Hogyan lehet eltávolítani a szagot a ruháidról: tábortűz, oldószer, klór, aceton

Először is, íme néhány hasznos információ a ruhák rossz szagainak eltávolításáról:

 1. Ne tárolja a rossz szagú ruhadarabokat más ruhadarabokkal együtt. Egyébként mindent ki kell mosni a szekrényben.

 2. Ha lehetséges, egyáltalán ne tárolja a büdös ruhadarabokat – a lehető leggyorsabban tisztítsa ki őket, hogy az illat ne tudjon megülepedni a szálakban.

 3. Győződjön meg róla, hogy ruhái mosás után teljesen megszáradtak, vagy – ha lehetséges – kivasalták őket. Ha a ruhaneműt nedvesen tárolja, a kellemetlen szag visszatérhet, és a nedvesség és a penész új illata alakulhat ki.

Hogyan lehet eltávolítani a szagot a ruháidról: tűz, hígító, klór, aceton

A ruhák mosása a legegyszerűbb és leghatékonyabb módja a szagok eltüntetésének. Ha a makacs szag tartósan fennáll, egy előzetes áztatás vagy egy extra kezelés háztartási mosószerrel vagy közönséges háztartási szerrel segíthet.Kövesse az alábbi irányelveket a büdös ruhadarabok mosásakor:

 1. Figyelmesen olvassa el a címkét, ha van ilyen. Kövesse a gyártó mosási programra vonatkozó ajánlásait. a címkék nélküli ruhákat a legkíméletesebb fokozaton (40°C-ig, centrifugálás nélkül) vagy kézzel lehet mosni.

 2. A rossz szagú ruhákat a többi ruhadarabtól elkülönítve mossa.

 3. Mosás előtt fordítsa ki a ruhadarabot, ürítse ki a zsebeket, és zárja be az összes cipzárt, gombot és csatot.

 4. Használjon zselés mosószert és ne száraz mosószert. A gél jobban oldódik a vízben, még akkor is, ha az langyos, behatol a szálak közötti terekbe, és hat a szagmolekulákra, majd könnyen kiöblíthető a szövetből.

 5. Öblítse ki a szekrényét többször, ha lehetséges. A mosás végén használhat lágyítót, hogy ruháinak kellemes illatot adjon. A ruhák friss illatúak lehetnek, ha a szabadban, árnyékban szárítják őket, hogy megakadályozzák a kifakulást.

Ha a folt kellemetlen szagot áraszt, utólag terpentinnel és fehér kozmetikai agyaggal kezelheti. A terpentin először a szövet egy kis, nem feltűnő területén tesztelhető, hogy megbizonyosodjon arról, hogy nem befolyásolja hátrányosan a festéket, amellyel a szövetet színezték. Ha nem következik be gyanús reakció, nedvesítsen meg egy vattakorongot vagy vattakorongot terpentinnel, dolgozza be a foltot, majd szórjon rá egy vékony réteg agyagot. Vékony ruhát vagy ruhát tegyen a foltos területre egy vasalóval, és kefével távolítsa el a terpentint.

Olvasson tovább  Hogyan kell mosni egy anti-stressz párnát

Ha a rossz szag az egész ruhadarabból ered, akkor mosás előtt áztassa be szódabikarbóna vagy ecet, ammóniaalkohol oldatába:

 1. Készítsen elő egy edényt, amelybe az áztatandó tárgyat helyezi – ez lehet egy medence vagy egy lábas is. Csak annyi vizet öntsön, hogy teljesen ellepje a ruhadarabot. Fél csésze szódabikarbónát vagy szódabikarbónát hígítson fel egy kis vízben, várja meg a teljes feloldódást, és öntse egy tálba az alap áztatóvízzel. Merítse a ruhadarabot a víz alá, és hagyja ázni legalább fél órát, de akár nyolc órát is, attól függően, hogy mennyire erős és tartós a szag. Ezután mossa ki a ruhadarabot a szokásos módon.

 2. Végezzük el ugyanazokat a műveleteket, de 0,5 csésze szóda helyett használjunk 1 csésze főzőecetet.

 3. Vegyünk 5 liter meleg vizet, oldjunk fel benne 1 evőkanál ammóniát, és áztassuk be a ruhákat 1-2 órán keresztül. A helyiséget jól kell szellőztetni, mivel az ammónia szúrós szagú, és szédülést okozhat.

Ha nem tudja kimosni a ruhadarabot, megpróbálhatja eltávolítani a kellemetlen illatot száraz szódabikarbónával. Ehhez helyezze a ruhadarabot egy műanyag zacskóba, töltsön néhány evőkanál szódabikarbónát, kösse le a zacskót, és rázza meg többször, hogy a szóda a ruhadarab teljes felületén eloszoljon. Hagyja a ruhadarabot ebben az állapotban 2-4 órán át, majd vegye ki, rázza ki, és a maradék szódabikarbónát kefével kefélje le egy puha sörtéjű kefével.

Használjon speciális mosószereket a ruhák kellemetlen illatának eltávolítására

Hogy ne kelljen babrálnia és helyi szereket használnia, vásárolhat speciális szagtalanítót, amelyet a mosás előtt, alatt vagy után használhat. Így garantáltan sikeres eredményre számíthat. Nem kell aggódnia amiatt, hogy szódabikarbónába vagy ecetbe áztatja a ruháit. A háztartási szagtalanítók választéka széles, bármelyik boltban megtalálhatóak, ahol van háztartási vegyi áru részleg, vagy megrendelheti őket online. Íme néhány népszerű gyógymód:

 1. Szagtalanító Dr. Beckmann– Biztonságos és hatékony módja annak, hogy ne csak megszüntesse, hanem meg is előzze a kellemetlen szagokat. Érzékeny bőrűek számára is alkalmas, bőrgyógyászatilag tesztelve. A gél bármilyen mosószerrel, bármilyen vízhőmérsékleten, bármilyen típusú ruhán használható. Egy flakon, amely 400-500 rubelbe kerül, 14 mosási ciklusra elegendő.

 2. Astonish szagsemlegesítő, amely textíliákhoz, szőnyegekhez és ruházathoz alkalmas, de bőrhöz és velúrhoz nem. Nincs kiöblítés, szórófejjel van ellátva. A terméket nem tesztelték állatokon, és a Vegán Társaság tanúsítja. 750 ml. Csak 260 rubelbe kerül.

 3. Mosószer-erősítő koncentrátum a német HG cégtől. Hatékonyan távolítja el a tartós szagokat, még a sportruházatot, cipőket és törölközőket is. Egy 500 grammos csomag elegendő lesz körülbelül 16 mosáshoz, a termék 350-650 rubelbe kerül, attól függően, hogy hol vásárolja meg.

 4. Szag semlegesítő

  ekko antibakteriális hatással.Eltávolítja a legkeményebb szagokat, nem hagy maradványokat, naponta használható, megakadályozza a gombák szaporodását. 100 ml. költsége 550 rubel.
 5. Helmex univerzális szagtalanító, Nem csak ruhákhoz, hanem puha bútorokhoz, szőnyegekhez, függönyökhöz és textíliákhoz is alkalmas. A gyártó állítása szerint a termék megszünteti az állatok, a füst, a dohány, az izzadság és a nedvesség okozta kellemetlen szagokat, és fertőtlenít is. A tisztítószer átlátszó, használat után nem kell kiöblíteni, nem hagy maradványokat és csíkokat. Használata nagyon egyszerű, mivel szórófejes flakonban kerül forgalomba. 100 ml-hez. mangánoldatban való áztatásra 350 rubelért, és 400 ml. 600 rubel.

 6. DENKMIT Textilerfrischer. Eltávolít minden szagot, szórófejes flakonban kapható, 750 ml 250 rubelbe kerül.

Mint láthatja, a ruhaszag-eltávolítók széles választékából választhat, a mosószertől kezdve a barkácstermékig többé-kevésbé bármilyen árkategóriában.

Hogyan távolítsunk el bizonyos szagokat a ruháinkból

Szagsemlegesítő ruhákhoz: tűz, oldószer, fehérítő, aceton

Elvileg gyakorlatilag bármilyen illatanyag eltávolítható áztatással, mosással vagy háztartási mosószerrel történő kezeléssel.De csak a biztonság kedvéért soroljuk fel, hogy mit lehet eltávolítani, nem a szokásos (szennyeződés, izzadság, dohány), és a különleges szagokat:

 1. A szintetikus vagy olcsó anyagokból készült új ruhák (ún. kínai ruhák) az első viseléskor kellemetlen szagúak lehetnek. A probléma megszüntetéséhez áztassa ruháit 30-60 percre konyhasó, lehetőleg tengeri só oldatába, majd öblítse ki tiszta vízzel.

 2. Állott vagy nedves szag. A sötét színű szöveteket mangánoldatba (nagyon gyenge, rózsaszínű), a fehér szöveteket pedig hidrogén-peroxiddal vagy fehérítőszerrel kevert vízbe lehet áztatni.

 3. A mosogatószerek megbirkóznak az égő tűz és a rozsda szagával, és kézmosásra is használhatók.

 4. Az oldószer nem lesz szagos a ruhákon, ha vízzel és alkohollal (50/50 arányban) permetezzük be.

 5. Megszabadulhat a fehérítő szagától, ha a ruhadarabot vízben áztatja, miután feloldotta a mosószappant.

 6. Ha mosás után parfümszagúak a ruháid, hajtsd össze őket, tedd őket egy szekrénybe, és fedd le a tetejüket és az aljukat frissen őrölt kávéval töltött ruhazsákokkal.

 7. Ha a mosógépednek molyirtó szaga van, szórj rá mustárport, tekerd be papírba, és hagyd állni 24 órán át. A mustárt ezután le lehet rázni vagy le lehet kefélni.

 8. Az acetonszag magától elpárolog, ha a ruhadarabot néhány napig a szabadban hagyja.

 9. Pépesítsünk össze néhány aszpirint és vizet, kenjük szét a hónaljunkon, hagyjuk állni egy órán át, majd mossuk le.

A különböző típusú szövetek kezelésének árnyalatai

A szöszös és pamut ruháktól a legkönnyebb megszabadulni, mert ezeket magas hőmérsékleten (akár 60 C-on) lehet mosni. A farmert vízzel és mosószerrel is lehet tisztítani. De a kényes ruhák, mint a selyem, a gyapjú és a hártyák esetében a legjobb, ha speciális mosószerrel mossuk, és nem használunk semmilyen népi gyógymódot. A bőrt és a velúrbőrt egyáltalán nem szabad mosni – csak száraz tisztítás vagy törlés alkalmas.

Olvasson tovább  Hogyan tisztítsuk meg a sütőt: 12 hatékony tisztítószer
Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: