9 a legjobb fúrógépek közül

A fúrógép a műhelyek, garázsok és gyártócsarnokok legnépszerűbb berendezése. A gép a puha fától a kemény öntöttvasig terjedő anyagokhoz használható. A fúrógép sokféle alkalmazáshoz használható. fúrás, süllyesztés, marás, menetvágás, polírozás stb. . Az egyes munkatípusokhoz bizonyos paraméterekkel rendelkező eszközt kell választania. A műhelyben vagy a garázsban egy univerzális gép jó segítő lesz, amely segít a különböző feladatok megoldásában. Egy gyártóüzemben precíz és termelékeny gépre van szükség, egy vagy két műveletre lesz beállítva. Szakértői tanácsadással könnyen kiválaszthatja az igényeinek megfelelő fúrógépet.

Hogyan válasszunk fúrógépet

 1. hatalom. A fúró egyik fő jellemzője a motor teljesítménye lesz. Egy ház vagy garázs elég egységet ad ki 500-600 watt, és a komolyabb esetekben meg kell állni a modellek 1000-1500 wattos. Felhívjuk figyelmét, hogy a 220 V-os gépek gyengébbnek tűnnek, mint a hálózatról táplált társaik.
 2. Fúrási átmérő. A fúrógép következő fontos paramétere a fúrólyukak átmérője és pontossága. A hazai modellek legfeljebb 16 mm átmérőjű tengelyek befogadására alkalmas tokmányokkal vannak felszerelve. A megmunkálás pontossága fontos a gyártás során, és akár 32 mm-es szerszámátmérő is lehetséges.
 3. Biztonság.A munka során a következő pontokat kell szem előtt tartani. Védőernyőre van szükség, hogy a forgács ne dobódjon a kezelő felé. Hasznos lenne, ha nem kapcsolná be a gépet, miután ideiglenesen kikapcsolták.
 4. További jellemzők. A modern magfúrógépek számos kiegészítő funkcióval vannak felszerelve. A fordított menetvágás lehetővé teszi a menetvágást, az automatikus előtolás növeli a termelékenységet, a hűtőfolyadék-rendszer javítja a szerszám élettartamát, a háttérvilágítás pedig kényelmesebb kezelést biztosít.

A szakértők kiválasztották a 9 legjobb fúrógépet a felülvizsgálatunkban. A pályázók kiválasztásánál a következő szempontokat vették figyelembe

 1. teljesítmény és termelékenység;
 2. funkcionalitás és felszereltség;
 3. ár;
 4. szakértői vélemény;
 5. a hazai felhasználók visszajelzései.

A legjobb fúrógépek rangsora

Jelölés hely termék neve ár
A legjobb költségvetési fúrógépek 1 Einhell BT-BD 701 14 990€
2 Enkor Korvet-47 90470 12 972€
3 SPETSV-500-16 SPETSV-3262 8 499€
4 Jet JDP-8L 8 500€
Felső közép- és prémium szegmens fúrógépek 1 PROMA BY-3216PC/400 277 200€
2 Dewalt Dwe1622k 97 690€
3 Enkor Korvet-441 94410 103 230€
4 PROMA E-1720FVL/400 51 580€
5 JET JWDP-12 716000M 32 000€

A legjobb olcsó fúrógépek

Az olcsó fúrókat főként háztartási célokra vásárolják. A leggyakoribb modellek a 220 V-os hálózatra csatlakoztatott modellek. Nem rendelkeznek a rekordokat döntögető teljesítménnyel és gazdag funkcionalitással. De a gépek nagy segítséget jelentenek, ha építési vagy javítási munkákról van szó. A szakértők a következő modelleket emelték ki.

Olvasson tovább  11 legjobb zuhanykabinok

Einhell BT-BD 701

Értékelés: 4.8

Einhell BT-BD 701

Az univerzális hazai fúrógép az Einhell BT-BD 701 kínai gép. A szakértők a magas gyártási minőséget tartják a modell védjegyének – és ezért lett a minősítés győztese. 630 W-os teljesítményével a berendezés nemcsak a puha anyagok fúrására, hanem nagyméretű fém munkadarabok megmunkálására is alkalmas. A gép tömege alacsony, 35 kg, ami lehetővé teszi, hogy a gépet igény szerint az anyaghoz lehessen mozgatni. 220 V-os fúrógép, az orsó fordulatszáma 220 és 2450 fordulat/perc között állítható.

A felhasználók pozitívan nyilatkoznak a tematikus fórumokon a könnyű kezelhetőségről, a készletben lévő vice, az ágy merevségéről, és az ágy merevségéről. A fúrógép hátránya a magas zajszint és a fúrószárak (3-16 mm) használatának szerény lehetősége.

Előnyök

 • 12 fokozat;
 • erős motor;
 • a bűn jelenléte;
 • merev alapkeret.

Hátrányok

 • vékonyfalú állvány;
 • a védőpajzs nincs megfelelően rögzítve.

Enkor Corvet 47 90470

Értékelés: 4.7

Enkor Corvette 47 90470

A hazai fejlődés Enkor Korvet-47 számos mutató alapján nem marad el a minősítés vezetőjétől. Ez egy 12 sebességes vezérlés, és alacsony súly (36 kg), és egy elfogadható áron. A zajszint miatt a modell jól néz ki. De van egy bizonyos hiány a motor teljesítménye (550 watt). Ez tükröződik a fúrógép képességeiben is. Használható fa vagy műanyag alkatrészek megmunkálására, szükség esetén puha fémek fúrására. A szakértők megjegyzik a gép kis méretét, amely lehetővé teszi, hogy egy munkapadra vagy asztalra telepítsék. Egy olcsó modellben nincsenek modern opciók, mint például a lézer vagy a fordított.

A fúrógép fő hátránya a felhasználók szerint az elektromos motor gyors felmelegedése. A fúrást (10-15 perc) ezért fel kell váltani más munkákkal.

Előnyök

 • alacsony tokmány kifutás;
 • alacsony zajszint;
 • kúpos tokmány.

Hátrányok

 • rezgés bekapcsoláskor;
 • gyors motorfűtés.

SPETS SV-500-16 SPETS-3262

Értékelés: 4.6

SPETS SV-500-16 SPETS-3262

Egy másik, Kínában végrehajtott hazai fejlesztés is eléri a rangsorunkat. A harmadik sorban egy SSV-500-16 SPETS-3262 fúrógép található. Sok orosz kézművesnek volt ideje kipróbálni, értékelve erősségeit és azonosítva gyengeségeit. Először is, a modell teljesítményben (500 W) gyengébb a vezetőknél. A szakértők levették a minősítési pontokat a gyenge váz és a motor gyors felmelegedése miatt.

Pozitívum az alacsony ár és a könnyű súly (20 kg). Pontosan készült és valósághűnek tűnik, akárcsak a promóciós fotókon. A készülékkel nagyon kényelmes és könnyű dolgozni; fúrás közben meglehetősen pontos lyukméretet lehet elérni. A fúrógép ideális otthoni műhelybe vagy garázsba, ahol a munka mennyisége kicsi.

Olvasson tovább  Mindössze annyit kell tudnod a perforált profilokról

Előnyök

 • könnyűség és tömörség;
 • alacsony ár;
 • könnyű kezelhetőség.

Hátrányok

 • gyenge konstrukció;
 • nincs védőpajzs.

Jet JDP-8L

Értékelés: 4.6

Jet JDP-8L

A Jet JDP-8L modell a hazai fúrógépek közül a legkedvezőbb árral emelkedik ki. A svájci gyártónak a kínai gyártás megszervezésével sikerült ízletes árat kínálnia az orosz vásárlóknak. A szakértők megjegyezték a gép öntöttvas alapját, amely stabil és megbízhatóvá teszi a gépet. Ugyanakkor a modell súlya minimális maradt (19 kg). A fúrógép teljesítménye némileg gyengébb a versenytársakénál (350 watt), és a fúró maximális átmérője 13 mm-re korlátozódik.

Válassza ki az optimális fúrási módot csak 5 orsófordulatszámra van lehetőség. A mélységkorlátozó hasznos opció lesz. A gyártó gondoskodott az asztal dőlésszögének beállításáról, magasságának változtatásáról. A felhasználók a szerszám gyenge pontjának tartják a holtjátékot.

Előnyök

 • alacsony ár;
 • könnyű és kompakt;
 • öntöttvas alap.

Hátrányok

 • A toll erős visszahatása;
 • kényelmetlen bekapcsológomb;
 • gyenge motor.

A legjobb közepes és prémium fúrók

A közepes és prémium árszegmens nagy pontossággal, termelékenységgel és széles körű képességekkel rendelkezik. Ugyanilyen sikerrel használhatók autószerelő műhelyekben vagy üzemcsarnokokban is. A szakemberek több modellt ajánlanak.

ROMA BY-3216PC/400

Értékelés: 4.9

PROMA BY-3216PC

A PROMA BY-3216PC/400 25003216 egy sorozatgyártó gép. Ezt a praktikus modellt a Cseh Köztársaságban tervezték és Kínában gyártják. A szakértők úgy vélik, hogy a fúrógép egyik legfontosabb előnye a nagy teljesítmény (1,5 kW), az automatikus adagolással kombinálva. Az ilyen szimbiózis gyorsabb fúrást tesz lehetővé. A gyártó a gépet hűtőfolyadék-rendszerrel szerelte fel, hogy a fúrófej ne égjen meg kemény fémek megmunkálásakor. A tokmányba behelyezhető fúrószár maximális átmérője 32 mm. Az öntöttvasban történő csapoláshoz M24-es, acél munkadaraboknál pedig M20-as csapokat lehet használni.

A profi lakatosok elismerően nyilatkoznak a magfúróról, dicsérve annak magas termelékenységét. Hátrányai a magas ár.

Előnyök

 • nagy pontosságú megmunkálás;
 • Teljesítmény és teljesítmény;
 • hűtőfolyadék-rendszer;
 • automatikus adagolás.

Hátrányok

 • magas ár.

Dewalt Dwe1622k

Értékelés: 4.8

Dewalt Dwe1622k

A Dewalt Dwe1622k fúrógép számos előnnyel rendelkezik a versenytársakkal szemben. A modell kis tömegű (14,55 kg), kompakt méretű, jó teljesítményű (1,2 kW) és egyfázisú elektromos hálózaton való működésre alkalmas. A magfúró nagy lyukakat tud készíteni a fémben (akár 50 mm-es lyukakat). A berendezés hűtőfolyadék-rendszert is tartalmaz. Nemcsak teljesítményben, hanem funkcionalitásban is alulmarad a rangsor győztesével szemben. A tokmányba behelyezhető szerszám maximális átmérője 16 mm-re van korlátozva. A gyártó nem biztosítja a sebességszabályozást.

A fúrógép nemcsak a műhelyekben, hanem a gépipari és hajóépítő üzemekben is használatos. A tartozékok gyorsan cserélhetők, és a LED-világítás kényelmes munkavégzést biztosít.

Előnyök

 • könnyű és kompakt;
 • LED háttérvilágítás;
 • hűtőfolyadék-rendszer;
 • gyorsbefogó tokmány.

hátrányok

 • szerény funkcionalitás.

Enkor Corvet-441 94410

Értékelés: 4.8

Enkor Korvet 441

Az Enkor Korvet-441 fúrógép a mágneses talapzata miatt a három legjobb között van. A szerszámot a fém bármely sík felületéhez rögzítheti a további fúráshoz. Ez a sajátos megközelítés teszi a nehéz gépet (58 kg) mozgathatóvá, ami a hajóépítésben, híd- és csőépítésben stb. nagyra értékelt. . Az 1,5 kW-os aszinkronmotornak köszönhetően a magfúró egy teljes műszakon keresztül folyamatosan használható. A gyártó a készüléket hűtőfolyadék-rendszerrel is felszereli. A motor és a mágnesszelep egymástól külön-külön van bekapcsolva.

A felhasználókat lenyűgözi, hogy a gépre hengeres és kúpos szárú fúrószárakat is lehet szerelni. Mágnes tartja a szerszámot még nehéz betáplálás esetén is.

Előnyök

 • Kiváló fúrási pontosság;
 • Mágneses alaplemez;
 • nagy teljesítmény;
 • hűtőrendszer.

Hátrányok

 • holtjáték van jelen, amikor egy bütykös tokmányt használunk.

ROMA E-1720FVL/400

Értékelés: 4.7

PROMA E-1720FVL

A PROMA E-1720FVL/400 fúrógép a szerény teljesítménye (1,1 kW) miatt nem tudott bekerülni az első három helyezett közé. A gép háromfázisú hálózatról működik, és leggyakrabban műanyag, fa és fém munkadarabok megmunkálására használják. A szakembereknek tetszett a készülék kialakítása, a munkaasztal 360 fokban elforgatható az állvány körül. az asztal 45 fokkal elforgatható. Kényelmes kezelés a háttérvilágításnak köszönhetően és a kezelő védelme az átlátszó fedéllel. Az asztal speciális hornyokkal rendelkezik, ezeket a szerelvények rögzítésére és rögzítésére tervezték. A variátor lehetővé teszi a változó sebesség beállítását.

A gép tulajdonosai az összeszerelés minőségét, az anyagok minőségét, a változtatható sebességű meghajtás elérhetőségét, a gép minőségét, a sebességváltók minőségét és a sebességváltók minőségét jelölik meg. A fúrógép hátránya a kis asztal és a szerény teljesítmény.

Előnyök

 • jól átgondolt konstrukció;
 • kiváló minőségű termelés;
 • variátor fogaskerék.

Hátrányok

 • alacsony teljesítmény;
 • kis asztal.

JET JWDP-12 716000M

Értékelés: 4.6

JET JWDP-12 716000M

A JET JWDP-12 716000M fúrógép szerszámgép megfizethető árával vonzza a hazai felhasználókat. ez az egyértelmű előnye a versenytársakkal szemben. A gyártó elég jól felszerelte a termékét, a gép lézerrel, LED-es fáklyával, gyorstartó tokkal, fokozatmentes orsófordulatszám-szabályozással rendelkezik. De a fúró rangsorában magasabbra emelkedni nem tudott egy kis motorteljesítményt (550W) és a hűtőfolyadék hiánya miatt. Ezért kell óvatosan bánni az adagolással, még a finom fúrókkal is, hogy elkerüljük a füstgázok megjelenését a fúrási területen.

Öntöttvas asztal egyrészt válik egyértelmű előnye a modell (és még a rések), de a teljes méretek hagynak kívánnivalót maga után. És a gép súlya 38 kg, ami arra ösztönzi a tulajdonost, hogy állandó helyet találjon a berendezésnek.

Előnyök

 • jó funkcionalitás;
 • alacsony ár;
 • öntöttvas asztal.

Hátrányok

 • kis kapacitás;
 • nincs hűtőfolyadék rendszer.
Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: