11 legjobb szeptikus tartályok ház és házikó számára

Hazánkban sok magánház-tulajdonos álmodik arról, hogy központi csatornarendszerrel rendelkezzen. Oroszországban nem minden lakott terület rendelkezik hozzáféréssel ehhez az erőforráshoz. Tehát mielőtt házat vagy dachát vásárolna, érdemes komolyan venni ezt az érzékeny kérdést. A szeptikus tartályokkal a családi házak szennyvízzel kapcsolatos problémájának modern megoldása könnyen megoldható. Míg a múltban ezek egyszerűen gödrök vagy néhány körből készült betontartályok voltak, ma már nem csak műanyag kádakat, hanem valódi miniatűr szennyvíztisztító telepeket kínálunk a piacon. Ezek közé tartozik egy komplex kezelés, amely lehetővé teszi, hogy az úton szinte forrásvíz. A lelkes háztulajdonosok a kert vagy a zöldségeskert öntözésére használják. Ahhoz, hogy a megfelelő szeptikus tartályt válassza ki otthona számára, figyelembe kell vennie a következő szakértői tanácsokat.

Választási kritériumok

 1. Kezdje a választást a szeptikus tartályra bízandó feladatok meghatározásával. Ha ez egy kis házikó, amelyet az emberek csak tavasztól őszig hétvégén látogatnak, akkor megfelelő olcsó kompakt modellek alkalmasak.
 2. Tartály térfogataaz állandó lakosok számától és a tartózkodás típusától (napi vagy alkalmi tartózkodás) függ. Egy 1-2 köbméteres tartály elegendő 1-2 háztartás számára. m, és egy nagy család 4-5 ember kell keresni szeptikus tartályok kapacitása több mint 4 köbméter. .
 3. A fürdőkád az otthonban egy nagyméretűkollektív mentesítés, Amikor az összes tartalom azonnal a kezelőrendszerbe kerül. Ebben az esetben olyan modelleket válasszon, amelyek megfelelő térfogatú (200-500 literes) befogadókamrát biztosítanak.
 4. Ahhoz, hogy ritkábban hívjon szennyvízszállító teherautót (iszapeltávolítás), figyelnie kell a javasoltkezelési rendszer. A modern szeptikus tartályok az ülepítés és a mechanikai szennyeződések visszatartása mellett aerob (anaerob) baktériumokat is használnak, amelyek hatékonyan hasznosítják a szerves anyagokat. Nemcsak a tartályban lévő üledék teljes mennyiségét csökkenti, hanem a tisztítás mértékét is növeli. Egyes modellek lehetővé teszik, hogy tiszta vizet kapjon a kivezetésnél.

A felülvizsgálat kiterjed a legjobb szeptikus tartályok otthoni és házikó. A rangsor összeállításakor a következő kritériumokat vették figyelembe:

 1. a rendszer kapacitása;
 2. cél;
 3. ár;
 4. szakértői vélemény;
 5. vásárlói visszajelzés.

A legjobb szeptikus tartályok

Jelölés hely termék neve minimális ár
A legjobb szeptikus tartályok villákhoz 1 ROSTOK MINI 23 300€
2 DCS-OPTIMUM(M) 22 000€
3 Termite Pro 2.0 29 900 18 000€
A legjobb önálló szeptikus tartályok 1 Tartály 19 800€
2 Tver 67 500€
3 Ecopan 52 000€
4 Triton 21 500€
5 Unilos Astra 62 000€
6 Thermit transzformátor 31 500€
A legjobb energiafüggetlen szeptikus tartályok 1 TOPAS 74 500€
2 Eco-Grand (Topol) 76 500€

A legjobb olcsó szeptikus tartályok villák számára

A kültéri szeptikus tartályok egyszerű és könnyen hozzáférhető szennyvízkezelő rendszerek. Kicsik és könnyűek, így az ingatlantulajdonosok könnyen maguk telepíthetik őket. Az önálló üzemek általában ülepítőmedencével és extra szűréssel rendelkeznek. Nem büszkélkedhetnek nagy hatékonysággal, de szerény működéssel. A szakértők több minőségi modellt választottak ki.

Olvasson tovább  Shock fúrók: Előnyök és hátrányok, választás és alkalmazás

ROSTOK MINI

Értékelés: 4.8

ROSTOK MINI

A ROSTOK MINI a legjobb választás az Ön vidéki házának szeptikus tartályához. Szeptikus tartály optimális kombinációja az ár és a műszaki paraméterek. Ezért a szakértők ezt a modellt a rangsor élére helyezték. Kis térfogatának (1 köbméter) köszönhetően a szennyvíztisztító berendezés rendkívül robusztus, és jól megfelel a háztartási szennyvíztisztítás igényeinek. .) és a tartály kis súlya (65 kg) miatt nagyon könnyen telepíthető a kertben. A szeptikus képes befogadni a szennyvizet a nyári szezonban, ami 1-2 ember élettevékenységének eredménye. A felgyülemlett iszapot évente legfeljebb egyszer vagy kétszer kell eltávolítani.

A szeptikust merev háza, hatékony szűrőrendszere és autonóm működése különbözteti meg. A felhasználók visszajelzéseikben megerősítik a szeptikus tartály hatékonyságát.

Előnyök

 • könnyűség és tartósság;
 • megbízhatóan elzárja a kellemetlen szagokat;
 • könnyű kezelhetőség;
 • elfogadható ár.

Hátrányok

 • nem található.

DCS-OPTIMUM(M)

Értékelés: 4.7

DKS-OPTIMUM(M)

Univerzális és nagyon megfizethető szeptikus tartály a dacha egy modell DCS-OPTIMUM (M). Egy kis család (3 fő) igényeihez tervezték, és lehetővé tette a tartály különböző típusú talajba való beépítését. A talajvízszint nem meghatározó tényező ezekben az alkalmazásokban. A tisztítóberendezés magas fokú szennyvíztisztítással rendelkezik, amely lehetővé teszi a tisztított víz talajba történő bevezetését.

A szakértők dicsérték a szeptikus tartály okos kialakítását. A tartály térfogata 1,55 köbméter. . Több rekeszre osztva. A szeptikus tartályos szennyvíz több kezelési szakaszon megy keresztül, beleértve az aerob kezelést is. Ennek eredményeképpen a szeptikus rendszer naponta 200 liter hulladékot alakít át vízzé. Inkább lassú felhalmozódás és üledék a tartályban. A szeptikus tartálykocsit nem szabad 2-3 évnél gyakrabban megrendelni.

Hátrányok

 • alacsony ár;
 • Problémamentes telepítés;
 • hatékony tisztítás;
 • Robusztus és erős ház.

Hátrányok

 • Nem blokkolja elég megbízhatóan a szagokat.

Termita Profi 2.0 29 900

Értékelés: 4.7

Termite Profi 2.0 29 900

A 3-4 fő kényelmes, vidéki elhelyezéséhez kiváló választás a tágas Termite Professional 2 szeptikus tartály.0. A polietilén tartály térfogata meghaladja a 3,5 köbmétert. . Tekintettel a termék súlyára (115 kg), a telepítéshez darura lesz szükség. A szennyvíz több tisztítási szakaszon megy keresztül, az ülepítéstől a biológiai szűrésig. A víz csak az összes szakaszon való áthaladás után jut a talajba.

A szeptikus rendszer karbantartása 1-3 évente megköveteli az üledék kiszivattyúzását, valamint a szűrőelem mosását. Ez a csáklya megérdemelte volna a harmadik helyet a rangsorban, de a magas ár nem tette lehetővé, hogy magasabbra kerüljön.

Előnyök

 • kapacitás;
 • működés közben nincs szag;
 • hatékony tisztítás.

Hátrányok

 • nem alkalmas magas talajvízszintű területeken;
 • telepítési nehézségek.

A legjobb önálló szeptikus tartályok

Az autonóm szeptikus tartályok megbízható megoldást jelentenek a szennyvízkezelésre. Nem igényelnek többletenergiát, és ritkán szervizelik őket. Az önálló rendszerek nem rendelkeznek nagyfokú tisztítással, de nagy kapacitást biztosíthatnak. A vidéki házak tulajdonosai a könnyű használat és a megfizethetőség miatt szeretik őket. A felülvizsgálatunkban a következő önálló szeptikus tartályok szerepeltek.

Tartály

Értékelés: 4.9

Tartály

Autonóm szeptikus tartályok Tank nagyon népszerű a lakástulajdonosok körében. A tartály vastag falú műanyagból (10-17 mm) készül, és bordákkal van megerősítve az ellenállás növelése érdekében. Egyedi formájának köszönhetően a szeptikus tartály ellenáll a talajnyomásnak a különböző évszakokban. A szakértők elismerik a modell hosszú élettartamát (több mint 50 év) és hatékony tisztítási technológiáját. Az ülepedés és az azt követő biológiai lebomlás mellett a szeptikus tartályban van egy infiltrátor, amely egyenletesen eloszlatja a vizet a talajban.

Olvasson tovább  Csempe pala: anyagi jellemzők

Egyedi felépítése azon alapul, hogy egyedi szegmensekből áll. A felhasználó így a saját otthonának legmegfelelőbb rendszert építheti ki. A rekeszeket túlfolyócsővel kell összekötni. Megfelelő üzemeltetés esetén a tartályt 4-5 évente egyszer kell tisztítani.

Előnyök

 • egyedi előregyártott szerkezet
 • tartósság;
 • hatékony tisztítás;
 • robusztus tartály.

Hátrányok

 • nem található.

Tver

Értékelés: 4.8

Tver

A helyi tisztítómű szakértői hívják a szeptikus tartály Tver. A rangsor második helyezettje, mert nagy teljesítménye miatt. Még a kád tartalmának leeresztésekor sem kerül kezeletlen szennyvíz a talajba. A szeptikus alapját egy műanyagból készült többkamrás tartály képezi.

Az első szakasz a szennyvíz ülepítése, amely az oldhatatlan anyagok nagy részét visszatartja. A második térben anaerob folyamatok zajlanak, a mikroorganizmusok feldolgozzák a szerves összetevőket. Az utolsó lépésben pedig klórtartalmú vegyszereket adnak hozzá, majd a fertőtlenített víz a talajba kerül. A nagy kapacitás és az összetett többlépcsős kezelés az árban is tükröződik, amely magasabb, mint a győztesé.

Előnyök

 • nagy kapacitás;
 • többlépcsős tisztítás;
 • tartósság.

Hátrányok

 • magas ár.

Ecopan

Értékelés: 4.8

Ecopan

Az Ecopan szeptikus tartály kifejezetten a problémás talajokon való használatra készült. A több belső válaszfalat tartalmazó, egyedi, kétrétegű szerkezet alkalmazása lehetővé tette a gyártó számára, hogy növelje a tartály szilárdságát. Az innovatív megközelítés nem maradt észrevétlen a szakértők számára, akik a harmadik helyre sorolták. A szennyvíz szakaszos kezelése szintén nagy dicséretet érdemel.

A hat szekciós tartályban ülepítés, a szerves vegyületek aerob lebontása. Az utolsó szakaszból a víz gravitációsan vagy szivattyú segítségével áramlik ki a rendszerből. Kertek öntözésére is használható. A szeptikus tartály tökéletesen ellenáll a korróziós folyamatoknak, így élettartama meghaladja az 50 évet.

Előnyök

 • problémás talajokon történő felhasználás;
 • többlépcsős tisztítás;
 • tartósság.

Hátrányok

 • komplex összeszerelés.

Triton

Értékelés: 4.7

Triton

Egy jó önálló szeptikus tartály a Triton kezelőrendszer. A szakértők a negyedik helyezést a megfizethető ár és a nagyfokú feszesség miatt adták. Az olajteknő tökéletes egy vidéki házba, nem kell 1-2 évente egyszeri tisztításnál gyakrabban tisztítani. A tartály tartós műanyagból készült, így a kisebb modellek beszerelése sem okozhat gondot. A Triton nem fél a nedvességtől és a szennyvíz agresszív hatásától sem. Akár 50 év élettartam.

A gyártó azt ajánlja, hogy a szeptikus rendszer telepítése előtt egy “horgonyt” helyezzenek el. Ez lehet egy betonlap vagy monolit alap, amely képes megtartani a tartályt egy adott horizonton. A szeptikus háromlépcsős tisztítórendszerrel rendelkezik.

Előnyök

 • megfizethető ár;
 • nagy feszesség;
 • ellenállás az agresszív környezettel szemben.

Hátrányok

 • Alacsony szennyvízkezelés.

Unilos Astra

Értékelés: 4.7

Unilos Astra

Az egyik legnépszerűbb modell hazánkban egy szeptikus tartály Unilos Astra. Ennek a modellnek a fő előnye a nagyfokú tisztítás. Ez lehetővé tette, hogy a szeptikus tartály jelenik meg a minősítésünkben. A rendszer kombinált (mechanikai és biológiai) kezelésen alapul. Hatékonyan megbirkózik a szennyvízzel, és megkíméli a környezetet a kertben. Az első fázisban mechanikai szennyeződések csapódnak ki. Ezután következik az aerob technológia, amely újrahasznosítja a szerves anyagokat.

Olvasson tovább  A Műszaki Fóról Greenline

A szakértők a műanyag tartály megbízhatóságát is megjegyzik. Mechanikailag stabil és ellenáll az agresszív környezetnek. némileg hűvös potenciális vásárlók csak a magas ár.

Előnyök

 • magas szintű tisztítás (98%);
 • erős tartály;
 • jó teljesítmény.

Hátrányok

 • magas ár.

Termit transzformátor

Értékelés: 4.6

Termesz transzformátor

Energiafüggetlen helyi kezelőrendszer egy szeptikus tartály Termite Transformer. Alkalmi és állandó tartózkodásra egyaránt alkalmas. olcsó és könnyen telepíthető. Ez lehetővé tette, hogy a szeptikus tartály bejusson a rangsorolásunkba… A szeptikus tartály a gyártó ajánlásait követve saját maga is a helyére szerelhető. Állandó lakóhely esetén a tartályt szigetelni kell.

A szennyvíz tisztításának mértéke 85%-os mutatóra korlátozódik, ami nem teszi lehetővé, hogy a rendszer a dobogóra emelkedjen. A tisztított vizet a gravitáció segítségével távolítják el a szeptikus tartályból. Az ülepítőmedencét teljes értékű biológiai tisztítóteleppé alakíthatja át.

Előnyök

 • megfizethető ár;
 • egyszerű kialakítás;
 • önszerelési lehetőség.

Hátrányok

 • Alacsony kezelési arány.

A legjobb energiafüggetlen szeptikus tartályok

Ha nagyfokú szennyvíztisztításra van szükség, a vidéki házak tulajdonosainak meg kell fontolniuk a teljesítményfüggetlen szeptikus tartályokat. Ezek a rendszerek a legbiztonságosabb és legkörnyezetbarátabb rendszerek közé tartoznak. Többlépcsős szűrést alkalmaznak aerob baktériumokkal. Szivattyúk és kompresszorok szükségesek ahhoz, hogy a folyadékot átnyomják a szűrőkön. A tiszta víz is automatikusan távozik a tartályból. Az energiafüggő rendszerek hátrányai közé tartozik a magas ár és az alacsonyabb megbízhatóság. Több szeptikus tartályok már megragadta a szemét a szakértőink.

TOPAS

Értékelés: 4.9

TOPAS

Gazdaságos megoldás a probléma szennyvíz hulladék egy magánlakás lesz telepíteni energiafüggetlen szeptikus tartály Topaz. A mikroorganizmusok a kezelési rendszer főszereplői. A vízben lévő szennyeződések 98%-át eltávolítják. A szakértők az első szeptikus tartály tenyerét nemcsak a minőségi kezelésre, hanem a versenytársakhoz képest gazdaságos energiafogyasztásra is adták. A speciális szűrők jelenléte a szeptikus tartályban lehetővé teszi, hogy elfelejtse az emberi beavatkozást és a kellemetlen szagokat.

A tartály nagy szilárdságú, bordákkal megerősített polipropilénből készült. A teljes belső tér több részre van osztva. Az egyik rekeszben a nagy részecskék kicsapódnak, egy másik rekeszben aerob baktériumok dolgoznak, egy harmadik szektor az ülepítésért felelős, az utolsó terület pedig az iszapot tartalmazza.

Előnyök

 • hatékony tisztítórendszer;
 • alacsony energiafogyasztás;
 • robusztus test;
 • könnyű kezelhetőség.

Hátrányok

 • nem találtak.

Eco-Grand (Topol)

Értékelés: 4.8

Eco-Grand (Topol)

Méltó versenytárs a vezető a rangsorban vált egy szeptikus tartály Eco-Grand (Topol). Nagyméretű házak és vidéki házak számára tervezték. A szakértők elismerik a kezelőrendszer nagyszerű teljesítményét. A polipropilén tartály belsejében 4 rekesz található. A bemeneti kamra 450 liter térfogatú szennyvíz befogadására alkalmas. A következő két szakaszban a szerves anyagokat újrahasznosító aerob baktériumok dolgoznak. Egy külön kamrában található a szivattyú, amely a szennyvíz szivattyúzásáért felelős.

Elveszíti Eco-Grand (Topol) szeptikus győztes energiafogyasztás (2,8 kW / nap), ami növeli a költségek a tulajdonosok, hogy működtesse a kezelőüzemet. A felhasználók szerint nincsenek különösebb problémák az energia-szeptikus berendezések telepítésével vagy karbantartásával kapcsolatban.

Előnyök

 • tágas vevőegység;
 • nagy hatékonyság;
 • hatékony tisztítás.

Hátrányok

 • magas ár;
 • magasabb energiaköltségek.
Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Cybulya Guculka

Helló mindenkinek! Én vagyok Cybulya Guculka, és nagy lelkesedéssel osztom meg szenvedélyemet a háztartási gépek javításával és telepítésével kapcsolatban. Ennek az oldalnak az írójaként engem a technológia iránti szeretetem és a vágy hajt, hogy segítsek másoknak megérteni és megoldani a gépeikkel kapcsolatos problémákat.

Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: