Hogyan válasszuk ki a hajvágógépet – tippek és trükkök

A hajunknak rendszeres ápolásra van szüksége, de a havi fodrászlátogatások időigényesek. A férfiak 90%-a az egyszerű rövid frizurát kedveli. Ebben az esetben jöjjön a funkcionális hajvágógépek segítségére. Vásárlásuk indokolt lesz, ha a családban több férfi van – férj, fiúk, nagyapák. Segítségükkel jól ápolt frizurákat érhet el a szalonba való utazás fáradalmai és költségei nélkül.

Tartalom

 1. Mit kell figyelembe venni vásárlás előtt?
 2. Milyen hajvágógépek állnak rendelkezésre?
 3. Pengék egy hajvágógépben
 4. Milyen hajvágógépek állnak rendelkezésre??
 5. Extra funkciók és szempontok vásárlás előtt?
 6. A legnépszerűbb márkák

Mit kell figyelembe venni vásárlás előtt?

Mit kell figyelembe venni vásárlás előtt?

Különböző típusú gépek vannak a hajápoláshoz. A gyártók modelljeinek széles skálája közül lehet választani, a következő jellemzőkkel.

A választás során a következő főbb szempontokat kell figyelembe venni

 1. a készülék működési elve;
 2. energiaforrás;
 3. pengeanyagok;
 4. a rendelkezésre álló mellékletek száma;
 5. további funkciók.

A választás elsősorban attól függ, hogy mire szeretné használni. Néhányan egy egyszerű modellt használnak rövid hajvágáshoz, míg mások a szakálluk kiegyenesítésére használják.

Minden ilyen típusú gép ugyanúgy néz ki, ezért a beavatatlanok számára nehéz megkülönböztetni őket. A motor vagy elektromágneses tekercs a ház belsejében van elrejtve. Ezeket a fejre szerelt speciális pengék hajtják. Hasonló pengék rögzített sora mentén mozognak. Tisztán és gyorsan vágja a hajat.

Sok modell áramforrása 220 voltos konnektor, de a gyártók ma már számos vezeték nélküli nyírógépet is kínálnak. Kényelmes, mert bárhol használható.

Milyen modellek állnak rendelkezésre a hajvágógépekhez?

Milyen hajvágógépek állnak rendelkezésre?

Mindegyik gép ugyanazon az alapelven működik, de vannak különbségek. Ez elsősorban a lapátok mozgásának köszönhető. Háromféle stílus áll rendelkezésre:

 1. forgatás;
 2. rezgő;
 3. vezeték nélküli.

Ezek a géptípusok elvégzik a munkát, bár a különbségek a teljesítményben és az összsúlyban vannak.

Rotációs nyírógépek

A rotációs fodrászok egy kis elektromos motorral rendelkeznek, amely a belsejébe helyezett excentrikus forgórészt forgatja. Így a pengesorok gyorsan mozognak, levágva a hajat. Tápellátás 220 V-os hálózatról vagy akkumulátorról. Ezek a modellek a professzionális eszközökhöz tartoznak, mert sok fodrász a szalonokban pontosan forgó gépeket használ. A teljesítményük 20-40 watt, így nagy terhelést is elbírnak, és nem melegednek túl.

Olvasson tovább  Hogyan válasszuk ki a szempillaspirált: gyönyörű szempillák készítése

Előnyök

 • Robusztusak és megbízhatóak;
 • összecsukható kialakítás;
 • Számos opcionális tartozék;
 • nagy teljesítmény és teljesítmény.

Hátrányok

 • magas költségek;
 • Nagy súly.

A szempillaspirálok könnyen kezelik a sűrű és merev hajat, és órákon át használják őket. A modern modellek könnyen tisztíthatók folyó víz alatt, és szükség szerint szétszerelhetők és kenhetők. De magas költsége, mérete és súlya miatt nem mindenki számára alkalmas.

Vibrációs hajvágógépek

A vibrációs gépek fémtekercses tekerccsel vannak felszerelve. Amikor áramot kapcsolunk be, elektromágneses mezőt hoz létre, amely egy speciális karra hat. Gyorsan rezegni kezd, és a kések mozgásba lendülnek. Ezek a készülékek a költségvetési kategóriába tartoznak. Teljesítményük nem haladja meg a 10-15 wattot. Elég gyorsan levágni vagy levágni a hajadat. Nem valószínű, hogy bármi másra alkalmasak lennének.

Előnyök

 • Kompakt méret és könnyű súly;
 • cserélhető pengék (nem minden modellhez kapható);
 • könnyű használat.

Hátrányok

 • alacsony teljesítmény;
 • Magas zajszint, erős rezgések.
 • Nem alkalmas vastag vagy durva hajra;

Ezek a gépek otthoni használatra alkalmasak, azok számára, akiknek nincs szükségük semmi jelentősre. Csak körülbelül 10-15 percig képesek működni, és utána elkezdenek nagyon forróvá válni és eltömődni a szőrrel. Vibrálógépeink konfigurációja minimális, de a feladathoz elegendő.

Akkumulátoros nyírógépek

A gyártók nagyobb hangsúlyt fektetnek a vezeték nélküli nyírógépekre. A különbség a tápegységben rejlik. Saját, nem cserélhető akkumulátora lehetővé teszi a megszakítás nélküli off-line munkát. Szükség esetén csatlakoztatva vannak áramellátás vagy töltés céljából.

Előnyök

 • autonóm működés (30-60 perc);
 • alacsony zajszint;
 • Kompakt méret és könnyű súly (max. 300 g).

Hátrányok

 • alacsony teljesítmény (max. 12 watt).

Ezeknek az eszközöknek a funkcionalitása valamivel több, mint egy elektromos borotvának. A frizurák kiegyenesítésére, a haj nyaknál történő borotválására vagy a puha haj vágására használják. Egyes professzionális akkumulátoros rotációs nyírógépek 3-4 órán keresztül is működhetnek, de az átlagos üzemidő kevesebb, mint 1 óra.

Még a háztartási gépek is sokoldalúak, és sokan használják őket bajusz vagy szakáll ápolására. A speciális tartozékoknak köszönhetően könnyedén átalakulhatnak trimmelőgé, hogy a nehezen hozzáférhető helyeket – nyak, fül, orr, orr – levághassák. A funkcionalitás azonban az adott modell felszereltségétől függ, ezért a választáskor figyelembe kell vennie céljait és célkitűzéseit.

Olvasson tovább  Hogyan válasszuk ki a hajsütővasat

A hajvágógép pengéi

Pengék egy hajvágógépben

Ne felejtse el, hogy nem a teljesítmény vagy a tartozékok, hanem a pengék számítanak igazán. Ez egy olyan munkaeszköz, amely gyorsan és pontosan vágja a hajat. Idővel elhasználódnak, ami befolyásolja a vágási teljesítményt. Jobb, ha önélező pengékkel rendelkező modelleket választ.

Különös figyelmet fordítanak a kivitelezési anyagokra. Közvetlenül befolyásolja a nyírógép teljesítményét. A gyártók a következő anyagokból készítenek pengéket:

 1. rozsdamentes acél;
 2. kerámia;
 3. titánötvözetek.

Rozsdamentes acél pengék

A rozsdamentes acél a legtisztább formában már nem használatos. A hosszabb élettartam érdekében szénnel, gyémánttal vagy vékony titánréteggel van bevonva. De képes elvégezni a munkát.

Előnyök

 • nagy tartósság;
 • hosszú élettartam.

Hátrányok

 • a védőbevonat szükségessége;
 • intenzív hőhatás működés közben.

A gyémánt- vagy szénacél bevonattal ellátott rozsdamentes acél pengék vízállóak, így akár nedvesen is használhatók.

Kerámia pengék

A kerámia a legjobb, mert nem melegszik túl, és a vágóél kopás közben újraéleződik.

Előnyök

 • jó élesség;
 • Önélező él.

Hátrányok

 • törékenység;
 • A kerámia pengék könnyen törnek, ami a termék leejtése esetén törést okozhat.

A kerámia pengék könnyen törnek, és a padlóra eséskor összetörhetnek.

Titán pengék

A titán az egyik legerősebb anyag, így nem lehet megsérülni vagy megütközni. De ezek a pengék idővel elhasználódnak.

Előnyök

 • nagy szilárdság;
 • mechanikai sérülésekkel szembeni ellenállás.

Hátrányok

 • Idővel a pengék nem fognak egyenletesen futni.

A titán hipoallergén, így a titán pengékkel ellátott nyírógépek nem okoznak irritációt vagy allergiás reakciókat. Még a gyermekek hajának vágására is használhatóak.

Milyen hajvágógépek állnak rendelkezésre??

Mi az a hajvágógép?

Az egyes eszközök funkcionalitása az alkalmazott különböző tartozékoktól függ. Még a tapasztalatlan mesterlövészek is jó eredményeket érhetnek el egy jó eszközzel. A fodrászszalonokban és szépségszalonokban használt professzionális hajvágógépek a modellek széles választékát kínálják. A költségvetési modellek választéka szerény, 3-8 különböző fejstílussal.

A következő pontokban különböznek egymástól:

 1. hajhossz (3, 6, 9, 12 mm);
 2. a fúvóka szélessége;
 3. trimmerek.

Egy speciális tartozék elektromos borotvává alakíthatja a nyírógépet. Az 1 mm és 10 mm közötti hosszúsággal a szakállak és a bajuszok egyenlőek. Egyáltalán nincs tartozék, a gépet trimmelőgéppé alakítja, amellyel tiszta vonalakat lehet “húzni”.

Olvasson tovább  Hogyan válasszuk ki a hajsütővasakat és egyenesítőket

Érdemes megjegyezni, hogy egyes tartozékok csak bizonyos modellekhez alkalmasak, míg mások nagyon rugalmasak. Szükség esetén vásárolhat egy második tartozékkészletet az elektromos szerszámhoz.

Egyéb jellemzők és a vásárlás előtt megfontolandó dolgok?

Extra funkciók és mit kell még figyelembe vennem vásárlás előtt?

A nagy gyártók legmodernebb vezeték nélküli nyírógépei többfunkciós eszközök. Számos olyan extrával rendelkeznek, amelyek bővítik a felhasználási területet, vagy élvezetesebbé teszik a haj és a szakáll ápolását.

Nedves tisztítás– Vízzáró házzal rendelkezik, így könnyen mosható folyó víz alatt anélkül, hogy eltávolítaná azt.

Hajgyűjtés– A hajvágógépek a levágott hajszálakat egy speciális tartályba gyűjtik, mint egy porszívó.

Automatikus tisztítás– Gyors automatikus fúvóktisztítás.

Egyes készülékek tápellátás-jelzővel vannak felszerelve. Ez hasznos a vezeték nélküli modelleknél, mert így láthatja, mennyi töltés van még hátra. A fejlett vezeték nélküli készülékek saját tároló bölcsővel is rendelkeznek a könnyű töltés érdekében.

Legnépszerűbb márkák

Legnépszerűbb márkák

Rengetegféle stílusban kaphatók a profik és az általános barkácsolás szerelmesei számára egyaránt. A globális márkák megbízható, időtálló készülékeket kínálnak, ezért ezek az előnyös választások.

Szia

 • ps

  A holland vállalat termékeket népszerűsít az orosz piacon. A Moser különböző nyírógépeket kínál – 3000-es sorozat, 5000-es sorozat, 9000-es sorozat. Az újabb modellek szabadalmaztatott technológiát használnak a pontosság és a biztonság javítása érdekében, mint például a PRO Precision.

  BaBy

 • ss

  A francia BaBy vállalat

 • az ss erős szereplő a professzionális hajvágógépek piacán. Több mint 50 éves tapasztalat a területen, így a szakemberek megbíznak benne. Sok modell megbízható és termelékeny, mert nagy igénybevételre tervezték őket.

  olaris

  A Polaris készülékek hagyományosan megfizethető árukról és jó minőségükről ismertek. A termékcsalád legtöbb tagja egyszerű, de funkcionális és megbízható gép, amely hálózati áramról működik. Vágószerszámként speciális bevonattal ellátott rozsdamentes acélt használnak.

  Moser

  A Moser termékek az európai és az orosz piacon kaphatók. Professzionális és otthoni modellek egyaránt kaphatók. Innovatív, jó szennyeződésvédelemmel ellátott késblokkal rendelkezik.

  A következő cikkben szakértőink elmondják, hogyan válasszuk ki a megfelelő elektromos borotvát az Ön számára.

 • Értékelje a cikket
  ( Még nincsenek értékelések )
  Megjegyzések hozzáadása

  ;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: