A bútorfajták fajtái és azok felhasználási területeik

Különböző típusú fadobozokat sikeresen használják bútorok gyártásához, belső tárgyak. Az a tény, hogy ez az, milyen fajta bútorok fából léteznek, minősítettek, érdemes többet megérteni.

Ami?

A bútorpajzs egy lapos anyag, leggyakrabban az egyes rudak vagy egy tömör vászonban lévő elemek formájában lévő faanyagból. Forgácslapból vagy üvegszálból készülhet, a benne lévő üregek, hogy megkönnyítsék az építés teljes tömegét. Oroszországban a hagyományos anyag az olcsó tűlevelű fák, kevésbé gyakori termékek egy szilárd nyírfa, tölgy. Az ilyen lapok alkalmazási területe a bútorok, az építés, a befejezés.

A pajzs gyártási technológia több mint 100 éve alkalmazható. Kezdetben a tömörítés, amikor a ragasztóelemeket bilincsekkel végeztük. Ma erőteljes nyomógombot használnak a termelésben. A tömegtermelés a XX. Század 70-es években kezdődött.

Az anyag jellemzői a következők:

 • Négyzet alakú vagy téglalap alakú;
 • Tűszélesség – 10-50 mm;
 • Hossza – 2-5 m;
 • vastagság – 18-40 mm (legfeljebb 80 többrétegű);
 • Szélesség – 200-1200 mm;
 • Anyag nedvességtartalma – 6-12%;
 • A felületi csiszolás minősége – 80-120.

Ezek azok a legfontosabb paraméterek, amelyek az Orosz Föderációban előállított kiváló minőségű bútorpajzsok rendelkeznek. A külföldi gyártóknak más paraméterei lehetnek.

Hogyan?

A bútorpajzs készítése a famegmunkáló vállalkozásoknál történik. A termeléshez nyersanyagokat használnak szélén vagy szélezetlen fűrészáru formájában keményfa, tűlevelű sziklák. A végső termékek konkrét formájára vonatkozó követelmények alapján rendezik. Egyes osztályokban elfogadhatatlan a gyantás zsebekkel rendelkező ütőelemek vagy rudak használata.

A ragasztott panel anyag létrehozásának folyamata bizonyos lépésekre oszlik.

 1. A kiválasztott fűrészáru szárítása.
 2. Fantázia és válogatás üres.
 3. Vágja le a szélességet. Ebben a szakaszban a hibás szakaszokat gyakran levágják egy bútorpajzs számára.
 4. Gépkezelés. A billenőknek meg kell vásárolnia a megadott geometriai paramétereket.
 5. A szerelés hossza tapadással.
 6. Végső csomag. Ezt követően a termék a sajtó alá kerül.
 7. A varratok ellenőrzése.
 8. Készített anyag kalibrálása és őrlése.
 9. A kapott tömböt az egyes pajzsokra vágja a megadott méretek szerint.

A gyártó használhatja az egyes elemek a forgácslap vagy farostlemez jutunk szilárd bútorok pajzs. Ebben az esetben a Közgyűlés hasonló technológiával történik.

A fajok áttekintése

A bútorpajzsok besorolása különböző jelekkel történhet. A legfontosabb különbségek közül lehet felosztani Gyártási anyag. Ez lehet egy sor tömb, LDSP. Típus szerint Az anyag furnérozott vagy laminált. Nedvességálló kiviteli alak ragasztott, majd nedvességálló anyagokkal kezelt, néha zsugorfóliával borított.

A ragasztás módszere szerint két kategória bútorpajzs.

 • Allimin. A hossza mentén ragasztott fűrészáruban. Minden deszka áthalad a széltől a szélére, egy szilárd fragmens fa. Ennek a ragasztási eljárásnak a fő előnye a formulák esztétikájának és ereje, homogén módon néz ki. Az ilyen pajzsok lézing bevonattal díszíthetők, úgy néznek ki, mint egy darab tömb.

 • Keretezett. Ebben az eljárásban a ragasztás, a kapcsolat a lamellák előfordul hossza és szélessége, a varratok sokkal nagyobb, néha a mikrobák is használatos a közelebbi kapcsolatba hozzuk be. Ez a módszer hátránya van heterogenitással, különféle szerkezettel. Ugyanakkor a Fret Shield nagyobb hajlítási szilárdsággal rendelkezik, amely alkalmas a betöltött struktúrák létrehozására.

Fa bútorok pajzsok lehetnek Különböző módszerek a végfelhasználáshoz.Kerek vagy Kiválasztott horony, őrölt opció leggyakrabban felajánlották, hogy kiválasztják az egyéni termékek gyártását. További feldolgozáshoz a szilárd sziklákból készült pajzsok – juhar, tölgy, puha tűk leggyakrabban egyszerűbb elemek.

Bútorpajzsok típusának osztályozása díszítő alkatrészeiken A legtöbb kereslet a bútorgyártásban.

Itt számos kategóriát határoznak meg, amelyek meghatározzák a szálak színének és helyének homogenitását egymáshoz képest.

 • Sugárirányú. A legegyenletesebb megjelenítési lehetőség, a lécek párhuzamosak egymással, a szín természetes, éles átmenet nélkül. A szerkezetben lévő rostok sugárirányban vannak, az egyes lécek szélességének eltérése nem lehet több, mint 20 mm.

 • Natur. Ehhez az osztályhoz a bútorpajzsokat a szerkezet egyenletessége jellemzi, de lehetővé teszi, hogy a fény “csúcsokat” 3 mm átmérőjű. A szálak nem vonatkoznak szigorú követelményekre.

 • Kiválaszt. Osztály, amelyben a felület lehet heterogén színű és méretű lamellák. A leggyakrabban elrendezett fa rostok. Az osztály kiválasztása pajzsok vannak észrevehető hibák – forgó, csomó.

 • Falusias. A legtöbb motley opció, néha különböző fajták fából készült. Annak ellenére, hogy nem a legmagasabb minőségű, rusztikus, különösen a tervezők szeretik. Külsőleg a kész tűzhely egy helyezett parkettához hasonlít, gyakran csak a lakk vagy a viasz fedezésére van szükség a védelem érdekében, hogy vonzó dekoratív megoldást kapjon.

Ez a besorolás nem teljesen tisztviselő, de a termelésben és az értékesítés területén is alkalmazzák. A vásárlóknak figyelembe kell venniük annak érdekében, hogy a kezdetektől kezdve ne pazarolja az időt olyan lehetőségeket, amelyek rosszul összhangban vannak a feladatokkal.

Leggyakrabban figyelembe kell venniük azokat az anyagokat, amelyekből a pajzsok készülnek.

Duba-tól

A luxus fából készült bútorpajzsok a bútorok, munkalapok gyártására koncentrálnak. A felület mintája lehet homogén vagy egy motley – minden lehetőségnek saját előnyei és hátrányai. A tölgy pajzsok fő előnye nagy sűrűségűnek nevezhető – 730 és 780 kg / m3 között. Ugyanakkor meglehetősen hatalmas, nalmasak és tartósak.

A DVP-től

Ebben az esetben a gyártás a standard technológia szerint történik, de értékesebb nyersanyagokat használva – természetes tömörfa, amely jelentősen növeli az anyag teljesítmény tulajdonságait. Sima lehet az egyik oldal vagy mindkettő. A gyanták használata forró megnyomása elegendő csatlakozási erejét biztosítja. De ha formaldehideket használnak, a bútorok ilyen pajzsot már hívhatunk.

Vörösfenyőből, égerből és hársból

Ezek a természetes fából készült fajták gyönyörű rajz, elég erős és tartós. W Hársfa Előnye van a speciális természetes antiszeptikumok tartalmának formájában, amely rezisztensnek és más biológiai verejtékeknek ellenáll. Vörösfenyő nem fél a nedvességgel való érintkezésektől. Égerfa Szép, elég szilárd és sűrű. A fákból származó bútorpajzsokat gyakran használják a belsőépítészetben.

Fenyőből és fenyőből

Bútor pajzsok tűlevelű fából – A leginkább megfizethető. Ezenkívül alacsony tömegű, nedvességállósággal különböznek, a magas gyanta miatt. Az anyag sűrűsége meglehetősen alacsony – nem magasabb, mint 520 kg / m3.

Bambuszból

Az egzotikus anyagot korlátozott pártok gyártják, nagyra értékelik az amatőrök az ázsiai esztétikát. A Bamboo Bútorpajzsok jó rugalmassággal rendelkeznek, segítségükkel komplex geometriával rendelkező struktúrákat hozhat létre. A ritkaság miatt drágák, de nagyon eredetinek tűnnek, ezért mindig keresletben vannak.

A forgácslap és az MDF

Klasszikus MDF lemezek és faforgács is tulajdonítható, hogy a mentesítés a bútorok pajzsok. Ez csak nyersanyagok termelésük nem mindig környezetbarát. Mechanikai és fizikai ereje is észrevehetően rosszabb az analógoknál a tömbből. Az MDF-lemezek több elit anyagnak tekintendők, a fenti értékek értékelik.

Fajta

Van egy jóváhagyott felosztása minden típusú bútorpajzsok az osztályok.

 • C. A legalacsonyabb fajta, amely nagyszámú hibát teszi lehetővé. Az összegyűjtés legfeljebb 75% -a jelen lehet, nagyszámú nem legördülő szuka, felületi dent, zseton és repedések. A leginkább technikai termékek kinevezése.
 • B. Fokozat, amely lehetővé teszi a kisebb számú hibák jelenlétét. Ha ezek szukák, akkor nem lehet több, mint 2-3 darab 1 m2. Talán a fürtök jelenléte, a mocsárnak 10% -os mennyiségben kell lennie. Ez egy minőségi anyag, amely alapvető funkcionális terheléseket hordozhat.
 • A. Ennek az osztályú bútorpajzsnak kisebb heterogenitása lehet az alkatrészek színezésében és szerkezetében. Lehet, hogy egészséges szuka kis mennyiségben, de általában nem kívánatos.
 • 0 vagy “extra”. A legmagasabb termékminőség, a követelmények a legszigorúbbak. A hibák nem lehetnek, a rostok színe és szerkezete a ragasztás után mindig homogén, a Butts kicsi. Az ilyen pajzsok rajza gyengén kifejeződik, úgy tűnik, hogy szilárd födémfa.

Fontos figyelembe venni, hogy a bútor pajzsának különböző osztályok lehetnek mindegyik oldalára. Ezért a leggyakrabban a jelölés így néz ki: A / A, B / B, A / B.

Dimenziók

A bútorpajzsok tartománya a céljuktól függ. A legnépszerűbb szélesség a 200 és 600 mm közötti tartományban változik, vastagsága 16 és 20 mm között. A kis méretű panelek hossza 900 mm-től 4000 mm-ig terjed. A 0,3 és 1,1 m szélességű változatok is vannak. Az ilyen pajzsok vastagsága 40 vagy 50 mm, hossza – 1-6 m.

Meg kell értenie ezt A dimenziós jellemzőket a GOST követelményei nem szabályozzák. A gyártók maguk az optimális paramétereket telepíthetik. Például a legkeresettebb opció a közepes méretű dimenziók paneleknek tekinthető. Nagy formátumú pajzsok 5000 × 1200 mm-t használnak a nagy területek felületén. Az építés magában foglalja az összes olyan lehetőséget, amelynek hossza meghaladja a 2 métert.

Színek

A bútorpajzsok színséma attól függ, hogy milyen típusú fafajokat használtak a gyártásukhoz. A következő színek a legnépszerűbbek:

 • wenge;
 • Fehér – megtalálható a juhar, a fenyő;
 • dió;
 • Cseresznye jellegzetes vöröses árnyalattal;
 • Barna;
 • barna;
 • Elefántcsont;
 • Az éger – a természetben legfeljebb 30 tónusú fa.

Ezek a legkeresettebb opciók. Ezenkívül a bútorpajzs lehet tónusos, festett, sárgaréz.

Hová használják?

A bútorpajzsok használata elsősorban asztalok és munkalapok gyártása, a konyhai fejek és a szekrények homlokzata. A szerkezetükben közel vannak a fa tömbéhez. Termékek lehetnek finommarás, szál. Finom fajták Gyönyörű faragott képernyőket kapnak radiátorokhoz vagy megsemmisítéséhez. Vastag menjen a lépcsőfokok, az ablakpárkányok, az ajtóvászonok, az állványok és a tárolórendszerek létrehozásához.

Bútorpajzs alkalmazása keresletben A befejező belső terek területén. Itt van egy szokatlan szerkezet és rajzolás töredezett anyagok, amelyek hasonlítanak parketta. Paul ilyen kivitelben lehet lakkozni, viasz és impregnált. A partíciók falának befejezése vagy képződése bútorpajzsokkal is elvégezhető.

Ha a mennyezet tartós és jó szigetelési zaját kell létrehoznia, az ilyen ragasztott lemezek is alkalmasak.

Tippek a választáshoz

A megfelelő bútorpajzs kiválasztásakor be kell tartania bizonyos szabályokat. Még a heterogén anyag is szép és funkcionális lehet, ha az összes szabályban készül. A pajzs vizsgálatakor számos fontos paraméterre kell figyelnie.

 • Termékosztály. Ha a pajzsokat egy “extra” jegyzetjelöli meg, akkor a legjobb anyagok vannak rajtuk, vannak követelmények a lamellák kiválasztására. A B / B osztályú ragasztóval mérgező vegyületek nélkül van összekapcsolva. Lehetővé teszi a lerakók tömbjének enyhe felvételét.
 • A ragasztás módszere. Az allolin pajzsokat úgy tekintik, hogy berendezett, a töredezettek gyakrabban használják a betöltött struktúrák előállítását.
 • Ár. Tűlevelű termékek – a legolcsóbb. A prémium szegmens tölgy, bükk, bambusz. Az átlagos költségek, de meglehetősen elegendő szilárdság és dekoráció szilárd kőzetanyagokban – juhar, cseresznye, éger.
 • Egységesség. Súlyos gyártókat használnak a bútorok előállítására egy fajta fából. Ha a szálak szerkezete nagyon eltérő, akkor az anyag valószínűleg nem tekinthető magas színvonalúnak.
 • Célja. Ha a panelek tervezik, hogy az ajtó levél, az ablakpárkány, lépcsőfokozat, akkor nem lehet túlfizetni egy darabból egy darabból, és válasszon egy beállítási lehetőséget. Asztallap és homlokzatok, a magas osztályú pajzs gyakorlatilag észrevehetetlen nyomokban ragasztás lesz előnyösebb.

Figyelembe véve ezeket az ajánlásokat, könnyen megbirkózhat a legvonzóbb anyag megtalálásának feladata, hogy megtalálja a belső tárgyak vagy dekoráció gyártásához.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: