3 legjobb tetőablak gyártó

A modern tetőszerkezetet tetőtéri ablakokkal lehet feldobni. Ezek azonban nem csak díszítőelemek, az ablakrendszerek segítségével egy hangulatos, csendes szobát lehet létrehozni a tető alatt pihenésre vagy munkára. A tető alatt azonban csak a megfelelő üvegezéssel lehet kényelmes és hangulatos környezetet teremteni. A szakértők azt javasolják, hogy a tetőablak kiválasztásakor több fontos kritériumra is figyeljünk oda.

Hogyan válasszunk tetőablakot

 1. ablakméret.Az ablakrendszer kiválasztásának első lépése az ablakrendszer méretezése. Figyelembe kell venni a látószöget és a nyílás szélességét. Az ablakból a felhasználónak jó rálátással kell rendelkeznie mind az égre, mind a földre. Minél nagyobb a tető hajlásszöge, annál kisebb lehet az ablak magassága (hossza). A nyílás szélességét általában a szarufák távolsága korlátozza. Az ablakkeret méretének 4-6 cm-rel kisebbnek kell lennie, mint a szarufák közötti távolság.
 2. Profil anyaga.az ablakprofilok legnépszerűbb anyagai a műanyag és a fa. A fenyőfa tetőablakok klasszikusnak számítanak. Hangulatos légkört teremtenek a szobában, és jól megtartják a hőt. Ezenkívül a fenyőfa illata jótékony hatással van a felnőttek és a gyermekek egészségére. műanyag áll bármilyen légköri hatások, könnyen karbantartható és megfizethető. A műanyag ablakok élettartama akár 50 év is lehet. Alkalmazási terület – műszaki helyiségek, fürdők, WC-k.
 3. Nyitórendszerek. A szűkös padlástér gazdaságos kihasználásához fontos, hogy a megfelelő rendszert válasszuk az ablaknyitáshoz. Számos lehetőség van.
 4. AblaknyitásA középvonalhoz viszonyított értéket a szabványos szerkezeteknél használják. Ez a mechanizmus elfogadható szintű kényelmet biztosít, az ár a legalacsonyabb lesz. de az ablak elrabol egy kis helyet a szobában.
 5. A felső szélén kifelé nyíló ablak lehetővé teszi a belső tér maximális kihasználását. Ez az ablak vészkijáratként szolgálhat.
 6. A megemelt nyitótengellyel rendelkező mechanizmus figyelemre méltó a funkcionalitás és a könnyű kezelhetőség miatt. A csuklópánt bármilyen alkalmas helyre felszerelhető. A szárny kifelé is kinyílik, amit a magasabb emberek nagyra értékelnek.
 7. További funkciók.Ma a gyártók a fogyasztói igények kielégítése érdekében az ablakokat számos további funkcióval látják el. Ha maximális beltéri komfortra van szükség, az energiatakarékos hőszigetelő üvegegységek jelentik a legjobb megoldást. A betörésbiztos mechanizmussal felszerelt ablakok védik a padlástérben a betörők ellen.
Olvasson tovább  A padló poliuretánplintokról

Ebben a felülvizsgálatban a 3 legjobb tetőablakgyártót választottuk ki. Hazánkban a szaküzletekben telepítéssel együtt vásárolhatók meg. A legjobb helyek kiválasztásánál figyelembe vették a szakértők véleményét és a lakástulajdonosok visszajelzéseit is.

A tetőablakok legjobb gyártójának értékelése

Jelölés űr gyártó Értékelés
A legjobb tetőablakgyártók értékelése 1 Velux 4.9
2 Fakro 4.8
3 Roto 4.7

Velux

Értékelés: 4.9

VELUX.webp

A Velux több mint 78 éve van jelen az ablakok piacán. A márka 1991-ben kezdett el fejlődni Oroszországban. Ma a dán gyártó vezető szerepet tölt be hazánkban. A saját fejlesztéseket az új technológiáknak és a modern berendezéseknek köszönhetően gyorsan végrehajtják. A gyártási ciklusban csak olyan kiváló minőségű anyagokat használnak, amelyek megfelelnek a modern környezetvédelmi követelményeknek. A szakértők megjegyzik, hogy a Velux által létrehozott energiatakarékos kialakítások. Lehetővé teszik, hogy egy meleg kerületet biztosítsanak a szobában. Így a szoba télen meleg, nyáron pedig hűvös marad.

A márka lesz a rangsorunk győztese, t. . a felhasználóknak nincs különösebb panaszuk a minőségre. Az egyetlen hátránya a magas ár.

Előnyök

 • magas minőség;
 • gyönyörű design;
 • energiatakarékos kialakítás;
 • praktikum.

Hátrányok

 • magas ár.

Fakro

Értékelés: 4.8

FAKRO.webp

A Fakro márkájú termékek minősége nem rosszabb, mint a rangsor vezetője. Nem véletlen, hogy a felhasználók aktívan összehasonlítják a két márkát a tematikus fórumokon. A lengyel vállalatot 1991-ben alapították kis családi vállalkozásként. Napjainkban a Fakro tetőablakok állandó keresletnek örvendenek az európai piacon. a gyártás során sokféle, mesterséges és természetes anyagot használnak fel. Bármilyen méretű ablakot választhat a tetőre. A szakértők dicsérik az alumínium ablakokat. Vannak speciális hőhidak az építésben. Ezenkívül ezek az ablakrendszerek könnyűek, ami fontos a tetőszerkezetek építésénél.

Ami a gyengeségeket illeti, a professzionális építők rámutatnak bizonyos telepítési nehézségekre.

Előnyök

 • magas minőség;
 • elegáns megjelenés;
 • könnyedség;
 • megfizethető ár.

Hátrányok

 • nehézkes telepítés.

Roto

Értékelés: 4.7

ROTO.webp

A Roto tetőablakok magas nedvességállóságukkal tűnnek ki a versenytársak közül. a gyártó környezetbarát műanyagot, tartós tömítéseket használ. nem lép fel kondenzáció. a műanyag UV-álló, praktikus és könnyen ápolható. A német vállalat katalógusában különböző méretű szigetelőüveg-egységek találhatók. Oroszországban a legnépszerűbbek a 3 vagy 4 kamrás konstrukciók. a márkát a szakértők az ablakrendszerek megbízható betörés elleni védelméért dicsérik. Még a profi betörőknek is gondot okoz a bonyolult hardverrel.

Olvasson tovább  Rotband vakolat: használati utasítás

A felhasználóknak hízelgő az ablakok minősége, a légköri hatásokkal szembeni ellenállás… hátrányai közé tartozik az alacsony hőmérsékletekkel szembeni instabilitás.

Előnyök

 • nedvességgel szembeni ellenállás;
 • Nem fél az ultraibolya fénytől;
 • könnyű kezelhetőség;
 • betörésbiztos.

Hátrányok

 • a szerelvények nem bírják a kemény fagyot.
Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Cybulya Guculka

Helló mindenkinek! Én vagyok Cybulya Guculka, és nagy lelkesedéssel osztom meg szenvedélyemet a háztartási gépek javításával és telepítésével kapcsolatban. Ennek az oldalnak az írójaként engem a technológia iránti szeretetem és a vágy hajt, hogy segítsek másoknak megérteni és megoldani a gépeikkel kapcsolatos problémákat.

Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: