Hogyan válasszuk ki a hajsütővasat

A végső fegyver minden lány arzenáljában a göndörítővas, amely a rakoncátlan egyenes hajat gyönyörű sörénybe változtatja. A göndörítők széles választéka lehetővé teszi, hogy minden nap új képet alkosson. Érdemes azonban közelebbről megvizsgálni néhány olyan jellemzőt, amelyek befolyásolják a hajformázást.

A megfelelő felület kiválasztása

Válassza ki a megfelelő hajgöndörítőt

A fürtök felülete az egyik legfontosabb tényező, amit figyelembe kell venni a kiválasztáskor. Ez határozza meg a fürtök minőségét és a hajad végső kinézetét.

  1. Fém felület. A fém munkazónával rendelkező göndörítők nagyon ismerősek sok szovjet nő számára. Ma is találhatsz olyan modelleket, amelyek viszonylag olcsók. A göndörítő úgy működik, hogy melegíti és szárítja a hajat, ezért fontos, hogy göndörítés közben ne nyújtsuk túl a göndörséget. Az egyenetlen felületi felmelegedés a haj szerkezeti károsodását eredményezi.
  2. Teflon bevonat. Remek alternatívája az előbbinek, mivel egyenletesebben melegíti a hajsütővasat. Még hajfixálóval sem lesznek göndör a fürtök, mivel semmi sem tapad a felülethez. A nagy hátrányok közé tartozik a teflonbevonat is, amely idővel lekopik, és fémet tesz szabaddá, ami nem biztonságos a használatra.
  3. Kerámia bevonat. A modern anyagot számos területen széles körben használják, és számos előnnyel jár. Egyenletesen felmelegednek, és sima felületüknek köszönhetően ellenálló fürtöket készítenek. Egyes modellek speciális beépített funkciókkal rendelkeznek, amelyek finoman befolyásolják a haj szerkezetét. Amikor egy ilyen anyagból készült göndörítőgépet választasz, tudd meg, hogy ez az egész göndörítővas vagy csak a bevonat. Csak a bevonat esetében egy idő után károsodás léphet fel, ami a készülék használhatatlanná válásához vezet.
  4. A turmalin bevonat egy újabb fejlesztés, amelyet pozitívan értékeltek. Elődjénél drágább, de nemcsak a hajszerkezetet védi, hanem a statikus elektromosságot is megszünteti, így további antisztatikus adalékanyagokra nincs szükség. Miután megformázták, a pikkelyek szorosan egymáshoz tapadnak, ami segít megtartani a nedvességet.
  5. A titán bevonat hasonló tulajdonságokkal rendelkezik, mint a turmalin. Melegítéskor negatív töltésű ionokat termel, egyenletesen melegen tartja a hajat anélkül, hogy elektromossággal terhelné azt. Ez a hajsütővas minden hajtípuson használható, mivel nagyon kíméletes még a nagyon finom vagy gyengébb tincsekhez is. Figyelje meg a titánbevonat extra szívósságát és sérülésállóságát!.
Olvasson tovább  Hogyan válasszuk ki a fésűt és a kefét a hajunkhoz?. Tippek és trükkök

További lehetőségek

További lehetőségek

Az egyik legfontosabb funkció a termosztát. Tökéletesen göndörít minden hajtípust. A hőmérséklet tetszés szerinti beállításával a finom fürtöket, valamint a vastag és merev fürtöket is göndörítheti. Fontos, hogy ne vigyük túlzásba a hajformázás során, hogy a haj ne kezdjen el törni utána.

A legújabb modellek lehetővé teszik a hőmérséklet 60 és 200 fok közötti beállítását. A lehető legmagasabb hőmérséklet az egyenletesebb fürtökért, csak merev, vastag hajon. Kísérletezhet a hőmérsékletekkel anélkül, hogy károsítaná a haját, attól függően, hogy a felület hogyan van bevonva. Finom és gyenge haj esetén a legjobb, ha 150 fokra állítja be.

Extra tippek Nagy előny, ha beszerez egy hajsütővasat, mert így hangulatának megfelelően változtathatja frizuráját. A különböző fuvolákkal, spirálokkal és egyenesítőkkel való kísérletezés elengedhetetlen része a frizurádnak. A szakértők azonban arra figyelmeztetnek, hogy a kiterjesztések állandó cseréje lerövidítheti a hajsütővas élettartamát.

A hajsütővas átmérője

A göndörítő átmérője

Nem elhanyagolandó, hiszen a frizura szépsége függ tőle. A hajsütővasak különböző átmérőjűek, amelyek a különböző hajhosszúságokhoz igazodnak. Ez nem jelenti azt, hogy nem lehet hosszabb hajat göndöríteni kis átmérőjű hajsütővasakkal, de a rövidebb haj nem valószínű, hogy nagy hajsütővasakkal göndöríthető. Bármilyen típusú és hosszúságú hajon a fürtök gyönyörűen csavartak és ápolt megjelenésűek lesznek. Az optimális átmérő 19-25 mm között van.

Következtetés

Ha betartja az alábbi hasznos tanácsokat, soha nem fog hibázni a választással:

  1. Figyeljen az állvány formájára, amely megakadályozza, hogy a göndörítőgép fűtött területe hozzáérjen az asztal felületéhez.
  2. A zsinór legyen a lehető leghosszabb, mert ez plusz előnyt ad a tükör előtti manőverezéshez.
  3. Kívánatos olyan hajsütővasat választani, amely termosztáttal és automatikus kikapcsolási funkcióval rendelkezik, amely lehetővé teszi a hajsütővas túlmelegedésének megakadályozását.
  4. Sok göndörítőnek van egy speciális hegye a végén, így a göndörítő a másik oldalon is tartható. Nagyon praktikus a formázás során.

A következő cikkekben szakértőink elmondják, hogyan válasszuk ki a megfelelő hajlakkot és a hajfesték kiválasztásának titkait.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: