Bevonat játszóterekhez a házban: a padlózat típusai és kiválasztása

  Bármely szülők magabiztosak a csecsemők biztonságában az utcai játékok során az országban. A garanciavállalója játszótér jelenlétét végezheti, de a sérülések, karcolások és kopás gyermekek védelme érdekében helyesen kell kiválasztania a zónához való bevonatot. A modern gyártók különböző lehetőségeket kínálnak. Ezek műanyag és gumi modulok, mesterséges gyep, lágy csempe. Tekintsük az ilyen bevonatok előnyeit és hátrányait részletesebben.

  Hogyan válasszuk ki?

  Kétségtelen, hogy a játéktér legegyszerűbb módja, hogy a játszótér homok legyen, akár mesterséges gyepet. Ezenkívül ezek a módszerek nem igényelnek jelentős pénzügyi költségeket a szülőktől. Azonban a páratartalom mellett és után esik ki a csapadék, a gyerekek nem érzik magukat egy ilyen felületen. Ami a terület tisztítását illeti, bizonyos nehézségeket is okozhat.

  Zökkenőmentes gumi és puha platform használata Különleges igény. Ez annak köszönhető, hogy ezek az anyagok nem sokáig viselnek, és szükség esetén könnyen javítható. Két különböző technológiával (ömlesztett és moduláris) bevonhatsz. A legfontosabb dolog az, hogy alaposan elkészítse a felületet a munka megkezdése előtt. A fogyasztók gyakran használják a műanyag modulokat, mivel alacsony ár, egyszerűségük a telepítés és a karbantartás során.

  Mielőtt eldöntené, hogy a padlóválasztás megválasztásakor meg kell értékelni az összes lehetőség minőségét, összpontosítva az árkategóriára. Fontos pillanatok a szükséges tanúsítványok és a GOST betartásának ellenőrzése. Fontos, hogy irányozza mely területeket kell emelni az elrendezése a játszótér, akkor lehetséges, hogy a felület előkészítése önállóan, akár a szakemberek segítségét kell telepítésekor.

  Fajták

  A modern technológiáknak köszönhetően a játszóterek bevonatainak megválasztása a piacon meglehetősen széles választékot mutat be. Az a fő pont, amelyre a vásárlók összpontosítanak – a gyermek sérülésének kockázatának csökkenése. Leggyakrabban a szülők megállítják az ilyen típusú választásukat, mint a tartán, műanyag, lágy csempe, természetes bevonat és mesterséges gyep. Próbáljuk meg kitalálni, hogy ezek a lehetőségek a legnagyobb igényben vannak.

  Tartan bevonat

  Ez az anyag ismert, hogy gyakran alkalmazzák a stadionokban, amikor futópadokat szerveznek a sportolók számára. A készítmény szintetikus gumi, amely védi a felhasználókat a porból, nem bocsát ki káros anyagokat, és nem provokál allergiás reakciókat is. Annak ellenére, hogy a bevonat meglehetősen világos színű lehet, teljesen ártalmatlan a gyermekek egészségére, mivel a termelés során természetes színezékeket használnak.

  A stiling technológia ebben az esetben ömlesztve. A felületnek sima és szilárdnak kell lennie. Előnyben részesített lehetőségek – aszfalt és beton. A bevonat hosszú ideig megtartja a kezdeti fajokat, folyamatosan mechanikai hatások és hőmérsékletcseppek, teljesen nem csúszott és tökéletesen tisztítható. Az anyag azonban meglehetősen magas árat tartalmaz, és a takarmányozásra szükség van a szakemberek szolgáltatásaira.

  Mesterséges gyep

  Ez a bevonat előnyei vannak a szokásos gyep fű felett. Sokkal kevésbé húzódik ki, mint a természetes, az utak és a csupasz területek nem jelennek meg rajta. A mesterséges gyep nagyra értékeli, hogy folyamatosan kiváló megjelenésű, és nem csomagolja a dolgokat.

  Ebben az esetben fontos figyelmet fordítani a penge magasságára. Nagyon kisgyermekek nehéz lesz túl magas füvet játszani. Ezen kívül azt is tisztázni kell, amely sűrűségű lesz gyep, amely közvetlenül befolyásolja a kényelem, és amelyek vastagsága lesz pengék, ahonnan esztétikai értéke a bevonat attól függ, milyen.

  Az ilyen gyepek elhelyezése előtt gondoskodnia kell a felület elkészítéséről. Először meg kell tisztítanod, hogy megszabaduljon a szemetet, igazítsa. Ha a padlót tervezik, hogy a föld tetejére helyezzük, akkor először a pályaudvarral vagy a megfelelő szélességű fedélzeten kell elnyomni. Ha a telek túlságosan egyenetlen, megszabadulhat a föld felső rétegétől.

  Megfelelő figyelmet kell fordítani a vízelvezető rendszerre. A távolléte alatt a talaj a pázsit alatt rothadt. Ezért az árkok, amelyekre az esővíz repül.

  Ha a felület aszfaltból vagy betonból készül, mielőtt elhelyeznénk a szubsztrátot. A lapjait egymás szélei egymással szemben helyezik el, és az ízületek megragadnak. A ragasztó rögzített határ segítségével is. 12 órakor a fű kiegyenesedett, és kinyújtja. A telepítés után a tökéletes felületet kapjuk, ami nem szörnyű csapadék és hőmérsékleti különbségek. Ő is nem szégyen, és nem fakul ki a nap.

  Gumi moduláris bevonat

  Ezt a lehetőséget a kisgyermekek számára a legbiztonságosabbnak tartják. Ezenkívül a tartósság megkülönböztethető, nem bánik, nem fél a hőtől és a csapadéktól. A termékeknek világos színsávja van, amely lehetővé teszi, hogy kiválassza a szükséges lehetőséget minden ízlésre. Ugyanakkor a használt festékek abszolút ártalmatlanok a gyerekek egészségére. A nem mérgező bevonás nem okoz allergiás reakciókat, elnyeli a zajt.

  Mivel az ilyen típusú bevonatot az elosztó széles színében mutatják be, a fogyasztók megtestesíthetik a leginkább váratlan tervezési ötleteket. Meg kell jegyezni, hogy ebben az esetben a vízelvezetés nem szükséges. A víz kiáramlása önállóan történik.

  A gumi moduláris bevonat lágy vagy szilárd lehet. Ez egy szilárd felületen és a földön található. Modulvastagság – 30-80 milliméterből. A talaj előkészítésében a kiválasztott terület törlődik, gondosan elaludt és elalszik egy kis rétegű törmelékkel, amelyen a cement halmozott, homokkal keveredik. Ezt követően kell használni a primert.

  A modulok a perselyek segítségével vannak rögzítve, kizárják a bevonás lehetőségét használják. Ha az aszfalt vagy a beton tetején készül, a felületet egy speciális primer feldolgozza, amely szintén nem teszi lehetővé a repedések és a rögzítés megjelenését is. A ragasztó egy görgős vagy borítékkal van ellátva, és a csempe tetejére kerül, és szorosan nyomódik. Ebben az esetben a víz áramlása 2 százalékkal kell rendelkeznie.

  Moduláris műanyag bevonat

  Ez az opció olyan műanyag elemek, amelyek ellenállnak a víznek és a hőmérsékleti ingadozásoknak. Nem igényel bizonyos tapasztalatot a telepítéshez, környezetbarát termék. A bevonat vitathatatlan előnye és megkülönböztető jellemzője, hogy szükség esetén elemezzük. Különösen ez kényelmes házakban. A gondozás időszakos mosást tartalmaz tömlővízzel.

  A bevonatot nem szabad a fűre helyezni. Jobb, ha elalszik a homok felületét, nedvesítse és óvatosan. A modulokból készült négyzetek biztonságosan rögzítve vannak egy ilyen felületen.

  Természetes bevonat

  Ez a legkedvezőbb megoldás, de korlátozása van. A kockázatkárosodás valószínűsége miatt a gyermekek nem ajánlott kavicsos és zúzott kő használatára. Megfelelő homokfelvételt, természetes fűvel, dekoratív zsetonként tekintheted. A betont nagy gonddal kell alkalmazni.

  Arról, hogy hogyan alkalmazzuk gumi bevonatot a webhelyre saját kezével, lásd a következő videót.

  Értékelje a cikket
  ( Még nincsenek értékelések )
  Megjegyzések hozzáadása

  ;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: