11 legjobb radiátorok fűtéshez

*A legjobbak értékelése a szerkesztők szerint. Kiválasztási kritériumok. Ez az anyag szubjektív, nem reklám, és nem tekinthető vásárlási útmutatónak. A vásárlás előtt konzultálni kell egy szakemberrel.

Lassan, de biztosan a régi öntöttvas radiátorok kora a múlté lesz. Amikor eljön az idő a fűtési rendszer cseréjére vagy újbóli beszerelésére, a fogyasztó szembesül a modern radiátor kiválasztásának problémájával. Napjainkban a radiátorok széles választéka áll rendelkezésre. Anyaguk, felépítésük, szelvényszámuk és költségeik tekintetében különböznek egymástól. Az Expertology magazin szakértői azt tanácsolják a potenciális vásárlóknak, hogy fordítsanak különös figyelmet számos műszaki paraméterre.

Kiválasztási útmutató

A fűtőtest kiválasztását több tényező befolyásolja.

A fűtési rendszer típusa. Attól függően, hogy hol lakik, az összes fűtési rendszer felosztható egyedi (családi házak) és központi (lakóházak) fűtési rendszerekre.

 1. Egy családi házban a hőátadó közeg keringetése nem igényel nagy nyomást. A lakástulajdonos választhat a kedvező árú változatok (acél és öntöttvas) és a modern kivitelek (alumínium és bimetál) között.
 2. A központi fűtési hálózattal rendelkező lakásokban gyakran nagy nyomásesések, vízkalapácsok fordulnak elő, és a fűtési szezon végén a víz teljesen lefolyik a rendszerből. A radiátort ezért úgy kell megtervezni, hogy ellenálljon a nagy nyomásnak (több mint 10 atm).), jó korrózióállósággal rendelkeznek. Az öntöttvas vagy bimetál modellek megvásárlása optimális.

Teljes méretek.A radiátor kiválasztása előtt meg kell mérni az egyes helyiségek méreteit, amelyekben a fűtőtestet felszerelik. A következő szabályokat kell betartani annak érdekében, hogy a hőt a lehető legjobban ki lehessen használni.

 1. A radiátor a falhoz van rögzítve a falfelülettől 3-5 cm távolságra.
 2. A radiátor és az ablakpárkány között 10-15 cm távolságot kell hagyni.
 3. A padló és a radiátor alsó széle közötti távolságnak 7-10 cm-nek kell lennie.

Csatlakozás részletei. A radiátor kiválasztásakor figyelembe kell vennie, hogy a fűtési rendszer csövei hogyan lesznek csatlakoztatva.

 1. A leghatékonyabb az egyik oldalon történő oldalsó behatolás. Ebben az esetben azonban a szakaszok száma 10-re korlátozódik.
 2. Az alsó csatlakozással és a felső kivezetéssel kb. 7-10 % hőveszteség keletkezik.
 3. A hőátadás akár 15%-kal történő növelése érdekében javasoljuk, hogy a radiátorok felszerelése előtt a falra (a radiátor mögé) ragasszon fóliaszigetelő anyagot.

Gyártási anyag. A modern fűtőradiátorok olyan anyagokból készülnek, mint például

 1. acél;
 2. öntöttvas;
 3. alumínium;
 4. Alumínium és acél, réz vagy sárgaréz kombinációja.

Mindegyiknek vannak előnyei és hátrányai.

Csak 11 radiátor tudott bekerülni a felülvizsgálatunkba. Mindezeket a modelleket sikeresen tesztelték az oroszok fűtési rendszereiben, és pozitív visszajelzést kaptak a tulajdonosoktól.

11 legjobb radiátorok fűtéshez

Jelölés Helyszín Név Értékelés
A legjobb bimetál fűtőradiátorok 1 Royal Thermo Bi
 • ner 350
 • 5.0
  2 Rifar SUPReMO 350 4.9
  3 KONNER 100/500 Bimetál 4.8
  A legjobb alumínium radiátorok 1 Royal Thermo Revolution 500 5.0
  2 Rifar Alum 500 4.9
  3 Globális VOX 500 4.8
  A legjobb acél fűtőradiátorok 1 Arbonia 3050/08 N69 5.0
  2 Zehnder Charleston 3057 566 4.9
  3 Buderus Logatrend K-Profil 11 500 4.8
  A legjobb öntöttvas radiátorok 1 Konner Modern 500 5.0
  2 STI Nova 500 4.9

  A legjobb bimetál radiátorok fűtéshez

  A legfejlettebb fűtőberendezések ma a bimetál radiátorok. Az acélmagnak köszönhetően ellenállnak a központi fűtési rendszerben a nagy nyomásnak. Az alumínium héj magas szintű hőátadást biztosít. A következő modellek jól beváltak az orosz piacon.

  Royal Thermo Bi
 • ner 350
 • Értékelés: 5.0

  Royal Thermo Bi<li></div><p>ner 350″ src=”/wp-content/uploads/2023/08/71516666195551-4111.jpg” height=”408″ title=”Royal Thermo Bi</p><li>ner 350″><p>A tervezők a legújabb technológiát alkalmazták a bimetál radiátorok kifejlesztésekor Royal Thermo Bi</p><li>ner 350. A szakértők külön kiemelték a HeatDinamic rendszert, amely figyelembe veszi a meleg levegő aerodinamikai mozgását. A gyártónak sikerült elérnie a maximális hőteljesítményt és a helyiség gyors felmelegedését a sugárzó és konvektív fűtés 50/50 arányú megosztásával. A modell szekcionált típusú, az akkumulátorban lévő különálló elemek száma 4 és 12 között változik. Az acél kollektor biztosítja a szerkezeti szilárdságot és tartósságot, és ellenáll mindenféle hőátadó közegnek. A kétrétegű lakkbevonat nagy ellenállást mutat a mechanikai sérülésekkel szemben; idővel nem színeződik el. A Royal Thermo Bi bimetál radiátorok élettartamának garanciális élettartama<li>A Rifar SUPReMO 350 élettartama 25 év. A modell a felülvizsgálatunk győztese lesz.<p>A hazai fogyasztók elégedettek a jó hőteljesítménnyel, a tartóssággal és a hosszú élettartammal.</p><h4>Előnyök</h4><ul><li>magas hőteljesítmény;</li><li>robusztus felépítés;</li><li>megbízható festés;</li><li>25 év garancia.</li></ul><h4>Hátrányok</h4><ul><li>nem található.</li></ul><h3>Rifar SUPReMO 350</h3><p>Értékelés: 4.9</p><div style=Rifar SUPReMO 350

  A Rifar SUPReMO 350 bimetál radiátor ellenáll a fűtési rendszerben a nagy nyomásnak. A modellt 45 atm-on tesztelték., és az üzemi nyomás 30 atm. A robusztus felépítést a vastag acélfalakkal ellátott állandó monolit szerkezet biztosítja. A radiátort úgy tervezték, hogy különböző folyadékok befogadására alkalmas legyen, a víztől a fagyállóig. A szakértők dicsérték a lekerekített formát, amelynek köszönhetően nemcsak esztétikus megjelenés érhető el, hanem magas szintű biztonságot is. A gyártó sikeresen választotta a lakkbevonatot. Nemcsak mechanikailag stabil, hanem megkönnyíti a radiátor nedves tisztítását is. A garantált élettartam 25 év.

  A véleményekben a hazai fogyasztók dicsérik a Rifar SUPReMO 350 bimetál radiátort a gyönyörű kialakításért, a nagy hőteljesítményért, a könnyű telepítésért. A hátránya szerintük a túlárazott ár.

  Előnyök

  • nagy tartósság;
  • agresszív környezetekkel szembeni ellenállás;
  • stílusos design;
  • 25 év garancia.

  Hátrányok

  • magas ár.

  KONNER 100/500 Bimetál

  Értékelés: 4.8

  KONNER 100/500 Bimetál

  A KONNER 100/500 Bimetal bimetál radiátorokat a legkedvezőbb áron árulják az orosz üzletekben. Kínai mérnökök fejlesztették ki őket kifejezetten az oroszországi körülményekre. Minden bimetál modellt sikeresen teszteltek a GOST P.31311-2005. a termékeket kiváló minőségű anyagokból gyártják, a gyártási lánc minden egyes lépcsőfokán szigorú ellenőrzés mellett. A gyártó 5 év garanciát vállal, ebben a tekintetben a KONNER 100/500 Bimetál radiátorok a felmérés vezetőihez képest gyengébbek. A szakértőknek nincs panaszuk a kivitelezésre, és a radiátorok vizuális megjelenése esztétikus. a radiátorok beszerelése nem okoz nehézséget. A modell egy bronz lépcsőfokot foglal el a dobogón.

  A vélemények alapján a hazai fogyasztók a kínai radiátorokat az ár és a minőség, a tartósság, az esztétikum és a könnyű felszerelhetőség sikeres kombinációja miatt kedvelték.

  Előnyök

  • kiváló minőségű kivitelezés;
  • megfizethető ár;
  • esztétikus megjelenés;
  • könnyű összeszerelés.

  Hátrányok

  • csak 5 év garancia.

  A legjobb alumínium radiátorok

  A fogyasztókat vonzza az alumíniumradiátorok könnyedsége és szépsége. Hosszú élettartamúak a fűtési rendszerekben, ha fűtőközegként semleges savtartalmú tiszta vizet használnak. az alumínium előnye a magas hőkibocsátás. Több modell is felkeltette a szakértők figyelmét.

  Royal Thermo Revolution 500

  Értékelés: 5.0

  Royal Thermo Revolution 500

  A szakértők számos forradalmi megoldást találtak a Royal Thermo Revolution 500 alumínium radiátorokban. A feltűnő jellegzetesség a hullámos uszonyok. Ennek a formának köszönhetően a gyártónak sikerült 3%-kal növelnie a hőátadást. Ennek a ténynek az az oka, hogy a meleg levegő akadálytalanul kering. A szabadalmaztatott VITO RIMOLDI dugó segít ellenállni az erős vízütésnek. A korrózióvédelem érdekében ökológiai Oxsilan® 9807 bevonatot alkalmaztak, amely nem tartalmaz foszfátokat és nehézfémeket. A festés előtt alkalmazzák, növelve a tapadást. A festékbevonat rendkívül ellenálló, a TECNOFIRMA® 7 fázisban kerül felhordásra. Az alumínium radiátor Royal Thermo Revolution 500 a dobogó legfelső fokán kategóriájában.

  A felhasználók szerint a modell nagyon jól adja le a hőt, vonzó kialakítású és könnyen telepíthető. Hátrányként említik a magas költségeket.

  Előnyök

  • magas hőteljesítmény;
  • tartósság;
  • megbízható védelem a korrózió ellen;
  • stílusos design.

  Hátrányok

  • magas költség.

  Rifar Alum 500

  Értékelés: 4.9

  Rifar Alum 500

  A Rifar Alum 500 alumínium radiátorokat széles körben használják. Számos fűtési rendszerbe beépíthetőek, t. . nagy nyomásnak (akár 20 atm) ellenálló szerkezet.). A szakértők a szakaszok közötti hézagok eredeti tömítési módját kedvelik. A gyűjtőcső végfelületei előre kivágottak egy speciális O-gyűrűs tömítéshez, amely egy modern EPDM anyagból készült. Az eredmény egy egymásba illeszkedő kötés, amely megbízhatóbb, mint a hagyományos, lapos tömítésű kötések. Eladó radiátorok a szakaszok száma 4-től 14 db-ig terjedő szekciókkal. Külön dicséretet érdemel a függőleges csatorna geometriája, amelynek köszönhetően a szakasz egyenletes felmelegedése gyorsan történik. magas hőmérsékletekkel szembeni ellenállás (135ºC-ig). A Rifar Alum 500 alumínium radiátor ezüstérmet nyert kategóriájában.

  Az orosz fogyasztók dicsérik a készüléket a kiváló minőségű kivitelezés, a vonzó megjelenés és a nagy hőteljesítmény miatt. A modell árát azonban túl magasnak tartják.

  Előnyök

  • sokoldalú felhasználhatóság;
  • A szakaszok tömített csatlakozása;
  • magas hőteljesítmény;
  • stílusos design.

  Hátrányok

  • magas költség.

  Globális VOX 500

  Értékelés: 4.8

  Globális VOX 500

  A Global VOX 500 olasz radiátornak van a legnagyobb hőkibocsátása. Egy szakasz 193 W hőenergiát termel, ami magasabb, mint sok hasonló terméké. A fejlesztőknek sikerült felgyorsítaniuk a konvekciós folyamatot egy speciális belső bevonatnak köszönhetően. A szakértők figyelmet fordítottak a festékfelhordás innovatív módjára. Az első réteg a terméknek a folyadékba való teljes bemerítésével jön létre. A második réteg felvitele permetezéssel történik. Ennek eredményeképpen a szelvény hosszú évekig nem korrodálódik és nem veszíti el eredeti színét. A gyártó az üzembiztonságra is figyelmet fordított. Alumíniumlemezzel borítottak, hogy elkerüljék a forró csövek okozta égési sérüléseket. A radiátorok felszerelhetők hőfokszabályozóval is, amely automatikusan fenntartja a levegő hőmérsékletét a 6…26ºC. A modell felemelkedik a kifutó harmadik lépcsőfokára.

  A tulajdonosoknak hízelgő a stílusos kialakítás, a masszív lamellák, a nagy hőelvezetés. Néhány felhasználónak gondjai vannak a beszereléssel a konzolok alatti kis távolság miatt.

  Előnyök

  • magas hőteljesítmény;
  • megbízható korrózióvédelem;
  • Biztonságos működés;
  • stílusos design.

  Hátrányok

  • kifinomult telepítés.

  A legjobb acél radiátorok

  Az acélradiátorok vonzóak a költségek és a kialakítás szempontjából. Panel és csöves kivitelben is kapható. A jó korrózióvédelemmel rendelkező acéltermékek hosszú élettartamúak. A következő készülékek nagy teljesítményű tulajdonságokkal rendelkeznek.

  Arbonia 3050/08 N69

  Értékelés: 5.0

  Arbonia 3050/08 N69

  A svájci-német Arbonia vállalat nagy tapasztalattal rendelkezik az acélcsöves radiátorok gyártásában. Megbízhatóak, jó hőelvezetéssel és széles színválasztékkal rendelkeznek. A 3050/08 N69 modellt zárt fűtési rendszerekbe történő beépítésre tervezték. A szakértők a 3 csőből álló oszlopos szerkezetet is felismerik. A szerkezet 15 atm nyomásnak is ellenáll. (A fűtési rendszer megbízható nyomáspróbája esetén). Egy szekcióban 6 négyzetméter fűtéséhez elegendő teljesítményt biztosít. Magasföldszinti lakásokban, illetve 4 négyzetméteres tetőtéri lakásokban a termosztatikus szelep a radiátor felső részébe van beépítve. m egy magánlakásban. A csövek alulról csatlakoznak; a radiátor felső részébe termosztatikus szelep van beépítve. a gyártó 10 év garanciát vállal a termékre. Az Arbonia 3050/08 N69 acélradiátor a felülvizsgálatunk győztese.

  A hazai fogyasztók szeretik a kivitelezést, a kifinomult dizájnt, a gazdag színválasztékot. Hátránya, hogy a szállítási idő hosszú.

  Előnyök

  • kiváló minőségű kivitelezés;
  • kiváló hőteljesítmény;
  • 10 év garancia;
  • gyönyörű design.

  Hátrányok

  • hosszú szállítási idők.

  Zehnder Charleston 3057 566

  Értékelés: 4.9

  Zehnder Charleston 3057 566

  A Zehnder Charleston 3057 acélradiátor zárt fűtési rendszerekhez lett tervezve, 10 bar nyomásig. és a folyadék maximális hőmérséklete +110ºC. 566 mm-es magasságával és 100 mm-es mélységével ez a modell lehetővé teszi a problémamentes beépítést az ablakok alá. A modell 3 csöves kialakítású, amelynek köszönhetően a készülék megnövelt hőteljesítményt mutat. Figyelmet kell fordítani a csatlakozási technológiára. a radiátorok oldalsó beömlő csövekkel (500 mm távolságban), a Completto változat alsó beömlővel és integrált hőszellőzővel rendelkezik a felső részen. A Zehnder Charleston 3057 csöves radiátorokat sikeresen tanúsították a GOST 31311-2005 szerint. A gyártó 10 év garanciát vállal termékeire. A modell a második helyet foglalja el a felülvizsgálatban.

  Sok felhasználó előnyben részesíti a Zehnder acélradiátorokat Charleston 3057 stílusos megjelenésük, jó hőkibocsátásuk, könnyű felszerelhetőségük miatt. Nem minden modell áll rendelkezésre, ezért 6-8 hetet kell várnia a megrendelésre.

  Előnyök

  • hatékony hőátadás;
  • kiváló minőségű kivitelezés;
  • stílusos design;
  • 10 év garancia.

  Hátrányok

  • nem minden modell kapható az orosz üzletekben.

  Buderus Logatrend K-Profil 11 500

  Értékelés: 4.8

  Buderus Logatrend K-Profil 11 500

  A német Buderus cég a háztartási fűtéshez szükséges készülékek és tartozékok széles választékát kínálja. Kazánok, vízmelegítők, elosztók és radiátorok megbízhatóak Oroszországban. Az otthoni komfort megteremtése érdekében a márka kollekciójában megtalálható a Buderus Logatrend K-Profil acél radiátor. A szakértők megjegyzik a készülék gyártásának minőségét, modern kialakítása lehetővé teszi, hogy a különböző méretű radiátorok a szoba belsejébe illeszkedjenek. A beépített Danfoss termosztatikus szelep gazdaságos energiafogyasztást biztosít. a lakkbevonat melegítéskor nem bocsát ki káros vegyületeket. Minden Buderus Logatrend K-Profil radiátor könnyen összeszerelhető; a levehető rácsok lehetővé teszik a külső felület könnyű tisztítását és fertőtlenítését. A 11-es számú módosítás egy vízellátó panellel és egy konvekciós sorral rendelkezik. A modell a dobogó harmadik fokára állhatott fel.

  A hazai fogyasztók számos értékelése a Buderus Logatrend K-Profil acélradiátor jó ár-érték arányával kezdődik. A hátránya, hogy néhány tulajdonos megjegyezte a konzolok hiányát a készletben.

  Előnyök

  • kiváló minőségű kivitelezés;
  • kortárs design;
  • gazdaságos energiafogyasztás;
  • jó ár-érték arány.

  Hátrányok

  • a készletben nincsenek fali konzolok.

  A legjobb öntöttvas radiátorok fűtéshez

  Gyönyörű megjelenése van egy modern öntöttvas radiátorok. Az új öntési technológiának köszönhetően a szelvények felülete sima és homogén. Az öntöttvas hosszú ideig megőrzi a hőt és ellenáll a korróziónak. Csak a súlyuk elég jelentős, amit fontos szem előtt tartani a falra szereléskor. A felülvizsgálat két méltó modellt kapott.

  Konner Modern 500

  Értékelés: 5.0

  Konner Modern 500

  A kiváló minőségű öntöttvas radiátorok Modern 500 termékcsaládját a Konner az orosz viszonyokra fejlesztette ki. A kínai radiátorokat egyedi és központi rendszerekhez egyaránt tervezték. A szakértők megjegyzik az öntöttvas radiátorok nagy hőteljesítményét, megbízhatóságát és könnyű használhatóságát. A maximális üzemi nyomás 12 atm., A szelvényeket 18 atmoszféráig ellenállónak vizsgálták. Egy szekció hőteljesítménye eléri a 140 wattot. A teljes termékcsalád sikeresen tanúsított a GOST 31311-2005 szerint. Az eszköz a termék kell jegyezni pontos öntés, a felület nem éles vagy kiálló töredékek. A korrózió elleni védelem érdekében festékkel vonták be. A Konner Modern 500 öntöttvas radiátor a győztes a felülvizsgálatunkban.

  A nagyszámú vélemény alapján a modellnek sok rajongója van az orosz háztulajdonosok körében. Elégedettek a kivitelezés minőségével, az elfogadható árral és a modern dizájnnal. A hátránya a karcolásnyomok a festéken.

  Előnyök

  • széles alkalmazási terület;
  • magas hőteljesítmény;
  • remek szereposztás;
  • megfizethető ár.

  Hátrányok

  • a fényezés karcos.

  STI Nova 500

  Értékelés: 4.9

  STI Nova 500

  Az STI Nova 500 öntöttvas radiátor gyönyörű dizájnnal és szép kivitelezéssel büszkélkedhet. A modellt a belföldi piacon alacsony áron értékesítik. A szakértők megjegyzik ennek a fűtőberendezésnek a sokoldalúságát. Otthonok és lakások fűtési rendszereihez, közigazgatási épületekbe, gyermek-, egészségügyi és sportintézményekbe való beépítésre alkalmas. Az új öntöttvas radiátorok hőáramlása nagyobb (34%), mint a hagyományos radiátoroké. Minden egyes szakasz akár 150 watt hőenergiát is termel, és a folyadék hőmérséklete elérheti a 130 ºC-ot. A radiátort 12 atm maximális üzemi nyomásra tervezték. Oldalsó radiátor csatlakozás. A gyártó 5 év garanciát vállal a termékre. Az STI Nova 500 öntöttvas radiátor a talapzat második lépcsőjére emelkedik.

  Véleményükben a hazai fogyasztók olyan előnyöket emelnek ki, mint a modern megjelenés, a tiszta kivitelezés és a magas hőkibocsátás. A hátrányok a 7-nél kevesebb szakaszból álló radiátorok hiánya az értékesítésben.

  Előnyök

  • alacsony költség;
  • tiszta kivitelezés;
  • modern megjelenés;
  • magas hőteljesítmény.

  Hátrányok

  • nincsenek kis radiátorok.
  Olvasson tovább  Mindent a Sturm Baccakes-ről szól
  Értékelje a cikket
  ( Még nincsenek értékelések )
  Megjegyzések hozzáadása

  ;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: