A 8 legjobb rúdvágó metszőolló tűzifa vágásához

A növekvő számú gázosított közösségek ellenére a tűzifa iránti kereslet az orosz lakosok körében állandóan növekszik. Nem minden lakástulajdonos használja őket elsődleges tüzelőanyagként. De a kandallók, fürdőházak és parazsak számára a száraz fa a tűz és a forró parázs nélkülözhetetlen forrása. A bárd megbízható segítő a tűzifa kivágásánál. Ez egyfajta fejsze, amelyet hosszú nyele, nagy súlya és a penge különleges formája különböztet meg. az ütőerő fontos a rönk egy csapásra történő felhasítása miatt. Az eszköznek azonban robusztusnak és strapabírónak kell lennie. Az orosz üzletek a hazai és külföldi modellek széles választékát értékesítik. Árban, kivitelezésben és anyagminőségben különböznek egymástól. Szakértőink ajánlásai segítenek a potenciális vásárlóknak a hatékony és tartós tűzifa hasító kiválasztásában.

A megfelelő osztó kiválasztása

Tervezési jellemzők. A piacon ma kétféle talicskatípus érhető el széles körben.

 1. A klasszikus bárd egy nyélből és egy markolatból áll. A fejszével való munka nagy amplitúdójú, erőteljes lendítéssel jár, fennáll annak az esélye, hogy a fémelem lecsúszik a fejsze fejéről. Ezért fontos, hogy használat előtt ellenőrizze, hogy a kapcsolat biztonságos-e. Fából készült fogantyú esetén ajánlott a csikket néhány órára teljesen vízbe meríteni, hogy a fa megduzzadjon.
 2. Szilárd konstrukcióval, a fejsze és a bárd egy darabból készül. Ez a típusú fogantyú a szerszám teljes élettartama alatt biztonságot nyújt. Az öntött fejsze ára azonban magasabb, mint a kompozit változaté.

Penge alakja. A baltakészítő gépeknél a gyártók kétféle pengeformát kínálnak.

 1. Az egyenes típusú penge ideális a 20-30 cm átmérőjű száraz fához.
 2. Lekerekített pengeforma a legjobb vágási teljesítmény érdekében. Ez a bárd hatékonyan vágja a gyantás és nedves rönköket.

Fejsze kar hossza. A bárdok nyélhossza széles skálán mozog (300-900 mm). A vásárlóknak meg kell találniuk az optimális egyensúlyt a teljesítmény és a tömörség között.

 1. Ha a baltát kizárólag otthon szeretné használni, akkor a 700-900 mm hosszú balta a jobb választás. A nagy ütőerő lehetővé teszi a legvastagabb és csomós rönkök kezelését is.
 2. Az osztó gyakran az autó csomagtartójában utazik a vidéki kirándulásokon, horgászáson vagy piknikezésen. Ebben az esetben a 300-600 mm-es nyélhossz előnyös. Egy ilyen bárd könnyen kezelheti a vékonyabb ágakat (8-15 cm).
Olvasson tovább  12 legjobb gáz kondenzációs kazán

Fogantyú anyaga. Kompozit tengelyek többféle anyagból készült fogantyúval.

 1. A fakalapács a műfaj klasszikusa. A környezetbarát természetes anyagok kedvelőinek a nyírfa vagy kőrisfa fogantyúkat ajánljuk.
 2. A fa modern alternatívája a kompozit szintetikus anyagból, üvegszálból készült fejszék. A fogantyúk ütéscsillapító, ütéscsillapító, hosszú élettartamúak és nagyon kényelmesek a kézben.

Ebben a jelentésben a 8 legjobb favágó fejszét választottuk ki. Ezek a fejszék az oroszországi szakkereskedőknél kaphatók. Annak eldöntésekor, hogy melyik lehetőséget válasszák, az expertológia szerkesztői figyelembe vették a szakértők véleményét, valamint a hazai vásárlók visszajelzéseit.

A legjobb szilánkok tűzifához

Jelölés hely termék neve ár
A legjobb fejsze hasítóbárdok tűzifa vágásához 1 FISKARS X25 6 000€
2 GARDENA 1600-AS ÉVEK (8718-48) 3 500€
3 Kraftool X25 3 200€
4

ATRIOT PA 711

2 700€
5 MATRIX 21822 1 700€
6 Bruttó 21500 2 500€
7 VICHR K2700F 1 600€
8 ZUBR 20616-10 1 000€

FISKARS X25

Értékelés: 4.9

FISKARS X25

A finn FISKARS X25 egy igazi favágó. a termék olyan okosan megtervezett, hogy minimális időt és erőfeszítést igényel a rönkök felaprítása. A bárd a legalkalmasabb 30 cm vastagságú tűzifa felaprítására. A szakértők 25 év garanciális időszakot említenek, ami a termék megbízhatóságáról és tartósságáról beszél. A szerszám súrlódásgátló bevonattal, üvegszálas gumírozott nyéllel, műanyag borítással rendelkezik. Ez a győztes a mi választásunk.

A nemzeti vásárlóknak tetszik a nyél hossza (774 mm) és a bárd súlya (2,4 kg) közötti arány. A gép könnyen kezelhető és biztonságosan szállítható. Az egyetlen hátránya a magas ár.

Előnyök

 • zseniális tervezés;
 • kényelmes fogantyú;
 • 25 év garancia;
 • műanyag borítás.

hátrányok

 • magas ár.

GARDENA 1600-AS ÉVEK (8718-48)

Értékelés: 4.8

GARDENA 1600-AS ÉVEK (8718-48)

A GARDENA Skull Cracker 1600S (8718-48) nagyon népszerű hazánkban. Ez a következtetés a runet-re vonatkozó visszajelzési statisztikák elemzése után született. A szakértők elismerik a fejsze iránti megnövekedett érdeklődést a magas gyártási minőségnek, a megerősített nyélnek és a nagyobb nyélfelületnek köszönhetően. A gyártó sikeresen elosztotta a súlyt (1,6 kg) és egy 600 mm hosszú ergonomikus fogantyút hozott létre. A modell súrlódásgátló bevonattal rendelkezik, amely hosszú ideig ellenáll a korróziónak. Tartalmazza a falra rögzíthető konzolt. a szerszám akár 45 cm átmérőjű rönköket is képes kezelni. A fejsze a talapzat második helyére kerül.

Az orosz fogyasztók számos hízelgő véleménye között az egyensúly és az ergonómia az uralkodó. A tulajdonosok a csúszós fogantyút hátrányként emelik ki.

Előnyök

 • könnyedség;
 • optimális súlyelosztás;
 • ergonomikus fogantyú;
 • Korrózióállóság.

Hátrányok

 • csúszós fogantyú.

Kraftool X25

Értékelés: 4.7

Kraftool X25

A német Kraftool X25-öt a szakértők professzionális szerszámnak tartják. A bárd kétszeresen edzett, edzett pengével rendelkezik, nagyfrekvenciás árammal. A domború éknek köszönhetően a bárdot könnyű kihúzni a rönkből. A könnyű használat érdekében a gyártó a markolatot megerősített X-Fiber nylonból készítette. Ez a modern anyag ötvözi az acél szilárdságát a műanyag könnyedségével. A bárd súlya 2,45 kg, 710 mm hosszú nyéllel. A bárd biztonságosan kapcsolódik a fejszéhez, így a szerszám kivételesen biztonságos. A modell elnyerte a felülvizsgálatunk bronzérmét.

A felhasználóknak nincs panaszuk a hasító hatékonyságára, bármilyen típusú fa tűzifát képes felaprítani. Néhány tulajdonos úgy találja, hogy a fogantyú egy kicsit vastag a fenék vége körül.

Előnyök

 • Német minőség;
 • megfizethető ár;
 • A fejsze nagyon jó fejsze-csapócsuklóval rendelkezik;
 • korrózióállóság.

Hátrányok

 • vastag fogantyú a fenékrészen.

ATRIOT PA 711

Értékelés: 4.6

PATRIOT PA 711

Az American PATRIOT PA 711 bárd az ár és a minőség optimális kombinációja. Bár Kínában készült, ez a tény nem csökkenti az eszköz hatékonyságát és megbízhatóságát. A fejsze alapja egy kovácsolt acélszár, és a gyártó a pengét kétszeresen edzette a jobb tartósság érdekében. Úgy megy a fába, mint a vaj, amit a nagy pontosságú csiszolás és a megfelelő élezési szög segít. az üvegszálas fogantyú gumírozott csúszásgátlóval rendelkezik. A szakértők dicsérték az egyedülálló X-Rigid rögzítő rendszert, amely biztonságosan összeköti a baltakést a szárral.

A vélemények szerint a legtöbb felhasználó dicséri a bárdot könnyűsége és könnyű kezelhetősége miatt. Az eszköz árát elfogadhatónak tartják. De az aprítás után a penge apró horpadásokat kap.

Előnyök

 • jó minőség
 • megfizethető ár;
 • ergonomikus fogantyú;
 • élesítés.

Hátrányok

 • Pontozás a pengén.

MATRIX 21822

Értékelés: 4.5

MATRIX 21822

A MATRIX 21822 véső bármelyik rönk villámcsapásaként szolgál. Készülhet csomós nyírfából vagy vastag fenyőből. A gép nagy súlya (4,775 kg) és hosszú nyele (900 mm) biztosítja az erőteljes vágási hatást. A bárd gyártásához a gyártó kiváló minőségű 65G acélból készült. A penge keménysége 50 HRc. A fejsze üvegszálas anyagból készült, amely nem duzzad vagy zsugorodik. Csúszásgátló markolat gumibetétekkel. A modell optimális az erős, magas férfiak számára, akik néhány óra alatt elbírnak egy rakomány tűzifát.

A hazai ügyfelek elégedettek a kiváló tervezéssel, hatékonysággal, minőségi anyagokkal. A pengének kisebb hibái vannak, például a penge nem védett a sérülések ellen a pengevédő körül.

Előnyök

 • Egy elfogadható ár;
 • nagy teljesítmény;
 • kiváló minőségű anyagok;
 • tökéletes tervezés.

Hátrányok

 • a fogantyú nincs védve a fenék körül.

Bruttó 21500

Értékelés: 4.4

Bruttó 21500

Minden idők legkönnyebb és legkisebb fejszéje, a Gross 21500 teszi teljessé a top 6-os listát. A markolattal együtt a szerszám súlya mindössze 1,148 kg, a markolat hossza 360 mm. A szakértők megjegyzik az egy darabból álló szerkezetet, amely biztosítja a munkavédelmet. Nemcsak tűzifa vágására, hanem ács- és asztalosmunkákhoz is alkalmas. A német tervezők U8A szerszámacélt használnak alapként, amely felületi bevonattal korrózióvédett. A penge keménysége 45-60 HRc, az élezési szög 30°. Szellőzőnyílások a háromrészes fogantyún a kényelmes fogás érdekében.

A felhasználók szerint a bárd erősségei a könnyűség, a tömörség, a kényelmes fogantyú. Nem minden felhasználó elégedett az élesítési szöggel.

Előnyök

 • egy darabból álló szerkezet;
 • könnyű és kompakt;
 • kényelmes fogantyú;
 • tömör penge.

Hátrányok

 • szokatlan élezés.

VICHR K2700F

Értékelés: 4.3

VICHR K2700F

A kedvező árú faaprító gépek közül kiemelkedik a hazai gyártású VIKHR K2700F szerszám. A 2,7 kg-os fejsze súlyával és 900 mm hosszú nyéllel a fejsze a legkeményebb munkákat is elvégzi. A penge keménysége 48-52 HRc, és a nagy tartósság a kovácsolt szerszámacélnak köszönhető. A hátsó oldal üllővel van ellátva, ami növeli a vágás hatékonyságát és pontosságát. A fejsze üvegszálas anyagból készült, amely nem csak nem duzzad vagy zsugorodik, hanem elnyeli az ütéseket is. A gumigyűrű megakadályozza a kéz csúszását a markolaton. A szakértők kiemelik a kivitelezés minőségét és a fenék és a markolat közötti szilárd kapcsolatot.

Az orosz vásárlóknak hízelgő a jó kivitelezés, a jó egyensúly és az ergonomikus fogás. Hátrányok említik a gyűrű eltolását a baltán.

Előnyök

 • nagy hatékonyság;
 • masszív, tömör acél;
 • ergonomikus fogantyú;
 • jó egyensúly.

Hátrányok

 • A gyűrű a fejszén.

ZUBR 20616-10

Értékelés: 4.2

ZUBR 20616-10

A 20616-10 ZUBR bárd a legolcsóbb bárd a piacon. A szerszám modern megjelenésű és minőségi anyagokból készült. 55 kovácsolt acél lehetővé teszi a gyártó számára, hogy egy erős pengét kapjon, az élezés élessége lehetővé teszi a tűzifa könnyű hasítását. A fejsze egyesíti az alacsony súlyt (1,4 kg) és a kompakt méreteket (430 mm). A kétrészes fejszetömb ergonomikus, erős és könnyű. Súrlódásgátló bevonatot visznek fel az acélfelületre a korrózióvédelem és a súrlódás csökkentése érdekében. A modell zárja a legjobb faszéndarálók felülvizsgálatát.

A hazai fogyasztóknak tetszett a megfizethető ár, a modern megjelenés, a kényelmes fogantyú. A szerszám hátránya a fejsze rögzítésének meglazulása.

Előnyök

 • könnyűség és tömörség;
 • alacsony ár;
 • modern design;
 • minőségi anyagok.

Hátrányok

 • a fejszetartó gyorsan meglazul.
Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: