A 8 legjobb tapétafesték

*A szerkesztők szerint a legjobbak áttekintése. A kiválasztási kritériumokról. Ez az anyag szubjektív, nem reklám, és nem szolgál vásárlási útmutatóként. Vásárlás előtt konzultáljon szakemberrel.

A fehér, minta nélküli tapéta egyre népszerűbb. Ők általában vásárolt festeni a tapéta magát. De mi is pontosan? Természetesen egy speciális festék tapéta. Erről a következő cikkünkben fogunk beszélni.

Hogyan válasszuk ki a tapéta festék?

Az első dolog, amit ajánlunk, hogy döntsön egy tapéta mellett. Az a tény, hogy a típusuk határozza meg, hogy milyen festéket fog vásárolni. Például bármilyen festék, beleértve a PVA-t is, alkalmazható papírtapétára. A gyapjú alapú tapéta akril vagy latex festéket igényel. ugyanez vonatkozik a vinil tapétára is, ugyanarra a vlies hátlapra. Ha a tapéta teljesen vinil, akkor a legjobb, ha kizárólag latex festékeket használunk. És elfelejtheti, ha üvegszálas adalékanyagokkal ellátott tapétát vásárol – bármilyen festéket alkalmazhat rajta. Sőt, az ilyen tapéta, ha szükséges, újra lehet festeni!

Tehát feltételezzük, hogy ragasztani fogsz tapétát, amely nem fél semmilyen festéktől. Mi a különbség köztük, melyiket válasszam?? A legrosszabb megoldás a PVA. Az a tény, hogy az ilyen festék rosszul tűri a fagypont alatti hőmérsékletet. Továbbá, nem lesz képes megfelelően lemosni a foltot a tapétáról – ez eltávolítja magát a festéket.

A latex festékek biztosítják a legegyenletesebb fedést. Matt vagy selymes lesz. Még a fényesség megjelenése is lehetséges. És ez az egyik legkörnyezetbarátabb anyag, nem is beszélve a magas páratartalommal szembeni ellenálló képességéről. de ez is nagyon drága.

Gyakran a legjobb megoldás az akrilfesték vásárlása. Páraáteresztő, mosható bevonatot képez. Könnyű alkalmazni, alacsony fogyasztás mellett. Ha a tapéta nem vinil, ez a legjobb megoldás.

A 8 legjobb tapétafesték

vége
Jelölte Helyszín Név Literenkénti ár
8 legjobb tapéta festékek 1 Tikkurila Euro
816 €
2 D
  ux Easy
453 €
3 FINNCOLOR Oasis tapéta 608 €
4 Eskaro Akrit 7 1 159 €
5 Caparol Samtex 3 D
  ux Velvet Supermatt
789 €
6 DA
 • Professzionális falak és mennyezetek gyermekek számára
 • 326 €
  7 Alpina hosszú élettartamú belső mosható félig matt 478 €
  8 Marshall Export-7 318 €

  Tikkurila Euro vége

  Értékelés: 4.9

  Tikkurila Euro<tr></div><p>end” src=”/wp-content/uploads/2023/11/21116666198041-888-.jpg” height=”405″ title=”Tikkurila Euro”</p><tr>end”><p>Ez a festék akrilát technológiával készül. Sok mással ellentétben tapétázásra tervezték, amit még a csomagoláson is feltüntetnek. Itt az is szerepel, hogy a falat le lehet festeni.</p><p>A termék három térfogatváltozatban kapható: 0,9 és 9 liter között. A gyártó literenként körülbelül 500 rubelt kér. A színválaszték nem túl nagy – csak fehér festék kapható ezen a márkanéven.</p><p>A tapéta teljes textúrája megmarad, amikor a keveréket a tapétára felvisszük. Ezután a tapéta könnyen lemosható, nem kell attól tartani, hogy a tapéta lekopik. Erős mosószerek is használhatók! A festék másik előnye, hogy környezetbarát. A matt felületkezelés és az alacsony, 0,09-0,15 l/négyzetméteres fogyasztás nem elhanyagolható. .</p><h4>Előnyök</h4><ul><li>Három kötetes változatban kapható;</li><li>Fali alkalmazásra is alkalmas;</li><li>Megőrzi a tapéta textúráját;</li><li>Alacsony fogyasztás;</li><li>Kiváló nedvességállóság.</li></ul><h4>Hátrányok</h4><ul><li>Csak fehérben;</li><li>Magas költségek.</li></ul><h3>D<ul>ux Easy</h3><p>Értékelés: 4.8</p><div style=D<ul></div><p>UX EASY” src=”/wp-content/uploads/2023/11/56216666198041-68-.jpg” height=”382″ title=”D</p><ul>UX EASY”><p>Ez a festék három különböző méretben kapható. 2,5 és 10 liter közötti térfogatokban kaphatók. Egy literrel kb. 12 négyzetméter tapéta festésére alkalmas. m2 felület. Ez a festék egy óra alatt megszárad. Ne feledje azonban, hogy ezután egy második réteg felvitele ajánlott. És körülbelül négy órát vesz igénybe a teljes gyógyuláshoz.</p><p>Sok más falburkolathoz hasonlóan ez a festék is matt felületet hoz létre. A teljesen megszáradt festék is mosható. A terméknek ökológiai kompatibilitásával is meg kell nyűgöznie – vízbázisú.</p><p>Csak fehér színben kapható. Ha a legnagyobbat szeretné megvenni, legalább 5000 eurót kell költenie. Meglehetősen drága, de az anyag szagtalan és jó a fedőképessége. A fent említett környezetbarátsága pedig lehetővé teszi, hogy a festéket akár gyermekintézményekben és kórházakban is használják. Az a tény, hogy szinte bármilyen tapétán használható, szintén boldoggá kell, hogy tegye Önt.</p><h4>Előnyök</h4><ul><li>Nincs szúrós szag;</li><li>Mosószerekkel mosható;</li><li>A tapétázástól eltérő alkalmazásokhoz is elérhető;</li><li>Nagyon gyorsan szárad;</li><li>Kiváló felületi textúra renderelés.</li></ul><h4>Hátrányok</h4><ul><li>Magas költségek;</li><li>Csak fehér színben kapható.</li></ul><h3>FINNCOLOR Oasis tapéta</h3><p>Értékelés: 4.7</p><div style=FINNCOLOR OÁZIS TAPÉTAFINNCOLOR OÁZIS TAPÉTA

  A kínálatunkban szereplő festék általában nemcsak tapétára, hanem csupasz falakra is használható. A FINNCOLOR Oasis tapéta sem kivétel a szabály alól. Ez a modell a nagyon alacsony fogyasztásról nevezetes. Egy liter festék 6-8 négyzetméternyi területet fed le. . És ha a felület nem nedvszívó és egyenletes, kb. 9-11 négyzetméter. .

  A termék minden mérsékelt páratartalmú helyiségben használható. Az egyetlen kivétel, ahogy a gyártó mondja, a fürdőszoba. Sok esetben két réteg felvitele ajánlott. Nem tart sokáig, mivel az első réteg másfél óra alatt megszárad.

  Ez a festék biztonságosan mosható. De nem azonnal! A bevonat csak egy hónappal a felületre történő felhordás után válik maximálisan stabillá. Három különböző méretben is rendelhető, egészen 9 literes vödörig.

  Ezt a modellt a színezés lehetősége különbözteti meg. Ezzel a festékkel mély matt felületet lehet létrehozni.

  Előnyök

  • Alkalmazható csupasz falakra is;
  • Színben kapható;
  • Kiváló tartósság;
  • Alacsony anyagfogyasztás;
  • A színezés elérhető;
  • Kórházak és gyermekintézmények számára alkalmas.

  Hátrányok

  • A költségek nem alacsonyak;
  • A mély krémes felület nem mindenkinek fog tetszeni.

  Eskaro Akrit 7

  Értékelés: 4.7

  Eskaro Akrit 7

  A festék selyemmatt felületű. Használható csupasz falon és tapétán egyaránt. A festék két változatban kapható: fehér és alapszínben

  . Ha teljesen megszáradt, a felület biztonságosan lemosható. És nem csak nedves ruhával, hanem mosószerrel is.

  A festék nagyon környezetbarát. A vizsgálati eredmények azt bizonyítják, hogy nem bocsát ki szennyező anyagokat a levegőbe. Emellett a termék készen áll arra, hogy stabilan fényes legyen, függetlenül attól, hogy milyen szögből esik rá a fény. A felület simasága szintén boldoggá kell, hogy tegye a vevőt. Nem állítja a kopásállóságot.

  Egy liter festékkel 6 és 12 négyzetméter közötti területet lehet lefedni. A festéket a felületre lehet permetezni, attól függően, hogy mennyire nedvszívó. Az anyag másfél-két óra múlva megszárad – ezután lehet felvinni a következő réteget.

  Végül el kell ismerni, hogy a termék nagyon drága. Még ha csak egy egyliteres tartályt is vásárol, készüljön fel arra, hogy több mint 1000 rubelt fog költeni. És ha úgy dönt, hogy a maximális térfogatú konténert választja, akkor 8500 rubelt kell fizetnie.

  Előnyök

  • Stabil fényesség minden fényviszonyok között;
  • A festék selyemmatt;
  • Könnyen tisztítható;
  • Nem bocsát ki semmilyen káros anyagot;
  • Kiváló felületi lefedettség;
  • A fogyasztás nem magas.

  A hátrányok

  • Rendkívül magas költségek.

  Caparol Samtex 3 D
   ux Velvet Supermatt

  Értékelés: 4.6

  CAPAROL SAMTEX 3 D<ul></div><p>UX VELVET SUPERMATT” src=”/wp-content/uploads/2023/11/880166666198041-908-.jpg” height=”404″ title=”CAPAROL SAMTEX 3 D</p><ul>UX VELVET SUPERMATT”><p>A tapétafesték általában két színben kapható. A Caparol sem kivétel a szabály alól. A legegyszerűbben a boltban találhat fehér festéket. Színezés nélkül lehet a falra felvinni. átlátszó változatban kapható, amely színezést igényel (olyan technológia, amellyel bármilyen színt be lehet színezni). A csomagolás is változhat – térfogata 1,25 és 10 liter között változik.</p><p>Ez a termék nem bocsát ki egészségre káros anyagokat. Ez lehetővé teszi, hogy akár egészségügyi központokban és óvodákban is használható legyen, nem is beszélve az éttermekről, irodaházakról és egyéb helyiségekről. A festék szinte maximális fehérséggel és kiváló fedőképességgel büszkélkedhet. A páraáteresztő képességnek is lenyűgözőnek kell lennie, így a festék még a nagyon magas páratartalmú helyiségekben is használható.</p><p>A termék egyetlen komoly hátránya a magasabb fogyasztás. Sajnos a gyártó nem ad pontos adatokat, így a vásárlói visszajelzésekre kell hagyatkoznunk.</p><h4>Előnyök</h4><ul><li>Nem áraszt szúrós szagot;</li><li>A lehető legkörnyezetbarátabb módon;</li><li>Különböző csomagolási változatokban kapható;</li><li>Átlátszó festék megtalálható a piacon;</li><li>Nem csak tapétán használható.</li></ul><h4>Hátrányok</h4><ul><li>Nem a leggyorsabb száradási idő;</li><li>Fogyasztás – valamivel magasabb, mint sok versenytársáé;</li><li>A piacon általában nem kapható.</li></ul><h3>DA<li>Profi a falak és mennyezetek számára óvodák számára</h3><p>Értékelés: 4.5</p><div style=DA<li></div><p>Profi falakhoz és mennyezetekhez gyerekeknek” src=”/wp-content/uploads/2023/11/8101666198041-648-.jpg” height=”364″ title=”DA</p><li>Profi falakhoz és mennyezetekhez gyerekszobákhoz”><p>Ez a festék univerzálisnak nevezhető, mivel nemcsak tapétára, hanem csupasz falakra vagy akár a mennyezetre is alkalmazható. Az utóbbi esetben Ön is elégedett lesz azzal a ténnyel, hogy a termék nagyfokú fehérséggel rendelkezik. Egyébként más változatok nem állnak rendelkezésre.</p><p>A gyártó nyilatkozik terméke környezetbarát voltáról. Ezért feltételezhető, hogy a festék olyan helyiségekben is alkalmazható, amelyeket gyermekszobáknak szánnak. Érdekes módon a megtakarítások nem befolyásolták a termék teljesítményét. A festék tartós és mosható. És mindezt nagyon olcsón, egy 9 literes vödörért! Nem csoda, hogy ezt a terméket gyakran vásárolják a klinikák, óvodák, iskolák és más hasonló intézmények létrehozásában részt vevő építőipari vállalatok.</p><p>Egyébként ez a szokásos festék, amelynek jellemzője a kellemetlen szag hiánya. Mélyen matt felületet biztosít. És a termék viszonylag alacsony fogyasztással örvendezteti meg a vásárlókat. A gyártó szerint a négyzetméterenkénti festékfogyasztás 0,15 liter.</p><h4>Előnyök</h4><ul><li>Kiváló kopásállóság;</li><li>Könnyen alkalmazható;</li><li>Magas páratartalmú helyiségekben is használható;</li><li>Számos felületen alkalmazható;</li><li>Nem a legmagasabb ár;</li><li>Létezik egy színtelen változat.</li></ul><h4>Hátrányok</h4><ul><li>Két réteg felvitele ajánlott;</li><li>Nem a legjobb rejtőzködő képesség;</li><li>Alacsony hőmérséklettel szembeni gyenge ellenállás.</li></ul><h3>Alpina Hosszú élettartamú, mosható, félig matt belső festék</h3><p>Értékelés: 4.4</p><div style=ALPINA HOSSZANTARTÓ BELSŐ MOSHATÓ FÉLMATTALPINA HOSSZANTARTÓ BELSŐ MOSHATÓ FÉLMATT

  A szokásos esetben a belső festék létezik elsősorban fehérben. Létezik színtelen változat is, de azt sokkal kevesebb online boltban árulják. Vizet használnak hígítószerként. Ez teszi a német gyártó termékét a lehető legökologikusabbá. Jó dolog, hogy ez a festék nem csak tapétára használható. Tökéletes betonon, téglán és vakolt felületeken.

  Érdekes, hogy négy különböző méretben kapható. Minimálisan 0,9 liter festéket lehet vásárolni, maximum 10 literes vödröt lehet találni a boltokban. Még a legnagyobb mennyiségek sem megfizethetetlenül drágák. A festékfogyasztás viszonylag alacsony – négyzetméterenként nem több mint 130 ml festék.

  Ez a termék hengerrel, ecsettel és akár permetezéssel is alkalmazható. A színezés, ahogyan azt már kitalálták, a következő módon érhető el. A legnagyobb csalódás a száradási idő. A folyamat kb. 12 órát vesz igénybe. Ha azonban további rétegre van szükség, azt néhány óra múlva lehet felvinni.

  Előnyök

  • Létezik egy színtelen változat is;
  • Jó környezetbarát;
  • Különböző típusú felületeken alkalmazható;
  • Sokféle csomagolás;
  • A fogyasztás nem túl magas.

  Hátrányok

  • a hosszú száradási idő;
  • Általában egynél több rétegre van szükség;
  • A doboz alján túlzott mértékű zárványok vannak.

  Marshall Export-7

  Értékelés: 4.3

  Marshall Export-7

  A tapétafesték egyre inkább négyféle kiszerelésben kapható. A Marshall Export-7 az Ön által igényelt méretben kapható. Az üzletekben legalább egy vödör található, amelynek kapacitása 0,9 l termék. Legfeljebb a csomagban lévő mennyiség 10-szeresének erejéig.

  A festék latex alapú. Jó dolog, hogy támogatja a színezést. Fehérről bármilyen más színre cserélhető. A festék másik jellemzője a tartóssága. Miután a falra vagy mennyezetre felvitt anyag teljesen megszáradt, biztonságosan lemosható. De várnia kell. Bár egy óra múlva egy második réteg is felvihető, a maximális száradási idő legalább négy órát vesz igénybe.

  Mivel vizes bázist használ, nagyon környezetbarát termék. Meg kell említeni a tixotróp képletet is, amelynek köszönhetően a festék egyenletesen kerül a felületre: nem fröccsen vagy csöpög. A termék literenként akár 12 négyzetméter felületet is felhasznál. .

  Előnyök

  • Van egy fehér festék és egy alap a színezéshez;
  • Különböző típusú csomagolások;
  • Tökéletesen alkalmazható a felületre;
  • Tisztítható mosószerekkel;
  • Jó rejtőzködő képesség;
  • Vízbázisú.

  Hátrányok

  • Magas költségek;
  • Hosszú száradási idő.
  Olvasson tovább  Top 10 Makita csavarhúzó
  Értékelje a cikket
  ( Még nincsenek értékelések )
  Cybulya Guculka

  Helló mindenkinek! Én vagyok Cybulya Guculka, és nagy lelkesedéssel osztom meg szenvedélyemet a háztartási gépek javításával és telepítésével kapcsolatban. Ennek az oldalnak az írójaként engem a technológia iránti szeretetem és a vágy hajt, hogy segítsek másoknak megérteni és megoldani a gépeikkel kapcsolatos problémákat.

  Megjegyzések hozzáadása

  ;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: