6 legjobb láncfűrész olaj

A láncfűrészek nagy teljesítményűek és kompaktak – tökéletesek fakivágáshoz, tűzifa vágásához vagy faházépítéshez a civilizációtól távol, áramforrással rendelkező faházakban. De a láncfűrésszel való önálló munkavégzéshez nemcsak üzemanyagra, hanem olajra is szüksége van – és ez utóbbiból nem csak kettőre: a motorhoz, valamint a lánc és a lánc és a rúd kenéséhez. A legjobb láncfűrészolajokat funkció szerint rangsoroltuk. A legjobb termékek kiválasztásakor szakértőink figyelembe veszik az elektromos szerszámok üzemeltetőinek visszajelzéseit és a műszaki folyadékok teljesítményét. Segít, ha olyan olajat választ, amelyet már teszteltek, hogy biztosítsák a dugattyú, a forgattyústengely és a munkaeszközök megfelelő kenését.

Top láncfűrész olajok

Jelölés űr termék neve ár
A legjobb láncolajok láncfűrészekhez 1 Stihl Forest Plus 299€
2 Oregon 90844S 448€
A legjobb láncfűrész motorolajok 1 Stihl HP
  tra
180€
2 Husqvarna HP 2 680€
3 Oregon 90720S 489€
4 Hammerflex 501-004 319€

A legjobb láncolajok láncfűrészekhez

A láncfűrészlánc egy lánckerék és egy rés segítségével csúszik a rúdra, amelybe a vágórúd láncszárának lábai illeszkednek. A súrlódás hatására a szerszám felmelegszik és kitágul, ami csúszást és teljesítménycsökkenést okoz. A fűrészpor és a fából származó gyanta szintén lassítja a forgást. A láncfűrészlánc zavartalan működése érdekében a láncot a gépben lévő megfelelő tartályban szállítjuk. Onnan az egész folyamat során csöpögés formájában a fűrészlapra folyik. A kezelő egy speciális szelep segítségével állítja be az olajáramlást. A termék a tárolás során megvédi a lánckereket és a vágógépeket a korróziótól.

Stihl Forest Plus

Értékelés: 4.9

Stihl Forest Plus

A láncolajok rangsorában az első helyen a német cég terméke áll. Ez a termék ásványi alapú és Németországban készült. Az olaj 1, 5 vagy 20 literes tartályokban kapható, ideális az elvégzendő munkákhoz. Az utolsó két konténer már rendelkezik teljes hordozófogantyúval. Ha a láncfűrészlapot megfelelően kezelik, korlátlan ideig tárolható nedvesség nélkül, és amint megolajozzák, azonnal használatra kész lesz.

A szakértők ezt az olajat a láncfűrészekhez való legjobb fanyersavolajként sorolják fel a listára. A kenőanyagot magas tapadási ellenállás jellemzi, és nem lassítja a fűrészelési folyamatot, még a tűlevelűek és a szárukon nagy mennyiségű gyantát termelő kerti növények gyakori munkája esetén sem. A szerszám hosszú használaton kívüli időszakok után is szabadon működik. A német minőség mindig elsőrangú, és csak pozitív véleményekkel rendelkezik, de az ára még mindig viszonylag magas.

Előnyök

 • Alkalmas minden típusú lánchoz és rúdhoz;
 • Különböző tartályokban;
 • Praktikus fogantyúk a tartály hordozásához;
 • hozzájárul a kopás csökkenéséhez;
 • hatékony védelem a gyanta ellen.

Hátrányok

 • -15 fok alatti fagyok esetén megvastagszik;
 • viszonylag magas költségek;
 • A széles szájnyílás nem kényelmes ahhoz, hogy közvetlenül a láncfűrész tartályába öntsék.

Oregon 90844S

Értékelés: 4.8

Oregon 90844S

Ez a termék a második a rangsorban, és szintén ásványi olajokon alapul. A gyártónak sikerült a zsír viszkozitását állandó szinten tartani, így még a fagyos -20 fokos hidegben is használható. Az olaj jelentősen lassítja a kopást, és ha szükséges, könnyen tisztítható oldószerrel. Az Egyesült Királyságban kifejlesztett termék, amelyet minden láncfűrészhez terveztek. A használati utasítás szerint a tartályt olajjal kell feltölteni, még akkor is, ha az ásványolaj-alapú. A kenőhatás mellett az olaj hűtőfunkciót is ellát, hatékonyan kivonva a hőmérsékletet a fémből.

Értékelőink a legjobbnak ítélték a viszkozitás megtartása szempontjából magas fordulatszámon. Ezt a hatást a gyártó további adalékanyagok használatával éri el. Ennek a tulajdonságának köszönhetően az olaj a fűrészlapon marad, és nem fröccsen oldalra, ami a láncfűrész-tulajdonosok által kedvelt tulajdonság. Csökkentett illékonyság és viszkozitás biztosítja a gazdaságos felhasználást.

Előnyök

 • Nem füstöl, még +240 fokos hőmérsékleten sem;
 • ergonomikus palack, könnyen feltölthető a láncfűrész;
 • nincs kellemetlen szag;
 • adalékanyagok komplexét tartalmazza a fagyás megakadályozására és a viszkozitás fenntartására;
 • Nem korrodálja a láncfűrész tömítéseit vagy a műanyagokat.

hátrányok

 • magas költségek;
 • Kényelmetlen kupak – amikor lecsavarja, a keze megkarcolja a doboz oldalát.

A legjobb láncfűrész motorolajok

A láncfűrészmotor kompakt méretei a kétütemű egységeknek köszönhetően. Ez a belsőégésű motor azonban technikailag nem rendelkezik forgattyústengely-olajgyűjtővel, ezért az olajat benzinnel együtt kell szállítani, amelyhez az üzemeltető először összekeveri őket az utasításban megadott arányoknak megfelelően. A keverék áthalad a karburátoron, levegővel dúsítva azt, és így jut be az égéstérbe, ahol meggyullad, és egyúttal megolajozza a működő alkatrészeket, megvédve azokat a kopástól és a túlmelegedéstől.

Stihl HP
  tra

Értékelés: 4.9

Stihl HP <ul></div><p>tra” src=”/wp-content/uploads/2023/05/9816666193291-246-.jpg” title=”Stihl HP </p><ul>tra”><p>Ez a termék a rangsorban a fentebb már ismertetett németországi cég fejlesztése, csak a vonal </p><ul>Az olaj kizárólag szintetikus olajból készül. A jobb folyékonyság lehetővé teszi az olaj használatát akár -30 Celsius fokon is. Kifejezetten nagy teljesítményű, nagy sebességű motorokhoz fejlesztették ki. Speciális adalékanyagokat tartalmaz, amelyek biztosítják a maradékmentes égést. Más versenytársaktól eltérően ez a termék nem tartalmaz ként, kalcium-szulfátot vagy nátriumot. A termék környezetbarát, a szabad levegőn 21 napon belül teljesen lebomlik. Egy másik adalékanyag-csomag vékony filmet képez a motor kopó alkatrészein, és csökkenti a kopást.<p>Olaj a német gyártó HP termékcsaládjában </p><ul>Jól éghető, maradékok nélkül. Tesztelték, hogy a dugattyúkat mentesíti a szénlerakódásoktól, ezért ez az egyik legjobb elérhető termék. A tesztek során a láncfűrész motorját 500 órán át üzemeltették anélkül, hogy kokszosodott volna.<h4>Előnyök</h4><ul><li>alacsony szénlerakódás kialakulása;</li><li>megőrzi és meghosszabbítja a belsőégésű motor élettartamát;</li><li>Fenntartja a motor optimális teljesítményét;</li><li>1 literes kapacitású, praktikus adagolóval rendelkezik a kupakon;</li><li>A zöld olaj színe könnyen ellenőrizhető a keverési folyamat során.</li></ul><h4>Hátrányok</h4><ul><li>csak két palackban, 100 ml-es és 1000 ml-es kiszerelésben kapható;</li><li>magas költség</li><li>hamisítványok találhatók (más üvegforma).</li></ul><h3>Husqvarna HP 2</h3><p>Értékelés: 4.8</p><div style=Husqvarna HP 2

Ezt a terméket a kiváló minőségéről ismert svéd gyártó értékelte. Az olajat minden kétütemű motorhoz tervezték, beleértve a nagy teljesítményű professzionális láncfűrészeket is. a technikai folyadékot közvetlenül Svédországban állítják elő és palackozzák. A vállalat megpróbálja megvédeni a vásárlókat, és pecsétet helyez a kupakra. Egyes felhasználók arról számoltak be, hogy 7 éve töltik a láncfűrészekbe, és a gépek jól működnek. a gyártó saját titkos adalékanyagokat használ benne a füstkibocsátás csökkentése, a szagok eltávolítása és a kenési tulajdonságok javítása érdekében. Az olaj használata segít tisztán tartani a gyertyákat és megkönnyíti a láncfűrész indítását.

Szakértőink szerint ez a legjobb olaj a gyenge minőségű benzinhez. Ha a helyszínen nem áll rendelkezésre jó üzemanyag, akkor az ezzel az olajjal való keverés megvédi a dugattyúegységet a szénfelhalmozódástól, és jobb égést biztosít.

Előnyök

 • ergonomikus palack;
 • meghosszabbítja a dugattyú élettartamát;
 • Magas fokú védelem a hamisítás ellen;
 • szélsőséges körülményekre tervezték.

Hátrányok

 • nem könnyű mindenhol megvásárolni;
 • magas költségek;
 • Csak egyliteres tartályokban.

Oregon 90720S

Értékelés: 4.7

Oregon 90720S

A rangsor harmadik helyén álló termék az Oregon márkához tartozik, és az Egyesült Királyságban és az Egyesült Államokban gyártják. A fejlesztés a félszintetikus termékcsaládba tartozik, és egyenletesen keveredik a benzinnel. Amikor a hengerbe kerül, nagy áthatoló erővel rendelkezik, és vékony filmréteggel borítja be az összes alkatrészt. A szervizfolyadék véd az idő előtti kopás és korrózió ellen, amikor a láncfűrész nincs használatban. az olaj közepes viszkozitású, ami megvédi a motort közvetlenül az indítás után, még akkor is, ha a szerszámot fűtetlen helyiségben tárolták. Ha vastag fát kell fűrészelnie, vagy nagy nyomást kell gyakorolnia a szerszámra, az anyagot nem pusztítja el a növekvő hőmérséklet.

A tulajdonosok dicsérik a terméket, hangsúlyozva a gyújtógyertyák és a dugattyúcsoport tisztaságának megőrzését. Szakértőink szerint az olajnak az alacsony füsttartalma miatt a magasabb rangsorban kellene lennie. A félszintetikus összetétel jó égést és áttetsző füstöt biztosít a kamrából, ami azoknak tetszeni fog, akiknek egy kis elkerített, szélmentes területen (szaunaépítés) vagy akár egy pajtában kell láncfűrésszel dolgozniuk.

Előnyök

 • védi a motort az indítás első másodperceitől kezdve;
 • -20 fok alatti hőmérsékleten használható;
 • a piros szín az üzemanyaggal való keverési folyamat során kényelmes;
 • Nem morzsolódik össze nagy motorfordulatszámon és erős hőségben;
 • csökkentett füstösség.

Hátrányok

 • csak 1 literes palackokban kapható;;
 • viszonylag magas ár;
 • a láncfűrész a harmadik húzástól indítható.

Hammerflex 501-004

Értékelés: 4.6

Hammerflex 501-004

A termék a rangsorban az utolsó helyen szerepel, mivel jellemzői erősen elmaradnak az európai társaitól. Az olaj egy orosz márka, és félig szintetikus olajon alapul, számos adalékanyaggal. A gyártó biztosította, hogy a termék keverhető legyen alacsony akantálszámú benzinnel. A keverék nagyon kevés maradékkal ég el, és hatékonyan védi a láncfűrész belső motoralkatrészeit a korrózió és a kopás ellen. A vállalat igyekezett olyan kiegyensúlyozott keveréket összeállítani, amely nem termel sok füstöt az égés során. Nemcsak a tűzifa vágásához hasznos, hanem a rönkházak építésénél is, ahol az ablak- vagy ajtónyílásokhoz pontos vágásokra van szükség – és itt fontos, hogy a füstöt távol tartsuk a szemünktől.

A motorolajat a láncfűrészekhez legolcsóbban megvásárolható olajként vettük fel a minősítésbe. 100-200 rubellel kevesebbe kerül, mint európai társai, így segít pénzt megtakarítani, ha nagy mennyiségű fűrészelési munkája van. A tulajdonosok a véleményekben megjegyzik, hogy az erre a zsírra való áttérés nem kezd rosszabb motorüzemet.

Előnyök

 • A kék szín megkönnyíti a keverést;
 • Alkalmas minden kétütemű motorral rendelkező láncfűrészhez;
 • nem romlik a fűtetlen helyiségekben történő tárolás során;
 • alacsony füsttel.

Hátrányok

 • -15 fokos hőmérsékletig ajánlott;
 • csak 1 literes kiszerelésben kapható
 • a keverési arányok sehol sincsenek feltüntetve a csomagoláson.
Olvasson tovább  Shock fúrók: Előnyök és hátrányok, választás és alkalmazás
Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: