Az akrilfestékek hígítószer használata?

A festékek és lakkok között az akrilfestékek széles körben elterjedtek. Alkatrészeik víz, színes pigment és kötőanyagok. A felület gyorsan szárad, és számos hasznos tulajdonsággal rendelkezik. Ha az előkészített festékmennyiséget nem használják azonnal, szükség van hígítószerekre. Különösen óvatosnak kell lenniük, és alkalmazni kell őket.

Sajátosságok

Az akril festék hígítószer gyakran összetéveszthető az oldószerével. Az ilyen anyagok használatában lévő hibák nem teszik lehetővé a kívánt hatás elérését. A keverékek feloldása céljából úgy lett kialakítva, hogy a fagyasztott festék lágyabb legyen, egyszerűsítse eltávolítását a felületről. A bevonat tulajdonságai idővel elkerülhetetlenül romlik, a szárítási idő növekszik. Az akrilfestékek hígítóanyagai úgy vannak kialakítva, hogy befolyásolják a festék megfejtését, felgyorsítják a szárítási folyamatot, és növelik a festék gyakorlati minőségét, néha növelik a színtelítettséget. Gyakran hígítószerek és oldószerek zavarosak még a professzionális kereskedők is.

Gondosan tanulmányozni kell a címkét, az utasításokat és a kísérő dokumentumokat.

Hígít?

Mivel a víz magában foglalja a vizet, megengedhető, hogy vizet adjon hozzá kis részekre. Mindazonáltal csak tiszta és nem tartalmaz semmilyen külföldi összetevőt. Az ivásfestékeket különleges kapacitású épületkeverők segítségével tenyésztik. Ha az egész keveréket egyszerre kell használni, akkor márkás csomagban van. Folyadék kis részekre öntsük, különben az LKM túlságosan folyékony lehet.

Meg kell tennünk a színtelítettség gyengülését, vagy további pigmentrészeket vezetünk be a festékhez.

Alternatíva a hígítószer használata: Az ilyen keverékek ma széles körben szabadulnak fel. A bevonat, amikor használják őket, jobb lesz, gyorsabban szárad. A hígítószer típusától függően matt vagy fényes árnyalatokat szerezhet. A hígítószerek kifejezett szaga van, de könnyen áthalad, amint a keverék szárad.

Hogyan kell hígítani a vizet?

A munka megkezdése előtt meg kell tudnia, hogy a folyadék tiszta-e. Élvezze a forró vizet, hogy hígítsa a festék kategorikusan elfogadhatatlan.

Tekintsük a szakértők által használt tipikus arányokat:

  • 1: 1 – Ha az alapréteget (mérsékelten vastag és egyenletesen halmozott) előkészítéséhez szükséges;
  • 1: 2 – Ha szüksége van egy olyan textúrára, amely nem terjed, és kényelmesen felvették az ecset vagy hengerek (vékony rétegréteget ad);
  • 1: 5 – Az eredeti szín szinte elveszett, ezért a pigment nagy részének bevezetése szükséges (az ilyen keveréket az ábra és a kis felületek szerint kell alkalmazni);
  • 1: 15 – Ez a tenyésztés segít a homályos színváltás érzésének megteremtésében a teljes festék különböző helyeken.

A hígítószer használata?

És művészi, és építési célokra az akrilfestékeket megközelítőleg ugyanazon technológiával hígítják. Amikor a hőmérséklet alacsony, a festék maga rosszul tartja a felületen, a hígítószer segít javítani a pozíciót. Az univerzális sorozat kompozíciókat kell használni, ha szobahőmérsékleten végezzük. Az alacsony párolgási sebességben eltérő előkészületek lehetővé teszik, hogy a színezőkészítményt jelentős fűtéssel alkalmazzuk.

A hígítószer tárolása az utasítások figyelembevételével történik. A tartályt a lehető legközelebb eső fedéllel borítják, és függőlegesen helyezkednek el egy sötét hűvös helyre.

Hígító akril “Vegyész” Használható az autóipari zománcok gyöngyökkel és fémes hatással. Ezzel könnyen eltávolíthatja az akrilszennyezést a festőeszköz felületéről.

Hígító Tamiya hatékonyan zavarja a legkülönbözőbb akrilfestékeket. A hagyományos oldószerekhez képest sokkal jobb. Ez a kompozíció nemcsak segíti a festék hígítását a minőségveszteség nélkül, hanem biztonságosabb az egészségre is. Teljesen edzett festék tapadva egy vastag csomóba, könnyebb dobni: ez nem ad semmilyen hasznot.

A következő videóból megtudhatja, hogyan kell elosztani akrilfestékeket egy légkondicionáláshoz.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: