10 legjobb önnivelláló lézerszint

A buborékos vízmértékkel ellentétben, ahol a testet az egyik oldal megemelésével kell kiegyenlíteni, az önnivelláló vízmérték automatikusan elvégzi ezt. Csapágyazott felfüggesztési rendszerrel rendelkezik, amely a gravitáció hatására automatikusan vízszintes helyzetbe kerül, függetlenül az alatta lévő aljzat görbületétől. Egyszerűsíti a munkát és növeli a termelékenységet. Tökéletes eszköz ablakok és ajtók beépítéséhez, szekrények, polcok és képek felakasztásához, álmennyezetek felszereléséhez, fali válaszfalak és egyéb burkolatok felszereléséhez. Ha szeretné tudni, hogyan válassza ki a megfelelő lézeres szintezőt, és mely modellek a legjobbak – olvassa el áttekintésünket.

Hogyan válasszunk önnivelláló lézerszintet

Az önnivelláló lézeres szintező 3000 rubelt, vagy 30000 rubelt tud építeni. Ahhoz, hogy megértse, miért fizet, és hogy megéri-e az árát, vegye figyelembe a legfontosabb funkciókat és azok körét.

Pontosság

Az index lehet 0.1-1.5 mm/m. Például 0 érték.A 3 azt jelzi, hogy a szintezőtől való 1 méteres távolság a vonalvastagságot 0 %-kal növeli.3 mm. Következésképpen, amikor a gerenda 10 m-t megtett, a keresztmetszete 3 mm lesz, így nehezebb lesz eltalálni a pontos vonalat. Olyan tárgyak rögzítéséhez, amelyeknél nagy pontosságra van szükség (támasztó válaszfalak felszerelése, bonyolult szállítóberendezések felszerelése), használjon akár 0.2mm. A kevésbé pontos változatok alkalmasak a bútorok felakasztására is.

Tartomány

A fénysugár hatótávolsága fontos paraméter. A 10 méterig terjedő szintek csak kompakt helyiségben (lakás, ház) használhatók. A 20 méteres hatótávolságú modellek praktikusak a nagy helyiségek számára. A 30 m vagy annál hosszabb funkcióval rendelkező szintek nagyon sokoldalúak, és mind beltéri, mind kültéri telepítésekhez használhatók.

A távolsági vonalpontosságot növelő vevő használatával a sugár hatótávolsága 40-200 m-re bővül. Vegye ezt figyelembe, ha nagyméretű tárgyak felállítását tervezi.

Az önterülő szög

Feltételezi a felület dőlésszögét, amely torzulás esetén is lehetővé teszi, hogy az inga rendszer a lencséket a helyes működéshez igazítsa. Az érték 2.5-5º. Minél nagyobb, annál jobb és drágább a készülék.

Vonalak száma

Egy szint lehet 1, 2, 3 vagy 4 lencse, attól függően, hogy mit lehet egyszerre több síkban kibocsátani. Vannak olyan modellek, amelyek csak a. Mások képesek egyedi függőleges és vízszintes vonalak lézerrel történő rajzolására, valamint azok egymáson való áthúzására. Mások egy teljes síkot vetítenek egyszerre 4 falra, három dimenzióban (összesen 12 vonal), ami hasznos, ha több mesterember egyszerre használja a mennyezeten, a padlón és a falakon. A vízmértékek a függőleges vonalakon is ragyoghatnak, ami jól jön a falsarkok fektetésénél.

Vonalzár képesség

Egyes vízmértékek házán csúszka vagy forgókapcsoló található, amely megakadályozza az önnivellálást. A készülék belsejében a függeszték állandóan rögzítve van, lehetővé téve egy ferde vetület létrehozását, pl. tárgyak átlósan történő elhelyezéséhez a falon.

Csatolási szál

1/4 vagy ⅝ hüvelyk méretben kapható. Ettől függően szükség van egy megfelelő tartóra, hogy a szintezőt hozzá lehessen rögzíteni. A gyártó komplett alapot is biztosíthat, falikarokkal vagy fémcsapokkal (mágnessel). Egyes modellek teleszkópos állvánnyal rendelkeznek, ami tovább növeli a telepítési lehetőségeket.

Lézer szín

Bár a lézervonal színe (zöld vagy piros) a legtöbb ügyfél számára nem fontos, a szakértők szerint a piros vonal hullámhossza hosszabb (635 nm), mint az optimális emberi szem által érzékelt (555 nm), ezért beltérben jobban látható. A zöld szín 532 nm hullámhosszú, és alkalmasabb kültéri használatra. De amikor kiválasztja, vegye figyelembe a felület alapjának színét is, hogy ne keveredjen a lézerrel.

A tápegység típusa

A medál AA elemekkel működtethető, feszültség 1.5 V 3 vagy 4 darabos számban. Ezeket rendszeresen cserélni és tárolni kell, különben a munka váratlanul leállhat. Egyes önterülő modellek akkumulátorról is működnek, így egyetlen áramforrással is beéri, miközben rendszeresen feltöltődik. A harmadik lehetőség a hálózatról való működés lehetősége egy adapter segítségével, amely megakadályozza, hogy váratlanul érje Önt, és elrontsa a munkaterveit.

Olvasson tovább  Egy bár a saját kezével

Az energiaellátás típusához és az autonómiaidőhöz kapcsolódóan. 3 és 20 óra között változik (folyamatos használatban, bekapcsolt fotodiódákkal). Minél nagyobb a mutató, annál jobb.

Méretek és súly

Az önnivelláló vízmérték 190 g-tól 5 kg-ig terjedő súlyú lehet. A méretek szintén 65x65x45mm és 200x200x300mm között változnak. Mindez befolyásolja a könnyű szállítást és a tárolási helyet.

A legjobb önnivelláló vízmérték

Értékelés székhely termék neve Ár
A legjobb lézeres szintezők automatikus szintezéssel 1 ADA műszerek 6D SERVO
 • NER (A00139)
 • 29 990€
  2 BOSCH GLL 3-80 Professional (0601063S00) 23 100€
  3 Kraftool LL3D (34640) 13 500€
  4 DEKO LL12-HVR 7 600€
  5 Tesla L-360×1 9 500€
  6 BOSCH UniversalLevel 2 készlet (0603663801) 4 770€
  7 E
 • TECH LH 5 állvánnyal
 • 4 230€
  8 Condtrol Neo X1-360 (1-2-127) 6 990€
  9 ADA instruments CUBE MINI Basic Edition (A00461) 2 990€
  10 Bort BLN-15-K (98296808) 3 690€

  A legjobb lézeres szintezők automatikus szintezéssel

  A következőkben bemutatjuk a 10 legjobb önnivelláló képességekkel rendelkező szintet, amelyek jó tulajdonságokkal rendelkeznek és pozitív visszajelzéseket kaptak a felhasználóktól.

  ADA műszerek 6D SERVO
 • NER (A00139)
 • Értékelés: 4.9

  ADA instruments 6D SERVO<li></div><p>NER (A00139)” src=”/wp-content/uploads/2023/09/4281666193371-9210.jpg” height=”400″ title=”ADA műszerek 6D SERVO</p><li>NER (A00139)”><p>Professzionális típusú vízszintmérő hengeres testben, 6 lencsével. Az önterülő lencsék lehetővé teszik a 360º-os sík kialakítását, négy függőleges vonal létrehozását, amelyekből egyet-egyet minden falra vetíthet, valamint a függőleges vonal felfelé fordítását. A lézersugár vörös lézerrel világít, és akár 10 m-re is eléri a vevőkészülék nélkül. A kiegészítő felhajtható résszel a hatótávolság akár 50 m is lehet. Önkiegyenlítő egység kompenzálja az egyenetlen beállítást a 3. szinten.5º. A ház gumírozott gombokkal van ellátva, amelyek a könnyű kezelhetőség érdekében fényjelzőkkel vannak ellátva. Fel van szerelve egy vízszintes végtaggal ellátott vasállvánnyal a könnyű forgatás és irányítás érdekében.</p><p>Az értékelésekben a szakemberek dicsérik a nagy pontosságú vetítés szintjét. A szint jellemzője az eredeti vékony vonal megtartása 10 m távolságban. a versenytársak fénysugara a távolsággal szélesedik, ami befolyásolja a tárgyak helyes pozícionálását. Itt a jel vastagsága 1 mm marad.</p><h4>Előnyök</h4><ul><li>Robusztus fémház;</li><li>praktikus fogantyú a gyors átállításhoz;</li><li>projektek 9 gerenda;</li><li>egy feltöltéssel akár 10 órán át folyamatosan működik;</li><li>minimális hiba 0.1 mm.</li></ul><h4>Hátrányok</h4><ul><li>Eladáskor nincs kalibrálás;</li><li>az önterülő funkció nem kapcsolható ki;</li><li>állvány nélkül kapható;</li><li>tömeg 3.4 kg;</li><li>az ár az egyik legmagasabb.</li></ul><h3>BOSCH GLL 3-80 Professional (0601063S00)</h3><p>Értékelés: 4.8</p><div style=BOSCH GLL 3-80 PROFESSIONAL (0601063S00)

  A második, önterülő funkcióval rendelkező professzionális modell téglalap alakú házzal rendelkezik, amely a sérülések elleni védelem érdekében gumiborítással van ellátva. Mindössze 800 g súlyú, sokkal kevesebb, mint a fent leírt vízmérték. 3 lencsetagot biztosít a vázon. -10°C-ig engedélyezett a -10°C-os hőmérsékleten való működésre; IP54-es szigetelés, még esőben is. A repülőgép-építő AA elemekkel vagy újratölthető elemekkel működik. Önkiegyenlítő funkció a síkhoz képest legfeljebb 4º-os eltérésekhez.

  Ennek az önterülő készüléknek a jellemzője a hatótávolság és a funkcionalitás. Egyszerre 12 gerendát vetít ki, hogy 3 síkot hozzon létre. Ez lehetővé teszi, hogy egy készüléket több mesterember használjon a padló, a mennyezet és a falak megmunkálásához. A segédeszközök nélküli fúrási tartomány itt akár 30 m, így a szint optimális nagy csarnokokban, termekben és más nagy helyiségekben történő használatra. A modell rendelkezik egy ingarögzítő funkcióval is, amely kikapcsolja az önnivelláló funkciót, és lehetővé teszi a 45°-os vagy más szögben történő kivetítést, például egy létra felállításához.

  Előnyök

  • 4º-ig önterülő;
  • 12 lézersugár;
  • esőben való munkavégzés képessége;
  • önterülő zár.

  Hátrányok

  • Veszít a felülvizsgálat vezetőjével szemben a pontosság tekintetében – 0.2 vs. 0.1 mm;
  • A költségek továbbra is magasak.

  Kraftool LL3D (34640)

  Értékelés: 4.7

  Kraftool LL3D (34640)

  És itt van egy másik 12 soros síképítő, amely kétszer olcsóbb, mint a fenti, de még mindig a professzionális kategóriába tartozik. Vörös sugarú pásztázást végez, amelynek hatótávolsága önmagában 20 m, a vevővel együtt pedig 70 m. Három gumírozott, LED-világítású gombbal, billenőkapcsolóval és forgó ingazárral vezérelhető. Az önkiegyenlítő lézer beindul, mielőtt a repülőgép elhajlik 2.5º, amely után a vonal villogni kezd, hogy jelezze a szabálytalanságot. A Craftsman véleménye szerint tetszik az a tény, hogy van egy 90º-os bevágás a testen, amelyet úgy terveztek, hogy a készüléket egy kiálló sarokhoz tartsa, és gyorsan ki tudjon kalapálni belőle egy pontos átlót.

  Jellemzője a teljesen gumírozott test, ami növeli a “túlélés” esélyét egy esés után. Ez megnehezíti a kezedből való kiesést is. Egy másik egység univerzális a tápellátás szempontjából. A szintező működhet akkumulátorról és akkumulátorról is. Ha minden áramforrás meghibásodik, a vízmérték a mellékelt hálózati adapterrel csatlakoztatható a hálózathoz.

  Előnyök

  • 12 gerendát vetít ki;
  • A 750 g-os könnyű súly;
  • pontossági szint 0.2 mm méterenként;
  • önterülő képesség;
  • a ház védve van a leesés ellen;
  • a tápegység univerzális.

  Hátrányok

  • Az önszintezés veszít a fent leírt versenytársakkal szemben – itt csak 2-ig működik.5º;
  • A felhasználónak kb. 5 másodpercet kell várnia az önkiegyenlítő műveletre.

  DEKO LL12-HVR

  Értékelés: 4.6

  DEKO LL12-HVR

  A vízmértéket forgó talppal (rövid állvány) szállítjuk, amely megkönnyíti a helyben történő használatot, így nem kell a készüléket átállítani. A modell 12 vonalat ver ki, 3 síkot alkotva 360º-ban. A készülék vörös lézerrel működik, amelynek hatótávolsága 30 m. Az oldalsó forgókapcsoló lehetővé teszi az önnivelláló funkció rögzítését az igazításhoz. A vélemények szerint az ügyfelek elégedettek a szint könnyű tárolását biztosító szövet tok elérhetőségével. Az automatikus szintezés legfeljebb 3º-os eltérést vált ki, amely után a fúró villogni kezd. A pontosság azonban valamivel alacsonyabb, mint a fent leírt versenytársaké és 0.3 mm méterenként.

  Kellemes bónusz a dobozban található extra akkumulátor, amely megduplázza az akkumulátor élettartamát. Használja ezt, ha gyakran kell napokig a helyszínen dolgoznia anélkül, hogy a készüléket fel tudná tölteni.

  Előnyök

  • Tartalmaz egy szemüveget a jobb vonalkövetés érdekében;
  • 360º-os pásztázás három síkban;
  • önterülő 3º-ig;
  • intuitív működés.

  hátrányok

  • nem a legnagyobb pontosság – 0.3 mm;
  • Nem lehetséges a függőleges vonal kivetítése;
  • A vonalak vastagabbak lesznek, ahogyan eltávolítják őket;
  • fogadóeszköz nélkül megvalósítva.

  Tesla L-360×1

  Értékelés: 4.5

  Tesla L-360x1

  A lézerszint két lencsével rendelkezik, és 360º-os síkot, valamint 150º-os egyenes vonalú függőleges vonalat tud létrehozni. Sugárátviteli tartomány tartozékok nélkül 20m. Kapcsolja ki az önbeállítást az oldalsó csúszka elcsúsztatásával. A vélemények szerint ez az egyik legegyszerűbb vezérlés, amely egyetlen gomb formájában valósul meg, amely a gerendákat kapcsolja. A szintező 4 AA elemmel működik, de ha hosszabb ideig nem mozgatja, kikapcsolja magát, hogy energiát takarítson meg. A platform rögzítéséhez ⅝ menettel rendelkezik, de az állványt külön kell megvásárolni. A pontosság itt tiszteletre méltó 0.4 mm (10 m-en a vezeték vastagsága 4 mm), ezért nem alkalmas igényes alkalmazásokhoz.

  A talajegyengető kiemelkedik a 4º-os talajeltérésig történő önkiegyenlítés lehetőségével. Ez felgyorsítja a telepítési időt, ami fontos, ha gyakran változik a pozíció. Kevesebbet kell aggódnia a munkafelület kiegyenlítése miatt.

  Előnyök

  • A szövet hordtáska tartozék;
  • a gumírozott betétek tompítják az ütődést esés esetén;
  • Intuitív, egygombos működés;
  • Önkiegyenlítődés 4º talajegyenetlenségig.

  Hátrányok

  • Úgy néz ki, mint egy játék;
  • 0 pontosság.4 mm;
  • csak akkumulátorról.

  BOSCH UniversalLevel 2 készlet (0603663801)

  Értékelés: 4.4

  BOSCH UNIVERZÁLIS SZINT 2 KÉSZLET (0603663801)

  A vízmértéknek egy lencséje van, és két piros, keresztezett fénysugarat bocsát ki. Az öntervezés 4 másodpercet vesz igénybe, ezután elkezdheti az alkatrészek felhelyezését a megjelölt vonal mentén. Akár 10 méteres hatótávolságával a legalkalmasabb egy szabványos méretű lakásban történő használatra. 3 AA elemmel működik. A gyártó lehetőséget biztosított az automatikus szintezés kikapcsolására a ferde vonalak elhárítása érdekében. Az üzemelés -5 Celsius-fokos környezeti hőmérsékleten is megengedett. A pontosság azonban messze elmarad a lista élmezőnyétől, a pontosság 0.5 mm, így a kézművesek a véleményekben azt tanácsolják, hogy csak kis helyiségekben használják, ahol a szintről a 4-5 m-es síkig.

  A készlethez tartozik egy 1 méter hosszú alumínium állvány, ami egyértelmű előny. A teleszkópos lábak lehetővé teszik, hogy az állvány kompakt méretűre összecsukható legyen a könnyű szállítás érdekében. Olyan helyeken is kiegyenlíthető, ahol nincs asztal vagy más megfelelő felület.

  Előnyök

  • Vonzó áron értékesítik;
  • Súlya 460 g;
  • 5 órán át működik egyetlen töltéssel
  • az önterülő funkció kikapcsolható.

  Hátrányok

  • 0.5 mm csúnyán kikap a versenytársaktól;
  • nem térít el egy síkot 360º-ig.

  E
 • TECH LH 5 állvánnyal
 • Értékelés: 4.3

  E<li></div><p>TECH LH 5 állvánnyal” src=”/wp-content/uploads/2023/09/9241666193371-6010.jpg” height=”400″ title=”E</p><li>TECH LH 5 állvánnyal”><p>Ez egy másik szint az állvánnyal, amely vele együtt érkezik. Az alumínium állványt 1/4 hüvelykes menet rögzíti a vízszinteshez, és lehetővé teszi a készülék magasságának beállítását 35 és 105 cm között. A dobozban talál egy hordtáskát és három elemet is, ami 4000 rubel alatti áron nagyon nyereséges. Az önnivelláló itt 3º-os eltérés esetén riasztást vált ki, majd riasztást jelez. Az inga kiegyenlítésének ideje 5 másodperc. Képes vízszintes vonalat, keresztet és átlós keresztet lézerezni a sarkok összehangolásához. Minden üzemmódhoz külön gomb tartozik, így a felhasználó könnyen navigálhat a felületen.</p><p>Level szerzett egy helyet a listán a legjobb, mert a működési tartomány nélkül egy vevő nélkül akár 40 m. Ez egy nagyszerű érték, amely lehetővé teszi, hogy ne csak nagy helyiségekben, hanem kültéren is alkalmazza. De mivel a nagy pontosságú 1.5 mm, a faltól való távolsággal a lézervonal vastagabbá válik, ezért ezt a terméket nem felelős építkezésekhez (műszaki szerkezetek, fűtéscsövek, kerítések szerelése) ajánljuk.</p><h4>Előnyök</h4><ul><li>könnyű kezelhetőség;</li><li>Súlya 500 g</li><li>Az önterülő funkció kikapcsolásának lehetősége;</li><li>Gumírozott burkolat.</li></ul><h4>Hátrányok</h4><ul><li>Az önbeállási idő 5 másodpercet vesz igénybe;</li><li>nagy pontosság 1.5 mm méterenként.</li></ul><h3>Condtrol Neo X1-360 (1-2-127)</h3><p>Értékelés: 4.2</p><div style=CONDTROL NEO X1-360 (1-2-127)

  Folytatva a felülvizsgálatot, egy olyan szint, amely 360º-os vízszintes síkban vörös lézersugarat generál. Függőleges és vízszintes egyvonalú vonalakat, valamint kereszteket is képes előállítani. Vevő nélkül a megvilágítás 20 m távolságig látható. A vásárlói vélemények szerint a terméket jól átgondolt ergonómia jellemzi. Két bemélyedés az oldalán a hüvelyk- és mutatóujj számára. Ez a kialakítás azt jelenti, hogy a felhasználók kisebb valószínűséggel ejti ki a vízmértéket a kezéből, így meghosszabbodik az élettartama. a kézművesek is elégedettek a termék hátsó részén található résszel, amelyet a csavarfejek számára terveztek. Ezzel az egyszerű megoldással a készüléket konzolok nélkül lehet a falra rögzíteni.

  A szakértők a legjobbnak tartják, mivel az önterülő szög akár 4 %-os szöget is elérhet.5º. Csak néhány versenytárs büszkélkedhet ilyen teljesítménnyel. Ideális gyakori szintváltásokhoz egyenetlen felületeken.

  Előnyök

  • ergonomikus ház;
  • ferde síkú üzemmóddal rendelkezik;
  • ⅝” adapter mellékelve 1/4″ adapterhez;
  • Gyorsan a falra akasztható.

  Hátrányok

  • “bicegő” pontosság – 0.3 mm;
  • Nem lehet függőleges síkokat építeni.

  ADA instruments CUBE MINI Basic Edition (A00461)

  Értékelés: 4.1

  ADA instruments CUBE MINI Basic Edition (A00461)

  Az önnivelláló modell egy lencsével rendelkezik, amely a függőleges, vízszintes vagy e vonalak metszéspontját konstruálja. A lézer színe itt piros, és akár 10 méterig is eléri a lézert minden más tartozék nélkül. A kézművesek dicsérik a felhasználóbarát kezelhetőségét, ahol az inga rendszer egyetlen mozdulattal könnyen kioldható és bekapcsolható. Az önnivelláló szög itt 3 fok, a vetítési pontosság pedig 0.2 mm/m. A burkolat alsó részén van egy 1/4″-es menettel ellátott állványfurat. A készülék üzemeltetése -10 ºC-os hőmérsékleten is megengedett.

  Teljesen megfelel a “Mini Cube” nevének, mivel 65x65x45 mm-es és mindössze 190 g súlyú. Ezek a jellemzők megkönnyítik a vízmérték hordozását akár egy ingzsebben is, és egyáltalán nem nehezítik a felhasználót. Az önnivelláló hajtás további különlegessége, hogy az akkumulátor élettartama 20 óra, ami felülmúlja más önnivelláló modellekét.

  Előnyök

  • hosszú élettartam;
  • Egyszerű, egygombos működtetés;
  • takarékos energiafelhasználás;
  • kompakt méretek.

  Hátrányok

  • 10 m-es hatótávolság;
  • A síkot nem lehet 360º-kal elforgatni.

  Bort BLN-15-K (98296808)

  Értékelés: 4.0

  BORT BLN-15-K (98296808)

  A felülvizsgálat végén figyeljen a Bort márka szintjére, amely a gerendát 15 méterig kibontja. A csomagban található újratölthető elemekkel működik. Ezenkívül egy hordtáskát és egy újratöltő adaptert is tartalmaz, amely használat közben bekapcsolható. Vízszintes szint állítható forgatható állvánnyal. Az önnivelláló funkció legfeljebb 3º-os eltérésen belül működik. Vonali pontosság 0.2 mm. A visszajelzések szerint a fotodiódák fényereje állítható, és segít energiát megtakarítani.

  A figyelmes olvasó észrevette, hogy ez a szint nagyon hasonlít a márka ADA felülvizsgálatának vezetőjéhez. Ugyanazzal a hengeres testtel rendelkezik, amely egy végtaggal rendelkezik a sima forgatáshoz, egy félkör alakú hordozófogantyúval és 4 lencsével a függőleges vonalak egyidejű vetítéséhez minden falon. Az egyetlen különbség a versenytársakhoz képest, hogy egy vízszintes vonal készíthető, nem pedig négy. De a súlya 1.7 kg kontra 3 kg.4 kg és a Bort BLN-15-K (98296808) szint ára 10-szer kevesebb, ami tetszik az ügyfeleknek a véleményekben.

  Előnyök

  • robusztus műanyag tároló tok;
  • piros szemüveg a készletben;
  • vízszintes hajlítású állványon forog;
  • Buborékos vízmértékkel felszerelve a kezdeti szintezéshez.

  Hátrányok

  • Nem tud 360º-os síkokat építeni.
  Értékelje a cikket
  ( Még nincsenek értékelések )
  Megjegyzések hozzáadása

  ;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: