a chip, annál jobb. Az új modellek nagy teljesítményű, energiatakarékos processzorokkal vannak felszerelve, amelyek lehetővé teszik a táblagép hosszabb élettartamát.

És a Qualcomm processzorok gyorsabbak, mint a MediaTek.

Az akkumulátor kapacitása

Ez a paraméter határozza meg a táblagép akkumulátorának élettartamát. Minél nagyobb az akkumulátor kapacitása, annál tovább bírja a készülék akkumulátorral. Ott a 4000mAh-s tabletták akár négy órán át is kibírják az aktív használatot – vagy egy teljes napot vegyes használat mellett.

A legjobb táblagépgyártók gyerekeknek

A speciális gyermektabletták legjobb gyártói a cikk elején találhatók. De az “univerzálisak” azok:

 1. Samsung;
 2. Lenovo;
 3. Huawei;
 4. Xiaomi.

Az Apple modellek magas áruk miatt nem ajánlottak, de a Microsoft, Acer, Asus stb. modelljei igen.e. – Mivel a legtöbbször Windows operációs rendszert futtatnak.

!

A következő cikkekben szakértőink elmondják, hogyan válasszon egy táblagépet a munkához, az internetes táblagép kiválasztásának titkait és egy teljes útmutatót a 10 hüvelykes táblagép kiválasztásához.

Olvasson tovább  Hogyan válasszunk számítógépes asztalt
Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Cybulya Guculka

Helló mindenkinek! Én vagyok Cybulya Guculka, és nagy lelkesedéssel osztom meg szenvedélyemet a háztartási gépek javításával és telepítésével kapcsolatban. Ennek az oldalnak az írójaként engem a technológia iránti szeretetem és a vágy hajt, hogy segítsek másoknak megérteni és megoldani a gépeikkel kapcsolatos problémákat.

Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: