15 legjobb tábortűz tűzhelyek

A vidéki házak fűtésének problémáját többféleképpen lehet megoldani. Az egyik legegyszerűbb és legkörnyezetbarátabb megoldás a kandallófőző. Ez a készülék nem csak hőforrássá válik, hanem a belső tér díszítésévé és kellemes időtöltés helyévé válhat. Ma az orosz fogyasztóknak a kandalló tűzhelyek lenyűgöző választékát kínálják, mind a hazai, mind a külföldi gyártmányúak. A leghatékonyabb fűtőberendezés kiválasztásához érdemes figyelembe venni a következő szakértői tanácsokat.

Hogyan válasszunk tűzhelyet

 1. Egy kandalló tűzhely kapacitása. A kandalló tűzhely kapacitása az adott otthonhoz vagy helyiséghez igazodik. A megfelelő teljesítmény meghatározásához ki kell számolnia a helyiség méretét. A kapacitást leggyakrabban köbméterben adják meg. Egyszerűen ossza el a helyiség területét 10-zel, hogy megtudja a minimális fűtési teljesítményt 2,5 méteres szobamagasság esetén.
 2. Szekrény anyaga. A legtöbb kandallófőző két anyagból készül.
 3. Öntöttvas modellekHosszabb ideig tart a felmelegedésük, de tovább tartják a hőt. Ez a tűzhelytípus olyan otthonok számára a legalkalmasabb, amelyekben állandóan emberek élnek.
 4. Acél kandallók15-20 perccel a tüzelés után hőt termel. De amint a fa elégett, a tűzhely gyorsan lehűl. Az acél fűtőtestek ideálisak a hétvégi házasok számára, akik a hidegebb hónapokban vidékre látogatnak.
 5. Befejező anyagok. A kandallókályha használatakor a lakók biztonságának javítása, valamint a kályha megjelenésének javítása érdekében a gyártók a külső felületet a következőkkel látják el. Optimális kerámia vagy természetes kő, csempe vagy majolika használata.
 6. Égési idő.Ha az éjszakát a vidéki házban kell töltenie, a kandalló tűzhely fontos jellemzője az égés időtartama egyetlen töltéssel. Annak érdekében, hogy ne zavarja a lakók alvását, a tűzhelynek 6-8 órán keresztül kell működnie. Különben a hideg miatt felébredsz, és fát teszel a tűztérbe.
 7. Üzemanyag típusa. A kandallófőzőkben számos energiaforrás használható.
 8. Az orosz emberek számára a legegyszerűbb és legmegfizethetőbb üzemanyagok a következőktűzifa. Gyorsan leadják a hőt, sokáig parázslanak. De egy könyvjelző a kemencében nem elég a 6-8 órás égéshez.
 9. Tőzeg vagy szénA brikett nagy hőteljesítményű. Képesek lassan elfüstölni egy éjszaka alatt, kellemes légkört teremtve az otthonban. De fa nélkül nagyon nehéz meggyújtani, és égés után sok iszapot kell eltávolítani a tűzhelyről.

Ebben a felülvizsgálatban a 15 legjobb tűzhelyet választottuk ki. Mindegyiküket a belföldi piacon értékesítik. A szakértői közösség véleményét és a felhasználói értékeléseket figyelembe vették a minősítés összeállításakor.

A legjobb kandallók értékelése

Jelölés űr termék neve ár
A legjobb padlóra álló kandalló tűzhelyek 1 La Nordica Nicoletta 164 000€
2 ABX Turku 5 111 136€
3 Guca Lava 53 451€
4 Teplodar Rumba 41 300€
A legjobb fali tűzhelyek 1 La Nordica Isetta 120 800€
2 ABX Tartu 5 62 200€
3 ABX Bavaria K 131 744€
4 Rocal LL-15B 115 383€
5 Kratki Koza K9 52 208€
6 META Marseille 14 48 500€
7 THORMA Milano II 33 000€
8 META Narva 22 000€
A legjobb sarokfőzők 1 ABX Admirális 128 800€
2 META Amur 32 600€
3 Teplodar OV-120 sarok 22 450€

A legjobb padlóra álló kandalló tűzhelyek

A padlóra állított tűzhelyek nyújtják a legjobb teljesítményt. A hagyományos orosz tűzhelyekkel ellentétben nem igényelnek alapot. A szakértők kiválasztottak néhány hatékony modellt.

La Nordica Nicoletta

Értékelés: 4.9

La Nordica Nicoletta

A legjobb olasz hagyományokat a padlóra állított La Nordica Nicoletta kályha-kandalló őrzi. Vastag falú öntöttvasból készült, a burkolat anyaga majolika. Többféle színválaszték áll rendelkezésre (fehér, piros, kék, bézs, kapucsínó). A szakértők dicsérik a magas hatékonyságot (80,9%) és a gazdaságos üzemanyag-fogyasztást (2,3 kg/h). A készülék egy 229 köbméteres helyiség megfelelő fűtésére alkalmas. . A modell lett a rangsorunk győztese.

Olvasson tovább  11 legjobb zuhanykabinok

A felhasználók dicsérik ezt az olasz tűzhelyet stílusos kialakítása, hosszan tartó hőtartása, könnyű karbantartása és “lassú égetés” funkciója miatt. Nem szükséges minden nap piszkavasat tartani a sütőben; a “rázó” segítségével eltávolíthatja a hamut a tűzrácsról. Az egyetlen hátránya a magas költség.

Előnyök

 • magas minőség;
 • kifinomult design;
 • praktikum;
 • tartósság.

Hátrányok

 • magas ár.

ABX Turku 5

Értékelés: 4.8

ABX Turku 5

A legmodernebb kánonok szerint készült cseh kandalló tűzhely ABX Turku 5. Ezt a stílusos fűtőberendezést 70 köbméteres helyiségekbe tervezték. . De nem csak ebben a tekintetben a modell rosszabb a rangsor győztesénél. A gyártó nem biztosított tárolórekeszt a tűzifa számára. A burkolat építéséhez használt alapanyag az acél. A gyönyörű fekete színnek köszönhetően a kályha bármilyen belső térbe illeszkedik. A kemence hatékonysága eléri a 80%-ot. A szakértők megemlítették az olyan lehetőségeket, mint az öntisztító üveg üzemmód, a tűzifa gazdaságos felhasználása, a dupla égős rendszer és a lassú égés funkció.

A lakástulajdonosok elégedettek a tűzhely minőségével, stílusos megjelenésével és költséghatékonyságával. A hátrányok közé tartozik az alacsony teljesítmény és a tűzifa tárolására szolgáló rekesz hiánya.

Előnyök

 • elegáns megjelenés;
 • gazdaság;
 • kettős utánégető rendszer;
 • lassú égés funkció.

Hátrányok

 • szerény teljesítmény.

Guca Lava

Értékelés: 4.7

Guca Lava

A hazai lakástulajdonosok nagy érdeklődést mutatnak a Guca Lava kandallófőző iránt. Csak 2 hónap alatt több mint 3270 ember tekintette meg a termékkártyát. A szakértők szerint az egyik vonzó tényező az elfogadható ár. A fűtött térfogat azonban 240 köbméter. . A hatékonyság tekintetében némileg gyengébb, mint a legjobb minősítésű modell (78,1%). A kandalló teste öntöttvasból készült, a szerb gyártó másodlagos égési rendszerrel és öntisztító üveg funkcióval látta el termékét. A szép design a készülék egyik előnye.

Az értékelésekben a felhasználók leggyakrabban a Guca Lava tűzhelyet dicsérik. Elégedettek a teljesítményével, a helyiség felfűtésének sebességével, a hosszan tartó hőtartással. A lakástulajdonosok nem elégedettek a kőris fiók és a fogantyúk kialakításával, hiányzik a tűzifa rekesz.

Előnyök

 • nagy teljesítmény;
 • elfogadható ár;
 • gyors felmelegedés;
 • vonzó design.

Hátrányok

 • Szerencsétlen kialakítás a kőris fiók és a fogantyúk;
 • nincs tűzifa rekesz.

Teplodar Rumba

Értékelés: 4.6

Teplodar Rumba

A Teplodar Rumba hazai fejlesztése a legalacsonyabb árú padlós kályha-kandalló. A gyártó az öntöttvas helyett az acélt választotta, hogy anyagot takarítson meg. A kerámia bélés a fűtőberendezés kifinomultságát növeli. A kemence névleges teljesítménye 10 kW, ami elegendő a 100 köbméteres helyiség fűtéséhez. . A további lehetőségek közül a szakértők kiemelték a láng szintjének és a tűzifa tárolására szolgáló rekesznek a szabályozását. Egy lépésre a rangsorunk első három helyezettjétől.

A felhasználók szerint a gyártónak sikerült a kályhát vonzóvá és kényelmessé tenni a nyílt tűz mellett való pihenéshez; és. De a tűzhely gyorsan lehűl, szembesül a háztulajdonosok a probléma megszerzése fogyasztható vermikulit táblák.

Az előnyök

 • alacsony ár;
 • alacsony súly;
 • tűzifa tárolására szolgáló rekesz;
 • nagy üveg.

Hátrányok

 • Gyorsan lehűl;
 • nincsenek fogyóeszközök.

A legjobb fali tűzhelyek

Két szomszédos helyiség egyszerre történő fűtéséhez jobb, ha fali kandallófőzőt vásárol. Ezek a modellek zökkenőmentesen illeszkednek a helyiség belsejébe, minimális hasznos helyet foglalva el. A szakértők a következő fűtőberendezéseket kedvelik.

La Nordica Isetta

Értékelés: 4.9

La Nordica Isetta

Pontos teljesítmény és olasz design kiemelkedik La Nordica Isetta kályha-kandalló. Alapanyagként kemény zománcozott öntöttvasat használnak. A kemencét az eredeti textúrázott minták díszítik. A szakértők felhívják a figyelmet a kályha által kibocsátott enyhe és kellemes hőre, amely nem szárítja ki a levegőt. A gyártó gondoskodott a könnyű gyújtásról, a terméket speciális szeleppel látta el. Annak érdekében, hogy a tűztérben hosszú fahasábok is elférjenek, van egy további oldalsó ajtó. A modell megérdemelten lett a minősítésünk győztese.

A háztulajdonosok értékelik a tűzhely hatékonyságát – óránként körülbelül 2,1 kg fát fogyaszt. A tűzhely kompakt és stílusos. A hátrányok csak a magas ár.

Előnyök

 • nem szárítja a levegőt;
 • öntöttvas burkolat;
 • gazdaság;
 • kellemes megjelenés.

Hátrányok

 • magas ár.

ABX Tartu 5

Értékelés: 4.8

ABX Tartu 5

Az ABX Tartu 5 kandalló tűzhelyes tűzhelynek van a legmagasabb hatásfoka (83%). Tekintettel a cseh készülék kis kapacitására, nagyon gazdaságos fűtési lehetőség. Egy óra alatt a kandalló csak 2 kg fát éget el. Az acélszerkezetnek köszönhetően a hő gyorsan eléri a helyiséget (15 perc). Dekoratív üveg, amely ellenáll a magas lánghőmérsékletnek (750 °C-ig), de sérülékeny a mechanikai sérülésekre. A rönkök maximális mérete 280 mm. A tűzhelyet úgy tervezték, hogy egy 140 köbméteres helyiséget fűtsön. .

Olvasson tovább  Ceresit csempe ragasztó: fajok és költségek

A szakértők az átgondolt formatervezésért a második helyre értékelték a modellt. A tűzhely dupla égős rendszerrel és tűzifa tárolására szolgáló rekesszel van felszerelve. A felhasználók szerint az ABX Tartu 5 tűzhely sikeresen ötvözi a demokratikus árat és a hatékonyságot. Hátránya a szerény teljesítmény.

Előnyök

 • nagy hatékonyság;
 • Takarékos tűzifa-fogyasztás;
 • kettős égés;
 • megfizethető ár.

Hátrányok

 • szerény teljesítmény.

ABX Bavaria K

Értékelés: 4.7

ABX Bavaria K

A cseh gyártónak nagyobb teljesítményű tűzhelyei vannak, az egyik az ABX Bavaria K modell. A készülék akár 200 köbméter fűtött teret is képes felmelegíteni. . A tűztér acélból és öntöttvasból készül; külső burkolatként vastag csempéket használnak. Ez a kialakítás nemcsak magas hőmérsékletet biztosít, hanem hosszú ideig megőrzi a hőt is. A tűzhely tetején van egy rács, amely kényelmes a víz vagy az ételek melegítéséhez. A modell a hatékonyságot tekintve (79,4%) rosszabb, mint a szomszédos modell (270 kg), és nagyon nehéz is (270 kg). Szakértők dicsérik az európai minőséget, 10 színváltozat, alacsony fafogyasztás (1,9 kg).

Hátránya azonban a kis hamutartó és a kis kemence. És az égési idő (5-6 óra) nem elég hosszú ahhoz, hogy egész éjjel melegen aludjon.

Előnyök

 • kiváló minőségű kivitelezés;
 • a fafogyasztás gazdaságos;
 • két kivezetés a kéményhez;
 • öntisztító üveg üzemmód.

Hátrányok

 • kis kemence.

Rocal LL-15B

Értékelés: 4.6

Rocal LL-15B

A maximális térfogat (legfeljebb 500 köbméter) fűthető egy spanyol Rocal LL-15B kandallófőzővel. Nagy teljesítményének (13 kW) és intelligens kialakításának köszönhetően a gyártó egy hatékony készüléket hozott létre. A kandallóbetét ötvözött acélból készült, nincs kitéve a hőmérséklet-változásoknak. Az égéstér belseje tűzálló agyaggal van kibélelve, és az ajtó kinyitásához egy speciális kulcsos fogantyút terveztek. A tűzhely üvege öntisztul, miközben ég a fa. A készülék egy óra alatt körülbelül 2,8 kilogramm fát éget el. A modell a negyedik sorban van a minősítésünkben.

A lakástulajdonosok dicsérik a készülék teljesítményét, az eredeti megjelenést, a könnyű kezelhetőséget. Az egyetlen hátránya a magas ár és a tűzifa rekesz hiánya.

Előnyök

 • nagy kapacitás;
 • eredeti megjelenés;
 • szabadalmaztatott kulcsfogantyú;
 • felhasználóbarátság.

Hátrányok

 • magas ár;
 • nincs tűzifa rekesz.

Kratki Koza K9

Értékelés: 4.5

Kratki Koza K9

Optimális egy legfeljebb 100 négyzetméteres nyaraló fűtésére. A Kratki Koza K9 kandalló tűzhelyes tűzhely. A lengyel gyártó 8 mm vastag szürke öntöttvasat használt a gyártáshoz. A 3 hőálló üvegnek köszönhetően a modell esztétikus megjelenésű. Tüzelőanyagként fa vagy brikett (tőzeg vagy szén) használható. A szakértők szerették a kályha kivitelét, az íves ajtót, egy speciális kart az égés intenzitásának beállításához. A készülék kihúzható hamutartó fiókkal és csúszó tűzrakó ráccsal rendelkezik. A modell az ötödik helyen áll a rangsorban.

A kertészek dicsérik a készüléket gyors felmelegedése, elegáns megjelenése és kedvező ára miatt. A felhasználók elégedetlenek a szilárd tüzelőanyag gyors kiégésével (4 óra), ami miatt a tűzhelyet gyakran kell fűteni.

Előnyök

 • jó teljesítmény;
 • gyönyörű megjelenés;
 • gyors felmelegedés;
 • használhatóság.

Előnyök

 • Nincs rekesz a tűzifának;
 • gyorsan elégeti az üzemanyagot.

META Marcel 14

Értékelés: 4.4

META Marseille 14

A META Marseille 14 orosz tűzhelyek tartós öntöttvasból készülnek. Vastagsága 8 és 14 mm között változik. Számos alkatrész Franciaországból származik, a hőálló üvegkerámia pedig Japánban készült. Az eredmény egy tartós, nagy hatékonyságú készülék 250 köbméteres helyiségek fűtésére. . Fával és barnaszénbrikettel egyaránt fűthető. A gyártó megtiltja a szén bármilyen formában történő felhasználását. A szakértők felhívják a figyelmet az egyenletes és kíméletes hőleadásra, a könnyen nyitható ajtókilincsre.

A felhasználók vitatkoznak a fórumokon az orosz tűzhelyek minőségéről META Marsel 14. A buktató az öntöttvas szilárdsága. Ezért a modell csak a hatodik helyen áll a rangsorban.

Előnyök

 • minőségi alkatrészek;
 • nagy teljesítmény;
 • hosszú égési rendszer;
 • elfogadható ár.

Hátrányok

 • Az öntöttvas instabil minősége;
 • nincs tűzifa rekesz.

THORMA Milano II

Értékelés: 4.4

THORMA Milano II

A THORMA Milano II tűzhelyek nagyon népszerűek az európai országokban. A szlovák gyártó a kandallók készítéséhez olyan anyagok kombinációját használja, mint az acél és a kerámia. A szakértők kiemelték a tűzhely számos hasznos tulajdonságát. Ez a másodlagos utánégető rendszer, az égési levegő szabályozása, a konvekciós kamrák. A modell elegánsan néz ki; a világos színű burkolat, a fekete ajtó és az üveg kombinációja szikrázóvá teszi a szemet. Ami a teljesítményt illeti, a készülék gyengébb, mint sok vezető a minősítésben (124 cu. ).

Olvasson tovább  Modern ötletek a 3D-s háttérképek használatához a lakásban

A felhasználók csodálják a kemence szépségét és tömörségét, a konvekciós csatornák jelenlétét, a könnyűséget (72 kg). A hátrányok közé tartozik a bélés rövid élettartama, az orosz nyelvű oktatás hiánya.

Előnyök

 • gyönyörű megjelenés;
 • Kompakt méret;
 • alacsony súly;
 • elfogadható ár.

Hátrányok

 • A bélések nem tartósak;
 • szerény kapacitás.

META Narva

Értékelés: 4.3

META Narva

Rangsorunkban a legalacsonyabb árú tűzhely a META Narva. A szakértők különösen kedvelték a hazai fejlesztést, nemcsak a megfizethetőség, hanem a hosszú égési idő (8 óra) miatt is. A kis 6 kW-os készülék egy 60 köbméteres helyiség fűtésére alkalmas. . A gyártó számos hasznos funkcióval látta el termékét. Olyan funkciókkal rendelkeznek, mint az öntisztuló üveg, másodlagos égés, légáramlás-szabályozás és tartós égés. A dekoratív betétek és a nagyméretű üveg a kandallót belső dekorációvá teszik. A sámándob bélést az acél burkolat belsejében helyezték el, és van egy tűzifa tárolórekesz is.

A modell lezárja a minősítésünket, t. . A készülék teljesítménye nem elegendő még egy nyaraló fűtéséhez sem. Csak egy 20 négyzetméteres helyiséget kell fűteni. .

Előnyök

 • megfizethető ár;
 • az üveg öntisztulása;
 • másodlagos utánégetés;
 • hosszú égés.

Hátrányok

 • kis kapacitás.

A legjobb sarokfőzők

A sarokfőzők a legkompaktabb méretűek és könnyűek. Az üzletekben kínált modellek között stílusos és hatékony eszközöket találhatunk. A szakértők azt javasolják, hogy fordítson figyelmet a következő termékekre.

ABX Admirális

Értékelés: 4.9

ABX Admirális

Az ABX Admiral sarokkandalló a lehető legkevesebb hasznos helyet foglalja el a szobában. A cseh gyártónak sikerült harmonikusan integrálnia a derékszögű ívelt üveget és a tűzifa tárolórekeszt. a tűztér nagy szilárdságú acélból készült, a béléshez pedig brazil homokkőből készült. Ezt a modellt gránittal vagy talkokloritokkal lehet díszíteni. Minden anyag környezetbarát, tartós és hosszú élettartamú. A műszaki jellemzők közül a szakértők kiemelik a 140 köbméteres fűtött térfogatot. magas, 79%-os hatékonyság. A modell nyer a mi értékelésünkben.

Az orosz felhasználók különösen megjegyzik a tűzhely európai stílusát és minőségét. Nem vet fel biztonsági vagy környezetvédelmi aggályokat. Az egyetlen hátránya a magas ár.

Előnyök

 • eredeti design;
 • környezetbarátság;
 • tűzbiztonság;
 • tartósság.

Hátrányok

 • magas ár.

META Amur

Értékelés: 4.8

META Amur

Az orosz META Amur kemence nem kevésbé esztétikus, mint az értékelés győztese. A trapéz alakú front harmonikusan ötvözi az üvegajtót és a tűzifa tárolására szolgáló rekeszt. A gyártó a kandalló testét acéllemezből készítette, a tűzteret tűzálló cseréppel bélelte ki. Hosszú ideig ellenáll a hőmérséklet-változásoknak, és ha szükséges, a belső felület javítható. A szakértők dicsérték az égési időt – egy 3-4 kg-os rakomány 6-8 óra fűtést tesz lehetővé. Az üveget egy tiszta légáramlás védi a koromtól, amely elválasztja az égési zónát az ajtótól. A modell a második helyet foglalja el a rangsorban.

a háztulajdonosok elégedettek az árral, a gyártási minőséggel és az égési idővel. A hátrányok közül megjegyezte szerény kapacitás (90 cu. ).

Előnyök

 • elegáns design;
 • égési idő;
 • átlátszó üveg rendszer;
 • elfogadható ár.

Hátrányok

 • alacsony teljesítmény.

Teplodar OV-120 sarokkályha

Értékelés: 4.7

Teplodar OV-120 sarok

Alacsony ár és szép megjelenés vonzza a hazai lakástulajdonosok figyelmét a Teplodar OV-120 sarokkályhára. Ezt a tényt az YM statisztikái is megerősítik, csak két hónap alatt 2393 ember érdeklődött a termék iránt. A tűzhely egy 120 köbméteres helyiség fűtésére szolgál. . Az acélszerkezet súlya mindössze 67 kg. A gyártó a készüléket üvegajtóval szerelte fel, amelyen keresztül élvezheti a természetes lángok látványát. A tűztér alatt egy hamutartó fiók található, még lejjebb pedig egy rekesz a tűzifa tárolására. A szakértők a harmadik helyet adták a modellnek az értékelésünkben.

A felhasználók elégedettek az alacsony árral, az egyszerű felépítéssel, a kompakt és könnyű felépítéssel. De a korlátozott funkcionalitás miatt a modell nem tudott a következő szint fölé emelkedni.

Előnyök

 • alacsony ár;
 • tömörség és könnyedség;
 • vonzó megjelenés;
 • tűzifa rekesz.

hátrányok

 • korlátozott funkcionalitás.
Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: