A chip készítése a saját kezével

Az otthoni füstölt füstölt előkészítése nem igényel vásárlási zsetonokat. Az anyag könnyen elvégezhető függetlenül. Az üzemanyag természetes és magas színvonalú, ha helyesen hajtja végre az előkészítés és a gyártás folyamatait. Van lehetőség arra, hogy válasszon egy különleges fátort, amely az edényt egyenletesebb és illatos.

Termelési funkciók

Zsugorodó zsetonok, amelyek saját kezével készültek, szinte tökéletesek. A Smokellier üzemanyagot készíthet, amely teljes mértékben megfelel az összes követelménynek. Így a füstölt eredmény mindig megjósolható, és ez nagyon fontos. A Smokehouse kiváló minőségű chipje meglepődik az ízletes és illatos étel.

Üzemanyag vásárlásakor mindig kockázat van. A gyártó lehet tisztességtelen, és határozhat meg egy másik fajta fát a címkén. Lehetséges, hogy az anyagot bármilyen kémiai kompozícióval előkezeljük. Az ilyen kockázatok független gyártásával egyszerűen nincs.

Azzal, hogy A Smokehouse kiváló minőségű üzemanyagának lenyűgöző értéke van. Ha a chipet saját, akkor kiválaszthatja az optimális méretet és fajtát. Ugyanakkor az anyag alkalmas, amely a fafeldolgozás után marad. Még az ágak is alkalmasak, amelyet általában egyszerűen levágnak, és egyáltalán nem használják.

Kiképzés

Javasoljuk, hogy szilárd kőzeteket használjon. És a chip száraz és nedves anyagból készülhet.

By the way, az utolsó lehetőségnek előnye van. A nedves chip több illatos és lédús ételeket készít. Ha az ágaktól származó ágaktól származik, akkor ennek eredményeképpen kapsz egy aranykéretet.

A tapasztalatokkal rendelkező vázolók lombhullató fákat használnak hús, halak és sajtok számára. Olchova, Oak, Oxovaya vagy juharfa. A gyümölcsfákból származó chip kész fűszeres ételeket ad. Meg tudod csinálni az almafák, körte, szilvák és cseresznye. Egy ilyen fán egy kis gyanta, így az íz nagyon kellemes.

A fajta kiválasztásakor figyelembe kell venni a hozzáférést is. Például, hogy könnyebbé váljon az égerből, mint a tölgy. Csak könnyebben kapja meg az anyagot. Általában keverjük össze az ohlh, az almát és a cseresznyét. Néhány dohányos körte van.

Ha a tűzifa megy, azokat szeletekre kell vágniuk. Könnyen megközelíthető lemezekkel, körülbelül 1 cm vastagsággal. By the way, tud felemelni valamit a fa alatt, emellett fűrészpor. Sokkal könnyebben dolgozni a száraz naplókkal.

Fontos, hogy jó minőségű fa legyen. Ha vannak formák vagy gomba az ágakon, akkor lehetetlen chip. A dohányzás kizárólag egészséges fa. A rossz chip nagyon elrontja a kész ételek ízét.

Hogyan lehet vágni?

Számos módja van az üzemanyag otthonában. Bármelyikük megvalósításához különböző eszközök és készségek szükségesek. Minden dohányzó kiválasztja a legjobb választást magának. Van egy professzionális gép a fa vágásához, amely nagyon egyszerű.

Elkészíthet bármilyen mennyiségű zsetont. A megfelelő feltételek mellett jól megtartott. Azonban a chipet fel kell készíteni a füst küldése előtt. Az anyagot tiszta vízben áztatjuk 4 órán át, majd a kívánt páratartalomra. A száraz zsetonok rendkívül ritkán használják.

A füstgenerátornak jó billetének körülbelül 50-70% -os nedvességtartalommal kell rendelkeznie. Érdemes megjegyezni, hogy lehetetlen a tűlevelű fák használata a chipek készítéséhez.

Sok gyantát tartalmaznak. Gondoskodik az edényt, amely nem befolyásolja az ízét és az illatát.

A zseton mennyisége attól függ, hogy mennyi időt tölt be a termék feldolgozása, és melyik eszközt használják. Lehetetlen megjósolni, minden tapasztalat van. Ha rendszeres berendezést használnak hidraulikus és fűtés nélkül, akkor követheti a dohányosok ajánlásait tapasztalattal.

 • Hideg dohányzás. 10-20 kg termékkel feldolgozás alatt 5-15 napig 3-6 liter zsetont kell elkészíteni.
 • Forró dohányzás. Általában a kezelés 1 órától 2 napig tart. Tehát 2-4 kg terméket igényel körülbelül 40-60 cm3 zsetonnal. Ez a teljes férfi tenyérről van szó.
 • Gyors dohányzás. A kezelési idő 0,5-1,5 óra. 2-4 kg hal vagy más termék főzéséhez 100-160 cm3 anyagot igényel.

Ha hidroterápiával rendelkező készüléket használ, az üzemanyag mennyisége 1,5-2 alkalommal csökken. Csak a gyors dohányzás érdekében annyi chipet fog kapni, mint a szokásos eszköz. Vannak dohányosok gázzal vagy elektromos fűtéssel. Forró vagy hideg dohányzásra használják. Ha a fűtési hőmérséklet legfeljebb 200 ° C, akkor a zseton mennyisége 1,2-1,5-szerese csökkenthető.

Aprító

A szerszámgépek széles választéka van. Az aprító lehetővé teszi, hogy gyorsan készítsen nagy mennyiségű zsetont. Fontos megérteni, hogy az alak és az üzemanyag mérete egyenlőtlen lehet. Csak fontos, hogy a darabok ne legyenek túl nagyok. Használhatja bármilyen típusú chopperet.

Általában a nagyüzemi termelés otthon nem történik meg. Ha azonban a füstkészülék nagy, akkor a chopper lesz a legjobb megoldás. A modellek ágakkal vagy tűzifa segítségével dolgozhatnak. A felhasználási módszer a gyártó utasításaiban szerepel.

Vágás és szeletek

Ez megtörténik, hogy az anyagot vastag törzsek és ágak képviselik. A rétegek előkészítő vágása után a legfeljebb 5 cm vastagság könnyen megközelíthető kiváló minőségű zsetonokká. A vágáshoz közös fűrészt vagy láncfűrészt használnak.

A módszer alkalmas középméretű gallyak újrahasznosítására. Ebben az esetben az anyagot az elektrolabank, a pubsyk vagy a körlevél előre kell érintenie. Az utóbbi használatakor érdemes gondosan elhelyezni az ágat az asztalon, és nyomja meg. Csak így kiderül, hogy feloldja az anyagot a kívánt vastagságú darabokra.

Ennek eredményeként a kis hordók kaphatók. Később két részre kell osztani őket, majd minden darabot – nem zsetonok. Ricks ajánlott a fa szálak mentén. Így a munka könnyebbé és gyorsabban fog haladni. Szerezzen egy méretű rangot, ha az első sorral párhuzamosan van.

Igaz, egy ilyen folyamat hosszabb lesz. Nem azt mondják, hogy ez egy szükséges intézkedés. Készíthetsz chipeket egy mentőadagon, mert a méretkülönbség nem játszik szerepet, ha használják. Csak ugyanazok az elemek lesznek a legjobb megjelenés. Így meglehetősen nagy mennyiségű zsetont készíthet magának.

Nampka

Készítsen chipet ilyen módon, vékony ágakból, vastagságú, legfeljebb 2 cm-es vastagságú. Ebben az esetben egyszerű fejszék lesz a chopper alternatívájává válik. Meg kell tartani a fejszét, és vegyen egy nagy fedélzetet. Hülye eszköz kategorikusan lehetetlen. Ebben az esetben a fejszék az enyém chip lesz, ami befolyásolja a minőségét.

Az előkészítési folyamatot sokkal gyorsabban tartják, ha a fejszét az ághoz viszonyítva körülbelül 15 °. Ennek eredményeként a zsetonok oválisak lesznek különböző vastagsággal. Ha egy fejszét egy jobb szögben helyezi el, körülbelül 30 ° -os lejtővel, akkor kiderül, hogy egy azonos méretű. Nagyszerű módja annak, hogy megkülönböztesse a zsetonokat körülbelül 1-2 cm vastagságú.

Kissé eltérő módon kell kezelni az ágakkal, amelynek átmérője legfeljebb 5 cm. A fejsze a nyersanyagokhoz viszonyítva megfelelő szögben található, 30-45 ° -kal hajolva. Vágja az ágot egyszerre nem fog működni. A füstölgő üzemanyag betakarítása több időt vesz igénybe.

A zsetonok mérete a tengely két fújásának távolságától függ. A billet általában meglehetősen törékeny. Szükség esetén lehetséges, hogy manuálisan csökkentse a chipet. Az ilyen feldolgozás után az áztatás és a szárítás az üzemanyag tökéletes a házi dohányzáshoz.

Ha az ág vastagsága meghaladja az 5 cm-t, akkor pontosabban kell működnie. Az anyagot egy fedélzeten rakja, hogy 10-20 ° -os szögben legyőzze a fejszét. A fémet 1 cm-rel kell mélyíteni, majd szükséges, hogy nyugodt fa darabokat. Ennek eredményeként a vágás sokkal könnyebb lesz.

Érdemes megérteni, hogy a kis chip több füstöt ad. A méret nem haladhatja meg a 2 cm-t.

A nagy daraboknak tovább kell vágniuk, vagy csak kézzel kell csöpögniük. A fejszék használatakor a biztonsági előírásokat kell követni. Szükséges a szemek védelme a véletlen szeletekből.

Ajánlások

A dohányzás otthon, a házi készítésű chipek használatával mindig sikeres. A füstvédő teljes mértékben szabályozza a folyamatot, és befolyásolhatja a végtermék minőségét. Maximum Fontos, hogy a megfelelő fafajtát választjuk. A konkrét nyersanyagokkal rendelkező termék kompatibilitását figyelembe veszik. Fontos, mert a füst nemcsak az illatot érinti, hanem íze is.

Egyes fajták szinte univerzálisak. Az élelmiszerek nagy részével kombinálják őket. Azonban az anyagnak még mindig saját jellemzői vannak, amelyek nem tudnak hármas. Íme néhány ajánlás tapasztalt dohányosok.

 • A gyümölcs zsetonok különleges kellemes szaggal rendelkeznek és befolyásolják az ízét. Ráadásul a tulajdonságok nemcsak a dohányzás során, hanem a főzési módszerekkel is megjelennek. A chip gyakrabban őszibarack, ribizli, körte, kajszibarack, alma, cseresznye és szilva. A gyümölcsinok javítják a hús és a sajtok ízét.

 • Olha mindenhol használják. A füst gyakorlatilag nem rendelkezik karcinogénekkel, ami lehetővé teszi, hogy még gyermekek számára is főzze. A termékek dohányzás következtében megjelenik a barna-arany kéreg. Jellemző, enyhén intim íze van.

 • A Cheka chipek különböző célokra is használhatók. Ez vonzó, hogy nincs íze és szaga. A chipben adalékanyagokat vezetnek be a funkció kompenzálására. A Pure Leech-ben jó a dohányzó halak számára. Lehetővé teszi, hogy teljes mértékben mentse az összes termék tulajdonságait.

 • Ash és az Apple fa különleges édes ízű. Jó használjon ilyen chipet a baromfi főzéséhez.

 • Mogyoró Lehetővé teszi, hogy hangsúlyozza a vörös hús és a haltermékek természetes tulajdonságait.

 • Néhány szakértő gyümölcs dohányzást költ. A cseresznye, az őszibarack és a cseresznye aprítását kell használni.

 • Egy kis rozmaringot tehetsz a bűnökbe. A füst impregnálódik. A kész étel több csípő lesz.

 • A Juniper füstöt a dohányzásban sokkal illatos. Azonban óvatos, hogy használja. A boróka adalékanyag mennyisége a termék típusától függ. Ez a fa megolvad a bogyókkal a dohányzó halak számára. Az ágat a folyamat végére kell helyezni.

 • Gyümölcsfák A legjobb alkalmas sala főzésére.

 • A szakemberek az Aspen, a Bükk és az Alder használatát javasolják forró füstölt technológiában. Hidegre – meg kell tagadnia az ilyen fajtákat.

Gyakran nem egy fajta zsetonja, de több faj keveréke. Ez lehetővé teszi, hogy különböző tulajdonságokat élvezhessen egy termékben. Néhány dohányos ágakat bogyókkal együtt adnak. A szőlő, a ribizli, a szeder és az eukaliptusz elemei jól megfelelnek. Fontos, hogy egy ilyen összetevőt közelebb hozza a dohányzás végéhez.

Hogyan készítsünk egy chipet a dohányzásra a saját kezével, nézd meg a videót.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: