A 7 legjobb olló polipropilén csövek vágásához

A polimer csövek egyre inkább felváltják fém társaikat az építőipari piacon. A műanyag előnye a könnyűségében, könnyű feldolgozhatóságában, az önösszeszerelés lehetőségében, a korrózióval szembeni ellenállásban rejlik. A munkához nem sok szerszámra van szükség, az egyik szükséges eszköz egy olló a vágáshoz. Egyenes vágást tesznek lehetővé egy kézzel, és minimális időt biztosítanak a következő hegesztés előkészítéséhez. Az alkalmazástól és a munka intenzitásától függően különböző eszközökre van szükség. Szakértőink segítenek Önnek megérteni a polipropilén csövek vágásához szükséges csőolló kiválasztásának árnyalatait.

Hogyan válasszunk ollót a polipropilén csövek vágásához?

 1. csőátmérő. Az olló egyik legfontosabb jellemzője a csőátmérő tartománya, amelyet a szerszám kezelni tud. Egy családi házban vagy padlófűtésnél a vízvezeték fektetésekor leggyakrabban 10-20 mm átmérőjű csöveket használnak. Fűtési rendszerekhez alumíniumfóliával erősített polipropilén csöveket használnak. Csővastagság 42 mm-ig.
 2. Tervezési jellemzők. Az ollónak több csoportja is megtalálható az építőipari piacon.
 3. A legkönnyebben hozzáférhető eszköz a csővágóracsnis mechanizmussal. Egy kézzel is könnyen kezelhetőek 3-42 mm átmérőjű csövek vágásához. A kefe hosszabb használat után elfárad.
 4. Minimális erőfeszítéssel ollóval lehet vágni a polipropilén csöveketracsnis mechanizmussal. A munkadarabok maximális átmérője 63 mm.
 5. Akkumulátoros csővágóka professzionális eszközök közé tartoznak. Munka közben a szerelőnek csak meg kell nyomnia a bekapcsológombot, és az összes erőt az elektromos meghajtó biztosítja.
 6. Olló alkatrészek. A polipropilén vágására szolgáló szerszám kiválasztása során alaposan meg kell vizsgálni a következő tervezési részleteket.
 7. Pengenemcsak élesnek, hanem keménynek is kell lennie. A 60 HRC-re edzett szerszámacélból készült pengék a leghosszabb ideig nem tompulnak el.
 8. Fogantyúkényelmet nyújt a munka során. A gumibevonatú betétek lehetővé teszik, hogy a vízvezeték-szerelő nedves kézzel is dolgozhasson. Hasznos megoldás lehet egy, a fogantyúhoz alkalmazott, beosztással ellátott skála.
 9. Támogató részA fogantyú vágóéle széles, majd a vágás egyenletes (90 fokos szög). A cső csőtartóra történő felhelyezésekor nincs billenés vagy elferdülés.
 10. Minden egyes szorítás után fontos, hogy a pengét gyorsan visszahelyezze eredeti helyzetébe. Optimális megjelenésű olló automatikus nyírással.
 11. A biztonsági zár lehetővé teszi a szerszám biztonságos szállítását és tárolását. Ez lehet egy bilincs vagy konzol, amely a vágóelemeket zárt helyzetben tartja.
Olvasson tovább  Mini homokfúvók egy kis kompresszorhoz

Áttekintésünkben kiválasztottuk a 7 legjobb csőollót polipropilén csövek vágásához. Mindegyik kapható az orosz boltokban. Az eszközök rangsorolásánál figyelembe vették a szakértői véleményt és az amatőr csőszerelők visszajelzéseit.

Legjobb műanyag csőolló polipropilén csövek vágásához

jelölés tárolóhely termék neve ár
A legjobb olló a polipropilén csövek vágásához 1 VALTEC 40 mm átmérővel 665€
2 Rothenberger Rocut 42 TC 52000 0-42mm Rothenberger Rocut 42 TC 52000 0-42mm 4 520€
3 Virax PC-32 1 796€
4 Ridgid 1442N 5 535€
5 REMS ROS P 42P 6 650€
6 Univerzális olló 63mm-es 2 700€
7 MGF UNIQUE 63 6 150€

VALTEC átmérő 40 mm

Értékelés: 4.9

OLLÓ 40 MM-ES VALTEC CSÖVEKHEZ

Értékelési listánk győztese a megfizethető árú, kiváló minőségű, 40 mm átmérőjű VALTEC olló. A gyártó bízik a termék megbízhatóságában és tartósságában, amit 2 év garanciával igazol. Sziluminból készült test, amely a szerszám súlyát 0,406 kg-ra csökkenti. A csőollók élettartama átlagosan körülbelül 5000 vágás. Ezzel a modellel akár 0,6 mm vastagságú csövek is vághatók. A termékpaletta a polipropiléntől a fémpolimerekig terjed. A gyártó a vágógépet racsnis mechanizmussal és rugós kioldórendszerrel szerelte fel.

A felhasználók elégedettek az olló munkájával, leggyakrabban kezdő szerelők vásárolják őket. Hátránya a nagy átmérőjű csövek görbe vágása.

Előnyök

 • minőségi kézműves munka;
 • könnyű és kompakt;
 • megfizethető ár;
 • széleskörű alkalmazási terület.

hátrányok

 • nagy átmérőjű csövek egyenetlen vágása.

Rothenberger Rocut 42 TC 52000 0-42mm Rothenberger Rocut 42 TC 52000 0-42mm

Értékelés: 4.8

ROTHENBERGER ROCUT 42 TC 52000 0-42MM

A Rothenberger Rocut 42 TC a maximális precizitáshoz a polipropilén, PE és fém/műanyag csövek vágásakor. A szerszám 42 mm-es csőátmérőig képes kezelni a csöveket. Még az egykezes kezelők is kényelmesen dolgozhatnak egy kézzel. A gyártó egy erőteljes vágómechanizmust készített, amely előnyös a vágóél pontosságának és minőségének szempontjából. Az erőátvitel a fogazott fogasléc és a lapát segítségével történik. Fogantyú biztonsági zárral a biztonságos tárolás és szállítás érdekében.

Második helyezett modell a rangsorunkban. Egyrészt a felhasználók elégedettek a kivitelezés minőségével. De a magas ár és az új penge megvásárlásának problémája nem hagyja, hogy ez a termék legyőzze a győztesünket.

Olvasson tovább  Lasselsberger csempe: Típusok és jellemzők

Előnyök

 • pontos vágás;
 • minőségi összeszerelés;
 • könnyű használat;
 • biztonságos tárolás.

hátrányok

 • nehéz cserepengéket vásárolni.

Virax PC-32

Értékelés: 4.7

VIRAX PC-32

A Virax PC-32 olló kiválóan alkalmas 32 mm átmérőjű polimer csövek vágására. A francia gyártó megpróbált egy precíz és praktikus eszközt készíteni. A speciális V alakú rozsdamentes acél pengeprofil precíz vágást biztosít a puha cső torzítása nélkül. Az alsó fogantyú univerzális formájú, és mindkét kézben kényelmesen fekszik. Nem csúszik még nedves kézben sem a Soft Touch fedőrétegnek köszönhetően. A profil kinyitásáért egy rugós mechanizmus felel, és egy speciális retesz rögzíti a pengét zárt helyzetben.

az olló hatékony a kis átmérőjű csöveknél. A szerszámot kompakt méretei és kis súlya (0,195 kg) jellemzi. A csővastagság korlátozása megakadályozta, hogy a modell magasabbra kerüljön a rangsorban.

Előnyök

 • pontos vágás;
 • praktikusság;
 • könnyen használható;
 • könnyű és kompakt.

Hátrányok

 • a csőátmérő által korlátozott.

Ridgid 1442N

Értékelés: 4.6

RIDGID 1442N

A Ridgid 1442N könnyen kezelhető. Polietilén, PVC, polipropilén és más mesterséges anyagok precíz vágására használhatóak. A minimális tuskóátmérőnek legalább 6 mm-nek kell lennie, a maximális csőméret 42 mm-re van korlátozva. Az amerikai szerszám előnyei közé tartozik az alumínium megbízható kialakítása, a vágás után nincs marás, erős racsnis mechanizmus. ergonomikus markolatok az alsó fogantyún a kényelmes munkavégzés érdekében. Használhatók munkadarabok mérésére, mint vonalzó.

Egy lépéssel lemaradva az első háromtól az összehasonlításunkban, a szerszám súlya miatt (0,74 kg), és nem ajánlott többrétegű csövekhez.

Előnyök

 • masszív felépítés;
 • precíz és kiváló minőségű vágás;
 • erős racsnis mechanizmus;
 • ergonomikus fogantyúk.

Hátrányok

 • nagy súly;
 • csak egyrétegű csövek esetén.

REMS ROS P 42P

Értékelés: 4.5

REMS ROS P 42P

A német REMS ROS P 42P ollóval könnyű dolgozni. Vékony (1 mm-es és vastagabb) és vastag csöveket (42 mm) is ugyanolyan pontossággal vágnak. a szakértők dicsérik a vágás minőségét, nem maradnak forgácsok és maradékok. A piszoár könnyen kezeli a fémet és mindenféle műanyagot. A robusztus alumínium test és az edzett cserélhető pengék miatt a szerszám a mi rangsorunkban szerepel. A robusztus racsnis mechanizmus dicséretes, mert lehetővé teszi a vastag falú csövek kis erőfeszítéssel történő vágását. A vágás után a penge gyorsan visszahúzódik, ezáltal felgyorsítja a műveletet.

Olvasson tovább  A HDMI kiterjesztésekről

A professzionális szerelők nem tartanak igényt a német olló minőségére. De a magas ár nem teszi lehetővé számukra, hogy magasabb helyet foglaljanak el a rangsorban.

Előnyök

 • alumínium test;
 • kiváló vágási minőség;
 • éles, edzett pengék;
 • racsnis mechanizmus.

Hátrányok

 • magas ár.

Univerzális csőolló Fit63mm

Értékelés: 4.4

FIT UNIVERZÁLIS MŰANYAG CSŐOLLÓ 63MM

Ha a szerelőnek olyan ollóra van szüksége, amely legfeljebb 63 mm átmérőjű csöveket tud vágni, akkor érdemes az univerzális FIT modellt választani. A kanadai fejlesztést úgy tervezték, hogy a műanyagok széles skálájával működjön együtt. A kínai konstrukciónak köszönhetően az ár vonzó a hazai fogyasztók számára. Ennek ellenére a szakértők elismerik a kiváló minőségű kivitelezést. A szerkezet alumíniumötvözetből készült, ami megkönnyíti a megerősített csövek vágását. a gyártó szerszámacélt használt a pengékhez. A szakértők az eszközt az értékelésünk első hat helyezettje közé sorolták.

A hazai felhasználók dicsérik az ollót megfizethető ára és sokoldalúsága miatt. A vágási minőségre vannak panaszok, és a pengét gyakran újra kell élezni.

Előnyök

 • megfizethető ár
 • Működési átmérők széles skálája;
 • a robusztus burkolat;
 • minőségi összeszerelés.

Hátrányok

 • egyenetlen vágás;
 • a vágóél gyorsan tompul.

MGF UNIQUE 63

értékelés: 4.3

MGF UNIQUE 63

A rangsor végén a kiváló minőségű olló MGF UNIQUE 63. Ez a modell univerzális tulajdonságokkal rendelkezik, lehetővé téve a 63 mm átmérőjű csövekkel való munkát. A speciális 1080 ötvözetből készült éles penge lehetővé teszi a PP, PE, PVC stb. polimerek tökéletes vágását. . A penge rendkívül kemény (55-58 HRC), így hosszú ideig éles marad. Az olasz gyártó olyan záróhorgot szerelt fel, amely biztonságossá teszi a szállítást és a tárolást. A szakértők figyelmet fordítottak a beépített ferdítésre. A karos mechanizmusnak köszönhetően kis erőfeszítés szükséges a cső elvágásához.

A profi szerelőknek hízelgő a szerszám teljesítménye és tartóssága. Csak az ár nagyon magas.

Előnyök

 • a vágóél nagy keménysége;
 • univerzális alkalmazhatóság;
 • integrált ferdítő berendezés;
 • karos mechanizmus.

Hátrányok

 • magas ár.
Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: