Hogyan válasszunk egy játék notebookot

A laptopok nem a megfelelő számítógépek a játékhoz. Ennek oka a képernyő és a billentyűzet relatív helyzetének sajátosságai, a nagyfokú bonyolultság (és gyakran lehetetlen) frissítés, az alacsony teljesítményű hűtőrendszer és számos más tényező. A hordozhatóságuknak és a kompakt alakjuknak köszönhetően azonban sokan választják a laptopokat játékhoz.

Tartalom

 1. Hogyan válasszunk egy játék laptopot: a paraméterek, amelyekre figyelnie kell
 2. Képernyő paraméterei
 3. videokártya paraméterei
 4. A processzor jellemzői
 5. A RAM mennyisége
 6. Egyéb paraméterek

Hogyan válasszunk egy jó játék laptopot: a paraméterek, amelyekre figyelnünk kell

Hogyan válasszunk egy játék notebookot

Egy játékra szánt notebook a nagy teljesítményről szól, különösen a grafikai feldolgozás terén. Tehát a következőkre érdemes odafigyelni

 1. Képernyőfelbontás;
 2. A videokártya paraméterei;
 3. Processzor teljesítménye;
 4. Memória kapacitás.

Ezek a legfontosabb dolgok, amiket figyelembe kell vennie, amikor egy játékra szánt laptopot választ. A billentyűzet és az érintőpad kényelmét, a hűtőrendszer minőségét és a speciális gamer funkciókat is értékelheti.

Játék laptop képernyő paraméterei

Képernyő paraméterei

A képernyő felbontása határozza meg a kép minőségét (“simaságát”), a kép elemeinek számát és a modern játékok futtatásának képességét – sokuk egyszerűen nem “fut” a kis kijelzőkön. Ez közvetve a képkocka sebességet is befolyásolja.

Optimális képernyőfelbontás játék notebookhoz – F

  l HD (1920×1080 pixel). Ha ennek a paraméternek az értéke alacsonyabb, a kép nem lesz túl szép, nagyobb – a grafikus kártya terhelése megnő, ami, ha a hűtőrendszer nem működik megfelelően, túlmelegedéshez vezet, és minden esetben intenzív fogyasztást okoz az akkumulátor energiájából.

  A modern játékra szánt laptopok szabványos képernyőátlója 17.3 hüvelyk. A kisebb kijelzők kellemetlenné tehetik a játékmenetet, míg a nagyobb kijelzőket kényelmetlen lehet hordozni. Ugyanakkor, ha nem tervezi, hogy kiviszi a laptopját a házból, akkor vásárolhat egy 21 hüvelykes képernyővel rendelkező modellt, amelynek felbontása nagyobb, mint F

   l HD.

   Grafikus kártya paraméterei

   Grafikus kártya opciók

   A grafikus kártyák a modern játékos noteszgépek egyik fő buktatója. A speciális “mobil” grafikus gyorsítókra nagyon alacsony teljesítmény jellemző, ami határozottan nem elegendő a részletgazdag képek megjelenítéséhez. A nagy teljesítményű grafikus kártyák jelentősen megnövelik a hűtőrendszer működését, és megnövekedett energiafogyasztáshoz is vezetnek.

   Ezért a közepes árkategóriába tartozó játékos laptopok túlnyomó többsége nem túl erős grafikus kártyával van felszerelve. Ez lehetővé teszi a gyártók számára, hogy optimalizálják a hűtést a chipek túlmelegedésének elkerülése érdekében. A zászlóshajónak számító játékos noteszgépek közel asztali grafikus kártyával rendelkeznek (és néha valódi asztali kártyával – mint az NVIDIA GeForce GTX 980 az MSI GT80 2QE Titan S-ben)

  • , amely az orosz piacon körülbelül 400 000 RUR-ba kerül).

   Így, ha olcsó játék notebookot szeretne, akkor el kell felejtenie az igazán produktív grafikus kártyákat. Ha nagy teljesítményű grafikus gyorsítóra van szüksége, akkor a tervezettnél egy kicsit több pénzt kell költenie.

   Mindazonáltal a legtöbb modern játék kényelmes átjárásához nem szükséges a felső grafikus kártya. Az ilyen projektek 2 GB videomemóriával rendelkező grafikus gyorsítóval futtathatók. Ez azt jelenti, hogy a frissítési sebesség vagy a részletgazdagság kisebb lehet, mint amit egy csúcskategóriás vagy asztali rendszerrel kaphat.

   Általában 2 GB a minimálisan szükséges videomemória egy játékra szánt laptophoz. Nincs értelme kevesebbet vásárolni. Nagyobb változatok is lehetségesek (és szükségesek), de előbb költségvetést kell készíteni.

   Notebook processzor opciók

   Processzor beállítások

   Míg a grafikus kártya elsősorban a grafikáért felelős a játékokban, addig a processzor a “láthatatlan elemekért”, például a mesterséges intelligencia viselkedéséért, a fizikai modell kidolgozásáért, valamint a környezet és a virtuális környezet elemeinek alakításáért. Következésképpen kellően produktívnak kell lennie.

   A modern játékos noteszgépek ideális processzorai közé tartoznak a negyedik (Haswell) vagy magasabb generációs Intel Core i5 vagy i7 processzorok. Ezek a chipek kevesebb hőt és alacsonyabb energiafogyasztást biztosítanak a teljesítmény fenntartása mellett.

   Az AMD processzorok alkalmasak a korlátozott költségvetésű játékos noteszgépekhez. Nem olyan erősek, energiatakarékosak és hűvösek, mint az Intel chipek, de olcsóbbak is.

   RAM-kapacitás

   A RAM-kapacitás szintén fontos az erőforrás-igényes játékok futtatásához (és szinte minden modern projekt ilyen). Ha azonban a végletekbe megyünk, és megvesszük az ASUS ROG G752VY-GC337T-t, amely alig 250 ezer forintba kerül, de 32 GB RAM-mal érkezik, akkor nem a legjobb megoldás.

   A legtöbb modern játékhoz 8 GB RAM elegendő lesz. Végtére is, egy laptopról beszélünk, és nem szabad maximális minőségben futtatni minden projektet a priori – a belső alkatrészek túlmelegedése miatt. Ha jobb játékélményre vágyik, a 16 GB RAM-mal rendelkező készülék a megfelelő választás.

   Más nagyszerű dolgok a játék laptop kiválasztásában

   Egyéb paraméterek

   Számos más dolgot is figyelembe kell vennie, amikor egy játék laptopot választ:

   1. A merevlemez kapacitása. Tekintettel a modern játékok erőforrás-igényes jellegére, aligha van értelme 500 GB HDD-nál kisebb kapacitású laptopot vásárolni. Optimális konfiguráció: 128-256 GB SSD az operációs rendszer és a 0.75-1.5 TB-os HDD a játékok telepítéséhez;
   2. A billentyűzet és az érintőpad kényelme. Ez egy nagyon fontos paraméter, mivel ezek a kontrollerek a játékkal való interakcióra szolgálnak. A mechanikus billentyűzeteket tartják a legjobbnak játékhoz, de az ilyen laptopok ritkák és drágák (mint a fenti MSI GT80 2QE Titan S)
   3. ). Vásárláskor érdemes megnézni, hogy a keze hogyan fekszik a billentyűkön, és hogy az ujjai mekkora része van a billentyűzeten;
   4. Hűtőrendszer. A játék notebookok a komponensek nagy teljesítménye miatt meglehetősen forró, különösen a modern projektekben. Ezért olyan fontos a notebook hűtőrendszerének minősége;

   Különleges gamer funkciók – további billentyűk a billentyűzeten, az aktív billentyűk háttérvilágítása, interaktív kijelzők az érintőpadon – mindezek még élvezetesebbé teszik a játékot.

   Összefoglaló

   Tekintettel a magas költségekre a játék laptopok, választásukhoz felelősségteljesen kell viszonyulni. célszerű olyan konfigurációkat vásárolni, amelyek nem csak a jelenlegi igényeket elégítik ki, hanem túl is szárnyalják azokat, hogy a jövőben a mai játékokat is futtathassa a készülékén.

   !

   A következő cikkekben szakértőink elmondják, hogyan válasszon headsetet a laptophoz, a RAM kiválasztásának titkait a laptophoz, a megbízható laptop táska kiválasztásának fő kritériumait és egy teljes útmutatót a laptop operációs rendszerének kiválasztásához.

   Olvasson tovább  Hogyan válasszon tápegységet a számítógépéhez
Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Cybulya Guculka

Helló mindenkinek! Én vagyok Cybulya Guculka, és nagy lelkesedéssel osztom meg szenvedélyemet a háztartási gépek javításával és telepítésével kapcsolatban. Ennek az oldalnak az írójaként engem a technológia iránti szeretetem és a vágy hajt, hogy segítsek másoknak megérteni és megoldani a gépeikkel kapcsolatos problémákat.

Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: