Ragasztó habblokkokhoz: Jellemzők és fogyasztás

  A hab betonblokkok könnyen kezelhetők és valóban meleg falú anyagnak számítanak. Ez azonban csak egy állapot alatt igaz – ha a falazat speciális ragasztó, és nem ismerős cementhabarcs. A ragasztó viszkózus struktúrával rendelkezik, gyorsabban grasabb, nem ad semmilyen zsugorodást, de a legfontosabb – a kövek nem húzzák meg a nedvességet. Ennek megfelelően a blokkok tengelykapcsoló helyei nem halnak meg, és nem repednek idővel.

  Egy kellemes bónusz szolgál egyszerűsége telepítés – ragasztó blokkok sokkal gyorsabb és könnyebb, mint alkotnak varratok és kötések elemei közötti falazat.

  Nagyon fontos, hogy kompetensen vegye fel a ragasztót, Mivel pontosan ez attól függ, hogy az egész épület erősségét és fenntarthatóságától függ.

  Sajátosságok

  Vitatja, hogy előnyös – homok-cement összetétele vagy különleges ragasztó tapadását hab blokkok – nem enyhülnek sok éven. Mindkét lehetőség előnye és hátránya.

  A következő helyzetekben a cementhabarcsra lakik:

  • A habblokkok méretei kb. 300 mm;
  • A blokkok megkülönböztetik a helytelen geometria;
  • A kőműveseket a másodlagos képesítések építők végzik.

  Bátran válassza a ragasztót, ha:

  • a blokkok megkülönböztetik a megfelelő standard méreteket;
  • Minden munka szakember, akinek tapasztalata van az ilyen munka;
  • Hab blokk méret – akár 100 mm.

  A ragasztókészítmény aktív összetevője a legmagasabb minőségű adalékanyagok és szennyeződések nélküli portland cementje. A megoldás szükségszerűen magában foglalja a homokos sekély frakciót, amely nem több, mint 3 mm, és mindenféle módosítót vezetünk be az adhézió összetételébe.

  Az elegyet magas fogyasztói jellemzők jellemzik:

  • nedvszívó;
  • gőzáteresztő képesség;
  • műanyag;
  • Jó tapadás hab betonral.

  Egy másik vitathatatlan méltóság – megtakarítás. Annak ellenére, hogy 1 kg ragasztó drágább, mint a cementhabarcs költsége, fogyasztása kétszer alacsonyabb. Ezért használja a ragasztót – nem csak gyakorlati, hanem nyereséges.

  A ragasztó mindenféle adalékanyagot tartalmaz, Összetevők a penészvédelemhez és a gombákhoz, amelyek nedvességvegyületeket tartanak. A speciális adalékanyagok rugalmas keveréket alkotnak, amely nem adja meg a varratokat az idő múlásával a hőmérsékletcseppek hatása alatt.

  Ezt meg kell különböztetni a különböző időjárási körülmények között történő felhasználásra szánt keverékekkel. Ha az 5 fokos T-tól származó keverék alkalmas a birtokos hőmérsékletekhez, akkor a hideg évszakban érdemes előnyben részesíteni a fagyálló kompozíciókat – megtalálható a csomagban lévő hópehelyben. De még az ilyen fagyálló kompozíciókat sem ajánlott használni -10 fok alatti hőmérsékleten.

  A habblokkok ragasztóját 25 kg-os zsákok valósítják meg.

  Érvek és ellenérvek

  A ragasztón alapuló összetételt nem fejezte be véletlenül – annak használatának számos előnye van a hagyományos kőműves keverékhez képest:

  • A finomáramú homok porlandi cementjének jelenléte jelentősen csökkenti a bevonat vastagságát, és ezért csökkenti az anyag fogyasztását;
  • A feldolgozott felületen egyenletesen elosztva, kitölti az összes szabad helyet, ez jelentősen növeli a készítmény ragasztó tulajdonságait és a felhasználás hatékonyságát;

  • A 25 kg-os súlyú ragasztók vízfogyasztása körülbelül 5,5 liter, lehetővé teszi a páratartalom szabályozási tartalmát a helyiségben, és hozzájárul a kedvező mikroklíma kialakulásához;
  • A ragasztó képes megőrizni a hőt, ezért csökken a hideg felületi szakaszok valószínűsége;
  • A ragasztó biztosít szilárd tapadást (adhéziót) a hab blokk egy működő felülete;

  • A ragasztó-alapú megoldás ellenáll a kedvezőtlen légköri hatásoknak, a hőmérsékletcsökkenésnek és a páratartalom ingadozásainak;
  • A készítményt zsugorodás nélkül összeomlik;
  • A ragasztót gyakran helyettesítjük a gitt helyett, miközben fenntartják teljes funkcionalitását;
  • Könnyen használható – Bizonyos építési készségek jelenlétében van.

  A habblokkok ragasztójával kapcsolatos hátrányokkal a magas költségeket tartalmazza. Mindazonáltal, ha kitalálod, akkor 1 kV. M ragasztófelület 3-4-szer kevesebbet hagy, mint a cement-homokos oldat, amely végül megtakarít a teljes munkára.

  A modern készítményeket kisebb réteggel alkalmazzuk a magas tapadási szilárdság miatt. A tapasztalt tiler akár 3 mm-es varrat, míg a cementoldat 10-15 mm vastagságot igényel. Az ilyen különbségnek köszönhetően a kijáratnál kiderül, hogy határozottan jelentős megtakarítás, hogy várjon, de legalább, és nem kell túlfizetnie.

  Az épület keverékek piaca két tipikus ragasztó lehetőséget kínál:

  Nyár – munkával + 5-30 fokos hő. Alapkomponense fehér cement, az oldatot a tenyésztés után két órán belül használják.

  Tél – érvényes T +5 és -10 fok között. A speciális szennyeződési adalékanyagokat tartalmazza, melegvíz tenyésztést igényel, és 30-40 percig használható tenyésztés után.

  Fogyasztás

  A hab betonhoz szerelt ragasztó egy száraz konzisztencia keverék, amely a habblokkok telepítése előtt elvált vízzel elvált vízzel. Fúró vagy építési keverők használata, az oldatot homogén konzisztenciára keverjük, majd a ragasztót 15-20 percig meg kell őrizni, hogy minden komponens teljesen feloldódjon. Ezután a megoldást újra összekeverjük, és elkezdhet dolgozni.

  Az építési munkák tervezésekor ki kell számolni a szükséges mennyiségű ragasztót, ezért a felület szabályozási fogyasztásából származik.

  Számítások esetén az építők javasoljuk a 3 mm-es varratvastagságból. Ugyanakkor a ragasztófogyasztás a köbméterben a habbeton falazáshoz körülbelül 20 kg. A gyakorlatban a leginkább tapasztalatlan finiserek nem tudnak simítani az oldatot vékony réteggel, és a bevonó vastagsága körülbelül 5 mm. Ugyanez történik abban az esetben, ha a habblokkok nem különböznek a magas színvonalon, néhány hibát és szabálytalanságot. Ennek eredményeképpen a ragasztás fogyasztás magasabb lesz, és 30-35 kg / m3 lesz. Ha ezt a jelzőt szeretné lefordítani az M2-en, akkor az értéket a falvastagság paraméterre kell osztani.

  Lehet-e menteni? Lehet, hogy megvásárolhatja a Gaspacslockokat profilozott élekkel. Az ilyen blokkok csatlakoznak a hornyokba, és csak a vízszintes arcokat kell lefednünk, a függőleges varratok nem obszidesek.

  Csökkentse a ragasztó keverék fogyasztását 25-30% -kal, ha egy fogazott spatula alkalmazása.

  Gyártók

  A falazó habblokkhoz való ragasztórészítmények széles választéka zavarokat okozhat. Hogyan válasszuk ki a megfelelő összetételt? Hogyan ne tévessze meg a keverék megvásárlásakor? Mit érdemes csatolni a habblokkokat?

  Kezdje, emlékezzen néhány egyszerű szabályra:

  • A surround kétszer fizet – ne próbálja meg az olcsó
  • Vásároljon egy jól ismert gyártó termékét, aki jó hírnévvel rendelkezik az épületkeverékek piacán
  • Amikor a döntést a vásárlást, figyelembe veszi az évszaktól és a hőmérséklettől feltételeket, amelyek mellett munkát kell elvégezni – a téli célszerű vásárolni egy fagyálló készítmény

  • Mindig vásároljon ragasztót az állományról, különösen akkor, ha a habszivacs blokkok tapasztalata kicsi.

  Most ismerjük meg a legnépszerűbb ragasztókészítmények alkotóit, akik pozitív véleményeket szereztek a világ minden tájáról.

  Volma

  A “Volma” az építési piac egyik vezetője, amely meghódította a fogyasztók elismerését Oroszországban és azon túl. A márka ragasztója szelektív cementből, finomszemcsés homokból, töltőanyagból és a leginkább kivételes minőségű pigmentekből áll. Ezt a kompozíciót 2-5 mm-es varrásokra használják.

  Ezt a ragasztófedezeteket a cellás betonblokkokból álló lemezek rögzítésére használják.

  25 kg-os papírcsomagokkal.

  Titán

  Amikor a “Titan” márkából származó ragasztóhab csak a piacon jelent meg, a legtöbb szakember a szkepticizmussal reagált erre az újdonságra. A kétség első alkalmazása után azonban a minőség és az exkluzív fogyasztói mutatók összetétele teljesen eltűnt.

  Termékek “Titan” helyettesíti a cement megoldásokat, nagyon könnyen használható – csak a kompozíció összetételét kell alkalmazni a blokkokon és javíthatja őket. Az építés elég gyorsan halad előre, és a kész struktúrát a tartósság és a stabilitás jellemzi.

  A ragasztóhab használatakor több szabályt kell betartani:

  • A habblokkok felületének csak egyenletesnek kell lennie;
  • A ragasztóréteget az utasításoknak megfelelően alkalmazzuk, ne haladja meg a vastagság ajánlott vastagságát;
  • A hab az ultraibolya közvetlen sugárzása alatt ül, így az ízületek helyén kívül cementnek kell tekinteni;
  • A ragasztóhab csak a habblokkok második rétegére vonatkozik. Az elsőt a cement-homokos oldatra kell alkalmazni, különben a ragasztó gyorsan deformálódik.

  750 ml-es hengerekkel végrehajtott.

  Knauff

  A Knauf Perlfix ragasztó magas szintű tengelykapcsoló biztosítja a vakolat és a speciális polimer adalékok alapján.

  A ragasztó használata nem igényel a keret előzetes telepítését, a munkát gyorsan elvégzik, és a kialakítást a stabilitás megkülönbözteti.

  A kompozíció kétségtelen előnye a környezeti biztonság, ezért széles körben használják a magánházépítésben.

  A ragasztó egészen gazdaságilag költött – 1 kV-os bevonásra. M. Ez csak 5 kg kompozíciót vesz igénybe.

  A Kraft táskák csomagolásában van végrehajtva 30 kg.

  IVSIL BLOCK / IVSIL BLOCK

  A gyártó ragasztója széles körben elterjedt, ha hab beton- és gázblokkok feküdt. A keveréket egy száraz por készítmény alapuló cement, csak kis mennyiségű adalékanyagok, amelyek növelik a tengelykapcsoló a felület.

  2 mm-es varratokhoz használják, ezzel a ragasztóval 3 kg / m2-ben található.

  A ragasztó használata esetén a habblokkok pozícióját 15 percig állítsa be a rögzítés dátumától.

  25 kg zsákokban hajtották végre.

  Alapok Selrend T112

  Ez egy fagyálló kompozíció, amelyet télen használhatunk. A formázott varratok anélkül, hogy bármilyen problémát okoznának a fagyasztási és felolvasztási ciklusnak – ez a jelző az egyik legmagasabb a téli ragasztószerek között a hab betonhoz.

  A ragasztó keveréket a töltőanyag sekély frakciója jellemzi, amelynek következtében 1 mm-ről vékony varratok előállítására szolgál. Ez a kompozíció teljes összetételének csökkenéséhez vezet – 1 m2 habblokk beillesztéséhez csak 1,6 kg száraz ragasztó szükséges.

  A ragasztó előnye a gyors megragadása – A kompozíció 2 óra elteltével megszilárdul, amelynek köszönhetően meglehetősen gyorsan elvégezhető az építési munkák.

  20 kg zsákok által végrehajtott.

  Az orosz gyártóktól a “Rosen” márkát is felosztják, mint a kiváló minőségű és hatékonyságuk.

  Tippek a használathoz

  Tapasztalt befejező és építők, sok évvel a betonlemezek és panelek telepítésével foglalkozó évekig nagyon kompetensen megközelítik a ragasztó kiválasztását. Ha nem találtak különleges ragasztót az eladásra, akkor a leggyakoribb csempézett összetétel nagyon jó, feltétlenül fagyálló.

  Számos általános ajánlás létezik.

  • A ragasztónak van értelme, hogy csak a habblokkok megfelelő geometriájával vásároljon – a magasságban nem szabad több, mint 1,5 mm;

  • A ragasztó optimális olyan esetekben, amikor a habblokk legfeljebb 100 mm;
  • Minden munka jobb a szakemberek számára – különben nem csak a “lefordíthatja” a ragasztót, hanem megteremtheti a gyenge fenntarthatóság és a tartósság kialakítását is.

  Nagyon fontos, hogy a légköri körülmények között végezzen munkát. Minden egyszerű – mínusz hőmérsékleten van szükség egy speciális fagyálló ragasztóval. Természetesen 20-24 ° C-os szobahőmérsékleten van, de hígítva, hogy meleg víz (50-60 fok). Ne feledje, hogy hideg a szárítási ragasztás ideje kisebb, mint a nyári melegben, így az összes munkát a lehető leggyorsabban kell elvégezni.

  Ha azonban hasonló tevékenység van az Ön számára – jobb várni a hő megjelenését, akkor biztonságosan megkezdheti a falazat építését a habblokkokból a saját kezével.

  A ragasztó habblokkok készítésének módja egyértelműen látható a videóban.

  Értékelje a cikket
  ( Még nincsenek értékelések )
  Megjegyzések hozzáadása

  ;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: