CNC fúrógépek

A numerikus szoftvermodul alapján a kontroll minden típusú és típusú gépbe ágyazódik: esztergálás, fúrás, marás. Az egyetlen ok, az átmenet egyetlen, epizodikus ülések masszív érintő tétel milliárd az azonos típusú és azonos alkatrészek, ami az alapja a sikeres tevékenységét.

Fajták és eszközeik

A legegyszerűbb fúrógép eszköze mozgatható meghajtó, egy patron, amelynek fúrója, amelynek fúrója függőlegesen mozog az útmutatók mentén. Az a tárgylap, amelyen a rész rögzítve van a program telepítőinek megfelelően a programblokkban, amely megadja a vonatkozó parancsokat. Ez a táblázat fokozatosan vagy forgathatja a bizonyos számú rész feldolgozásától függően. Az alkatrészek arcfogója is mozgatható, hogy megbízhatóan rögzítse az egyik vastag részt vagy egy egész vékony halmozatot. Például, ha a mélység a fúrási patron 10 cm egyenlő 10 cm, lehetőség van fix az asztalon a fúrási 5. táblázat húszmilliomodik vagy 50 két milliomod lemezek.

Az X, Y és Z koordináták mentén mozognak a meghajtó és az objektum táblázat között. Tehát a hajtás csak magasságban mozgathatja a patront, és a fúrt lyukak (a terv szerint) közötti hossz és szélességek az alkatrészek és az objektum táblázat mozgása határozzák meg. A fejlettebb verziókban a táblázat még mindig: csak egy orsó, amellyel rögzítő patron mozog.

Minden esetben a koordináta-lépcsős létesítmények felelősek a mozgatásért, amelynek alapja, amelynek alapja – a görgők komplex rendszere, hajtómű és meghajtó elektronikus áramköri lapok, amelyek miatt a motorok forgórészeinek forgó-szögletes mozgása van ki.

A következő típusú fúrógépek vannak.

Beépített forgóasztallal

A nagy sebesség és a pontosság itt fontos. Ennek a fajnak a legfontosabb összetevője tartalmazza a dinamikus hidakat és a kettős függőleges árbocokat, amelyek párhuzamosan vannak a táblázat fölött felfüggesztett többi útmutatóban. A készülék teljesen autonóm. Automatikusan működik, minimális kezelői beavatkozással. A készülék számológépét az IPC chipekre épülő vezérlő alapján hajtják végre.

A szervo alapon épült hajtás, valamint az orsómechanizmus. A fúróhosszúság automatikus meghatározása, az üres lapok vastagságának meghatározója (vagy ugyanazon részletek egymáshoz rögzítve). További funkcionalitás – grafikus szoftver felhasználói felület, érthető minden újonc számára. A készülék érzékszervi panelekkel rendelkezik, amelyeken az egységirányító a szükséges működési módot és a feldolgozott részek faját mutatja.

Egy ilyen eszközön könnyű és egyszerűen igazítsa az üresek széleit. Megkérdezik a munkák koordinátáit, hogy kényelmesen kombinálhatók az üresek meghatározott feldolgozási folyamatával.

A legpontosabb fúrás esetén szoftverkörnyezetet használnak, amely önállóan korrigálja a hasonló CNC gépeken való munkát.

Bandal típusú fúrógépek

Ilyen modellek alkalmasak a szerkezeti acélból készült bilettek feldolgozására: például a tornyok és hidak összeszerelésére szolgáló alkatrészek. A portálgépek előnyei: Az ismétlődő szekciók elkerülése, a megnövekedett termelési hatékonyság, az időfeldolgozás csökkentése és az alkatrészek gyártásához az általános fogyasztás csökkentése.

Az orsók számával a gépek egy- és többseborsó gépekre vannak osztva. Egyes modelleken van egy cserefüggvény duzzanat a munka mentén (az ilyen eszközbe épített fogyóeszközök). A műveletek számában a multiplerációs eszközök egyre népszerűbbek, köszönhetően, amelynek köszönhetően a fúrás, az unalmas és marás (igazítás) a gyártás során valósul meg.

A függőleges függőleges gépeket az alábbi lista mutatja be.

  • Tekintsünk egy tárgyat. A fúrt lyukak 2-6 cm átmérőjűek.
  • Fontolja meg a torony fejét. A vágók automatikusan megváltoztathatók a munka során.
  • Egyetlen belső eszközök. Lyuk átmérője – 5,5-6,5 cm.
  • Radiális ujjak és orsó (vagy mozgatható oszlop).

De horizontális feldolgozású fúrógépek vannak. Általában ellenkezőleg egy gépet képviselnek: vízszintesen szárítva, és az orsó – függőlegesen vezet. Hatály – Blankok összegyűjtése élekkel (ha vastagság lehetővé teszi).

A használt gép típusával való döntés, ellenőrizze, amennyire alkalmas a munkák konkrét listájára.

Célja

A fémen dolgozó gép könnyen megbirkózhat a fa munkával és a nem fémes kompozit anyaggal. Szóval, dolgozzon a modellen Proarc cnc fúró + 1640s lehet elvégezni fémlemezekkel. Fúró átmérő – 6-80 mm, így lehetséges, hogy nem egy nagy lyuk segítségével akár egy lépésenként vagy korona fúró.

A rész vastagsága nem haladja meg a 10 cm-t. Ez a modell a legjobban a saját módján található listára vonatkozik. Alkalmas kis termelésre, ha kis mintákat kell fúrnia. Az asztal szélessége ebben a példában eléri a 60 cm-t, hossza – akár 3 m. A kiváló minőségű és nagy pontosságú munka rendkívül népszerű munkaszerszámot tesz lehetővé.

A CNC fúrógépek alkalmasak az alkatrészek gyors automatikus telepítésére az egységirányító által meghatározott készletből. A műveletek pontossága a beépített program használatával történik. A fúrómeghajtó automatikus mozgását és az objektumtáblát három koordináta referenciával végzik, nagy pontossággal. Például a rész (vagy szerszám) magasságát leállók, kapcsolók, dugók és perforált szalag segítségével végezzük.

Forgó mechanizmus hiányában a fúrócserélő gépet gyors eltávolító patron segítségével végezzük.

A fémfeldolgozó gépek célja – fúrás lyukak üresekben, ahol a nagy pontosság kritikus. A kézi fúrás nem adja meg, mintha a mester megpróbálta volna. Az áramlásgyártás körülményei (például egy munkahelyen belül) az ilyen berendezés elengedhetetlen. A kompozit és faanyagok feldolgozására szolgáló gépeket például bútorok gyártása során használják. Ez magában foglalja az eurobolta fúrás lyukakat (megerősítés). Az egységnek nagy objektumtáblával kell rendelkeznie több méternél hosszabb ideig. De a fúrógépek használata CNC – AVIA, Eszköz és Hajógyártás. Az autotech központ fő eszközeiként használják őket.

Ez az elektronikus vezérlőrendszerekkel ellátott speciális berendezések vezérlést szerveznek a különböző berendezések funkcionális céljára. Például a CNC fúró központ univerzális bilettes tudatosító rendszerekkel van felszerelve.

Választás

Az unalmas gép kiválasztása a CNC-vel az alábbi kritériumok szerint történik.

  • Az üresek méretei és súlya. Viszonylag vékony lemezt fog fúrni, vagy a keskeny profilos specializációtól függő térfogati üregeket kell feldolgozni. Az acél és az ötvözet virágzására (bronz és t. D.) Magas motor teljesítménye (több mint 1 kW) és a legjobb hengerelt acél az ötvözött nagysebességű acélból. Ha az edzett acélt fúrnia kell, csak egy gyémánt permetező fúró (vagy tipp) segít.
  • Ha szüksége van egy gépre egy fa kezelésére, akkor nem szabad túlfizetni az acélfeldolgozásra tervezett drágább analógért. Az ilyen gép kevesebb motor teljesítményt és csökkentett méreteket lehet.
  • A kivételesen háztartási műhely vagy garázs gépének nem lehet nagy méretű, elfoglaló tér 10 m2-ben. Ezek a növények és gyárak költsége, ahol a termelést a szállítószalagra szállítják. Egy otthon vagy egy kis garázs egy ilyen gép csak 1-2 m2-t vesz igénybe.

Ne szerezzen olyan gépeket, amelyek nem elég. Gyorsan meghiúsulnak.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: