A ragasztó jellemzői “Pillanat 88”

A “Pontos 88” ragasztót széles körben használják a háztartási közegben, javítás közben, az iparban (hajógyártás, mérnöki). Az építőiparban primer-összetételként használják, mivel egyedülálló képesség, hogy behatoljon a felület felületére. Ez jellemzi a vízállóság, a hőállóság, a plaszticitás és a fogás sebessége. A ragasztóhoz tartozó csatlakozások Tartós, nem veszítik el tulajdonságaikat -30 és + 90 közötti hőmérsékleten, ellenáll a jelentős mechanikai terhelésekkel.

Nézetek és funkciók

Univerzális ragasztó “Pontos 88” az etil-acetát, fenol formaldehid gyanta és gumi oldatából készült. Könnyen kötődik fából, kartonba, bőrből, gumi és fémfelületekkel, valamint kerámiákkal, üvegekkel és textilekkel. Ugyanakkor nem ajánlott a polipropilén, a styrofoam, a lágyított PVC és a polietilén rögzítésére, valamint az étkezési és ivóvízzel érintkező edényekhez és tartályokhoz.

A “Moment 88” ragasztó több fajtája van.

 • 88-SA A porózus és rostos szerkezetű tárgyak ragasztása. Megbízhatóan rögzíti a fém gumit. Nem veszíti el az erőt és a rugalmasságot -50 s hőmérsékleten, azt is guminak nevezik. Alkalmas kis háztartási javításokra. Ragasztó nedvességálló, nem okoz fém oxidációt. 1-200 liter tartályokban.
 • 88-NP Létrehozva Gumi, beton, bőr és műanyag fa ragasztására. Ez nagyon vízálló, sózott és édesvíz kémiailag érinti. Ennek megfelelően 88-SA ragasztó. A ragasztóösszetételt hajógyártásban és szerelési munkákban használják. Nem veszíti el tulajdonságait -50 és +70 közötti hőmérsékleten. Nem okoz fém korróziót, hideg és forró ragasztási módszerrel alkalmazva. 50-125 ml csövekben valósul meg.

 • 88 m Különösen tartós 15 kgf / kv. cm, létrehozva bármilyen anyag csatlakoztatásához. Főként a közúti szállítás javításakor használják. Nem veszíti el a tulajdonságokat -40-től +70-ig terjedő hőmérsékleten.
 • 88-NT Ajánlott: fa, beton, fém és kerámia rögzítésére. Nem veszíti el a tulajdonságokat -40-től +50 S-ig. Vízálló. A ragasztó műszaki jellemzői alkalmasak forró és hideg ragasztási módszerekre. Az expozíciós idő 6 óra alatt történő rögzítés után.
 • “Lakosztály” Fém, textil, papír, műanyag, üveg és hab gumi rögzítésére tervezték. A mindennapi életben, az építési munkákban, a rádiómérnöki tevékenységben és a bútorok összeszerelésénél.

Minden fajta ragasztó „Moment 88” is található különböző csomagolási: 750 ml bankok, vödör 25 kg, hordó 40 kg és a kis csöveket 30 g.

Hogyan kell használni?

A ragasztási anyagok kétféle módszere: “Moment 88”: meleg és hideg. Hideg módszert alkalmaznak a háztartási környezetben.

A cselekvés algoritmusa a következő:

 • Készítse elő a felületet, tisztítsa meg a szennyeződést, a zsírtalanságot;
 • Kenőezzük a ragasztó kompozícióval és 15 percig tartani, míg ragasztó, hogy egyenletesen, vékonyréteget alkalmazzon;
 • A ragasztó kompozíció alkalmazása a felületen megismétlődik és ismételten 15 percig tart;
 • ragasztott felületek ahhoz, hogy 2 percet csatoljanak és tartsák be az állapotban;
 • Ilyen formában a dicseszthetetlen tárgyaknak a nap folyamán 20 s hőmérsékleten kell maradniuk.

Forró ragasztási módszerrel, különösen tartós. Eljárás:

 • Készítse elő a felületet ragasztáshoz, tisztításhoz és zsírtalanításhoz;
 • Vigyen egy vékony réteg ragasztót a kész részen, várjon 30 percet;
 • A felületeket 90 másodpercre melegítjük;
 • A Bled elemeknek szilárdan meg kell erősíteniük a sajtót, az alkatrészek négy óra alatt ragasztják.

Minden munkát jól szellőztetett szobában kell elvégezni, távol a tűzforrásoktól. A felhasználói vélemények szerint a “Moment 88” erős, maró szaga van.

Amikor a készítményt a bőrre vagy a szemre találja, öblítse ki a vízzel. A munka utáni eszközök tisztíthatók a benzinnel megnedvesített ronggyal.

Alkalmazási ajánlások

Gyakran előfordul, hogy a ragasztó maradéka egy bizonyos ideig vastag. Ez a probléma megoldja az etil-acetát hozzáadását az 1: 1 arányban. A ragasztót 6-12 órán belül használhatja. És benzol vagy diklór-etán is használható. Ezek a ragasztóhoz adják hozzá a következő tejfürdő állapotához.

A “88-as pillanat” kompozíció tárolási hőmérséklete 10-25 s. Ilyen körülmények között a ragasztóösszetétel az év során használható.

A munka megkezdése előtt ragasztó kell keverni, mielőtt homogén viszkozitást kapna. A felületekről, hogy ragasztjuk, a por és a szennyeződés előre eltávolításra kerüljön. Aztán minden zsírtalanít és duzzanat a csiszolópapírral.

Ha működik, megfeleljen a tűzbiztonság szabályainak a helyiségekben. Miután jól működött a szoba szellőztetéséhez.

Bővebben a clee “pillanat” lásd a következő videót.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: