A rozsdamentes acél csavarokról

Tudjon meg mindent a rozsdamentes acél csavarokról, beleértve a rozsdamentes acélból származó vendégcsavarokat, nagyon fontos az összes kezdő mesterek számára. Ezért figyelmet kell fordítani az M6, M8, M10 és más kategóriák csavarjaira. Ugyanígy fontos, hogy a kerék- és horgonycsavarok különbségét, anyagukkal, méretével, kiválasztási jellemzőivel foglalkozzunk.

A rozsdamentes acél csavarokról

Sajátosságok

A “rozsdamentes acél csavarok” kifejezés azt jelenti, hogy Rozsdamentes acélból készült fémtermékek széles választéka. Megjelenésük egyszerű – ez egy hengeres rúd, különleges faragványokkal. A design egyik széle speciális fejjel van felszerelve. A csavar fő feladata – a csatlakoztatott részek rögzítéséhez. A belső térfogatú rögzítés mellett a rögzítés dióval végezhető el.

A csavaros vegyületek leválható jellege előnyös lehet előnye és hátránya – az adott helyzettől függően. A különböző márkák acélja a csavarok előállítására szolgál. Hozzáteszi a korróziós stabilitást és a műszaki és működési paramétereket növelő bizonyított ötvöző alkatrészeket.

Ez a rozsdamentes acél használata, amely garantálja a tervezés legnagyobb megbízhatóságát.

A rozsdamentes acél csavarokról

A rozsdamentes acél csavarokról

A rozsdamentes csavarok esetében a GOST 7798-70 korábban cselekedett. Most a GOST R ISO 3506-1-2009. A jelenlegi szabvány szerint az igényelt jellemzők betartásának vizsgálata a -15nál alacsonyabb hőmérsékleten és nem magasabb, mint +25 fok. A mechanikai paraméterek között szignifikáns különbség lehet, ha a hőmérsékletet ezekhez a határértékekhez adjuk. A korróziónak való rezisztencia, az oxidáló szint és a mechanikai paraméterek nem szabványos feltételekkel kell koordinálniuk a gyártók és a címzettek.

A vizsgálati eljárásokat speciális eszközökön, automatikusan központosító bilincsekkel végzik. Ennek köszönhetően megakadályozza a hajlítási terhelések hatásait. Hiba történt a mérések mérése során nem haladhatja meg a 0,05 mm-t. Az áramlási határértékek kész csavarokkal és csavarokkal vannak felszerelve. Az eljárás magában foglalja a csavar kiterjesztésének mértékét a tengelyirányú húzó terhelés alatt.

A rozsdamentes acél csavarokról

A rozsdamentes acél csavarokról

A rozsdamentes acél csavarokról

A fajok áttekintése

Kerekes rozsdamentes acél csavarok. Amint azt már a nevükből, az alkalmazás fő hatóköre – a lemezek rögzítése az autó kerekeiben. Az egyes modellek közötti különbség kifejezhető:

 • a fej nagyságában;
 • a szál méreteiben;
 • A sziklák jellemzőiben.

Ez az utolsó szempont – a nyomóterület – a legfontosabb. Ez attól függ, hogy szorosan nyomja meg a lemezt a hubra vagy a fékrészre, blokkolja az eltolást. Leggyakrabban használt kúpos elemek, amelyeknek 60 fokos szöge van a fej előtt. Az ilyen struktúrák 3,13 cm-es fejtámlával felszerelhetők, bár nem szükséges.

A csavarok száma 0,24 cm-es excentrikus toleranciát használ.

A rozsdamentes acél csavarokról

A rozsdamentes acél csavarokról

A rozsdamentes acél csavarokról

Hasonló szerkezetek alkalmasak a lemezek széles skálájának felszerelésére. Azonban a hubok és lemezek méretei 0,24 cm-re kell korlátozni. A kerék stabilan nyomásához minden felületet grafit alapú kompozícióval kenjük. Javasoljuk, hogy kövesse a gyártó utasításait. A megbízhatóság érdekében érdemes csavarokat használni a “titkos” fejekkel.

A figyelmet érdemes fizetni és rögzíteni a kötőelemeket. Az ilyen termékeket elsősorban az ipari és az építőmérnöki, a belsőépítészetben használják. A horgonycsavart használva dekoratív termékeket és háztartási készülékeket állíthat be olyan helyzetekben, amikor a szokásos körmök, az öntapító csavarok vagy csavarok nem segítenek. Tökéletesen szerepelnek a szilárd betonban. Ez a kötőelem alkalmas egy tégla, habblokk, gázblokk és természetes kőfal készítésére.

A szükséges rögzítés a következőknek köszönhető:

 • súrlódási erő;
 • ragasztóanyagok kötő hatása;
 • A távtartó kölcsönhatása az átjáró falával.

A rozsdamentes acél csavarokról

A rozsdamentes acél csavarokról

A rozsdamentes acél csavarokról

A horgonyok túlnyomó többsége tartozik egy ékre vagy távtartóra. Az ilyen megoldások segítenek felépíteni a külső részek külső részét. Ugyanakkor növeli a súrlódás intenzitását. Speciális bevonat blokkolja a korróziós hatást és meghosszabbítja a munkadarabot. Az adott termék méretét a jelölés határozza meg.

Anchor-csavar az univerzális rögzítő típusnak tekinthető. Azonban a meglehetősen magas költségek miatt a fa falakkal rendelkező házakban nem praktikus. Az illetékes használat garantált:

 • megnövekedett terhelési ellenállás;
 • Világos megfelelési feladat (mivel a tartomány nagyon széles);
 • a már összeszerelt tervezés erősségének növelése;
 • Könnyű telepítés;
 • hosszú élettartam;
 • Kiváló rezgésállóság.

A rozsdamentes acél csavarokról

A rozsdamentes acél csavarokról

Azonban a horgonycsavar mínusza nemcsak a magas költsége, hanem az előzetes fúrás szükségességét is, és a feldolgozott anyagnak megfelelően kell kiválasztani a rögzítőelemeket.

A horgonycsavar mind mechanikusan és ragasztó keverékkel is csatlakoztatható. A második lehetőség alkalmas egy törékeny falon való munkavégzésre, amely sejtbetonból készült. Ékfuttatást vagy acélcsapot a kollégabusz adalékanyagával, átmérőjű növekedést jelent a rúd csavarás közben és az üreg belsejében. Az ilyen elem bevezetése után a lyukban az anyát egy szarv kulcs segítségével húzza meg.

Amikor a hajtű csavarok ki vannak csavarva, a kúpos persely megérinti a kanyargörgőt. Ő maga degenerálódik, és kiaknázható. Az ilyen megoldás garantálja a terhelésekkel szembeni ellenállását. De a csodák nem történnek – a mechanika törvényei szerint a feszültséget egyszerűen a teljes érintkezési oldalon elosztják.

Ezért a sejtbetonban egy ilyen rögzítő elfogadhatatlan.

A rozsdamentes acél csavarokról

A rozsdamentes acél csavarokról

Egy hüvely horgony, mogyoróval, éppen ellenkezőleg, ideális az ilyen feladat megoldásához. A kanyar csavarja egy rugóval – további modernizációjával. A csapágy kapacitása megegyezik az ékkel. A tervezés alkalmas egy üreges tégla és könnyű beton munkájára. Mínusz csak magas áron.

Csavar a hatszög alatt különböző kulcsok alatt lehet készíteni. Subspecies – Stub csavarok süllyesztett hatszögű. Csak egy speciális Torx eszköz segít velük dolgozni. Ez a rögzítőelem az autóiparban keresi, de indokolatlanul ritkán alkalmazzák.

Töltse ki az összecsukható csavarokkal megfelelő felülvizsgálatot. A fő vendég mellett a DIN 444 normáira is válaszolnia kell. Ez a rögzítő alkalmas olyan esetekre, ha rendszeresen szétszerelhető (szétszerelhető). Vagy olyan helyzetekben, ahol a csavar kritikus.

Ezt a terméket mindenféle berendezés esetében használják.

A rozsdamentes acél csavarokról

A rozsdamentes acél csavarokról

A rozsdamentes acél csavarokról

Anyagok

A2

Az ilyen típusú acélt még mindig “élelmiszer-rozsdamentes acélnak” nevezik. Nem mérgező, és nem rendelkezik mágneses tulajdonságokkal alapértelmezés szerint. Az ilyen ötvözet edzését nem állítják elő. Erősség növekedése hideg deformációs módszerrel. Külföldi hasonlóságok – AISI 304, AISI 304L.

A rozsdamentes acél csavarokról

A rozsdamentes acél csavarokról

A4

Ez az Acél A2 módosítása. Az élelmiszer Austenites ötvözetből megkülönbözteti a molibdén bevezetését. Az ötvözőfém adaléka legalább 2, és legfeljebb 3% (eltérések ritkák). Az így kapott csavarok hosszúak az olaj- és kőolajtermékekben, a tengervízben.

Nem korrodálnak, és nem mérgesek.

A rozsdamentes acél csavarokról

A rozsdamentes acél csavarokról

Dimenziók

A Bolt borítékot névleges keresztmetszet határozza meg. Tehát az M6 hossza 12 és 50 mm között változhat; Az M6x40-et gyakran használják. Az M5-es rögzítőket általában a GOST 7805-70 szerint végzik. Ebben az esetben a fejmagasság elérheti a 0,35 cm-t. A faragás 0,8 mm-es lépéssel rendelkezik (ne legyen kisebb).

A Gabracreitary 140 mm-nek csak 24 mm-es menetes csavarral rendelkezik. Hossza 5 és 20 cm között van. A csavarok szintén nagyon széles körben vannak a keresletben:

 • M8 (a fej nagysága 0,53 cm, az 1-ről 1,25 mm-es vágások pályája);
 • M10 (0,64 cm; 1,25 / 1,5 mm, illetve);
 • M12 (mindig nagy pontosságú pontosság);
 • M16 (kis vágás 1,5 mm, nagy – 2 mm, hossza – 3-12 cm).

A rozsdamentes acél csavarokról

A rozsdamentes acél csavarokról

A rozsdamentes acél csavarokról

Hogyan válasszuk ki?

Ezt nem nehéz megérteni A csavarok kompetens kiválasztása meglehetősen bonyolult. Meg kell figyelnünk a jövőbeni felhasználás feltételeit és a feltételes települési terhelést a csomópontra. Ugyanakkor egyértelműen megkülönbözteti a szakítószilárdság és a weemed. A szükséges címkézésnek mind a kísérő dokumentációban, mind a fémtermék kalapjában kell lennie. Ezenkívül szokásos, hogy a csavarokat a következő kategóriákba osztja:

 • mérnöki;
 • bútor;
 • út;
 • Lemmet (mezőgazdasági);
 • Norium (szállítószalagok ömlesztett anyagokhoz).

És még mindig számos szakosodott példa van.

A legtöbb fogyasztó hagyományos hatlapú rögzítőt választ. De találkozhat a számláló fejével. A félkör alakú fejet megkülönbözteti az a tény, hogy az “US” vagy a fejtámogatás normál helyzetben nem forog. A különösen összetett felhasználási körülményekhez szükséges termékek préselőkkel vannak felszerelve.

Sokkal hatékonyabb, mint az egyszerű alátétek, amelyek erős rezgéseket foglalnak el.

A rozsdamentes acél csavarokról

A rozsdamentes acélból származó bútorcsavarok polírozásáról az alábbi videóból tanulhatsz.

Kamat cikk
( Még nincs értékelés )
Ossza meg barátaival
123
Megjegyzés hozzáadása