14 legolcsóbb kazánok

Oroszország számos régiójában a téli hőmérséklet jóval fagypont alá esik. Ezért elengedhetetlen a fűtés az otthonokban, műhelyekben és gyárakban. Napjainkban a legnépszerűbbek a zárt rendszerű rendszerek, amelyekben a víz vagy fagyálló folyadék tölti be a hűtőfolyadék szerepét. A kazánokat a folyadék felmelegítésére használják. Mivel a fűtőberendezések sok pénzbe kerülnek, a fogyasztók az olcsó modellek közül választanak. Szakértőink segítenek Önnek megtalálni a leghatékonyabb kazánokat a kedvező árú kazánok között.

Ajánlások a fűtési kazán kiválasztásához

Tüzelőanyag típusa.A kazán kiválasztásának legfontosabb kritériuma az energiaforrásként használt tüzelőanyag típusa.

 1. A földgáz továbbra is a legmegfizethetőbb és legkényelmesebb megoldás a lakó- és ipari épületek fűtésére. A gázkazánt biztonsági rendszerekkel kell felszerelni annak érdekében, hogy meghibásodás esetén kizárják a mérgezés vagy robbanás lehetőségét.
 2. Azokon a területeken, ahol nincs gázhálózat, szilárd tüzelésű kazánokat kell telepíteni. Fával, pellettel, kokszal, tőzeggel és szénnel is működhetnek. Az egyetlen hátránya, hogy a folyamatot nem lehet automatizálni. A szilárd tüzelőanyag gyorsan kiég, ami után meg kell tisztítani, majd újra kell tölteni a tűzifát.
 3. A legegyszerűbb és legkörnyezetbarátabb az elektromos kazán. A modern modellek távolról is vezérelhetők, de nem minden elektromos hálózat képes ellenállni az erős fűtőelem terhelésének. És a villamos energia ára még mindig magas Oroszországban.
 4. A folyékony tüzelésű kazánok rosszabbak, mint a gáz- és szilárd tüzelésű kazánok. Az ilyen eszközök meglehetősen drágák, emellett meg kell vásárolni és el kell temetni egy nagy tartályt az üzemanyag tárolására.

Hőkapacitás.Minden kazánnak van egy bizonyos maximális hőteljesítménye. Ez lehetővé teszi, hogy a készüléket az otthon vagy a műhely méretének megfelelően válasszuk ki. A szakértők azt tanácsolják, hogy kövessünk egy egyszerű képletet. Egy 10 négyzetméteres sík terület fűtése. 1 kW hőteljesítmény szükséges 2,5 m-es belmagassághoz. De mivel a hőátadás során elkerülhetetlenek a veszteségek, jobb, ha extra teljesítményű kazánt vásárolunk (15-20%).

Anyag hőcserélő. A hőcserélő a tűz és a víz legagresszívebb hatásának van kitéve. A gyártók többféle anyagot használnak ennek a létfontosságú alkatrésznek az előállításához.

 1. A legolcsóbb kazánok acélszerkezetűek. Az erős korrózió miatt korlátozott élettartamuk mindössze néhány év.
 2. A rozsdamentes acélból készült hőcserélők fenntarthatóbbnak tekinthetők. Nem félnek a korróziótól, de drágák.
 3. A réz egységek jó hőteljesítménnyel és kis súllyal rendelkeznek. Kompaktak, de drágák és ütésveszélyesek.
 4. Az öntöttvas előnyei a korrózióállóság, a robusztusság és a tartósság. Csak akkor repedhet meg, ha a hőcserélő egyenetlenül melegszik.

14 legolcsóbb kazánt választottunk ki felülvizsgálatunkban. Hazánkban szaküzletekben lehet megvásárolni őket. Az elhelyezésről való döntéskor az expertology szerkesztősége figyelembe vette a szakértők megállapításait és az orosz fogyasztók véleményét.

A legolcsóbb kazánok értékelése

Jelölés székhely termék neve ár
A legolcsóbb gázkazánok 1 Lemax Gazovik AOGV-11,6 11 11.6 kW egy áramkör 12 680€
2 BaltGaz SL 17 17 kW-os egykályhás kazán 16 998€
3

A Wolf 12 KSO 12.5 kW egy áramkör

16 490€
4 Lemax Premium-10 10 kW-os egykörös Lemax Premium-10 10 kW-os egykörös 15 391€
5 Navien DELUXE COAXIAL 24K KÉT KW 26 240€
6 Bosch Gaz Gaz 6000 WBN 6000-18 C 18 kW-os kétkörös 27 538€
A legolcsóbb elektromos kazánok 1 ZOTA Balance 9 egyszemélyes kazán 7 112€
2 EVAN Warmos-IV-5 5.1 kW Egykörös 13 461€
3

Scat RAY 9 KE/14 9 kW egykörös Scat RAY 9 KE/14 9 kW egykörös

30 480€
A legolcsóbb szilárd tüzelésű kazánok 1 Teplodar Kupper Praktik 8 egyáramú 12 519€
2 ZOTA Box 8 8 kW-os kazán 16 000€
3 Lemax Forward-20 egyetlen áramkör 17 350€
A legolcsóbb folyékony tüzelésű kazánok 1 Kiturami TURBO HI FIN 13 16.8 kW kettős áramkör 29 980€
2 Navien LST 17KG 17 kW-os kétkörös Navien LST 17KG 30 094€

A legolcsóbb gázkazánok

A legnépszerűbb gázkazánok hazánkban. Magas hatékonyság, minimális emberi beavatkozás a működtetésbe, tartósság és tartósság jellemzi őket. A szakértők többféle költségvetési modellt azonosítottak.

Lemax Gazovik AOGV-11,6 11 11.6 kW egy áramkör

Értékelés: 4.8

Lemax Gazovik AOGV-11.6 11,6 kW egykörös teljesítményű

A Lemax Gazovik AOGV-11,6 gázkazán a legkedvezőbb áron kerül értékesítésre. A fogyasztó egy egykörös, nyitott égéstérrel rendelkező padlófűtéses készüléket kap. A szakértői modell előnyei közé tartozik az energiafüggetlenség, a könnyű kezelhetőség, a jó hatékonyság (87%). Az alacsony földgázfogyasztás (0,6 köbméter) a kazán előnyének tekinthető. m/h). A költségek csökkentése érdekében a gyártónak pénzt kellett megtakarítania a hőcserélőn (acélból készült) és egy teljes készleten (csak hőmérő és gázszabályozó van). Tekintettel a szerény hőteljesítményre (11,6 kW), a készülék akár egy 100 négyzetméteres ház fűtésével is megbirkózik. . A modell az első helyet foglalja el a felülvizsgálatban.

A felhasználók előnyben részesítik a Lemax Gazovik AOGV-11.6 kazánt alacsony ára, könnyű karbantarthatósága és gazdaságossága miatt.

Előnyök

 • alacsony ár;
 • gazdaságos gázfogyasztás;
 • könnyű használat;
 • energiafüggetlen.

hátrányok

 • rossz felszerelés;
 • rövid élettartamú hőcserélő.

BaltGaz SL 17 17 kW egykörös

Értékelés: 4.7

BaltGaz SL 17 17 kW

Korszerűbb fűtőberendezés egy orosz gázkazán BaltGaz SL 17. A felülvizsgálat győztesével szemben árban vesztes, de teljesítmény és használhatóság szempontjából előnyösebbnek tűnik. A kazán teljesítménye (17 kW) és hatásfoka (84%) alapján a kazán akár 150 négyzetméteres házak fűtésére is alkalmas. . Ebben az esetben a készülék munkájának figyelemmel kíséréséhez az elektronika, van egy csatlakozó egy külső vezérlő csatlakoztatására. Gazdagabb megjelenés és felszereltség. A gyártó a kazánhoz keringető szivattyút, nyomásmérőt, légtelenítőt és biztonsági szelepet kínál.

A modell alacsony súlya (15 kg) és a kompakt mérete miatt a. A készülék legfeljebb 2,13 köbmétert fogyaszt.m/h földgáz vagy legfeljebb 1,59 kg/h cseppfolyósított kék üzemanyag. A hátránya, hogy a felhasználók rámutatnak a termosztát hiányára.

Előnyök

 • könnyűség és tömörség;
 • elfogadható ár;
 • modern design;
 • megbízhatóság.

Hátrányok

 • nincs termosztát;
 • nincs vezérlőtábla.

Wolf 12 KSO 12.5 kW egy áramkör

Értékelés: 4.6

Protherm Wolf 12 KSO 12,5 kW egykörös teljesítményű

A szlovák Protherm Wolf 12 KSO kazán a versenytársak közül kiemelkedik a magas hatásfokával (92,5 %). Az egykörös padlótípusú modell 120 négyzetméterig alkalmas otthoni fűtési rendszerekhez. . A szakértők megjegyzik az eszköz egyszerűségét és minőségét, az olasz SIT cég automatizálását. A kazán lehet hozni az eszköz szerénység és zajmentes működését. A karbantartás a hőcserélő tisztán tartására és a korom eltávolítására korlátozódik. A gyártó felszerelte a modellt a szükséges biztonsági elemekkel: hőbiztosíték, lángellenőrzés, huzatérzékelő.

Ami a hátrányokat illeti, a felhasználók panaszkodnak a kazán nagy súlyára (46,5 kg). Hátrányai közé tartozik az acél hőcserélő, bár kiégés esetén javítható.

Előnyök

 • nagy hatékonyság;
 • Olasz automaták;
 • zajmentesség;
 • üzembiztonság.

Hátrányok

 • acél hőcserélő;
 • nagy súly.

Lemax Premium-10 10 kW-os egykörös Lemax Premium-10 10 kW-os egykörös

Értékelés: 4.5

Lemax Premium-10 10 kW egykörös

Egy lépésre a dobogótól megállt egy újabb hazai fejlesztés Lemax Premium-10. Ez egy egykörös lebegő kazán nyitott égéstérrel. Ha a költségek szempontjából nem rosszabb, mint a felülvizsgálat vezetői, az egység teljesítménye többet enged meg (10 kW). A 90%-os hatásfok mellett a kazán legfeljebb 90 négyzetméteres házakba telepíthető. . A szakértők dicsérték a modell gazdaságos földgázfogyasztását (1,2 köbméter). M/Wh) és az energiafüggetlenség. A készülék nagyon egyszerű, gyakorlatilag nincs benne semmi, ami meghibásodhatna, kivéve a piezo gyújtást.

A háztartási felhasználók elégedettek a megfizethető árral, a kompakt mérettel, a gazdaságossággal és a megbízhatósággal. A hátrányok közül megjegyezte acél hőcserélő és rövid életű piezo öngyújtó.

Előnyök

 • gazdaság;
 • energiafüggetlenség;
 • megbízhatóság;
 • kompakt méretek.

Hátrányok

 • acél hőcserélő;
 • rövid életű piezo öngyújtó.

Értékelés: 4.5

NAVIEN DELUXE KOAXIÁLIS 24K 24 KW KÉTÁRAMKÖRÖS RENDSZER

Kétszer drágább összehasonlítva a győztes a felülvizsgálat költségei koreai kazán Navien DELUXE COAXIAL 24K. Komolyan különbözik a funkcionalitás és a felszereltség tekintetében. A készülék két fűtőkörrel rendelkezik, amely lehetővé teszi a ház fűtését és a melegvíz-előállítást is. Elektronikusan vezérelt, távirányítóval és szobatermosztáttal. A készülék hőteljesítménye eléri a 24 kW-ot 90,5%-os hatásfok mellett. A készülék legfeljebb 240 négyzetméteres házak fűtésére alkalmas. . A szakértők kellemesen meglepődtek egy gazdag komplett készlet, együtt a kazán jön egy keringető szivattyú és egy tágulási tartály.

A felhasználók kedvelik a modern dizájnt, a felhasználóbarátságot és a nagy teljesítményt. Hátránya a rövid élettartamú vezérlőpanel és a költséges karbantartás.

Előnyök

 • multifunkcionalitás;
 • gazdag teljes készlet;
 • elektronikus vezérlés;
 • nagy teljesítmény.

Hátrányok

 • drága karbantartás;
 • rövid életű távirányító.

Bosch Gaz 6000 WBN 6000-18 C 18 kW-os kétkörös áramkör

Értékelés: 4.5

Bosch Gaz 6000 WBN 6000-18 C 18 kW-os, kétkörös teljesítményű

A legdrágább gázkazán a felülvizsgálatunkban a német Bosch Gaz 6000 WBN 6000-18 készülék lett. A kétkörös analógok közül azonban valamivel drágább, mint a koreai Navien DELUXE COAXIAL 24K készülék. A szakemberek a zárt égéstér, a falba építés és a réz hőcserélő a kazán erősségének tartják. A modell maximális teljesítménye eléri a 18 kW-ot, beépített szivattyúval, tágulási tartállyal, biztonsági szeleppel, valamint.

A felhasználók kedvelik a gazdaságos gázfogyasztást, a kényelmes elektronikus vezérlést, a csendes működést. Nehézségek merülnek fel az első indításkor, ezért jobb, ha ezt a munkát szakemberekre bízzuk. Sok felesleges beállítást észleltek a tulajdonosok, amikor fűtésről melegvízre váltottak.

Előnyök

 • réz hőcserélő;
 • gazdag teljes készlet;
 • csendes működés;
 • elektronikus vezérlés.

Hátrányok

 • nehéz elindulni;
 • sokáig tart a fűtésről meleg vízre való átállás.

A legolcsóbb elektromos kazánok

A magas villamosenergia-költségek visszafogják az elektromos kazánok elterjedését. Az ilyen készülékeket a maximális hatékonyság, a távirányítás, a környezetbarát és biztonságos működés jellemzi. A szakértők a következő költségvetési modelleket kedvelik.

ZOTA Balance 9 egyszemélyes kazán

Értékelés: 4.7

ZOTA BALANCE 9 EGYKÖRÖS

A legolcsóbb elektromos kazán a felülvizsgálatunkban egy orosz eszköz, a ZOTA Balance 9. A modell szerény hőteljesítményű (9 kW), ami elegendő egy kis ház (legfeljebb 90 négyzetméteres terület) és egy radiátor fűtésére. ). A gyártó lehetőséget biztosított a tápegység típusának kiválasztására (220 vagy 380 V). A szakértők megjegyezték a külső vezérlés csatlakozóját és a modell könnyűségét (9,5 kg). Az egyetlen hasznos funkció a túlmelegedés elleni védelem.

Az orosz fogyasztók elégedettek a tömörséggel, a megbízhatósággal és a könnyű kezelhetőséggel. Az elégedetlenséget az alacsony informativitású oktatás okozza, amely nem ad választ az egyszerű kérdésekre. Nehéz információt szerezni a szerviztechnikusoktól.

Előnyök

 • alacsony ár;
 • kétféle villamos energia;
 • könnyűség és tömörség;
 • kényelmes vezérlés.

Hátrányok

 • hiányos utasítások;
 • inkompetens ügyfélszolgálat.

EVAN Warmos-IV-5 5.1 kW-os kazán

Értékelés: 4.5

EVAN Warmos-IV-5 5,1 kW egykörös teljesítményű

Az EVAN Warmos-IV-5 5 5 elektromos kazán jó lesz egy kis vidéki ház vagy műhely fűtésére.1 kW. Az egykörös modell egyfázisú hálózatra csatlakozik, és a hőteljesítmény 5,1 kW-ra van korlátozva. Magas hatásfokának (99%) köszönhetően akár 50 négyzetméteres helyiségben is hangulatos légkört teremthet. . A szakértőknek tetszett a (elektronikus) vezérlés felhasználóbarát volta, a kijelző, a kis súly (15 kg) és a könnyű kezelhetőség. A készülék beállítása egyszerű, megérdemli a dicséretet és a cseh rozsdamentes acél fűtőelemet. A kazán ezüstérmes a felülvizsgálatunkban.

A véleményekben a felhasználók hízelgőek a készülék tulajdonságairól, például a könnyű telepítésről, a fűtési lépések automatikus kiválasztásáról, a megbízhatóságról. Az említett hátrányok közül az alacsony teljesítmény, a kényszerű fűtés korlátozása.

Előnyök

 • elegáns megjelenés;
 • az ellenőrzés kényelme;
 • tömörség és könnyedség;
 • gazdaság.

Hátrányok

 • szerény teljesítmény;
 • teljesítménykorlátozás.

Scat RAY 9 KE/14 9 kW egykörös Scat RAY 9 KE/14 9 kW egykörös

Értékelés: 4.4

PROTHERM SCAT RAY 9 KE/14 9 KW EGYKÖRÖS ÁRAMKÖR

Körülbelül 4-szer drágább, mint a legolcsóbb modell egy kazán Protherm Skat RAY 9 KE/14 9 KE/14. A szlovák készülék egyetlen fűtőkörrel rendelkezik, a maximális fűtési teljesítménye 9 kW. A kazán hatásfoka eléri a legmagasabb, 99,5%-os értéket. Minél magasabb árat kell fizetnie a fogyasztónak a gazdag felszereltségért és kényelemért. A készüléket keringető szivattyúval, tágulási tartállyal, biztonsági szeleppel, hőmérővel és manométerrel együtt kell az elosztóhálózatba táplálni. A gyártó lehetővé tette a külső vezérlés csatlakoztatását. A készülék mind a háztartási, mind a hálózati áramellátáshoz csatlakoztatható.

A felhasználók nagyra értékelik az európai építési minőséget, a tömörséget és a gazdag felszereltséget. A hátrányok tulajdonítanak egy magas ár és a javítás bonyolultsága.

Előnyök

 • nagy hatékonyság;
 • gazdag teljes készlet;
 • könnyű kezelhetőség;
 • kiváló minőségű telepítés.

Hátrányok

 • magas ár;
 • javítási nehézségek.

A legolcsóbb szilárd tüzelésű kazánok

Az olyan távoli területeken, ahol nincs vezetékes gáz, a szilárd tüzelésű kazánok segítenek. Nem túl hatékonyak, állandó felügyeletet és rendszeres tisztítást igényelnek. De a kemencében lehet dobni fa, tőzeg és szén. Íme néhány kedvező árú eszköz.

Teplodar Kupper Praktik 8 egyszemélyes kazán

Értékelés: 4.8

Teplodar Kupper Praktik 8 egyszemélyes kazán

Ha a feladat az, hogy vásároljon egy olcsó szilárd tüzelésű kazánt, a választásnak egy hazai készülékre kell esnie Teplodar Kupper Practical 8. Legfeljebb 70 négyzetméteres házak fűtésére alkalmas. . Tűzifa, tőzegbrikett és szén használható tüzelőanyagként. 6 kW-os fűtőelemmel felszerelt, amely fenntartja a kívánt hőmérsékletet a lakásban. A gyártó gondoskodott a külső ellenőrzésről. A szakértők dicsérték a kazánt kompakt mérete és könnyűsége (60 kg), valamint a hosszú garanciaidő (3 év) miatt. A modell a felülvizsgálatunk győztese lesz.

Az orosz fogyasztóknak a tömörség és a könnyűség, a fűtőelem jelenléte, a könnyű telepítés és karbantartás hízelgő. Az általuk említett hátrányok az alacsony teljesítmény és a primitív kialakítás.

Előnyök

 • tömörség és könnyedség;
 • 3 év garancia;
 • egyszerű működés;
 • beépített fűtőelem.

Hátrányok

 • alacsony teljesítmény;
 • elavult konstrukció.

ZOTA Box 8 8 kW-os kazán

Értékelés: 4.8

TEPLODAR KUPPER PRACTIK 8 8 KW EGYKÖRÖS

Orosz szilárd tüzelésű kazán ZOTA Box 8 stílusos és modern megjelenésű. Az egykörös modell sem nagy teljesítményű (80 kW), sem rekord hatásfokkal (70%) nem büszkélkedhet. Ezért a ház vagy garázs maximális alapterületének 60 négyzetméteren belül kell lennie. . Gyengébb eszköz a felülvizsgálat győztesénél és a felszereltség tekintetében is. A fűtőelem csak opcionálisan van beszerelve; nincs csatlakozóaljzat a külső vezérlés csatlakoztatásához. Az egység súlya pedig 11 kg-mal több, mint a vezetőé. De a szakértők figyelmet fordítottak a főzőlap jelenlétére, amelynek köszönhetően egyidejűleg melegítheti vagy főzheti az ételt.

A felhasználók kritizálják a készüléket az erős salakosodásért, a füstöt a szobában a tüzelés során, a rossz felszerelésért. De a kompakt méret és a főzőlap tetszett a fogyasztóknak.

Előnyök

 • modern design;
 • tűzhely;
 • tömörség;
 • a hőhordozó hatékony fűtése.

Hátrányok

 • kényelmetlen karbantartás;
 • minimális felszerelés.

Lemax Forward-20 egykörös

Értékelés: 4.6

Lemax Forward-20 egykörös

A legnagyobb hőteljesítményű (20 kW) orosz kazán Lemax Forward-20. A modell jó hatásfokkal rendelkezik a szilárd tüzelőanyaggal működő eszközök esetében (75%). A készülék a hűtőközeg 95 ºC-ra történő felmelegítésével képes olyan nyersanyagokat, mint a fa, a koksz és a szén hőenergiává alakítani. A kazánszakértők előnyei közé tartozik az energiafüggetlenség és a könnyű tisztíthatóság. A magas kemence (80 cm) azonban némi kényelmetlenséget okoz a szénbetöltésnél. A ház vastag (4 mm) acélból készült, ami befolyásolta a készülék súlyát (78 kg).

Számos vitatható állítás található a kritikákban. Egyes felhasználók teljesen elégedettek a kazán munkájával, míg mások neheztelnek az erős füstszennyezés miatt. Még egy magas kémény (8 m) sem segít megoldani a problémát.

Előnyök

 • “mindenevő”;
 • nagy hatékonyság
 • vastag falú burkolat;
 • könnyű tisztítás.

hátrányok

 • erős füstképződés a szobában;
 • az égéstér magasan helyezkedik el.

A legolcsóbb folyékony tüzelésű kazánok

A folyékony tüzelésű kazánok kényelmesnek és termelékenynek számítanak. De a legtöbb modell ára meglehetősen magas. A költségvetési eszközök közül a szakértők két kazánt emeltek ki.

Kiturami TURBO HI FIN 13 16.8 kW kettős áramkör

Értékelés: 4.9

KITURAMI TURBO HI FIN 13 16.8 KW KÉTKÖRÖS

A dél-koreai Kiturami TURBO HI FIN 13 készüléknek van a legalacsonyabb költsége a folyékony tüzelésű kazánok között. A modell legfeljebb 150 négyzetméteres házak fűtésére és melegvíz-ellátására használható. . A gyártónak sikerült csökkenteni az árat egy acél hőcserélő, egy nyitott égéstér és egy szerény csomag segítségével. A szakértők megjegyezték a külső vezérléshez szükséges csatlakozó jelenlétét, amely lehetővé teszi a kezelés automatizálását. A készülék súlya mindössze 40 kg, ami megkönnyíti a szállítást és a telepítést. A kazánok magas minőségükért kapják a rangsor első helyezettjeit.

A vásárlói vélemények dicsérik a modell hatékonyságát, a 2 éves garanciát és a felhasználóbarátságot. Panaszok érkeznek az üzemanyag-ellátással kapcsolatos problémákról. A tápegységet gyakran saját maga is beállíthatja.

Előnyök

 • két áramkör;
 • alacsony súly;
 • az összeszerelés minősége;
 • alacsony ár.

Hátrányok

 • acél hőcserélő;
 • problémák vannak az üzemanyag-ellátással.

Értékelés: 4.7

Navien LST 17KG 17 kW

Egy másik dél-koreai folyékony tüzelésű kazán a kedvező árú modellek kategóriájába tartozik. A készülék Navien LST 17KG két fűtőkörrel valamivel drágább, mint a győztes. A kazán azonban zárt égéstérrel, rozsdamentes acél hőcserélővel és elektronikus vezérléssel van felszerelve. A készülékhez egyfázisú hálózati tápellátás szükséges. Az otthon maximális területe nem haladhatja meg a 160 négyzetmétert. m, a hatásfok 90%, a maximális hőteljesítmény pedig 17 kW-ra van korlátozva. A kazán méretekben és súlyban (43 kg) kissé gyengébb a vezetőnél.

Az orosz fogyasztók elégedettek a gyártás minőségével, a könnyű telepítéssel és a teljesítménnyel. A hátrányok közül megemlített mohó és drága szervizelés.

Előnyök

 • nagy teljesítmény;
 • Rozsdamentes acél hőcserélő;
 • kiváló minőségű összeszerelés;
 • elfogadható ár.

Hátrányok

 • drága karbantartás;
 • Magas gázolajfogyasztás.
Olvasson tovább  10 legjobb munkalap anyag
Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: